150
  • Gerygrey
    Nagymuteromnak volt ilyen kínaipiaci "nintendója", szabályosan mario függő volt, de már lejött róla. :D addig viszont netuddmeg, akárhányszor mentem hozzá, mindig azt tolta. Hihetetlen.
  • concrete
    érdekes oldalról közelítitek meg a kérdést:
    "Melyik lesz a legmenőbb konzol karácsonykor?"

talán az amelyiket meg is lehet vásárolni a boltokban ... öhöm, xbox360 ?
  • bardocz
    "A konzol ennek megfelelően nem a "hardcore" játékosok körében lehet sikeres - sokkal inkább azoknál, akik eddig azt sem tudták, mi az a konzol."
    veszek egyet nagyinakamúgy szerintem x-box 360 indokokat nem írok ugyis már le van írva jó pár és itt ugyse lehet senkit meggyőzni a saját igazadról :P
  • Dzson
    Éljen a divat!
  • Dzson
    Látom fejleszettél már többmagos CPU-ra...

Az meg, hogy az RSX jóval gyengébb az X3,6 gpu-nél, nos, ez sincs megerősítve a developerek részéről. Az meg, hogy x. y. mit hallott a haverjától nem mérvadó számomra.
  • kricsi
    egyértelműen Nintendo Wii... persze ott a xbox360,ps3 a jó grafikával..

De szerintem egyáltalán nem gond hogy nincs a wii-nen dvd-lejátszó , mert amelyik háztartásban ilyet vesznek ott már tuti van egy sima dvd-lejátszó vagy esetleg házimozi.
  • heyman8909
    Éljen a Wii! Az új játékélmény!
  • rolika
    szerintem várni kell még, hogyan teljesít mondjuk egy éven keresztül fej-fej mellett a három konzol
  • sylverangel
    Cell :

PlayStation 3's Cell CPU achieves 204 GFLOPS single precision float and 15 GFLOPS double precision

Nos nem tudom hol olvastam, de valami olyasmit írtak a pc-k double precisionban számolnak (ugye 64 bitben), és egy jobb intel proc kihoz magából 25 Gflops körüli értéket...

Sajna most nem találtam meg hol írták pontosan, de valamelyik next gen-es konzollal kapcsolatos cikkben.

Másik gond a cell-el, hiába 6 mag és egy SPE, nem lehet minden feladatot nagyon párhuzamosítani, főleg nem a rendereléssel...

Irtó nehéz kihaszálni egynél több magot...

És mi van ha több magot használsz ki? Szerinted attól szebb lesz a grafika... Hát nem :). Hiába több mint 20 GB/sec az adatátvitel a CPU és GPU között, a grafikai számításokat mind-mind a GPU-val fogod elvégezni. A CPU a ps3 esetében egy pluszt adna az x360-hoz képest, mégpedig a részletesebb fizikát, vagy AI-t mert ezeket egyelőre mind cpu-n végzik. De a ps3-as felhozatalt szemlélve, AI sehol, fizika csak a látványra megy rá :) .
  • Gerygrey
    Kiváncsi voltam mikor jön az első ilyen hozzászólás. Ha a pécé az szar, akkor miről vagy most fent az sg-n? Gondolom a wii kontrollerrel hadonászva írtad ezt a hozzászólást. Pc-n nem lehet játszani? Érdekes, én tudok, lehet hogy valamit rosszul csinálok? Biztos meghekkeltem a gépemet, vagy konzolt építettem a házba csak nem tudok róla.
    Én nem mondom hogy a konzol szar, csak az én igényeimet nem elégíti. Pc ígyis-úgyis kell, most akkor mi a francnak vegyek csak játékra külön mégegy gépet? Veszek egy jobbfajta pc-t nem sokkal drágábban mint egy nextgen konzol, és sokkal több mindenre tudom használni. Semmi bajom azokkal akik csak játszani akarnak, lehet hogy én is wiit vennék hasonló esetben, de azért mert nem értetek hozzá és "nemmegy a játék", vagy nem igényeltek többt a játékon kívül, még nem kell azokat fikázni akik többre vágynak. Pláne pc billentűzetről begépelni ilyet elég lúzer dolog.
  • UNREG
    " Egyedüli előnye a ps3-nak a cell, de itt is nagy átbaszás van a Sony részéről."

Kivácsi lennék, hogy mi az a nagy átbaszás, tekintettel arra, hogy mindenütt nagyon erősnek tartják a Cell-t, egyetlen hátránya, hogy nehéz optimalizálni.
    Az eddigi multiplatform játékok csak a PPE-t használják, nem csoda, hogy olyanok, amilyenek.

A fentit támasztja alá az EA interjú, amiben kifejtik, hogy egyelőre csak 20%-át használják ki a PS3-nak.
  • Dzson
    Vegyél X3,6-ot és lessed a pixeleket nagyítóval hol jobb a grafikája. Én játszani is akarok és x3,6-on van 3-4 game egy év alatt ami érdekel.

Xbox gpu is jobb volt papíron, de nem tudott kiadni magából egy GT4 szintű PS2 grafikát.
  • Dzson
    Már ott kezdődik a gond, hogy videokártyát emlegetsz. :))))
  • Dzson
    Jó 3 napig. Utána megunás esete forog fenn. Persze aki vesz nem fogja bevallani, hogy az egész nem ér semmit hosszútávon.
  • dtk1985
    Jaja játékélmény a legfontosabb számomra is, különben is már alig játszok gépen (nem is játszok). Ha konzolt vennék az tuti a wii lenne, de nem fogok venni mert van pár dolog amire sokkal jobban vágyom.
  • sylverangel
    Egy kis érdekesség...

Az X360 videókártyája egy generációval fejlettebb, mint a ps3-é. Nagyon hasonló a felépítése a DX10-es r600-aséhoz (kivéve a DX10-et, de hardweres tessaláció van benne). Míg a ps3 gpu-ja pedig az előző generációt képviseli. A ps3-nak és az xbox-nak egyszerre kellett volna kijönnie, nem egy év késéssel. Egyedüli előnye a ps3-nak a cell, de itt is nagy átbaszás van a Sony részéről.

Mint ahogy az összes gametrailerses videón is látható, az Xbox shaderes teljesítménye (vagyis a lényegi grafika) minden esetben veri a ps3 képességeit.

Ez ellen nem kell harcolni, el kell fogadni, hogy GPU tekintetében az xbox 360 jobb mint a ps3. Persze CPU-ban gyengébb, de a grafikát a gpu viszi és nem a cpu.

Akit érdekelnek a különbségek, nézzenek utána a wikipedia-n az adatoknak, főleg koncentrálva az RSX és a XENON (vagy XENOS) közötti különbségekre, és ott látható miért erősebb az x360.

Amúgy éljen a WII, lényeg a játékélményben van, és a partizásban nem a grafikában, abban veri a PC a konzolt (G80, R600)...
  • BiroAndras
    "A grafika meg csak ideig óráig jobb a konzolra, pár év múlva újra megvitathatjuk a témát. "

Egy erős PC-n már most jobb. A GeForce 8800 nagyon durvára sikerült.
  • HJPOWER
    Próba nélkül is Wii. Az élmény a legfontosabb, és ezt nagyon sok velem azonosulni tudó kiégett elsőfrontos játékos fogja alátámasztani.
    Hajrá Nintendo!
  • Cat #12
    próbáljátok ki egyszer a Wiit. Messze a legjobb.
  • Dzson
    Érdekes, hogy egyből megjelentek a PS3 fikázó kis privi.hu Xektások. Ennyire zavar benneteket hogy jobb a PS3 mint az X3,6? Görcsösen kerestek minden kis apró hibát (aminek többsége nem is igaz).

Sajnállak benneteket.
  • Commandante
    A pécé az szar, azon nem lehet jáccani 3-4 évig, csak ha folyamatosan frissíted a hardvert.
  • archkoven
    Szerintem a PC-sek zöme értelmesebb annál minthogy Tekken és Dead or Alive átiratokat hiányoljon a felhozatalból.
    A grafika meg csak ideig óráig jobb a konzolra, pár év múlva újra megvitathatjuk a témát.
    Egyébként én a Media marktban megnéztem pár játékot az új Xboxra és nem dobtam el magam. Az elkövetkező években a konzol innen már nem fog sokat javulni, hamarosan a pc mellett úlyannak fognak tűnni mint a Ps2-játékok az utolsó éveiben: gagyinak.
  • archkoven
    "A PS3 képességeivel messze felülmúlja riválisait"
    Mivel a PS3 egy évvel az Xbox360 után jelent meg ez akár várható is lenne, a valóság viszont mást mutat. A két konzol teljesítménye között nincs nagy különbség, pláne nem akkora mint amit a cikkíró sejtetni szeretne az olyan szövegekkel, hogy "az Xbox360 képességeit tekintve a két vetélytárs közt helyezkedik el", ez kb. olyan mintha azt mondanánk, hogy Lékó Péter sakktudása a cikkóróé és Kramnyiké között helyezkedik el, ami persze igaz, csak...

Mivel számos játék van ami a PS3-ra és az Xbox360-ra egyaránt megjelent, a Gamespot összehasonlította őket grafikai szempontból, hogy eldöntse mennyire döngöli a földbe az újonnan megjelent PS3 az egy éves Xbox-ot.
    http://www.gamespot.com/features/6162742/index.html?tag=topslot;title;2&om_act=convert&click=topslot
    Mint a cikkből látható a játékok grafikája a játékok többségében Xbox-on jobb mint PS3-on, és ami a legmeglepőbb, hogy a Microsoft konzolján a játékok lényegesen simábban futottak, a Sony-én sok játék ZAVARÓAN SZAGGATOTT!
    Ennyit az óriási teljesítménybeli külöbségről.

A Wii kontrollerje tényleg egy érdekes ötlet, de ezt a másik két konzolhoz is bármikor lehet csatlakoztatni és játékokat kiadni a támogatásával. A Wii szerintem túl drága. Már az alapgép is túl sokba kerül, pláne a játékok hozzá, szerintem a lelkesedés hamarosan alábbhagy iránta.
  • Ma2ska
    Ja 3 év mulva ricegve röcögve tolhatod pc n az átiratokat. Nem baj majd jön a Crysis a megváltó. Konzolokra meg 10 jobb szebb de nem számit. Amugy monitorra is lehet kötni a gépet /nekem 360 m van/ nem kell HDTV t venni. De még azzal együtt is értelmesebb szerintem...én a teljesen felesleges pc fejlesztgetés miatt vettem 360 at, most már semmi okát nem látom hogy 100 ezreket költsek pc re a hulladék , optimalizálatlan játékok miatt.
  • Gerygrey
    Én amúgy csak egy dolog miatt örülök hogy jönnek a next-gen konzolok: végre, az eddig katasztrofálisan szar konzolátiratok talán végre normálisabbak, pc-hez méltóbbak lesznek, nem úgy mint a vérbeli konzolos san andreas például. Gondolok itt a grafikára és az irányításra. Pedig a san andreason állítólag még javítottak is valamelyest (ez kimerült annyiban hogy nagyobb felbontású textúrák kerültek bele), hogy a pc-játékok között is megállja a helyét, de még így is túl "konzolos" maradt, és grafikailag kb 3 évvel el volt maradva a kor színvonalától. Most már viszont talán konzolra is normálisabb játékok jönnek, amik pc-n is "jól mutatnak" :)
  • zsozsa
    "Ezek jelentik azonban a konzol erősségét - a 3,2 gigahertzes PowerPC maggal, különálló grafikus chippel és blue-ray-olvasóval felszerelt játékgép képességeivel messze felülmúlja riválisait. "

LOL! Ez miből látszik eddig??? Néhány technikai adatban az x a jobb (GPU teljesítménye) és hát az eddigi multijátékok összehasonlításából is az x jött ki győztesen..

Meg, hogy 140k megjelenéskori ár?? Inkább 200K lesz az!
  • neoG
    "távirányítója drót nélkül" vezeték bmeg!vezeték nélkül!!!!!
  • ColdFire
    "ÖKÖLKÉNT üthetnek vagy teniszütővel szerválhatnak a kontrollerrel a kézben, természetesen akár EGYMÁS ELLEN IS."

azjólesz
  • 2504
    Gerygrey
    Igazad van.De aki csak játszani szeret az úgyis konzolt fog venni.Bár lehet én is csak azért veszek PS 3 mert leszenek rá olyan játékok amely PC-re nem fognak megjelenni és elég nagy grafikai igénye is lesz ahogy elnézegetem.
  • Gerygrey
    A legmenőbb játékgép számomra az a pc lesz akit jövő szerdán veszek meg :) konzolnak csak akkor látnám értelmét ha lenne otthon egy fölös hd tévém elfekvőben, de nincs úgyhogy én jobban járok a pc-vel. Monitor nélkül 160-ból már igen jó vas állítható össze, és egy játék se 16 ropi lesz rá... Na, de várom már hogy jöjjenek a konzolkockák és kioktassanak hogy pécé az szar, azon nem lehet jáccani.