Acéllal borítják be a csernobili 4-es blokkot

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
Amit az ember egyénileg megtehet, kis pénzbõl, otthon, az az, hogy nem szemetel, energia takarékos égõt használ, ha lát egy virágot nem lerugja nekifutásból<#idiota>, nem megy egész heteket a gép csak az arány miatt a torrenten, nem folyatja a vizet mint a barom kézmosáskor, hanem elzárja míg szapanozza a kezét, tehát igyekszik "zölden" élni, stb...kis dolgok ezek tudom, de sok kicsi sokra megy, de a méregzöld térítõket akkor is utálom!<#mf2>
A 4-es blokk épülete elõtt nem nagyságrenddel nagyobb a sugárzás, mint a természetes háttér.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Frank99

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

immovable
<#hehe>
immovable
Én sem ülök ölbetett kézzel, de nem kergetek hiú ábrándokat,(amíg nagy üzlet az olaj, szén stb, nem lesz itt semmiféle nagy-hatásfokú zöld energia, nem engedik ebben biztos lehetsz)inkább pl nem szemetelek, és igyekszem, minnél kevesebb energiát felhasználni feleslegesen.
Mondanám, hogy szelektív gyûjtöm a szemetet, de felesleges egy helyre öntik a többi kommunális hulladékkal. Mielõtt lehülyéz vki, saját szememmel láttam, szóltunk is erre ez volt a válasz: <#mf2>
Buzerálni akarsz mi?

nem fogok neked bedõlni! :-)

Kara kánként folytatom tanításom.

Blekk Síp
Látom páran felhozták a Battle Of Chernobyl c. dokumentum filmet.
A volt fizika tanárom szerint erõs túlzásokba estek az adatok/sugárzás nagyságát illetõen. Õ azt mondja, hogy koránt sem volt pontos az a dokumentum film, és nem volt/van akkora baj, mint ahogy azt állítják.
Hát nemtom...

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

legfrisebb hírem:
A Baumaxban van naepelemes kerti lámpa csak neked, csak most 499 forintér!
Ugorgyál!

Én vettem a tegnap 6ot, majd valamit kezdek vele.

gondoltam kiteszem az ablakpárkányra, és a 6 led megvilágítja a spájzot, vagy valami hangulatvilágítás lesz, de szét kell szerelni, drótozni stb. és most nincs kedvem hozzá. majd ha jön az esõs évszak.

Stimmt?

ScarY MAN
Védõruha nélkül egy szál boxerbe mi? xD<#buck><#mf1><#hehe><#eplus2>

#21: Mennyünk vissza a kõkorszakba... milyen jó is volt az mi? de várjunk csak... akkor meg sírna a szád mert ugymond a mai technika "kinyalja" a segged... de mind1... megyunk majd friss halat fogni a tiszta folyohoz vagy tohoz ... tiszta mokas lesz....

...

Marmint arra a vegyihulladekra gondolsz ami kozben letrejon?
Nade hogy allitasz elo napelemet napenergiaval? Fotoszintetizalod?😄

Még az elmûvel, de kacsintgatok másfelé.
Sajnos társasban lakom, így lehetõségeim korlátozottak. Épp nem rég beszéltem a köz.képvuselõvel: ekkora barmokat! a tetõ nem járható, pedig oda akartam felbarkácsolni egy nappanelt.

Szóval, én nem ülök ölbe tett kézzel - mint Te! :-)

Szívügyem a KV.

A napelemeket elõ lehet állítani napenergiával, és akkor mindjárt nem annyira környiszennyezõ.

immovable
Te mivel látod el az otthoni energia szükségleted?
Lakóház: 4 személyes ház.
De társasházaknál is van megfelelõ megoldás.

Nap es szelenergia.
Be szep is az.
Azt persze nemtesszuk hozza hogy a napelemek eloallitasa mennyire kornyezetszennyezo.
Plusz azt sem hogy mennyi manoverezesi tartaleka van egy olyan rendszernek amiben nincsenek alaperomuvek.

Elárulok neked egy titkot:
Egy lkaóház szükségleteit nap- és szélenergiával el lehet látni, kb. 3 millió Ft. befektetéssel.

Ha kell atomerõmû - szerintem is kell - az a nagy ipari fogyasztóknak kell.

immovable
Te sötétzöld, mondj jobb alternatívát, ami képes olcsón nagy mennyiségû elektromos áramot termelni. Ezt bírom a zöldekben, megy a nagy hözöngés de ész nincs, meg persze megy a PC, klíma, hûtõ, minden otthon egész nap.
Én a zöldekkel építettném az egészet!<#vigyor1>
atomerõmû kell, az egyik leggazdaságosabb és leg"zöldebb" erõmû, ha vigyáznak vele, igaz a legkárosabb is, ha nem. de akik azt írják hogy ne legyen, és közben használják az áramot a számítógépeikkel, érdekes ellentmondásba kerülhetnek 15-20 év mulva, amikor a szénböl stb. kevés lesz és ugye ezért drága is(emellett még ott a szennyezés, ebböl kifolyólag a globális felmelegedés stb.), a szél és vízerõmûvek pedig képtelenek lesznek kielégíteni az áramszükségletet, na akkor majd kimennek az erdõbe csinálnak egy viskót és el lesznek áram és folyóvíz nélkül? mert mint tuggyuk ha nincs áram, nem jön a csapbol se víz... majd ásnak kutakat és kézzel-lábbal hajtják a generátort<#bee1>
(persze csak úgy akárhová én se raknék atomerõmûvet, valami kiürült nagy bánya lenne neki alkalmas hely szerintem, ahol azért a veszélyforrás nagy része jópár méteres fölréteg alatt van)

ahhoz képest hogy gyorsba és 10évre építették a betonszarkofágot, szerintem elég tartósra sikerült, nemcsoda, azt szívvel-lélekkel építették mondhatni, erre az újra kíváncsi leszek, viszont azt az 5 évet, míg elkészül, azt veszélyesen hosszú idõnek tartom

AMD Athlon X2 AM2

Miért honnan akarsz áramot szerezni opeca, talán majd tekersz egy szobabiciklit hogy legyen elég ? A hõerõmûveket nem nagyon kéne eröltetni, vizire meg nincs lehetõség. Nyugodtan lehetne a paksi erõmûvet bõvíteni addig amíg találnak egy másik helyszínt, ami ugye csak a Duna mellett lehet.
A finanszírozásról meg csak annyit hogy azért kell nekünk takarítani az õ szemetüket mert õk egyedül képtelenek, és ha a szarkofág összeomlana akkor az eléggé kellemetlen lenne, és nem csak az ukránoknak hanem mindenkinek.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy ebbõl a pénzbõl mennyit nyúlnak le, vagyis valójában mennyibe kerül az a hangár.
Kpasz majd egyet.

Odatesszük a házad mellé, aztán nehogy rinyáljál majd az SG-n.

Kell a fenének atomerõmû.
Azert kell lebontani mert rohammunkaban lett felepitve, es nem ilyen idotartamra (epitesekor 10 evre terveztek).
A zona maradekat el kell latni a megfelelo monitoring, huto es szellozorendszerrel hogy teljesen biztonsagos legyen.

Persze a mi penzunkon.
2 dolog.
1. nem a Te penzeden hanem foleg amerikai tokevel.
2. akkor bezzeg nem hozongtel mikor a csernobili aram fillerekert jott a KGSTn keresztul.

szemed van? nézd meg a grafikát.

Lebomlás párszáz év? Lesz az pár ezer is.

A discoverys film olyan orditoan szenzaciohajhasz es hazug volt hogy szanalmas.
Nyilvan lezarjak az oldalat is😊
Amugy bennt sincs mindenhol eros sugarzas, inkabb forro pontok vannak.
Az alagutakat egy hocserelonek astak a blokk ala, plusz azert hogy a buborekoltatotartalybol ki lehessen szivattyozni a vizet es feltolteni betonnal.
Valoban epitettek foldalatti gatakat, de nem a blokk ala.
A belso munkakat pedig nyilvanvaloan robotokkal csinaljak😊

"A finanszírozáshoz szükséges pénzeszközöket nemzetközi összefogással teremtették elõ."

Persze, a szarukat takarítsuk el mi, a mi pénzünkön.

Van itt még valaki, aki meri dícsérni a kommunizmust???

Van az kettõ is, BME-nek is van egy, és a KFKI-nek is.

nem vagyok szakerto, csak olvasgattam, de sztem a cuccal semmit nem lehet kezdeni. varni kell par szaz evet, mire lebomlik a hasado anyag.
a szarkofagot meg minek lebontani alatt? nem azert akarnak most uj burkolatot, hogy a szivargas megszunjon? nem hiszem hogy sok onkent jelentkezo lenne, aki oda menne pakolgatni...
de varom egy hoza ertobb velemenyet is az ugyben.
ScarY MAN
nem a discoveryn volt? azt en is neztem...de nem mostanaba 😊

...

ScarY MAN
az oké hogy befedik, ratoljak vagy akármi...de azz oldalat is bezarjak? vagy az ott lesz és mint a nyugati palyaudvarnal ki be maszkalnak majd azok az emberkek aki eppen lebontjak bent a szarkofagot?

...

KM
Igen, miért?

Láttam nemrég a katasztrófa részletes dokumentumfilmjét a tv-ben.
Ha nem zárták volna el a súlyosan sugárfertõzött részeken az erõmûvet, akkor lett volna egy második sokkal nagyobb robbanás is. Alagutat kellett fúrni az erõmû alá, és a szivárgó, radioaktív anyag útját emberi erõvel kellett elzárni. A bányászoknak, akik az alagutat ásták 90%-uk nem élte túl. A sugárzás az erõmû tetején is olyan nagy volt, hogy a radioaktív törmelék elhordására odaküldött robot, felmondta a szolgálatot, igy hát az oroszok emberi erõvel tisztították meg a tetõt.. Mindenki meghalt, aki ott fent volt.

Ennyi.
Inkább minthogy tele legyen rakva az ország széntüzelésûvel.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

A legnagyobb veszelyt az jelenti jelenleg hogy a szarkofag mely a 4es blokk serult szerkezetere tamaszkodik, leomlik a zonaba es felkavarja a radionukleotidokat tartalmazo port.
Ezt tokeletesen kikuszoboli ez a "fedo", plusz el lehet vegezni a szarkofag bontasat is alatta, anelkul hogy a kornyezet szennyezodne.
Ahogy olvastam, nem raepitik a blokkra a tetot hanem mellette rakjak ossze, es ratoljak.

Fognak is építeni, ebben biztos lehetsz. Csak az a kérdés, hogy hova. Bár a fõvárosiakat eddig sem zavarta, hogy mûködik egy atomreaktor a városban, szóval lehet, hogy oda kellene rakni az újat is. 😊
Tinman
A házadtól 1000 méterre lesz. Örülsz?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Engem jobban érdekel, hogy mi lessz a cumóval ami bent van. Mert amit most a Novark kigondolt az, építészetileg azért nem több mint egy hangár. A franciákat még megértem mit kersnek ott (lásd a francia-orosz kapcsolat), de az ámerikaiakat nem. Bár érdekes, hogy vannak villódzások, ennek ellenére meg mien segítõkészek. De ez inkább már politika.
a paksi erõmûvet úgy építették, hogy bármikor mellé lehetne még csapni 2 blokkot. direkt akkora helyet választottak, hogy csak pár aláírás kérdése legyen az egész..

\"The voices are back... Excellent.\"

akyyy
ha valoban sugároz, kik épitik meg megy hogy? védõruhába?😄 akkro az az 5 év kevés lesz.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

ScarY MAN
STALKER 3 : Építkezésnél a francia építõk megfertõzõdtek és elakarjákfoglalniaZÓNÁT xD

sztem...

amugy en is epitenek meg! de ezt õk máshogy fogják fel...

...

Molnibalage
Kíváncsi vagyok mikor jönnek ide a sötétzöldek, a "soha többet atomenergiát" hozzáállással. Én legszívesebben építenék még egy atmoerõmûvet idehaza.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

← ElőzőOldal 3 / 3