90029
-
palm pilot #10847 Nem nyert. Én mindig csak válaszolok a flémereknek, tőlük kérdezd miért csinálják. -
palm pilot #10846 Hát márcsak azért is megérné mert a 4 GB ramból nemcsak 3-at lát mint az xp, szal 1 maggal, 32 bites programokkal is van előnye a vistának. -
palm pilot #10845 Sztem már mindenki végigjátszotta még fizetős korában, warezban. ~~ -
palm pilot #10844 Egyszer még a megjelenésénél szántam rá magam, egy hetet bírt ki a gépemen
Hát az nem ma volt. Erről beszéltünk. Azóta már rengeteg patch +1 SP is megjelent hozzá. Nem véletlenül. Én is csak az SP1 után raktam fel, és semmi olyat nem találtam benne amiért visszasírnám az XP-t. -
dara #10843 Pont ez a lényeg: Vista-ban a csicsa nem zabál erőforrást. A GPU desktopon úgyis csak pihenne. Azáltal, hogy a GPU számolja, tehermentesíti a procit. És akkor még mindig ott a lehetőség, hogy visszaválts klasszikus W2k kinézetre.
Ha ugyan ezt a látványt (és nem csak hasonlót) akarod megvalósítani XP alatt, akkor az bizony tisztán CPU-ból megy, és zabál. (XP ablakkezelője meg nem képes még csak hasonlót sem megvalósítani.) -
#10842 ebben a topikban te vagy a flémkeltő, és téged nem látnak szívesen. -
palm pilot #10841 Még mindig flémelsz? Shadoweyes mér megmondta tegnap hogy fejezd be, nem volt elég? -
#10840 nekem elég a dx9 is, köszipuszi :*** -
palm pilot #10839 Rengeteg nem mainstream programot egyáltalán nem, vagy csak részben támogat
Pl? kukutyin antivírus 0.01? ^^
driver-ellátottság hiánya, vagy hibás driverek okozta gondok ennyi idő multán is
A hardver gyártók lustasága mitől is a vista hibája? Naugye... Egyébként meg aki nem noname csingcsung cuccokból építkezik, annak ez már nem probléma. Ha meg valaki direkt keresi a szart, amihez nemcsak driver, de már gyártó se tartozik, annak meg úgy kell.
különböző felesleges funkciók és a cicoma miatt különösen nagy erőforrásigény
Ja, kell neki egy dx9 videokártya, kb. x3100 integrált szinten, ez valóban egy megfizethetetlen dolog... ^^ Akinek csak S3 triora futja, annak meg tökmindegy hogy xp-n vagy vistán nem tud játszani az új játékokkal.
Ha viszont megvan az előírt min. hardver a vistához, akkor nemhogy lassabb, de gyorsabb is mint az xp. A 3D videokártya azért kell, mert itt már a desktopot, ablakokat is az jeleníti meg, nem a cpu bohóckodik vele, ami jóval gyorsabb.
az előző pontból adódóan még új hardveren is döglassú tud lenni
Nem tud, csak ha direkt szétcseszed valamivel. Fogadjunk ha kalapáccsal szétverem a géped, az xp se fog gyorsan futni rajta.
ezen túl még maga a szoftver is baromi drága
Tényleg? Az OEM XP-t hasonlítod a dobozos Vistához, vagy hogy jött ez ki neked? OEM vistát is kapsz 30k-ért (20-ért is), annyiért mint egy OEM xp-t. Warezban meg mindkettő fillérre pontosan ugyanannyi.
illetve régebbi gépeken méginkább belassul, ezért költeni kell a fejlesztésre, de felesleges pénzkidobás a 4-es pont alapján
Na azokon meg játszani se fogsz, xp-vel se, vagy pont azért vagy itt hogy megvegyél egy új ati/nvidia kártyát, ami szintén pénzben kerül vista nélkül is. ~~
igazából nincs rá szüksége senkinek, de sokan használják mert új, tehát biztosan jobb is.
Hát ha vagizni akarsz hogy az új ati kártyád tudja a dx10.1-et, akkor bizony szükséged lesz rá. ^^ -
#10838 bullshit :) nagyon jól elvagyok xp-vel, pedig nem őskövület gépem van. gyors is, okos is, minden fut rajta, nincs vele gondom. az pedig alapelv hogy ami jól működik azt nem cseréljük le.
dara: azt a csicsát hánytorgatom fel ami erőforrás-zabáló, de úgylátom frankón elbeszél egymás mellett mindenki :) -
palm pilot #10837 A következő verziót mindenből fejlesztik, autóból is. Az üzleti életben minden előre be van tervezve 10-20 évre, ez nem újdonság.
Ha a vista rossz rendszer, akkor melyik nem az? Az XP-re is ugyanezt mondták amikor a win98-ról "kellett" váltani. Egyszerűbb megindokolni hogy miért nem, mint fejleszteni, újat tanulni.
XP-t 3 okból használják még mindig:
1. Az MS figyel a crackekre, állandóan letiltogatja, ezáltal a home user a warez windowsával bizonytalanságban érzi magát, xp-re meg ugye van végleges crack.
2. Sok cerka + geforce mx típusó olcsókonfig van még mindig, amin nem tud teljesen kibontakozni a vista, így ott nincs előnye (hátránya se, de ugyanolyanra nem cserél senki).
3. Üzleti életben fontosabb az egységesség mint az újítás, ha neked is több 1000 gépen kéne adminkodni, te se szeretnéd ha mindegyiken más lenne. Annyi újdonság meg nincs a vistában hogy a régi gépekre is megvegyék (pénz!). Majd ha már nem lesz support az xp-hez, akkor váltanak. Vagy vistára, vagy win7-re, vagy win54-re. Ami épp akkor kapható és mindegyik gépre felrakható.
Új gépekre, otthoni 1 gépes "rendszerekre" viszont nincs értelmes indok hogy miért ne. Max annak akinek nagyon szar a gépe. -
dara #10836 Persze, hogy van különbség. A 3rd party erre a célra mindenképpen nagyobb fogyasztású.
Viszont a Win beépítettje is mindenképpen többet fogyaszt, ha olyasmit is csinálnia kell (ráadásul többet), ami alapvetően nem dolga. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy a Vista az ablakmegjelenítésre (minden effekttel együtt) töredéknyi erőforrást fordít, mint bármely korábbi Win.
Egyébként tök vicc, hogy felhánytorgatod a Vista-nak a "csicsát", miközben az XP-det önszántadból csicsázod... -
Bircsike #10835 Esetleg hallottatok már valami infót a 8.7-es driverrel kapcsolatban? Van már dátum a végleges verziónak? -
#10834 Szerintem igenis van különbség. Egy időben sokáig használtam a WindowBlinds-et, ami rettenet módon vissza tudta néha fogni a gépet. Gondolj csak bele: ott az egész ablakot újra kell rajzolnia, miközben a gyári megoldás nem lassabb (hiszen önmagánál nem is lehet lassabb, ugye érted). Igen, az áttetszőséget és egyéb effekteket valóban a CPU-nak kell számolnia, de szvsz észrevehetetlen, annyira jól van optimalizálva. Egyáltalán nem fogja vissza a gépet. Ha nem hiszed járj utána. :) -
#10833 Na sracok mi van mar ezzel az ingyen jatekokkal ??? Valakinek sikerult mar felrakni valamelyiket ?????? -
#10832 Ebben nincs tapasztalatom, mert egymagos a processzorom de akkoris mérföldekkel jobb oprendszernek tartom a vistat. De én leszarom ki mit használ, használják csak az elavult XPt:D -
dara #10831 Nem csak a négy magra igaz. A Vista ütemezője messze korrektebb és jobb, mint az XP-jé, főleg SP1 óta (ami ugye a Server 2008 kernelét megkapta). Már anno XP x64 esetén is nagyon kiütközött a különbség, az ugyanis Server 2003 alapú volt, és megintcsak messze jobban kezelte a többszálú és többfeladatú végrehajtást. A 32 bites XP ilyen téren nagyon gyér teljesítményt nyújt. -
#10830 Egy kicsit eltertunk a tematol Bar nagyon erdekes , mindig tanulok valami ujat itt. -
dara #10829 Érdekes, nekem már a Beta2-vel se voltak komolynak mondható problémáim. A Creative hang- és nV videokártya tulajok szoptak a legtöbbet, mert egyikhez sincs a mai napig sem igazán értelmes driver. Illetve egyes tunerek gyártói viselkednek érdekesen, az AverMedia pl csak most jutott el odáig, hogy az AverTV nevezetű sw-e képes legyen legalább beta szinten VMR-ben dolgozni (a Leadtek esetén ez már >4 éve megoldott stabian...), azaz ne azzal kezdje a program, hogy lelője az Aero-t.
Semmit nem jelent, hogy a beépítettet használod, vagy 3rd party-t. A beépített eleve nem kezel pl átlátszóságot. Pl árnyékot, áttünést mind a proci számolja, azaz bármi többletet raksz bele növelni fogja az erőforrásigényt. A Vista ezeket mind a GPU-val számoltatja, ami ezt hw szinten kezeli, ergo nem veszed észre a teljesítményen. -
#10828 Érdekes mindenki szidja a vistat hogy lassabb, mint az XP. Nekem desktopon sokkal gyorsabb, játékoknál pedig játéka válogatja, van, amelyik gyorsabb (TDU), van amelyik lassabb (World Racing 2) mint XPn. Az XP elavult, minden szart a proci számol, biztonság 0 (bár ez nem érint sosincs gondom). Azon röhögök, amikor quad meg phenom alá xp-t tesznek:D -
#10827 Egyszer még a megjelenésénél szántam rá magam, egy hetet bírt ki a gépemen. Én egy igazán kompromisszumkész ember vagyok, mindenre próbáltam megoldást találni és megszokni a rendszert, de túl sok a hibája. Biztosan használható és szerethető, de több a hátulötője, mint az előnye - még mindig. Ettől persze bárkinek szíve joga, hogy melyiket szereti és használja.
#10824: én nem a WindowBlinds-es és egyéb skinező-programos megoldásokra céloztam. A Windows XP beépített skinkezelését megbuherálva bármilyen felületet lehet használni, bármilyen segédprogram nélkül, így semmi plusz erőforrást nem emészt fel. Sokáig így használtam Visztásítva az XP-m, de aztán ráuntam, most éppen úgy néz ki mint egy OSX Leopard :) -
Ari18 #10826 -
#10825 -
dara #10824 Lehet Vista-sítani, de akkor bőven több erőforrást emészt fel, mint a Vista, lévén minden effektet a proci számol. Vista-nál meg a GPU. -
#10823 Kösz kipróbálom őket. -
#10822 Ott néztem szét és onnan töltöttem le a legfrissebb driver-t,de telepítés után kék halál következik be. -
dara #10821 Nem rossznak tartják, csak kiforratlannak. És foglalkoznak vele érdemben, lévén a következő verzió, azaz a Win7 a Vista alapjaira épül.
1. Nem az OS-nek kell támogatnia a programokat, hanem fordítva. Szóval a sw írói faszok, ha nem voltak képesek ~2év alatt Vista kompatibilis verziót írni.
2. Szintén nem a MS hibája. Egyébként messze több beépített és jól működő driver van Vista-ban, mint XP-ben.
4. Nincs különösen nagy erőforrásigénye, egy normális gépen gyorsabb, mint az XP.
5. Bullshit. Elbaszott driverek miatt max -> 2. pont.
6. Kérdés mi a régi gép. A64 3500+, 1GiB RAM-mal nálam egyáltalán nem volt lassú, nem is lssult be soha. XP-től teljesítményben minimálisan maradt el. (Procicsere X2 3800+-ra, és mindjárt megfordult a helyzet.
7. Az OEM verziók nem azok. Akinek meg van pénze félévente cserélgetni a gépét, annak nem igaz, hogy nincs ~40k-ja OS-re. Az Ultimate-nek szinte semmi előnye a Home Premiumhoz viszonyítva, max az általad említett csicsákban.
8. Láthatóan gőzöd sincs a felépítéséről...
Egyébként használtad már tartósan a Vista-t (azaz nem csak felraktad és az első kisebb probléma után leszedted)? A jelek szerint nem. -
#10820 A mai nap citromdíjasai: a hardver részleg moderátorai. link
-
#10819 En teljesen meg vagyok elegedve a VISTA-val ( a problemak ellenere , es a almatlan ejszakak ) Az en 64bit-es VISTA ULTIMATE-m gyors , gyonyoru , es minden fut rajta. Amugy az utolso negyed evben igen is nott a VISTA reszesedese.
A kompatibilitasi problamakkal kapcsoltban annyit hogy szinte ugyan azokat a driver-ket hasznalom amit az XP-hez ( sok teljesen ugyan az !!!! )
Ashampoo Burning Studio 6
XnView
CCleaner
Video Studio 11 .......
Nem is igazan van fent mas , mert minek. Tudok zenet hallgatni , tudok filmet nezni , minden dolgot lemezre kiirni , a camcorder-rol leszedni a dolgokat , konvertalni , kepet nezegetni , jatszani .
Valami hianyzik amit egy faguriga mint en kellene hogy csinaljon a VISTA-val ??? Nem hiszem. -
#10818 -
#10817 Nem, a Visztát a Microsoft mérnökei is bevallottan rossz rendszernek tartják, és nem is foglalkoznak vele tovább érdemben, hanem fejlesztik a kövektező verziót. De szerinted véletlen hogy ennyien használnak még mindig xp-t? Nem bárátom, egyáltalán nem véletlen, sőt nyomós okai vannak. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, íme a tények:
1) Rengeteg nem mainstream programot egyáltalán nem, vagy csak részben támogat,
2) driver-ellátottság hiánya, vagy hibás driverek okozta gondok ennyi idő multán is,
3) "DRM is theft",
4) különböző felesleges funkciók és a cicoma miatt különösen nagy erőforrásigény,
5) az előző pontból adódóan még új hardveren is döglassú tud lenni,
6) illetve régebbi gépeken méginkább belassul, ezért költeni kell a fejlesztésre, de felesleges pénzkidobás a 4-es pont alapján
7) ezen túl még maga a szoftver is baromi drága,
8) igazából nincs rá szüksége senkinek, de sokan használják mert új, tehát biztosan jobb is.
Tömören ennyi lenne amiért azt gondolom, hogy az összes Viszta kópiának a szemétdombon a helye. -
#10816 Lesz !!! Holnap meg kell varnom a telefonom mert hozza Post Man Pat , es utana beviszek par game-t a varosba eladasra , es megveszem az Assassin's Creed.
Holnap delutan atadom a teszt eredmenyeket Solten koleganak feldolgozasra -
#10815 Sziasztok
Jutott valaki valamire ezekkel az ingyen jatekokkal ???
koszi -
#10814 én leszedem a Ghost Reacon-t, Far Cry-t és a Rayman Raving Rabbids-et is
rem menni is fognak, torrentben szedem le, mert a netem már azóta 2x is megszakadt, ebben a melegben a net meg az áram is szakadozik -
#10813 Prince of persia, ghost recon letöltve Most jön a far cry -
palm pilot #10812 -
#10811 nincs -
#10810 Mincs bajom vele. -
#10809 Nemtudom, mi bajotok a vistával, én szeretem, nálam legalábbis sokkal stabilabb mint egy xp. -
palm pilot #10808 Amúgy meg király hogy az ATI egyetlen előnyének a DX10-et hozzátok fel, közben meg XP-t használtok, ahol DX10 sincs.