1398
ClearBox JS 2.5
  • PyRex
    Akkor már csak az url kellene, merthogy nálam nem jelentkezik a hiba és így nem tudom mitől lehet. :(

Esetleg arra tudok gondolni, hogy a FF cache-ből dolgozott, valamiért nem vette figyelembe, hogy lecserélted a fájlokat. Próbálj egy cache ürítést, vagy SHIFT+CTRL+DEL -t nyomni.

Más böngészővel is csinálja?
  • Malakai
    Mindent lecseréltem, később rakok ki url-t is.
    Amúgy WinXP Pro SP2, Firefox 2.0.0.3, a holt leírtam.
  • PyRex
    És pontosan hol jelentkezik a hiba és melyik böngészővel és milyen oprendszer alatt + megadnád az url-t?

Lecserélted mind a 3 fájlt, tehát mind2 .js-t és a css-t is?
  • PyRex
    Várj, most tettem fel az 1.71 beta2 verziót, azt töltötted le??
  • Malakai
    Na lecseréltem az újra.
    Mindig ha átváltok a következő képre egy galériában megjelenik az előző és aztán vált át csak az újra. Hogyha slideshowt indítok, akkor nem updateli, mindig az előző képet mutatja (2.nál 1., 3.nál 2., 4.nél 3., stb), amikor megy a csík, ha bökök egyet a pause-ra, akkor lecseréli a jóra.
  • Mynet
    Naja viccesen is nézn ki egy 10x10 kép Clearbox-al :)
  • PyRex
    Szia!

- Lehet képaláírást csinálni, a title="..." attribútummal!
    - Az aláírásnál az előző / következő linkek kikapcsolhatóak (a clearbox.js konfig fájlban).
    - A kép elérési űtjában viszont igazad van: szerintem le fogom vágni, hogy a mappa/mappa/mappa/képnév helyett csak a kép nevét mutassa. Ez talán jó megoldás, bár az egészen kicsi, pl. 10x10 pixeles képeknél akkor is gond lehet, de ilyenekre meg nem is kell clearbox...
  • Malakai
    A title megjelenik aláírásként, csak mondom. :P
  • Mynet
    Pont mint windows kép és faxmegjelenítőben. Éppen írni is akartam visszaolvasás közben.

Ha minden igaz ma megkeres a mebizóm a licenszeléssel.

Jó lenne, ha képaláírásokat lehetni csinálni és nem a kép elérése látszodna alatta. Én személy szerint fölöslegesnek tartom az aláírásnál a következő meg visszagombot, ha megnézed a te példaképeidnél is van gond belőle, mintahogy a hosszú elérési útból is (Esetleg ezt, ha télleg lehet majd tetszőleges aláírást készíteni, akkor a sortördelés megoldaná. Elérési út esetén a hossz korlátozás és csak a végét mutatná az elérési útnak. pl.: ../images/rendezvenyek/mikulas/mikiba.jpg)

Jó fejlesztést! Üdv!
  • Worki
    Huh, hát te okos vagy! Hogy én miért ilyen hülyeségekre gondoltam...
  • PyRex
    - szerintem a jobbra-ballra nyilak lesznek a lépkedés
    - space a slideshow indítás és leállítás
    - esc a kilépés (ha meg tudom oldani)
  • Worki
    Hát szerintem lenne...
    Ismerősöm hiányolja
    Úgy egyszerűbb lépkedni a galériában.

Szerintem:
    Következő: k[övetkező] vagy t[ovább] vagy n[ext]
    Előző: v[visza] vagy e[lőző] vagy p[rev]
    Bezárás: c[lose] vagy b[ezárás] vagy x
    SlideShow: s[tart] vagy i[ndítás] vagy p[lay]

Bár az is jó lenne, ha a következő előző, egymás mellett lenne, mint pl , és .
    És szerintem a SlideShowhoz meg elég egy gomb, ami felváltva müxik.
  • PyRex
    pont most gondolkodtam rajta, de lenne értelme?

És melyik billentyű mit csinálna? Várom a javaslatokat :)
  • Worki
    Ja, billenytűs parancsokat nem akarsz beletenni?
  • PyRex
    Kikerült az 1.71beta verzió az oldalra, lehet próbálni :)
  • PyRex
    de még milyen jó!
  • Worki
    Az jóóóó!
  • PyRex
    Képek cseréjével igen, de csak ugyanolyan nevű (és tipusú, tehát png) képpel tudtad helyettesíteni. Most olyan képet raksz be, amilyet szeretnél.

MEGLEPI: ELKÉSZÜLT A PRELOAD FUNKCIÓ! Az 1.71-ben benne lesz! Galériáknál a szomszédos képeket előretölti!
  • Malakai
    Nem próbáltam igazán, de eddig a méreten nem lehetett változtatni, nem? Vagy csak css függő lett volna?
  • Worki
    De ezt eddig is lehetett a képek cseréjével, nem?
  • Malakai
    Hm, ezek jó módosítások, pl Start, Pause, Close, Loading gombok változtatása jóú... :)
  • PyRex
    készül az 1.71 beta a következő bugfixekkel:

+ body position bug kijavítva (amennyiben a body-nak meg volt adva position a css-ben (ami amúgy szvsz tök felesleg), akkor pár ritka esetben hibásan jelent meg a ClearBox ablak, illetve a HideDocument layer)
    + IE png-fix bugfix javítva (most már kizárólag a ClearBox által használt PNG képekhez nyúl hozzá
    + cserélhetőek lettek a ClearBox által használt Start, Pause, Close és Loading képek is (akár más formátumú kép megadására is van lehetőség)
    + felhasználói beállítások bővítése (CB_Picture paraméterek)
    + Nagyon széles dokumentumoknál a HideDocument layer méretezése javítva
    + Firefox alatti DOCTYPE xhtml 1.1-nél jelentkező RoundPixBug javíta
  • avcom
    igen, ez az :)
  • PyRex
    igen csak nálam (clearbox) az animáció miatt igencsak bekavarna a dolog. vagy akkor az nem animálódva, hanem csak egy lépésben történne...
  • Malakai
    Nekem speciel szimpatikusabb, mint az új oldalon megnyílás. ^_^
  • PyRex
    Tehát mint a lightbox? ^^
  • Malakai
    Én spec olyanra gondoltam, hogy katt rá és ott helyben átméretezi a nagyobbra. :)
  • PyRex
    "kéne egy gomb, amire kattolva kitolja a képet eredeti méretre, de ez gondolom nem egyszerű."

egyszerűbb, mint gondolnád :D
  • PyRex
    Ezt most nem vágom: ClearBox az eredeti méretében mutatja a képet, kivéve ha az nagyobb, mint a böngésző ablak, mert akkor kicsinyít. De amúgy tervbe van véve olyan funkció is, hogy egy gombra kattintva megjelenhessen a teljes, nagyfelbontású kép, csak azt nem tudom még, hogy az külön ablakban történjen, vagy magában a clearbox ablakban... szerintem külön ablakban lenne az ideális.
  • Malakai
    Mert veszít a kép a részletességéből és mondjuk vki inkább scrollozik. :)
    Pl kis felbontásnál a nagy képeknek akkor semmi értelme.
    Arra már én is gondoltam, hogy kéne egy gomb, amire kattolva kitolja a képet eredeti méretre, de ez gondolom nem egyszerű.
  • Worki
    Egyébként meg tökéletes a verzsön
  • Worki
    De minek teljes méret ha az nagyobb mint az ablak... bár funkcióként lehet akár, de sok értelme nincs szerintem...
    Naszóval még régebbről: Tudod, hányan szedték le, használják, vagy nem számolod?
  • avcom
    még azért nem, mert az tudja mutatni a képet eredeti méretében is, ebben meg egyelőre nem találom és nem akartam rontani a levegőt azzal, hogy ilyeneket kérdezgetek

de haveréknak rakok fel joomla-t abba már ez megy, meg máshova is, amit csinálok esetleg
  • Malakai
    Megcsinálod a content megjelenítést és mindjárt újra megszaporodnak a fránya bogarak. :P
  • PyRex
    Hmm király! Nagyon örülök, mert lassan talán elkezdenek fogyni a bugok és így látom, hogy volt értelme a munkámnak :D

(de akkor cseréld má' ki a blogodban azt a fránya lightbox-ot :))))))
  • avcom
    igen, most beletettem és teljesen jó, korábban nem történt semmi, megnyílt a kép azonos ablakban, mintha nem is lett volna ott a script

wordpress-ben is kipróbáltam 2 skinnel, minden klappol
  • PyRex
    tehát ahol 1.62 hibázott, ez megy? no, akkor sikerült tényleg bugokat javítanom :D LOL :D
  • avcom
    az új verzió remekül működik, pedig nem semmi szenvedő vagyok
  • PyRex
    Ennek örülök!! Töltsd le az 1.7-et és próbáld ki!
  • gnar killer
    megtaláltam, egy galád "/" okozott gondot nálam az egyik fájlban >.<
    végre tudom használni rendesen a scriptet ^^'