assdf#12
Ez alapvetően hülyeség amit irtál.
Az ember agya némileg hasonlóan sokmillió "lehetőséget" vesz figyelembe, csak kicsit nagyon sokkal jobb a felépitése és az algoritmusai. Pl. az emberi agynak nem kell végigjátszani 1 adott lehetőséget, ahhoz hogy elvesse ha hülyeség a gépnek meg igen.
Természetesen ebből te csak annyit érzel hogy igen ezt meg lehet probálni, emezt meg hagyjuk a francba. De ez nem azt jelenti hogy akkor most csak két agysejt dolgozott fél tized másodpercig.
Sajnos ebbe sokan nem is gondolnak bele, ezért születnek elképesztő baromságok ebben a témakörben. Viszont érdekes módon, azt senkisem hiszi hogy egy végtag mozgatása csak annyi lenne hogy arra gondolok hogy felemelem a kezem. Valójában mindehez rengetek "parancs" fog végigfutni az idegeken de én ebből csak annyit látok, hogy meg akartam fogni a poharat és lám megfogtam. Egy robotnak ugyanehhez szintén le kell futtatni nem kevés utasitást nem kevésbé lassan és akkor már majdnem élethü mozgása lesz. Csak az ember agya ugyanazt sokkal gyorsabban csinálja.
Visszatérve a cikkre, a realitásoknál maradva, jelenleg nincs belátható időn belül gondolkodó gép. Azért nincs, mert azt sem tudjuk hogy mi magunk mitől gondolkodunk és addig nehéz gondolkodó gépet alkotni. Véletlenül meg nem igazán akar sikerülni...