1398
ClearBox JS 2.5
  • PyRex
    egyelőre semmit, azzal lehet majd ki-be kapcsolni, hogy egy galéria létrehozásánál nézze-e hogy van-e ismétlődés a képeknél
  • Worki
    A CB_CheckDuplicates mit csinál?
  • Worki
    Mindjárt berakom egy margós oldalra is
  • PyRex
    Kérlek, ha van időd teszteld le több böngésző alatt margóval és anélkül (margó értékét JS-ben is add meg!), stb. Vannak-e feleslegesen megjelenő scrollbar-ok, vagy ilyesmi, amit tegnap írtatok az előző verziónál. Mert elvileg ebben már nem szabad, hogy ilyen hibák legyenek.
  • Worki
    Én beraktam, és remekül müxik
  • PyRex
    Közben rájöttem, hogy ha nem volt címe (title) az adott képnek, akkor nem működött helyesen a kép elérési útjának kiíratása, ez is javítva.
  • PyRex
    Még mielőtt kikerülne az 1.70 verzió, azt hiszem - ha nincs más bug, amire közben fény derülne - beleírom a preload funkciót. Tehát galériáknál majd mindig előretölti a következő képet. Hasznos, ha nem akkor kezdi el a töltést, amikor a következő gombra kattint az ember.
  • PyRex
    Húúúú végre elkészültem :)

Szóval a következő a helyzet, elvileg ki van javítva rengeteg bug, mint pl: scrollbar bugok, body margin bugok, hidecontent layer bugok, stb.

Elvileg az alábbi hibáknak már nem szabad jelentkezniük, legalábbis Internet Explorer, Opera és Firefox alatt - Safari-t még le kell tesztelnem.

Próbáljátok ki Ti is please, hogy minél több helyen tesztelve legyen.

Letölthető innen:

http://www.kreatura.hu/pyro/clearbox/dl/

1.70 beta

Ja és a CSS fájlon is változtattam. A body margin bugokat pedig úgy kell elkerülni, hogy amennyiben meg van adva margin érték, azt meg KELL adni a JS fájlon belül a megfelelő változónak.
  • Worki
    Okos gondolat, csak kicsit bonyolodik a hsználat.
    De csak egyszeri beállítás!
    Jó ötlet!!!
  • gnar killer
    az kellett bele, kösziiii ^^
  • PyRex
    "a lényeg, hogy minél széleskörűbben jól működjön, nem?"

pontosan. ezért azon filózom, hogy beépítek 2 paramétert még a JS fájlba, amit majd változtatni lehet. Ez a 2 paraméter megadja a body X illetve Y irányú margóit. (Tehát ami a CSS-ben be van állítva esetlegesen, azt majd meg kell adni a JS-ben is manuálisan, és akkor működni fog elvileg - ezt próbálom most megcsinálni...)
  • Malakai
    Igen, a lightbox nagyon nem hibátlan, hajrá a fejlesztéssel! :)

worki: Igen, de ilyesmire nem lehet 100%osan alapozni, a lényeg, hogy minél széleskörűbben jól működjön, nem?
  • Worki
    Ja, ez igaz...
    Meg úgyis o margót használok
  • PyRex
    Az a baj, hogy a javascripttel NEM tudom leellenőrízni azt, hogy mondjuk az oldalad CSS fájl-jában meg van-e adva margin érték a body-nak és ha igen, mekkora. Csak akkor tudnám, ha a body tag-nek lenne megadva style margin x px. Viszont kitaláltam egy másik megoldást, elvileg annak működnie kell, de az nem pár perces meló, kissé bonyolult. Úgyhogy addig javaslom, használjátok így, aztán addig megpróbálom kijavítani ezt a hibát (sajna a Lightbox sem hibátlan, pl. ott, hogyha van vízszintes scrollbar (mert kicsi a böngésző ablak) akkor ha megjelenik a kép és elscrollozol jobbra, akkor ott már nincs takaró - layer...)
  • Worki
    Igen, erről lehetne népszavazást kiírni:P:D
  • Malakai
    Sztem meg lehet kevésbé zavaró, ha megjelenik a scrollbar, bár nemtom', a margós dolog is kikerülhető a legtöbb esetben (mármint a honlap készítő oldaláról)...
  • Worki
    Akkor használni kell 0 margót, azt jóvan...
  • Worki
    Az érdekes...
  • Malakai
    Akkor lesznek részek, amik nem sötétülnek el?
  • PyRex
    mármint a margó nem fog elsötétülni...
  • PyRex
    Na a következőre jutottam. Ki lehet javítani a hibát, DE akkor pontosan úgy fog működni, mint a lightbox. Tehát ha pl. van margin érték, akkor a layer, ami elsötétíti a hátteret, az a margón kívül fog esni...
  • PyRex
    Na elkezdem a hibákat javítani... :D
  • Malakai
    Ja és két shot, hogy ez nálam, hogy néz ki (amit linkeltem).
    KéP1 KéP2
  • Worki
    A lightboxban ez valahogy meg van ódva...
  • Malakai
    Jap, mindenhol jelentkezik (rosszul írtam), sőt, ha nincs más css az oldalon akkor a honlapon megjelenik..
    Pl itt nincs: LiNK

Szerk: Ja és a függőleges is. :P
  • PyRex
    Jaaa, a vízszintes scrollbar-ra gondoltok, hogy megjelenik?
    Igen ez egy általam ismert bug, sajnos a Firefox az egyetlen böngésző, aminek egyszerűen nem lehet rendesen megállapítani a belső hasznos képméretét, mert sajnos a scrollbar-t beleveszi a hasznos méretbe. Igen ám, de nem tudhatom, hogy a scrollbar pontosan hány pixel széles, szóval 16-ra állítottam be, de megpróbálom kijavítani a hibát.

Csak a scrollbar mérete (szélessége) függ attól, hogy milyen témát használsz :|
  • Worki
    Tévedtem mégsem írtam jól :P
    1280 * 800
  • Worki
    Jól írtam a felbontást...
    Nem asztali gépnél ülök, kocka monitor elött
  • Worki
  • PyRex
    gondolom 1280x1024-et akart írni :)
  • bracsek #88
    1280 * 1280 négyzet hm
  • Worki
    Gyakorlatilag minden képnél
    kép mingyá
  • PyRex
    hmm, screenshotot mutass kérlek, nálam nem jelentkezik a probléma
  • Worki
    2.0.0.2
    Képernyő: 1280 * 1280
    De ha a fox ablakát kissebbre veszem, akkor is megvan a probléma
  • PyRex
    - firefox melyik verzió?
    - felbontás mekkora?
    - melyik képnél csinálja?
    - screenshot is jó lenne!
  • Worki
    Ez nekem is feltünt... pl a saját oldalán is
  • PyRex
    linket, please
  • Malakai
    Nálam Firefoxban az autómata méretezésnél kicsit nagyra méretez, a kép teljes egészében látszik, de a scrollbar megjelenik (kis üres rész tőlle jobbra).
  • PyRex
    osx

írtam privit
  • PyRex
    Böngészőtől és cpu-tól is függ sajna - mint minden hasonló javascript - ám ahogy fejlődnek a böngészők, mindig gyorsítják bennük a js kezelést.