1398
ClearBox JS 2.5
-
Tudtok már vmi min. rendszerkövetelményt hozzá? Amit tapasztaltam: anyám 733as p3-asán 512MB rammal akkadozott a besötétedés, meg amikor átméretezte a képkeretet. Minden más tökéletesen ment, akadás nélkül. Legjobban a slideshow fönti csíkja tetszett. (Elég OSX style lett az egész, grat!) -
Hali!
Új kinézetet tervezek enneka weboldalnak. Arra gondoltam, hogy a leendő galériáknál felhasználnám a te megoldásod. Mit szólsz hozzá? Ezt kereskedelmi felhasználásnak tekinted? Ha megfelel, akkor impresszum oldalon feltűntetném a készítőnek a nevét. Vélemény? (Persze ez csak egyenlőre terv, még neki sem kezdtem az oldalnak és a megrendelőnek is rá kell adnia áldását.)
Üdv! -
Worki #76 http://www.azosztaly.hu
meg majd mindjárt:
http://www.lakner.hu
A letöltéseket számolod? -
Szeretném a ClearBox oldalára kitenni azokat az oldalakat, ahol működik a script, szóval megtennéd, hogy megadod az URL-t? Ez így reklám azoknak is, akik használják a cuccomat, meg nekem is jó referencia, ha majd sok oldalon fut a ClearBox ;) -
Worki #74 Isten vagy pyro!!!! Te vagy a legjobb!!!! -
bracsek #73 leszedtem az újat és megy (nem tudom miért kell valamit kiszedni az archívból) -
7.54-gyel nem megy ha jól tudom, 8-tól fölfelé müxik -
Lásd milyen vagyok:
http://www.kreatura.hu/pyro/clearbox/dl/
Feltettem egy 163b nevű zip fájlt, ez csak az általad kért 2 változtatást tartalmazza és kizárólag a JS fájl. Arra figyelj, hogy ha átírod a picdir-t, akkor a css fájlban is módosítsd, ahol kell! -
bracsek #70 Opera 7.54 valahonnan a sarokból bányásztam még vírusos is lehet.na leszedem a 9.1-est és felteszem -
Worki #69 Meg még most épp a loading felirat tetszőleges megváltoztatása is jó lenne...
Bocsi hogy akadékoskodok...
De nagyon jó! Már használom is! -
De be lehet, csak akkor majd a css fájlra is külön figyelni kell -
Nemtom, nekem megy, melyik operát használod, milyen verzió? -
Worki #66 A képek mappáját, nem lehetne berakni beállítások közé?
Az nem nagy feladat... -
Worki #65 Mert még nem töltődött be a zoldal, csak akkor lép működésbe! -
Akkor sry. :)
Viszont valami biztos, hogy blokkolja a JavaScriptet. Az, hogy új ablakban nyitja meg annak a jele, hogy nem megy a JS. Nincs valami tartalom-szűrő? Manapság a vírusírtókban is vannak ilyen funkciók... -
bracsek #63 még bal kézzel is ez lett volna az ötletem nem vagyok annyira kezdő, bocs engedélyezve van :P -
Tools - Quick Preferences - Enable JavaScript -
bracsek #61 Nekem opera alatt a http://www.kreatura.hu/pyro/clearbox se megy a képekre kattintva mindig uj oldalon megnyilik a kép clearbox nélkül :((( -
Hmm, Opera böngésző alatt valami nagyon nem stimmol sajnos a Clearbox-os aloldaladon. Meg kellene adni a megfelelő DOCTYPE-ot a html dokumentumon belül, mert szerintem az lehet a probléma. -
Sebessége szerintem a FF hibája :( -
végre megy, ezer köszönet
márcsak a sebessége nem stimm, de azt már csak megoldom <: -
Adj a WRAPPER div-ednek
position: absolute;
left: 0px;
értékeket a css-ben és jó lesz. -
Hmm érdekes. Viszont kijavítottam csomó bug-ot, felkerült az 1.62 verzió, próbáld esetleg ki azzal (ott már nem kell a css fájllal törődnöd, mert kiszedtem belőle azt a 2 sort, viszont mindenképpen a clearbox.css-t linkeld először és csak utána a többi css fájlt). -
egyelőre csak egy oldalra tettem ki, link. nekem úgyanúgy középen van az oldal pedig azt csináltam amit mondtál s: -
update: közben azt hiszem megvan a megoldás :)
tedd a következőket:
- a clearbox.css legyen mindig a legelső css fájl, amit belinkelsz a html dokumentumon belül
- a clearbox.css-ben a html, body -tól TÖRÖLD KI a következő sorokat:
width: auto !important;
height: auto !important;
- ha az animációt gyorsítani akarod, akkor a javascript fájlban a CB_JumpX és CB_JumY paraméterek értékét növelheted max. 99-ig
Nekem elvben így jó volt a Te oldaladon is - már amennyire le tudtam tesztelni. -
Hmm figy: én most letöltöttem az oldalad egy részét könyvtár struktúrával együtt és nekem FF alatt is jó, mármint az oldal maga jól jelenik meg. A Clearbox ablak nekem úgy tűnik, hogy függőlegesen nem középen, hanem kicsit lejjebb jelenik meg és ff alatt tényleg iszonyat lassú, még agyalok rajta mi lehet, de please, addig megtennéd hogy az oldaladon beüzemeled a clearboxot és akkor meg tudom nézni, hogy konkrétan mi a gond. -
köszi. nem rég néztem és érdekes, hogy ie alatt jó 0.o
az egész az: amikor elsötétűl a háttér, betölti a képet, ... -
Hmm ez a ballra rendezés érdekes, megnézem mit tehetek.
A Firefox alatt lassan jön be, az mit jelent? Az animáció lassú? Vagy..? -
kis gond akadt...
az oldalam balra van rendezve, ha a kódot beteszem akkor középre teszi. ha átírom a css-t hogy balra tegye vissza, akkor a clearbox a képet is kiteszi oda, sehogysem akar középen megjelenni. másik gond hogy ff alatt nagyon lassan jön be, de ie alatt jó bár gondolom a gyorsaságát át lehet írni. -
Én is használom (mármint a ClearBoxot), mert szimpatikus :), vagyis használnám, ha már online lenne az oldalam. :D -
bracsek #48 Tetszik, kifejezetten jó (én quick gal-t használok ami elkészíti a gallériát is, de sajna nincs benne slideshow (ha lesz idom beleheggesztem a slideshow-t))
Gratta a kód elrejtéséért :P -
-
épp most mondta nekem cSw hogy érdemesebb ezt használni, szerintem ma/holnap kicserélem a lightboxom, ez sokkal szebb/gyorsabb. -
Kikerült az 1.61-es verzió. Főleg a SlideShow effektet lehet buzerálni benne, meg pár bug javítva lett, használjátok. Most már nekiülök lassan a html oldalak megjelenítésének is de asszem az egy nagyobb lélegzetvétel lesz :) -
mindenképpen újratöltésnélkül lenne, mert az iframe-be is így kerül adat -
Az újratöltés nélküliség szimpatikus. -
igen, közben rájöttem, hogy az így megjelenített tartalom is csak kliens oldalra töltődik le, nem a szerverre, szal tök 8 :D -
"ha jól sejtem ez nem túl biztonságos"
szerintem ugyanolyan biztonságos mint az iframe. -
Hát nagyon leegyszerűsítve: az oldal újratöltése nélkül tudok vele betöltetni bármilyen html (vagy php, stb) oldalt gyakorlatilag az oldal bármely részére. Tehát pl. olyat is meg lehet csinálni, hogy van egy div -ed, amibe betöltesz egy teljesen különálló html fájlt. Csak ha jól sejtem ez nem túl biztonságos, szóval szerintem marad az iframe-es megoldás, viszont akkor lehet, hogy a képek megjelenítését is az iframe-ben fogom megcsinálni, még nem tudom. -
Minden bizonnyal, css-ig még oké vagyok, meg az iframet vágom, de az xml http request nekem már sok. :P