A Samsung gyorsít a Blu-ray áresésén

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szeritem a ps3-mal elég nehéz versenyezni. ha kicsit olcsóbbak lesznek a filmek a sony-nak elég nagy vásárló rétege lesz emiatt. de egyenlõre szerintem a jelen azt mutatja, hogy egyik formátum sem érdekli a kutyát sem (egy egy alfajt kivéve).

Nem feltétlen, de ordas nagy marhaságot írtál a VHS-rõl. Egy szarrá rágott hullámosodott VHS szallag mennyire volt idõtálló? Meg mi az, hogy 20 év VHS vs DVD? Honnan tudod, hogy DVD meddig lesz? Lehet 25 évig fog menni vagy több, már 11 éve (vagy több) kint van, Miért nem lehet bevallani, hogy nem tehetjük meg azt, hogy átállunk BD-re, mert csórók vagyunk? Ennyi erõvel parasztvakítás a színes TV vs feketefehér is?

adam first
Értem? Azért vagyok igénytelen, mert nem bólogatok a nagy multik faxságaira. Immúnis vagyok már az emberi hülyeségre. Dzson Tahóméter v1.0 köszöntem megnyilvánulásodat. :-)

NEXUS6
Jó de akkor menjünk bele filózófiai mélységekbe is, hogy a kérdéssel jobban tisztába jöjjünk.

Ahogy az egyik ismerõsöm szokta mondani: rengeteg jó minõségû képet tudok készíteni utazásról, szülinapról, feleségrõl, gyerekrõl, nagybácsiról, kutyusról, és cicusról. Egy kérdésem van, hol vannak ezek a képek? Pontosabban hol van egy bizonyos kép??!!!

Általánosságban megfogalmazva, az információ korszakában rengeteg információt termelünk, és a régebbi korokhoz képest sokkal nagyobb arányban meg is õrizzük ezeket. Ha dúrván akarnám megfogalmazni: rengeteg információs szemetet gyûjtünk magunk köré.

És akkor felteszem azt a kérdést, hogy mekkora nagy veszteség ha ennek egy részét nem tudjuk visszanyerni, hiszen a többségét meg igen? Ráadásul évrõl évre növekszik az elraktározandó infók mennyisége. És ki az isten aki ezeket visszanézi egyáltalán?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Soha nem gontoltam volna, hogy valamiben egyet fogunk érteni...

Y
Sanyix
Az hogy jóval a következõ adathordozó érkezése elõtt elrohad a lemez...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

az hogy nincs idõm rá!!! De a valóban nagyon fontos adataimat idõrõl idõre újra irhatom ki nehogy elveszen.
Miért te minden adatodat ami korábban CD volt kiirtad dvd-re? Hát én nem. De lehet hogy ha a fele cd már tönkre is mennt....
Egyébként meg ki beszélt minõség romlásról? Én azt mondtam hogy jó volna már valami olyat kitalálni amin (viszolag olcson) tudom az adataimat biztonságban tudni..

Dzson
Szerintem egyszerûen csak igénytelen vagy.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

NEXUS6
Jelenleg tényleg viszonylag drágák még a nagyméretû HDTV-k, de azért szépen csökken az áruk.
Egy VHS film még egy 51 cm-es Tv-n elviselhetõ volt, de egy 70 cm-esen közelrõl már nagyon gáz. A DVD már egy katágóriával feljebb csúszott. A HDTV felbontás meg akár egy több méteres megjelenítõn is nagyon szép képet ad. Gyak mozi minõséget, mozi fílinget.

Ma még elég drágák az ilyen megjelenítõk, 2-3 év múlva már ezt veszi a család karácsonyra!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

adam first
Látom nem érted a lényeget, mi a faxnak dobjak ki lovét ezekre a lejátszókra, amikor ugyan azt a hangulatot, élményt úgy is csak egy moziban fogom megkapni. Igen én is fejlõdni szeretnék, de ahhoz kellene egy HD-TV is, és az megint csak lehúzás mert hogy a nagyfelbontású filmeket élvezni tudjam ahhoz már nem árt egy jó minõségû HD-TV és az se mindegy hogy LCD vagy Plazma…. Miért nem jó a DVD 20 évig, mint ahogy anno a VHS is jó volt? Én nem azt hangoztatom, hogy ne legyen fejlõdés (igen is legyen csak ne ilyen mértékben, mert ez LEHÚZÁS). Úgy is azt fogjuk venni, amikre ezek a cégek rákényszerítenek és mint már mondtam nem a kép minõségére, hanem az adathordozók strapabíróságára kéne ráfeküdni. És igen azt valóban elismerem, hogy tényleg van különbség egy 1080p vs. DVD között, a VHS-bõl pedig nem kell kiindulni, az csak egy személyes megjegyzés volt. A DVD képminõségérõl még annyit hogy én maximálisan meg vagyok vele elégedve, és különben is ez a váltás már nem akkora jelentõséggel bír, mint anno VHS-bõl DVD-re, ezt mindenki elismerheti, itt sokkal inkább lehúzásról van szó, mint sem hatalmas technikai fejlõdésrõl.

NEXUS6
Hát ez jó érv!😉))

És mi akadályoz meg abban hogy idõrõl idõre átrakd a gyûjteményedet, egy nagyobb adathordozóra? A digitális formátumoknál ez ugye nem jár minõség romlással😉

az nem, de pl a zenenéimet igen is. És azt szeretném hogy még unokáim is meg tudják hallgatni!!
bazhatod ha van 25 gb lemezed azt pár év múlva dohatod ki.....

NEXUS6
Hát azért szerintem jelentõs különbség van a hagyományos, pláne VHS minõségû videó és egy 1080p felbontású anyag képminõsége között!!!

Most még elég drága, jövõre középkategóriás árszinten megkapod. Utána meg utánad dobják a kínaipiacon. Ez így volt a VHS kazi, a DVD esetén is és így lesz most is. Nemtom miért kell lázongani.

Nem kötelezõ megvenni és a DVD még minimum 3-4 évig biztos lesz, ha nem tovább!!!

...vagy neked annyira tetszett a 300, hogy 100 év múlva is azt szeretnéd nézni? <#fogmosas><#taps><#wilting><#banplz>
adam first
Akkor a Sony azon elve megbukott, hogy a Ps3 a legolcsóbb BLU-RAY olvasóval felszerelt lejátszó, amit a piacon lehet kapni.+ Az NPD Group felmérései alapján tudatlanok a PlayStation 3 vásárlók, ugyanis hiába ordít a gép dobozán nagybetûkel hogy Blú-réj, hiába kevés a játékkínálat (mondhatni 0), a vásárlók nagy része csak a név miatt veszi a konzolt. Pedig elvileg a Ps3 marketing fontos része a blú-réj lett volna, na mindegy. Ezt leszarom, azt hiszem nem az én problémám. Egyébként filmeknél felesleges erõltetni ezt a nagy váltást komolyan mondom szívesebben, nézek VHS kazettákat, mint DVD-t, hiába a minõség, VHS meddig volt jó 20-25évig? DVD pedig 10 évig, ha bírta a piacon, ezek a gennyes cégek kényszerítik rá az embert az állandó váltásokra, most már nem a filmek minõségén kéne javítani (felesleges), hanem azon hogy még strapabíróbbak legyenek a lemezek. Pl. DVD hopp egy kis karc, pont olyan helyen és már dobhatom is ki a picsába, az adathordozók élethosszán kéne javítani nem a minõségen. Szánalmas, amit ezek a cégek mûvelnek, egyetlen területen támogatom ezt a drasztikus adathordozó növekvést. Játékoknál ott elengedhetetlen az adathordozó mérete, ilyen téren viszont a Sony volt a legokosabb, csillagos ötös nekik.

Átérzem mirõl beszélsz, ne is folytasd... Vissza a fára! Mindek ide Blu-ray, DVD, CD, Floopy, Autó, Ház....

Doboz, vagy inkább fa. Azon kéne lakni, mi a francnak civilizáció, több ezer vagy még több állat elvan nélküle is <#mf1>
fuss el a boltab vegyél mindjárt kettõt belõle. Inkább a netrõl rendelt meg.

Majd ha amit az ember ráirt rajta is marad 100 évig legalább akkor majd lehet beszélni a x GB okról. Legalábbis így lenne logikus....
Mind a kettõ szar. Egyiket se fogok venne mostanábban. az tuti. De az is biztos hogy elõbb utobb rámeröltetik az egyiket..

50K körül van egy olvasó PC-be, karira leesik 25K-ra, akkor már jó.
Már csak az írónak kéne 50K alá esnie 😉

HajrÁ Blu-Ray!
← ElőzőOldal 3 / 3