A Samsung gyorsít a Blu-ray áresésén

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
Van errõl vmi linked, ahol leírják a teszteket és azt, hogy a Sony meghajtók rosszak?
Mert nekem akárhány Sony íróval volt dolgom soha semmi bajuk nem volt.

Ami még érdekes (csakhogy ne kapjam meg megint a Sony Fan jelzõt) hogy a "nagyok" általt használt munkaállomásomba is minõ véletlen Sony meghajtót szereltek, ha annyira rossz lenne nem vállalnák be, nem?

Hozzáteszem az LG-vel szívtam már eleget, soha többet. 😞

www.digimomentsvideography.com

narumon
Ez sajnos igy van. Az új optiarc meghajtók. khm, nem sikerültek töjéletesre....

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Nem tudom mire gondolt Sanyix de ha arra hogy PCs olvasók, irók, asztali mechanikák, akkor ebben egyetértek vele, a Sony nagyon nincs magaslaton ezzel kapcsolatban.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Sanyix
De full komolyan gondolom, mint ahogy azok is akik tesztelgetik pl a pc-hez való sony meghajtókat. Még az LG is jobb nála, mert sikerült csinálniuk pár jobb példányt, sony stabilan fost csinál. Érdekes ám az is, hogy a NEC-nek jó dvd meghajtói voltak, összeállt a sonyval optiarc márkanév alatt, azóta szart gyárt 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

narumon
"80cm-es képátló fölött már kezd erõsen életlenné válni a DVD képe, a kis felbontás miatt. Fõleg miután megízlelted a nagyfelbontást."

Már izleltem nagyfelbontást, ennek tükrében irtam pontosan amit irtam. A nagyfelbontás nekem játéknál sokkal fontosabb ezért is van xbox360-am. A tévém 82cm-es LCD ebbõl kettõ is van a lakásban ezen veszettjól néz ki egy dvd és ellentétben a hagyományos tévékkel pont hogy ezen van kurvajó és tûéles képe. Persze nem olyan mintha a Pcrõl lökök át egy HDt, de mint irtam filmnél ennél túl nagy jelentõségét nem találtam. Viszont van egy HD természetfilm sorozatom, az nagyon Ql.

cloud.strife
"Hát azért úgy sem lesznek sokkal rosszabbak, mint egy sony meghajtó, ami mondjuk a ps3-ban van. Merthogy ugye a sony optikai meghajtók minõsége közismerten a béka segge alatt tanyázik."

Ezt ugye te sem gondolod komolyan..... LOL

(Ja, 2007 októberétõl BD-nél is kötelezõ lesz.)

(Annyi van, hogy a HD_DVD-nél kötelezõ két stream egyidejû dekódolása, így PIP rendszerben is lehet jelenetet keresni, miközben ez BD-nél opcionális. Másról nem tudok.)

A HD_DVD menüvezérlése egyszerû script rendszerû, miközben a BD-é (BD = Blu-ray Disc) Java alapú...

Ma már olcsón beszerezhetõ olyan kis dekóder IC, ami az mpeg2 mellett viszi a DivX-et, és talán egyebet is, a többi már csak a firmware-en múlik. Aztán hogy milyen körítést tesznek hozzá... Tehát okosak, de nem túl "szépek".

80cm-es képátló fölött már kezd erõsen életlenné válni a DVD képe, a kis felbontás miatt. Fõleg miután megízlelted a nagyfelbontást.

narumon
"És ebben nem is merül ki a dolog: hangban is jobb, és a menürendszer is sokkal fejlettebb (fõleg Blu-ray-nél: Java programok által megvalósított spéci menük lehetnek...)."

Hát ha jól tudom akkor menüben, interaktivitásban pont a HD a fejletteb, ezért nem szupportálja ezt ég az LG combo drive mert nehéz megoldani.

narumon
Én kicsit mindkét félnek igazat adok. Lehet kapni olcsób VISZONYLAG jó mindentudó lejátszókat. A kérdés hogy a drágább megére annyi árkülönbséget. Sajnos nem minden esetben. Illetve az én asztalim pl csak DVDt tud lejátszani és Mp3at. Viszont erre vettem ezeket jól csinálja, nem akarok divxet nézni csak dvdt. (ez már egy másik kérdés).
És azzal is egyetértek, hogy azért a nagyfelbontású filmeknek csak részint van értelme. Egy jó HD természetfilm az jól tud jönni. Viszont az hogy a Karib tenger kalózai "csak" egy sima dvd, vagy nagyobb felbontású HD az részemrõl tökmindegy. Egy jó gyári dvd nagyon jól néz egy LCD tévén, ebben az esetben nem éri meg az árkülönbözetet a HD. Persze ha majd le esik az ára és dvd árban adják akkor meg miért ne vegyek nagyobb felbontásút? Akkor is meg fogom venni 20e körül az asztali lejátszót és majd tömöm 2000Ftos BR vagy HD lemezzel. Nekem az is tökmindegy hogy a kettõ közül melyik "nyer" az egyik 19 a másik meg egy híján 20...

Minõség vs. szolgáltatások.

Abból, hogy pár drága dolog szar, nem következik, hogy minnél olcsóbb, annál jobb. 😄
Vagy egy "olcsó húsnak híg a leve"-tagadó vagy? 😊

Sanyix
"Az csak egy fémkeret, meg egy fej. 😛 Én egy teljes készülékrõl beszélek, és ilyenekrõl, mint tápellátás, tartósság, hang- és képminõség, stb."

Aha lol. Tök hasznos a készülék ha beteszel egy lemezt, és nem tudja beolvasni 😄

"Egyébként pl nekem nevenincs olcsó mpeg4-es dvdlejátszóm van, és hát kevesebb gond van vele, mint márkásabb társaival. Minden lemez jó neki, mindent lejátszik amit kell (sõt még azt is amit amúgy nem is kéne tudnia)."
Ez nem minõségi kérdés."

Nem minõségi kérdés hogy jobban csinálja a dolgát mint a drágábbak?

""Szóval az olcsóság nem igazán függ össze a minõséggel."
LOLLER! Ne beszélj már ilyen butaságokat. 😊"

Nem az, nézz meg egy ipodot mennyibe kerül és mennyit tud 😄 vagy akár ájfónt. De lehet találni sok ilyet, csak keresni kell.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"dvd->hd dvd - 3szor tobb adat, jobb kepminoseg
dvd->blu-ray - 5szor tobb adat, jobb kepminoseg"

Úgy tûnik, te még nem fogtad fel, hogy itt nem egyszerûen "jobb képminõségrõl" van szó, hanem 6x-os felbontásról.

DVD: 4:3-nál 720x576, 16:9-nél 720x404
HD_DVD, BD: 1920x1080

És ebben nem is merül ki a dolog: hangban is jobb, és a menürendszer is sokkal fejlettebb (fõleg Blu-ray-nél: Java programok által megvalósított spéci menük lehetnek...).

"az lehet, viszont ido kozben a technika is fejlodik. az elso dvd lejatszok csak dvd formatumot tudtak lejatszani, mindezt 200k forintert. a mostani 10-15k-s keszulekek meg dvd, divx, mp3, mpg, wmv..."
Ismétlem magam: ez nem minõségi kérdés. Ahogy telnek az évek, bizonyos dolgok fejlõdnek, mint pl. hogy egy kis chip mi mindent tud dekódolni. Csodát viszont nem lehet várni pár ezresért. Az egyéb alkatrészekbõl, fõleg ami a tápot és az analóg dolgokat illeti, az olcsó az olyan is.

"a menujukben tobb dolog allithato, es ranezesre ugyanazt a kepminoseget adjak."
Ránézésre.

"ha egyelore a jatekok es a filmek is rafernek egy darab 1 vagy 2 retegu dvd-re, akkor miert is kell az alig nagyobb bluray(hddvd-rol nem is beszelve)?"
Azt kérdeztem, milyen filmrõl beszélsz? DVD? Vagy nagyfelbontású, de erõsen újratömörítettekrõl, amiken látszik a tömörítés egy normálisabb megjelenítõn? Egy kiadói minõségû HD-s filmnek igencsak kevés 8GB.

"nekem a filmek nem tunnek homalyosnak."
Mert túl kis képernyõn nézed, vagy rövidlátó vagy. 😛

"masreszrol tovabbra is az a gond, hogy alig van olyan film, aminek a latvanya megerne egy jobb minoseget."
Te így gondolod, sokan meg nem.

"tudtommal a forgatasokon meg mindig szalagra rogzitik a felveteleket, es nem cd-re vagy dvd-re vagy hasonlora. gondolom ez ezutan is igy marad."
És? Szerinted a filmszalagon holografikusan tárolódik, vagy mi? 😛

"azt nem tudom, viszont a bluray most 5 ezer ft korul mozog, a ketretegu dvd pedig 1000ft korul(bolti arak)"
Ez nem számít, ebben az árban benne van az "újdonság varázsa" tényezõ, és a beruházásokat is vissza akarják kapni. Ha az megvolt, jöhet az olcsósítás. Pár év múlva annyi lesz egy BD-R, mint ma egy DVD-R.

"Hát azért úgy sem lesznek sokkal rosszabbak, mint egy sony meghajtó, ami mondjuk a ps3-ban van. Merthogy ugye a sony optikai meghajtók minõsége közismerten a béka segge alatt tanyázik."
Az csak egy fémkeret, meg egy fej. 😛 Én egy teljes készülékrõl beszélek, és ilyenekrõl, mint tápellátás, tartósság, hang- és képminõség, stb.

"Egyébként pl nekem nevenincs olcsó mpeg4-es dvdlejátszóm van, és hát kevesebb gond van vele, mint márkásabb társaival. Minden lemez jó neki, mindent lejátszik amit kell (sõt még azt is amit amúgy nem is kéne tudnia)."
Ez nem minõségi kérdés.

"Szóval az olcsóság nem igazán függ össze a minõséggel."
LOLLER! Ne beszélj már ilyen butaságokat. 😊

amugy az eddigi taroloeszkozok kozott eleg nagy volt a kulonbseg, ez most abszolut nem latszik meg.
vhs->cd - sokkal kisebb meretu, nem gyurodik ossze a szalag (helyette torik es karcolodik 😊), nem csak filmek tarolasara alkalmas, egyszeruen modosithato tartalom(feliratot rarakni, atkonvertalni mas formatumra), gyorsabban felviheto ra az anyag
cd->dvd - lathatoan jobb kepminoseg, gyorsabb, 7szer tobb adat, 5.1es hang, menubol allithato opciok, tobbfele nyelv, felirat valasztas
dvd->hd dvd - 3szor tobb adat, jobb kepminoseg
dvd->blu-ray - 5szor tobb adat, jobb kepminoseg

ez igy nem tul biztato, foleg hogy a gyenge filmeket nem a kepminoseg fogja elvinni a hatan. es ahhoz hogy ennyi eleg legyen kellene havonta legalabb 1 film, aminek a latvanyvilaga lenyugozo.
amugy ha egy film jo azt elvezem kazettan es avi-ban is pl. amiert megis lcd-n nezem es dvd minosegben, az egyreszrol az hogy 5.1 a hang(habar sajnos a legtobb film ezt abszolut nem hasznalja ki), a masik pedig hogy nem a monitor elott kell gornyednem, hanem elterulve nezhetem.
"No azért a fokozott olcsósításnak is megvannak a hátrányai (spórolás a gyártók részérõl, ami a minõség rovására megy)."
az lehet, viszont ido kozben a technika is fejlodik. az elso dvd lejatszok csak dvd formatumot tudtak lejatszani, mindezt 200k forintert. a mostani 10-15k-s keszulekek meg dvd, divx, mp3, mpg, wmv... a menujukben tobb dolog allithato, es ranezesre ugyanazt a kepminoseget adjak.

""en meg nem talalkoztam olyan filmel vagy jatekkal ami egy dupla retegu dvd-re ne fert volna fel."
Mirõl beszélsz?"
ha egyelore a jatekok es a filmek is rafernek egy darab 1 vagy 2 retegu dvd-re, akkor miert is kell az alig nagyobb bluray(hddvd-rol nem is beszelve)?

"Miért nézzen az ember homályt, ha éles és részletgazdag képet is nézhet?"
nekem a filmek nem tunnek homalyosnak. masreszrol tovabbra is az a gond, hogy alig van olyan film, aminek a latvanya megerne egy jobb minoseget.

"Apropó, film: azt le is kell forgatni, és holografikus kamera egyelõre nem is létezik."
tudtommal a forgatasokon meg mindig szalagra rogzitik a felveteleket, es nem cd-re vagy dvd-re vagy hasonlora. gondolom ez ezutan is igy marad.

"Belegondoltál már, ennek elõállítási költsége mennyivel több, mint egy 1-rétegû Blu-ray lemezé?"
azt nem tudom, viszont a bluray most 5 ezer ft korul mozog, a ketretegu dvd pedig 1000ft korul(bolti arak)
Sanyix
"No azért a fokozott olcsósításnak is megvannak a hátrányai (spórolás a gyártók részérõl, ami a minõség rovására megy)."

Hát azért úgy sem lesznek sokkal rosszabbak, mint egy sony meghajtó, ami mondjuk a ps3-ban van. Merthogy ugye a sony optikai meghajtók minõsége közismerten a béka segge alatt tanyázik.

Egyébként pl nekem nevenincs olcsó mpeg4-es dvdlejátszóm van, és hát kevesebb gond van vele, mint márkásabb társaival. Minden lemez jó neki, mindent lejátszik amit kell (sõt még azt is amit amúgy nem is kéne tudnia). Szóval az olcsóság nem igazán függ össze a minõséggel.

(Pontosabban akár egy egyszerû CRT-TV-n is létre lehet hozni sztereo-3D megjelenítést, csak valamilyen szemüveg kell hozzá. LCD, plazma, stb. alapon un. auto-sztereo-3D megjelenítés is lehetséges, amihez már nem kell szemüveg.)

A holográfia még amúgy messze van... Viszont az LCD, és más direkt pixel-címzésû megjelenítõ alapon könnyen létrehozható (és már van is, csak még drága) un. sztereo-3D rendszerû térhatású megjelenítés, és a "sima" lemezeken tárolható hozzá film is. Apropó, film: azt le is kell forgatni, és holografikus kamera egyelõre nem is létezik. Sztereo-3D rendszerû azonban igen. Vannak is, meg mozik, amikben ennek valamilyen formáját használják. Mit gondolsz, mennyien látogatják ezeket? Hát nem sokan... Azaz nincs túl nagy érdeklõdés a térhatású filmezés iránt.

"ha ugy nezzuk akkor egy dvd lemez, aminek mindket oldalara irtak dupla retegben 18 gb. az meg siman eleg a hd filmeknek is."
Belegondoltál már, ennek elõállítási költsége mennyivel több, mint egy 1-rétegû Blu-ray lemezé?

"a lejatszok rovid idon belul az eredeti ar 10-20%-ert megvehetok."
No azért a fokozott olcsósításnak is megvannak a hátrányai (spórolás a gyártók részérõl, ami a minõség rovására megy).

"en meg nem talalkoztam olyan filmel vagy jatekkal ami egy dupla retegu dvd-re ne fert volna fel."
Mirõl beszélsz?

"az 1-1,5 meteres lcd tv es a nagy felbontasu bluray is kecsegtetoen hangzik, csak eppen alig van film, amit erdemes igy megnezni. evente van vagy 2-3 latvanyfilm, ami mellette meg erdekes is(pl nekem ebben az evben csak a die hard volt ilyen, meg talan a transformers, de azt meg nem lattam), a tobbi filmnek meg tokeletesen megfelel a dvd is."
Ez hülyeség, már bocs. Ilyen alapon a színes kép is csak látványfilmekhez kell, a mély tartalmat fekete-fehérben is megérted. Ha megnézel pár nagyfelbontású filmet, máris nem lesz olyan jó az a DVD. Miért nézzen az ember homályt, ha éles és részletgazdag képet is nézhet?

cloud.strife
Az autós példával egyébként sem lehet mit kezdeni.
DE:
pár évvel ezelött pl klíma, ABS, kipörgésgátló, elektromos ablak + egy halom extra csak a kiváltságosoknak, gazdagoknak a játékszerei voltak, mostmeg? Millióan használják. 😊

Az egészet azért hoztam fel, hogy ne sírjon itt egyesek szája azért mert csórók vagyunk és nem engedhetjük meg magunknak a luxuscikkeket.

az meg hogy a fejlodest elosegitik e vagy sem az megint mas kerdes. mivel most ezek elterjednek igy fejlodtunk(hurra). viszont ezzel egy teglafalat emeltek a holografikus tarolok ele, ugyanis igy 5-10 even belul nem varhato masik taroloeszkoz elterjedese. tehat az elkovetkezo 10 evben egy 15-50gb-s lemezekkel kell az iparnak gazdalkodnia. 200gb meg elhiszem hogy elmeletileg lehetseges, csak kerdes hogy gyakorlatilag lesz e. ha ugy nezzuk akkor egy dvd lemez, aminek mindket oldalara irtak dupla retegben 18 gb. az meg siman eleg a hd filmeknek is.
az a8-as audit valoszinuleg nem olyan megfontolasbol kezdik el gyartani, hogy majd par even belul mindenki azzal fog autokazni. tehat egy szuk reteg igenyeinek kielegitese a celjuk. ezzel szemben a cd, dvd, hddvd, bluray-t olyan elgondolas alapjan fejlesztettek, hogy azt emberek 10 vagy 100 millioi hasznaljak. ezt az is alatamasztja, hogy az a8-as ara az evek alatt alig csokken, mig a lejatszok rovid idon belul az eredeti ar 10-20%-ert megvehetok.
mondjuk a magas arat az is indokolhatja, hogy a legtobb ember 20-30k-t se adna erte a megjeleneskor, ugyanis nem lehet kihasznalni. en meg nem talalkoztam olyan filmel vagy jatekkal ami egy dupla retegu dvd-re ne fert volna fel.
az 1-1,5 meteres lcd tv es a nagy felbontasu bluray is kecsegtetoen hangzik, csak eppen alig van film, amit erdemes igy megnezni. evente van vagy 2-3 latvanyfilm, ami mellette meg erdekes is(pl nekem ebben az evben csak a die hard volt ilyen, meg talan a transformers, de azt meg nem lattam), a tobbi filmnek meg tokeletesen megfelel a dvd is.
Balumann
Hát ha hûvös helyen, fénytõl megóvva tudod tartani, és nem karcolod össze 😛

Vegyél Flopit vagy 100000000-arra ted a cuccaidat és pakold be egy páncélszekránybe jo messze mágnseses terektõl
nah az biztonságos tároló eszköz😄XD
narumon
"Ésakkorugye mennyi lesz egy PS3???? 😊))"

Mindenképpen sokkal több mint egy asztali BR lejátszó. Ezért irtam a harmadárat és nem véletlen. A Ps2 esetében is mindenki azt mondta, hogy a legolcsóbb lejátszó lesz örökre, de már 1-2 év után lényegesen olcsóbbak lettek az asztali lejátszók. Ez a folyamat indult el BR vonalon is. A Sony még mindig 80 körül fogja árulni a konzolt amikor 20-ért már asztali BRt lehet majd kapni.

Miért nem jó a DVD 20 évig, mint ahogy anno a VHS is jó volt?

Használhatod 20 év múlva is, senki nem akadályoz meg benne. Ahogy a lyukkártyás masinák használatában se. ^^

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

most már nem a filmek minõségén kéne javítani (felesleges)

LOÁL! Te se láttál még HD minõségû filmet...

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

A gyári filmes lemezek sokáig bírják, az írható médiával van baj.
---
Aztán majd nagy valószínûséggel nézheted a 24->30fps konverzió bukdácsolását. 😉

Te hány méterrõl nézed a tévét? A nagyszoba másik végébõl, mint falun szokás? 😉 Bélyeg feeling.

2-3m-rõl már egy ~80cm-es, 720p-s tévén (amibõl már egész jót lehet kapni 200k-ért) is ég és föld a kettõ. És akkor képzelj el egy másfél méreres 1080p-s cuccot.

Balumann
Én attól tartok, hogy egyik cégnek sem érdeke, hogy olyan tárolót csináljon, ami strapabíróbb. Nem veszitek észre, ahogy fejlõdünk, mindennek csökken az élettartalma? ^^ Az a lényeg, hogy gyorsan, olcsón elõtudják állítani, és eladni, és vegyék meg. Az már kinek az érdeke, hogy 4-5 év után is letudják majd játszani?...

Egyébként én HDTV lejátszót tuti nem fogok venni, majd a gépbe veszek blueray meg hddvd romot (ha olcsóbb lesz), aztán a gépet kötöm majd hdtv-re meg hangfalra, stb...

Mardel
Egy VHS film még egy 51 cm-es Tv-n elviselhetõ volt, de egy 70 cm-esen közelrõl már nagyon gáz.

TV-t közelrõl szoktad nézni?

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Mardel
Én nem azt hangoztatom, hogy ne legyen fejlõdés (igen is legyen csak ne ilyen mértékben, mert ez LEHÚZÁS).

Én úgyvagyok vele, hogy aki vett HD képes TVt attól húzzanak is le pénzt, de én köszönöm szépen elvagyok a DVDvel.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

cloud.strife
Ésakkorugye mennyi lesz egy PS3???? 😊))

cloud.strife
Stimt...

narumon
"ha kicsit olcsóbbak lesznek a filmek a sony-nak elég nagy vásárló rétege lesz"

Ha kicsit olcsóbbak lesznek a BR filmek akkor veszek a Ps3 árának töredékéért egy BR lejátszót.

(Nem is jó szó a "váltás", hanem a DVD mellé jön be az új, és csak fokozatosan áll át a piac.)

Aki meg azért kapálózik, mert a megjelenítõknél 80cm fölött már nem hoznak ki SD felbontású cuccokat, centis pixelekkel...

Hát ja, a túl gyakori váltás nekik sem jó, mert nem hozza vissza a cucc a befektetéseket. Viszont így tizenegynéhány év után nem olyan váratlan a váltás. Erõltetésrõl meg nem lehet beszélni, mert nem szüntetik be máról holnapra a DVD lemez és lejátszó gyártást, sõt az újak is viszik.

cloud.strife
Szigorúan SZVSZ, de ide abökõt, hogy nem fognak váltani és marad a BD, HD-DVD jópárévig.

200 GB-os is lehet a BD.

Az persze lehet, hogy pár év múlva holodiscre írunk otthon, de filmkiadásra nem jó (nincs egyszerûen gyártható ROM változat). Esetleg valamilyen elektronikus ROM, de nem biztos, hogy mondjuk 50 GB-ot olcsóbban tudnak azon kihozni, mint egy filléres lemezen.

A kifejlesztési költségeket is vissza kell hozni... (Az IT-ben legalább csökkennek az árak. Lásd gyógyszeripar, ott bezzeg tartják az árat, mert aki rá van szorulva, fizet - vagy helyette az "állam" .)

cloud.strife
Basszus, az autókat is tömegtermékeknek gyárcsák, mégsem sír mindenki, hogy nem tud megvenni egy A8-as Audi-t, nehogymár a postás harapdálja a kutyát... 😊

mert a szorakoztato termekeket tomegtermeknek szanjak. mennyi lehet az eloallitasi koltsege egy br lejatszonak, par szaz vagy par ezer ft? es mennyiert kezdtek el arulni: 200-250k. szoval eloszor jo magas aron kiadjak, mert vannak akiknek meg ennyiert is kell, aztan szep lassan lecsokkentik 10k koruli arra.
a br kapacitasa meg aszem max 50gb lehet, amikor a vincsik mar 500gb korul jarnak. amikor pl a az elso szamitogepemet vettem akkor 1,7gb-s vincsi volt benne es 650mb-s cd, szoval 2-3 cd-re rafert egy vincseszternyi adat, most ugyanehhez kell majd 10 br lemez.
szerintem ezt a hd es br disc dolgot kihagyhattak volna es par ev mulva valtott volna mindenki holografikus tarolora...
cloud.strife
Pontosan....

cloud.strife
A probléma inkább az, hogy minden technikai újdonságot és extra dolgot az emberek fillérekért akarják megvenni. Vazze a csúcs merciket is félévente frissítik különleges technológiákkal mégse sír a szám, hogy jajj milyen drága. A HD világ nem a Józsibácsinak készült, akinek 60e a nyugdíja.
szvsz ettõl a falnak tudok menni..... vazz mi drága?????????? 4 évvel ezelõtt, a csúcs 16:9-es DRC-s fullextrás Trinitronomat vettem 450ezerér, ennyiért most az Eisa-s Bravia van itthon. Persze drága, de mihez képest?

Ne legyen már minnyárt 6 ezer egy blu-ray jáccó????? 😊

Emléxem én még amikor az elsõ Panasonic DVD lejátszó 220e volt... 😊

u.i.: hamarosan a Sony Centrum-okban fel fog tûnni egy új BD játszó 130e körüli áron..... 😊

"rengeteg információs szemetet gyûjtünk magunk köré." na ezt eltettem az agyba, mert ül, nagyon. saját?

NEXUS6
A multi az egy cég, egy elvont dolog, mondhatni egy folyamat, egy eseménysor, aminek a végén valahol, valamilyen számítógépen, ahol a virtuális pénzt tárolják az egyes után eggyre több nulla keletkezik.
Az, vagy azok meg aki(k) kitalálja(k) ezeket a készüléket az meg egy vagy több ember és emberek igénye szerint alkotja(k) meg a cuccosokat is. Senki nem kényszerít hogy használd, de te úgy látszik szeretsz az alacsony felbontású videótol és a katodsugárcsõ vibrálásától megvakulni és a kibocsájtott röntgen sugárzástól meg rákot kapni.

Igazad van, veszélyesen kell élni!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs