90029
-
#10646 Azt hiszem en megtettem azt a lepest amire szukseg volt. uffff
-
Solt #10645 Kedves barátom, ha már ilyen jóban vagyunk! Nekem ez volt a problémám:
"Te is nagyon kepben vagy baratom , bizok benne hogy nem csak hulyesegeket tudsz irni hanem ertelmes dolgokat olvasni mert ... ha megfigyeled a tesztben fel van tuntetve a sigle HD4850 is. Nem akartalak mar az elejen helyre igazitani , de mar adodik az hulye kerdesedbol az hogy csak dolgokat tudsz irni.
"sziasztok, egy 3850 után érdemes-e rögtön 4850-re váltani? mekkora a diffi a két kari között?"
Szerinted ????"
Ezt a stílust Te kezdted el vele szemben... Szerintem ezen nincs mit ragozni!
Biztos vagyok benne, hogy más az értékrendszerünk, ez már abból is kiderül, hogy nem érted amit írok! Nem konkrétan hülyézted le mint ahogy nem is ezt írtam! A 2. hozzászólásodban már lámázod! Ezen kívül, ha valakinek azt mondod, hogy hülyeséget kérdez, akkor ezzel burkoltan őt is hülyézed. Ezen sincs mit nagyon ragozni, mert annak nem mondunk ilyet, akit okosnak tartunk.
Ha valaki sokadik alkalommal tényleg hülyeséget kérdez, akkor érthető, ha elfogy a türelem, de egyből a 2. hozzászólásban neki esni... rád bízom...
Ha ezek után is úgy érzed, hogy nincs igazam, akkor legyen neked a saját hited szerint... -
#10644 Mar nem is mertem beirni egy masik topikba mert ott meg teged cinkelt . -
#10643 Jogos, lehet hogy már valami szanatóriumban kezelteti magát... -
#10642 Koszonom szepen a helyre igazitast baratom. Majd elgondolkodok rajta. Az hogy ki van kozeppontban nem tudok mit mondani. ( nem ereztem igy , nem is gondolom igy ) Az ha valaki erdeklodik feltetelezi hogy nem tud vagy nem ert valamit , ennek ellenere a partfogasodba vett kedves forumozo tarsunk igen odavagott a CF temaban a mellett hogy nincs tisztaban azzal
mi is a kulonbseg a HD3850 es a HD4850 teljesitmenye kozott. Bar tenyleg egyszerubb lett volna bemutatnom mindenki baratjanak "google" , es akkor nem lenne ez a agyalas.Ja .... en nem hulyeztem le senkit !!!! A "hulye a kerdes" nem egyenlo a "hulye vagy" kifejezessel de gondolom ebben is mas az ertekrendszerunk.
Ime ami a kerdes volt:
"sziasztok, egy 3850 után érdemes-e rögtön 4850-re váltani?"
Ime a valasz:
"Ha elolvastad a tesztet , szerintem lehet kovetkeztetni arra mekkora a differencia a ket kartya kozott. En nem hasznaltam HD3850-et , de hasznaltam HD3870- CF-ben , es annyit tudok mondani hogy mar ehez kepest is van valtozas."
Szerintem semmi szemelyeskedes nincs benne. Aztan hogy ot utana mi "izgat" mi nem , engem plane nem izgat .... anyway.
Amugy #10632 es nem kell feldobni azt a labdat ami meg le sem esett.
koszontem.
Itt most szeretnek elnezest kerni Big G baratunktol ha megbantottam az egesz topik elott
-
(Guru: érdekes, krájzisznál az 1280-asfelbontást jobban komálja a kártya, persze ez nem releváns, mert ez egy nvidiára írt játék) -
#10640 Nvidia: nyugdíj...
-
#10639 "Ha mindez nem lenne elég, akkor a Blizzard és a Diablo 3 gondkoskodott róla, hogy még kellemetlenebb helyzetben érezze magát az NVIDIA - a tiszteletet parancsoló múlttal rendelkező játék folytatása az AMD ATI grafikus kártyáit részesíti előnyben."
-
#10638 -
#10637 A 4850-esböl szerintetek meik a legjobb választás??? Asus???Msi??Sapphire? mert árban igen különböznek... -
#10636 ahogy azt mindig mondtam, a 3dmák nem releváns, sőt nem is jóformán semmit, mert nem azzal játszik az ember :) amúgy te vagy a híres skóciában élő hazánkfia aki szerezte a cikkhez a 4850-ket? így már értem honnan a jólértesültséged :) Solt-tal egyetértek, jó hogy segítesz, de némileg más hangnemben kellene. -
Solt #10635 Ja igen, ez Gurubefree-nek ment... -
Solt #10634 Igaz, hogy csendben, de folyamatosan követem a topikot. Nagyon köszönjük a Solten-nel párban végzett munkátokat, nagyon hasznos és nagy segítség nekünk. De amióta a középpontba kerültél, elég nagy lett az arcod. Ezt nem bántásképpen mondom, csupán szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy a másik fórumozó emberszámba vétele, és a vele történő kommunikáció alapkövetelménye továbbra is a tisztelet. Big G teljesen normális hangnemben, és érthetően beszélt veled, mire Te minden ok nélkül elkezdted lámázni. Szerintem olvasd vissza pár hónappal korábbi hozzászólásaid, és próbálj meg ahhoz a szinthez visszatérni! Sokkal szimpatikusabb volt!
Attól, hogy másnál tájékozottabb vagy, és bizonyos dolgokat jobban tudsz, az még nem jogosít fel arra, hogy lenézd, vagy lehülyézd, még ha ezt burkoltan is teszed!
Szerintem fékezz, mert kisodródsz! ;) -
#10633 Hat ....
-
Nem vettem szemelyeskedesnek
Szerintem az atlag mar 22"-ban gondolkodik. Eleg jo aron kaphatok ezek a monitorok ( nem kell HD-ben kell gondolkodni.) -
#10631 na igen pont erről beszélek. a 4850-es kategóriában már szerintem nincsen szükség többlet-erőre, annyi pont elég mindenre, kivéve az előző hsz-emben említett fullhd-kategóriát. 4870-et én sem vennék egyébként az életben. amúgy kétlem hogy 2db 4850 70-80%-al gyorsabb lenne egynél, azt csak a legjobban optimalizált játékokban, illetve 3dmark-ban láthatod szerintem. -
#10630 értem mire gondolsz. de az átlagfelhasználó továbbra is 19"-os monitorban és maxium 1440*900-as felbontásban, vagy annál kisebben gondolkodik. természetesen ha az embernek 22"-os full hd monitora van, és játszani is akar (mert ugye natív felbontásban kell játszani, ez alap), akkor tényleg kell alá a legerősebb kártyákból több is, de aki megengedhet magának egy ilyen rendszert, annak mindegy hogy egy, kettő, vagy három vga-t vesz. gazdaságtalan megoldás, de tehet rá magasról.
viszont ha az átlagfelhasználókat nézzük - és valljuk be, ők képviselik a döntő többséget -, akkor be kell látni hogy bármelyik többkártyás megoldás pénzkidobás számukra. például nem ajánlanám senkinek két 3650 egymás mellé kötését, mert helyette vehet egy 3850-et, ami kevesebb helyen, kisebb fogyasztással gyorsabb játékot biztosít. ha két 3850-et venne, akkor inkább egy 4870-re buzdítanám. ha pedig 4870-et, akkor azt mondanám, hogy abból bőven elég egy is. feltéve ugye, hogy nem fullhd-ben akar játszani. ennyire egyszerű az egész szerintem.
ui: a személyeskedésért elnézést, de te kezdted, kicsit felkaptam a vizet. -
#10629 Nagyon otthon vagy a temaban ,
Es szerinted mennyi a kulonbseg a HD4850 es a HD4870 teljesitmenye kozott ??? Hat nem a duplaja , de az ara majdnem a duplaja.
En £240-ert vettem a 2 HD4850-et . A HD4870 kozel ennyibe kerul (-£20) es 70-80% teljesitmeny novekedest kaptam +£20-ert. -
#10628 Rendben van. Akkor nez olyan teszteket ahol nem 19" monitorban gondolkodnak es latni fogod hogy az alig 50% akar lehet a duplaja is.
Es koszonom a bokot
Egy egyszeru pelda ( tapasztalatra alapozva !!!!! )
Lassuk a 8800GTX ( nem mostani az oreg ez is volt anno) es az en CF-em.
A CF produkal tobbet 1680x1050-es felbontasban AA;AF mellett mint a 8800GTX 1280x1024-ben alap beallitasokkal. Ez igaz az elozo generacios HD3870-re is amit az AA;AF hasznalata megolt ( ezt is tapasztalatbol mondom mert hasznaltam. )
-
#10627 jah, amúgy igen pénzkidobás. régen is az volt ma is az, és a jövőben is az lesz. veszel 2 vga-t, nem lesz dupla annyi fps-ed, akkor már inkább megéri az eggyel nagyobba fektetni. ha pedig nincs nagyobb, akkor már jó helyen vagy, nem kell tovább fejleszteni. ugyanúgy ahogy a sli, úgy a crossfire is csak pénzlehúzás, nagyon ritka esetben kamatozik, és akkor sem kielégítően. -
#10626 akkor elmagyarázom a kérdést a Te szinteden, hogy Te is megértsd: hiába különböző generációs vga-k, egyes tesztek szerint alig 50, mások szerint pedig 50-75%-os a gyorsulás a két kártya között. mit tesz ilyenkor az ember? bemegy egy topikba és megkérdezi a júzerek véleményét, tapasztalatot cserél. egészen addig amig bele nem botlik egy magadfajta trollba. -
#10625 amugy hol kel a VGA venti fordulatszámát növelni?? -
#10624 akkor a házba rakok még 2 hútöt azt enniy -
#10623 Nem tudom milyen a hazad , mennyire jo a szellozes a hazban. Drasztikus csokkenes csak a huto cserejevel. Lehet valamit varialni a huto ford. mahinalasaval de 70fok ala szerintem nek fog menni. -
#10622 Dá más mgoldás nincs amivel csöjjen a hőmerséklet és a gari is marad?? csak igy ezze la mgoldással tom csökkenteni? semmi más nincs? -
#10621 De ha ugyes vagy akkor vissza lehet ra tenni a gyarit ugy hogy eszre sem veszik. -
#10620 Igen . -
#10619 és ez garivesztéssel jár?? -
#10618 Hat .. Ha szeretsz butykolni akkor nem olyan gaz , bar a memo hutok ragasztasa minosithetetlen. A hutok nagyon jol szuperalnak , a manualban minden reszletesen le van irva hogy kell felszerelni. -
#10617 És mennyire bonyolult rárakni?? -
#10616 GFX Chilla
En nem Magyarorszagon vettem , de szerintem ez az ar korrekt. -
#10615 Hol vetted mennyiért??? Nekem is kell!! -
#10614 Ilyen
-
#10613 Milyen hútöd van? -
#10612 Nekem is kozel ennyi volt amig le nem csereltem a hutot a kartyan. No panik "normalis" a hofok ref. hutovel. -
#10611 HELP!! A GPU-Z MINDIG 82 fokosra mutatjaa karim! miért??? csak netezek! mivan vele?? -
#10610 -
#10609 -
#10608 -
"két különböző generációs vga-ról beszélünk"
Eppen ezert hulye a kerdes ( ovoda ). "pénzkidobás" ???? Akkor felhivnam a figyelmed hogy a HD3xxx szeria ota igen nagyban valtozott a CF ( az egyre jobban megirt driver-nek koszonhetoen.)
Egy kis matek ( iskola )
GTX280 £316
HD4850 £120 (CF £240)