kogasom#31
Tipikus buta hozáállás. Megjegyzem, azoknak a bizonyos újabb disztróknak a nyilvános célja, hogy egy egyszerű _mindenki_ álltal használható rendszer legyen, és jelen esetben a mindenki többnyire a windowsoskat jelenti -> legyen a rendszer windows szerű, windowsal kompatibilis (windows megosztások kezelése, NTFS olvasás-írás, migration manager a feistyben, etc.).
>A Windows a leghülyébb kezdőtől kezdve a professzionális gyors felhasználásig (akár parancssorban, és/vagy billentyűparancsokkal) minden igénynek eleget tesz.
Nálam ez valahol nem működött. Jah igen, hülye vagyok a windowshoz mert az az idő folytán belassul. Hogy nem kéne programokat telepíteni rá? Akkor meg mindek van? ja hogy ucolgatni kéne a registry-t, mekkora barom vagyok, még az msconfigot sem túrtam fel, é különben is olyan jól finomhangolható, hát milyen ember vagyok. Ja, hogy akkor már egy linuxot is be lehet enyni erővel konfigolni? Nem baj, a windows hülyétől profiig bárkinek van, ha hülye vagy hozzá, úgy maradsz lehülyézve.
Továbbá van egy kis vonzódásom a parancssoros vezérléshez, de annyira perverz még nem vagyok, hogy a profi cmd.exe hatalmával parancssorból telepítsek programokat. Vagy egyáltalán csak egy mappát létrehozzak. Jelen esetben a billentyűparancs az, ami gyors felhasználás alatt érthető.
>Ezt egy Linux soha nem fogja pótolni, ha tudná, akkor nem lenne olyan hülye, aki ingyen adná.
Tudja. És képzeld, van ilyen hülye. Sőt, olyan hülye is, aki évi 2 millió dollárt ad csak arra, hogy terjesszék a linuxot (Mark Shuttleworth. Olyan űrtúristaféle).
>A látszólagos dolgok és a belső nagyon nem ugyanaz. Ebből is látszik, hogy megint ki koppint? Az újabb Linuxok kísértetiesen a Windows felületére emlékeztetnek (start menü...stb), csak ha már komolyabban bele akarsz mélyedni, akkor összedől a szépen felépített (lemásolt) "kártyavár".
Erről el lehetne vitázni, hogy ki kiről másolt. Én csak egy páldát hoznék fel: UAC. A Vista legnagyobb találmánya, az első védvonal, a biztonsági szent grál már az első linuxokban létezett sudo néven, és már elég régóta van grafikus változata. Ezen felül már csak egy apró része a dolognak, hogy a Vista-ban ha jól emlékszem valamivel az RC1 előtt vezették be, hogy ha UAC ablak jelenik meg a képernyőn, minden elsötétül az ablak kivételével. Ugyan ez már jócskán ez előtt megvolt a linuxban.