• savior
    "No azért a fokozott olcsósításnak is megvannak a hátrányai (spórolás a gyártók részéről, ami a minőség rovására megy)."
    az lehet, viszont ido kozben a technika is fejlodik. az elso dvd lejatszok csak dvd formatumot tudtak lejatszani, mindezt 200k forintert. a mostani 10-15k-s keszulekek meg dvd, divx, mp3, mpg, wmv... a menujukben tobb dolog allithato, es ranezesre ugyanazt a kepminoseget adjak.

""en meg nem talalkoztam olyan filmel vagy jatekkal ami egy dupla retegu dvd-re ne fert volna fel."
    Miről beszélsz?"
    ha egyelore a jatekok es a filmek is rafernek egy darab 1 vagy 2 retegu dvd-re, akkor miert is kell az alig nagyobb bluray(hddvd-rol nem is beszelve)?

"Miért nézzen az ember homályt, ha éles és részletgazdag képet is nézhet?"
    nekem a filmek nem tunnek homalyosnak. masreszrol tovabbra is az a gond, hogy alig van olyan film, aminek a latvanya megerne egy jobb minoseget.

"Apropó, film: azt le is kell forgatni, és holografikus kamera egyelőre nem is létezik."
    tudtommal a forgatasokon meg mindig szalagra rogzitik a felveteleket, es nem cd-re vagy dvd-re vagy hasonlora. gondolom ez ezutan is igy marad.

"Belegondoltál már, ennek előállítási költsége mennyivel több, mint egy 1-rétegű Blu-ray lemezé?"
    azt nem tudom, viszont a bluray most 5 ezer ft korul mozog, a ketretegu dvd pedig 1000ft korul(bolti arak)