90029
  • Solten
    Jól beszél Guru az biztos.. :)

• gurubefree
    Nem . Bar hosszu tavon igen elgondolkodtato !!! Ezek minosegi dolgok nem lesz veluk gond . En csak azert csereltem le mert ... nem tudom , de en amugy is mindent lecserelek .. en ilyen cserelos vagyok.
    Viccet felre teve par opcio .... haz oldala levesz , sufniba valami porgettyu meg ala melle fole , egyik kolega ajanlotta a RIVA-s megoldast ,
    vagy a alias guru modi < GFX CHILLA >
  • Nandusz
    Nyilván az ár/teljesítmény arány az első szempont, ezt fogom alapul venni mindenképpen.
  • Solten
    Még lazán elbírna a GPU egy kis tuningot szvsz.
  • Solten
    Ez a 4k széria valóban hatalmas lépés Az AMD-Atitól: Válaszként kijön az nvidia egy sokat zabáló bazinagy őskövülettel. Miért őskövület? Mert a 2 éves Ultra-n alapszik. De mivel finomodott a technológia (nem 90nm hanem 65), több SP-t tudtak belepasszírozni. Ennyi a GTX 280.
  • gurubefree
    Azert ezt beszeld meg a penztarcaddal is Kvazi hiaba jobb egy kartya (10% ; 20% ; 30%) ha 3x annyiba kerul , ha erted mire gondolok. Nem
    eleg az szerintem ha csak az a mervado melyik "egyértelműen jobb a másiknál". De lehet csak felre ertettelek.
  • Nathan66
    az gázos, hogy 77-80 fokos a gpu?
  • Solten
    Virslike nehezen...

• Nandusz
    Amúgy meg valóban az Nvidiát preferáltam eddigi PC-s pályafutásom alatt, amíg asztali PC-m volt. Persze a voodoo megszűnése után csak, mert azért emlékszem volt egy kis csata akkoriban is 1997-1999-ban, amikor ez a két tábor vívott performance csatát egymással. Na akkor én is 3DFX rajongó voltam, egészen az első Geforce-ok megjelenéséig, amikor már sajna ezek az Nvidia kártyák, mivel az első GPU alapúak voltak, tehát elvileg rengeteg számítást átvettek a CPU-tól, kvázi abban az időben már ezek leverték a 3DFX utolsó próbálkozásait is (5000, 5500, 6000). Utána meg már mindannyian tudjuk a remek vállalat becsődölését és az Nvidia általi felvásárlását.
    Aztán jött a mai napig tartó Nvidia-ATI "ellentét". Emlékszem mennyit vitáztunk egymással és jöttünk egymásnak a sharkyextrem.com, meg tomshardware.com által leközölt diagrammokkal, hogy mikor melyik kártya a jobb, erősebb. Nvidia rajongóként akkor is (bár akkor még fog csikorgatva :D) és most is elismerem, hogy az ATI lazán verte vetélytársát. Ráadásul nem is akárhogy. Rengeteg featurét kifejlesztve, szebb képet hozva verte simán minden tesztben az Nvidiát.
    Aztán jött egy kis kompenzáció és észhez térés az Nvidia részéről a Geforce 4200-4800 szériával, ami persze nem jelentett trónfosztást. A forradalmi fordulat egyértelműen a G80-al jött el, amiből a mai napig profitál az Nvidia mint anyagilag, mint technikailag. És mára már ismét el kell hogy ismerjem, hogy az ATI rendesen visszavágott, sőt át is vette a vezető pozíciót.
    Kb. év vége felé tervezek asztali PC vásárlást ismét, ahol nyitottá teszem a videókártya gyártóját, mivel nem látom azt a szignifikánsan kimutatható teljesítménybeli különbséget, mint ami volt pl. ugye 2000-2003-ig az ATI javára.
    Viszont mára már nyomait sem lehet bennem találni az akkor Nvidia "őrületnek", amikor a tesztek egyértelműségének sem akartam hinni. Az a kártya mellett fogok dönteni, amelyik egyértelműen jobb a másiknál.
    De gondolom ilyen fej-fej melletti küzdelem közepette ilyesmit megállapítani elég nehéz vállalkozás.
  • gurubefree
    mindjart jo virsli , vagy a haverja zoli47.
  • BIZ0906
    Bocs öreg de elég volt!
  • gurubefree
    Most 660/1100 es az also 45 a felso 48-50 kozott mozog.
  • palm pilot
    Repülni akarsz, bohóc? Ha így folytatod a flémet, fogsz is.
  • Solten
    Most mennyin megy a csillával? :)
  • palm pilot
    A főflémert házigazdának? HAHAHA...
  • gurubefree
    Semmit nem valtozott a hofok 625-rol 660-ra valo huzas eseten. Es mar emlitettem hogy a automated clock configuration utility 700-ig kepes felvinni a GPU orajelet ugy hogy 60-62fokos a GPU .Nagyon elb@sztak azt a ref. hutot.
  • Solten
    Val.szeg a hőfok miatt...
  • Nathan66
    miért ilyen alacsoy az órajale a 4850nek? vmi 625 /993 . a 8600 gts nek is majdnem ennyi volt..
  • gurubefree
    Akar mennyire is nem kedvelt szemely azt be kell latni hogy alul maradtal , es neki van van igaza. Ha pedig nem kotned mindig az ebet a karohoz lehet mar reg mas veret szivna valamelyik masik topikban. ANYWAY !!!!!!
    Nekem kell egy ilyen vizes bigyo .
  • MaSzKa
    Zalman ZM-GWB3850/3870 15500

Xigmatek Battle-Axe VD964 (CAV-D9HH4-N01) 11500

• Solten
    Arra mérget vehetsz
  • MaSzKa
    már volt kép erről itt

csak most ez asszem a hivatalos asszem
  • MaSzKa
    http://logout.hu/iras/hd_4800_crossfire_x.html
  • Nandusz
    De egyébként vicceltem csak a HG-joggal... Sztem Soltent kéne kijelölni egy ilyen feladatra, már délután is erre gondoltam...sztem ő még nálam is jobban mentesítené a topikot a hot-dog tölteléktől
  • Solten
    Érdekes (bár már láttam 4870-ben). Ez a ref.kúler kissé átdolgozva?
  • MaSzKa
    akkor van
    Sapphire HD4850 512MB
    Sapphire HD4850 512MB Toxic
    Sapphire HD4850 1GB
    Sapphire HD4870 512MB

és még 1 hónap se teslt el
    Ultimate is remélem lesz
  • MaSzKa
    First Pictures of Sapphire HD 4850 1GB Presented

• Rita79
    Bár hozzá kell tennem, hogy nekem a mostanival sincs problémám, mivel még a hardverigényes játékok is mennek rajta, bár egy kicsit lebutítva.
    De a Nandusz féle tökéletesen működik.
  • Solten
    Jól van, elnézzük "ezt a kis botlást" Nvidiásokat amúgy se utáljuk virslike kivételével...
  • Rita79
    Jó az! Próbáltad már?
    Legalábbis egy laptopban!
    Én is ilyenre fogom cserélni a mostanit és meg leszek vele elégedve.
  • Nandusz
    Februárban vettem, akkor nem volt. A Gemstone seriest Nvidiával kezdte forgalmazni az Acer.
  • Solten
    2600XT-s laptop? ;)
  • Nandusz
    Ugye ez egy notebook...tehát sok választásom nem volt. Mivel ezt a teljesítmény kategóriát csak Nvidia karis gépben tudtam beszerezni.
    Mivel ATI-ban nem volt rendelkezésre álló.
  • Solten
  • BaliBoy
    "NVidia GeForce 8600M-GT 512MB"
  • Nandusz
    Így van.
  • dara
    A 32 bites Vista és XP memóriakorlátai azonosak.
  • Rita79
    Éljen Nandusz! Mindent bele!
    Övé a voksom!
  • Solten
    Ok, megszavazunk csak dobd ki innen ezt a bohócot
  • Nandusz
    Ide tényleg nem ártana egy házigazda. Én javaslom magamat erre a posztra mint kívülállót, GARANTÁLNÁM a virsli mentes övezetet