1398
ClearBox JS 2.5
-
#118 egyelőre semmit, azzal lehet majd ki-be kapcsolni, hogy egy galéria létrehozásánál nézze-e hogy van-e ismétlődés a képeknél -
Worki #117 A CB_CheckDuplicates mit csinál? -
Worki #116 Mindjárt berakom egy margós oldalra is -
#115 Kérlek, ha van időd teszteld le több böngésző alatt margóval és anélkül (margó értékét JS-ben is add meg!), stb. Vannak-e feleslegesen megjelenő scrollbar-ok, vagy ilyesmi, amit tegnap írtatok az előző verziónál. Mert elvileg ebben már nem szabad, hogy ilyen hibák legyenek. -
Worki #114 Én beraktam, és remekül müxik -
#113 Közben rájöttem, hogy ha nem volt címe (title) az adott képnek, akkor nem működött helyesen a kép elérési útjának kiíratása, ez is javítva. -
#112 Még mielőtt kikerülne az 1.70 verzió, azt hiszem - ha nincs más bug, amire közben fény derülne - beleírom a preload funkciót. Tehát galériáknál majd mindig előretölti a következő képet. Hasznos, ha nem akkor kezdi el a töltést, amikor a következő gombra kattint az ember. -
#111 Húúúú végre elkészültem :)
Szóval a következő a helyzet, elvileg ki van javítva rengeteg bug, mint pl: scrollbar bugok, body margin bugok, hidecontent layer bugok, stb.
Elvileg az alábbi hibáknak már nem szabad jelentkezniük, legalábbis Internet Explorer, Opera és Firefox alatt - Safari-t még le kell tesztelnem.
Próbáljátok ki Ti is please, hogy minél több helyen tesztelve legyen.
Letölthető innen:
http://www.kreatura.hu/pyro/clearbox/dl/
1.70 beta
Ja és a CSS fájlon is változtattam. A body margin bugokat pedig úgy kell elkerülni, hogy amennyiben meg van adva margin érték, azt meg KELL adni a JS fájlon belül a megfelelő változónak. -
Worki #110 Okos gondolat, csak kicsit bonyolodik a hsználat.
De csak egyszeri beállítás!
Jó ötlet!!! -
#109 az kellett bele, kösziiii ^^ -
#108 "a lényeg, hogy minél széleskörűbben jól működjön, nem?"
pontosan. ezért azon filózom, hogy beépítek 2 paramétert még a JS fájlba, amit majd változtatni lehet. Ez a 2 paraméter megadja a body X illetve Y irányú margóit. (Tehát ami a CSS-ben be van állítva esetlegesen, azt majd meg kell adni a JS-ben is manuálisan, és akkor működni fog elvileg - ezt próbálom most megcsinálni...) -
#107 Igen, a lightbox nagyon nem hibátlan, hajrá a fejlesztéssel! :)
worki: Igen, de ilyesmire nem lehet 100%osan alapozni, a lényeg, hogy minél széleskörűbben jól működjön, nem? -
Worki #106 Ja, ez igaz...
Meg úgyis o margót használok -
#105 Az a baj, hogy a javascripttel NEM tudom leellenőrízni azt, hogy mondjuk az oldalad CSS fájl-jában meg van-e adva margin érték a body-nak és ha igen, mekkora. Csak akkor tudnám, ha a body tag-nek lenne megadva style margin x px. Viszont kitaláltam egy másik megoldást, elvileg annak működnie kell, de az nem pár perces meló, kissé bonyolult. Úgyhogy addig javaslom, használjátok így, aztán addig megpróbálom kijavítani ezt a hibát (sajna a Lightbox sem hibátlan, pl. ott, hogyha van vízszintes scrollbar (mert kicsi a böngésző ablak) akkor ha megjelenik a kép és elscrollozol jobbra, akkor ott már nincs takaró - layer...) -
Worki #104 Igen, erről lehetne népszavazást kiírni:P:D -
#103 Sztem meg lehet kevésbé zavaró, ha megjelenik a scrollbar, bár nemtom', a margós dolog is kikerülhető a legtöbb esetben (mármint a honlap készítő oldaláról)... -
Worki #102 Akkor használni kell 0 margót, azt jóvan... -
Worki #101 Az érdekes... -
#100 Akkor lesznek részek, amik nem sötétülnek el? -
#99 mármint a margó nem fog elsötétülni... -
#98 Na a következőre jutottam. Ki lehet javítani a hibát, DE akkor pontosan úgy fog működni, mint a lightbox. Tehát ha pl. van margin érték, akkor a layer, ami elsötétíti a hátteret, az a margón kívül fog esni... -
#97 Na elkezdem a hibákat javítani... :D -
#96 Ja és két shot, hogy ez nálam, hogy néz ki (amit linkeltem).
KéP1 KéP2 -
Worki #95 A lightboxban ez valahogy meg van ódva... -
#94 Jap, mindenhol jelentkezik (rosszul írtam), sőt, ha nincs más css az oldalon akkor a honlapon megjelenik..
Pl itt nincs: LiNK
Szerk: Ja és a függőleges is. :P -
#93 Jaaa, a vízszintes scrollbar-ra gondoltok, hogy megjelenik?
Igen ez egy általam ismert bug, sajnos a Firefox az egyetlen böngésző, aminek egyszerűen nem lehet rendesen megállapítani a belső hasznos képméretét, mert sajnos a scrollbar-t beleveszi a hasznos méretbe. Igen ám, de nem tudhatom, hogy a scrollbar pontosan hány pixel széles, szóval 16-ra állítottam be, de megpróbálom kijavítani a hibát.
Csak a scrollbar mérete (szélessége) függ attól, hogy milyen témát használsz :| -
Worki #92 Tévedtem mégsem írtam jól :P
1280 * 800 -
Worki #91 Jól írtam a felbontást...
Nem asztali gépnél ülök, kocka monitor elött -
Worki #90 -
#89 gondolom 1280x1024-et akart írni :) -
bracsek #88 1280 * 1280 négyzet hm -
Worki #87 Gyakorlatilag minden képnél
kép mingyá
-
#86 hmm, screenshotot mutass kérlek, nálam nem jelentkezik a probléma -
Worki #85 2.0.0.2
Képernyő: 1280 * 1280
De ha a fox ablakát kissebbre veszem, akkor is megvan a probléma -
#84 - firefox melyik verzió?
- felbontás mekkora?
- melyik képnél csinálja?
- screenshot is jó lenne! -
Worki #83 Ez nekem is feltünt... pl a saját oldalán is -
#82 linket, please -
#81 Nálam Firefoxban az autómata méretezésnél kicsit nagyra méretez, a kép teljes egészében látszik, de a scrollbar megjelenik (kis üres rész tőlle jobbra). -
#80 osx
írtam privit -
#79 Böngészőtől és cpu-tól is függ sajna - mint minden hasonló javascript - ám ahogy fejlődnek a böngészők, mindig gyorsítják bennük a js kezelést.