2020 után lesz okosabb a gép nálunk

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem már manapság is okosabbak. Nem ölik egymást halomra max ha az ember beléjükprogramozza. A legtöbb probléma a Sci-Fi fantáziák problémáival, hogy ha értelmes gondolkodó gépet hozunk létre, akkor valsz ithagy minket és azonnal eltelepül valami másik bolygóra(galaxisba)😄 Önzés, birtoklásivágy, érzelmek az emberekhez tartozik. Az is igaz, hogy az emberre ezek sokszor ösztönzõleg hatnak.
Egy valósághû AI agyának kialakításához nem elég a kapacitás, mivel 2 bites aggyal elég nehéz lenne felfogni a világot. Gondolok arra, hogy mi sem két lehetõség közül választunk a döntéseink során. Elég csak azt megnézni, mikor az ember bizonyos feladatoknál már nem gondolkodik hanem az érzékeire bízza magát. Volt errõl egy film a discovery-n, ahol pl számítógépes játékok, autóversenyzés közben eljön az az idõ, amikor nem mérlegeljük a pálya és köztünk lévõ távolságot, hanem az ösztöneink vezetnek. Ezt a gépek max sok lehetséges következmény lefuttatásával, múltbéli események feldolgozásával közelítené meg, ami nem az amirõl beszéltünk.
Lehet, hogy a számítógépem megver sakkban, de kickboxban én vagyok a jobb 😊

edios
Bár kicsit elborult, valamint erõsen fantáziadús, mégis van benne igazság. Mondjuk a 2020 egy kicsit korainak tûnik a lényegesebb változáskhoz.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Sir Quno Jedi
Nnna, aztán a sakk a lehetõ legrosszabb példa. Ott megfelelõ számítókapacitással kvázi legyõzhetetlenné válsz, egy primitív humanoid faj számára. A gond az, hogy az élet más területein KISSÉ más problémákkal kell szembenéznie a jó öreg AI-nak. Bár úgy lenne, ahogy az öreg gondolja, de sajna még én sem biztos, hogy megérem ezt, pedig érdekelne, ha már 1x erre tettem fel az életemet.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Igen messze van még a tökéletes mesterséges intelligencia, meg el kéne dönteni, hogy a mérnökök 'mesterséges embert', vagy robotot szeretnének. És hiába a materializmus szerintem a kreativitás nem éppen tartozik a leírható dolgok közé.

← ElőzőOldal 4 / 4