• dez
    "az lehet, viszont ido kozben a technika is fejlodik. az elso dvd lejatszok csak dvd formatumot tudtak lejatszani, mindezt 200k forintert. a mostani 10-15k-s keszulekek meg dvd, divx, mp3, mpg, wmv..."
    Ismétlem magam: ez nem minőségi kérdés. Ahogy telnek az évek, bizonyos dolgok fejlődnek, mint pl. hogy egy kis chip mi mindent tud dekódolni. Csodát viszont nem lehet várni pár ezresért. Az egyéb alkatrészekből, főleg ami a tápot és az analóg dolgokat illeti, az olcsó az olyan is.

"a menujukben tobb dolog allithato, es ranezesre ugyanazt a kepminoseget adjak."
    Ránézésre.

"ha egyelore a jatekok es a filmek is rafernek egy darab 1 vagy 2 retegu dvd-re, akkor miert is kell az alig nagyobb bluray(hddvd-rol nem is beszelve)?"
    Azt kérdeztem, milyen filmről beszélsz? DVD? Vagy nagyfelbontású, de erősen újratömörítettekről, amiken látszik a tömörítés egy normálisabb megjelenítőn? Egy kiadói minőségű HD-s filmnek igencsak kevés 8GB.

"nekem a filmek nem tunnek homalyosnak."
    Mert túl kis képernyőn nézed, vagy rövidlátó vagy. :P

"masreszrol tovabbra is az a gond, hogy alig van olyan film, aminek a latvanya megerne egy jobb minoseget."
    Te így gondolod, sokan meg nem.

"tudtommal a forgatasokon meg mindig szalagra rogzitik a felveteleket, es nem cd-re vagy dvd-re vagy hasonlora. gondolom ez ezutan is igy marad."
    És? Szerinted a filmszalagon holografikusan tárolódik, vagy mi? :P

"azt nem tudom, viszont a bluray most 5 ezer ft korul mozog, a ketretegu dvd pedig 1000ft korul(bolti arak)"
    Ez nem számít, ebben az árban benne van az "újdonság varázsa" tényező, és a beruházásokat is vissza akarják kapni. Ha az megvolt, jöhet az olcsósítás. Pár év múlva annyi lesz egy BD-R, mint ma egy DVD-R.