• narumon
    "1., érdekes, ott bejön a részletgazdagság? Vagy csak a hangulat miatt mész, és tőled akár ott is játszhatnák DVD-ről? :)"

A nagy vászon és a hangulat miatt megyek igen.

"2., hát, 3m-ről már simán látható a különbség... Nem tudom, nekem valahogy nem mindegy, hogy egy mozis képre hajazó fénykép szerű képet nézek, vagy egy sima videós képet."

Ne dramatizáljuk már ennyire a helyzetet. Nem mondtam, hogy nem látható a különbség csak azt hogy a természetfilmen kivül egyiktől sem estem hasra. (ergo egy ekkora tévén nem érdekel a 25x akkora felbontás sem hisz megjeleniteni sem tudom), Viszont azért nézz meg egy jó felvételü dvdt. Egy 82cmes lcd tévén kurvajól néz ki és nem kockás és nem homályos, és még véletlenüs sem fos.

"3. DVD, 16:9-ben: 720x400=288000 pixel; 32"-es LCD-TV-k többsége: 1366x768=1049088 pixel. 1049088/288000= 3,64. Ennyivel több pixel, ennyivel nagyon felbontás."

Ennyivel nagyobb az információ A felbontás csak kétszerese...

"Viszont 1080i v. p felbontású video olyan ritka mint a fehér holló."
    "Tessék?? Az összes HD_DVD és Blu-ray mozifilm 1920x1080-as."

Hány HDDVD vagy BR filmed van otthon? Nekem egysincs (mitn ahoyg irtam egyelőre nem is tervezek) a letölthető filmek 99%-a 720p-re le van tömizve. Ha meg az eredeti témánál maradunk akkor egy sima filmnél (aminél sokszor a képi világ teljesen más irányba viszi a minőséget mint a részletgazdagság), nekem nem ér meg durán 58x árkülönbséget egy film, meg 10x árkülönbséget egy lejátszó.
    Ismétlem nyilván jobb a HD felbontás mint a dvd, de azért a dvd sem fos.
    Olyan ez mint a CD, az emberek nagyrészének tökéletesen elég a CD hangminősége keveseknek van szüksége DVD Audiora v. SACD-re. Pedig számok szerint a különbség legalább akkora mint a video esetében.