Melyik lesz a legmenőbb konzol karácsonykor?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még nálam is a PS3 a nyerõ, de mire emberi áron lesz, addig még nagyon sok víz lefolyik a Dunán :-(
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A gáz az egészben, hogy ezek jó részét a DOOM3 motorral meg bika géppel már évek óta meg lehet valósítani PC-n. A sokat emlegetett bezzeg PC-s címek mellé ezért én pl beraknám az ET:quake wars-t is.
De ugye azért ez az év még a konzoloké (már nem sok van hátra belõle), de a kövben, vagy max az azutániban az átlagpécé utoléri az ûberkonzolokat.
Ha ez alatt nem esik olyan szintre ezek ára, hogy az emberek elgondolkodjanak a megvételén, és nem jönnek ki olyan stuffok, amik télleg megcsilantják az elõnyeit, akkor utána, 2-3 év múlva max megint csak azért veszik meg a konzolokat, hogy a gyereket elküldhessék a szobájába jáccani, amig a szûlõ a komolyabb GFX-û gámét tolja a számítógépen.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szal akkor melyik is? Azért a nagy milyendrágaapécé-zés közepette felhívnám mindenki figyelmét az x360 és a PS3 HDTV iránti "igényére". Anélkül nyema "true nextgenfíling".😊 Ammeg nem egy ócsó mulatság. Mert ugye nincs minden lakásban, de ha mégis sikerül összehozni egyet, az meg nem átall "csak" HDready lenni, mert a full HDTV az még mindig nagyon drága.
Ilyenkor lép be a WII, amely hagyományos tévén akar "oldgen" grafikával szórakoztatni, amely valszeg kiforrottan kb 2x szebb s gyorsabb lesz, mint a PS2. Mondhatjátok, hogy nem így lesz, de van némi rálátásom a dologra, s ráadásul mindkettõ van itthon, s ennyi potenciálbeli különbséget már most is észre lehet venni.
Akkor meg most már végképp melyiket?
Szerintem csak a szoftverek számítanak, az, hogy mivel akarsz játszani. S itt jön be a játékok exkluzivitása. Én elõre érzem, hogy az a konzol lesz az "enyém", amelyiken final XIII lesz.😄 A többi egyszerûen nem érdekel. Az a gamma valszeg hetekre-hónapokra fog tartalmas kikapcsolódást nyújtani. A fentebb említett GOW nekem pl. kicsit drága rövidke játékmenetéhez képest, ráadásul késõbb állítólag lesz pc-re is, szal hiába tetszene, inkább várok... A többi boxos stuff meg egyszerûen nem érdekel 10-20 percnél tovább, s ez komoly érv a beszerzése ellen.
Viszont a WII eddig nagyon bejön. Az új irányító nagyon fain, s család is élvezi az új játékélményt. Eddig egyik játék sem hozza ki a gépbõl, ami grafikailag benne van(ez még sokat fog javulni),de hatalmas élményt nyújt már most is 3-4 játék rajta. Szvsz ez a mai legjobb konzol, a többi ilyen értelemben még sokáig "nextgen" marad számomra.😄
Boxra 1 évet kellett várni Mo-n, sztem a PS3-mal is hasonló lesz a helyzet, szal nem kell elkapkodni a döntést.
Ráadásul PS2-re is jön még pár enyhén szórakoztató stuff, szal sztem mindenki vehet még pár lélegzetet, amíg beszerzi a gyilkos PS3X360 és HDTV félmilliós halálkombót.
És ami sajna pc-n nekem hatalmas hiány volt: Verekedõs játékok soksoksok...
Hát mint látszik a felsoroltakból, szimulátor párti vagyok, de azért mással is játszom ha jó 😊 majd egyszer kipróbálom ha lesz lehetõségem rá, de 1 játékért még mindíg nem éri meg egy konzol még ha nagyon tetszik is.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ha akciójáték párti vagy mindeképp próbáld ki az MGS3-at de kb félóra/óránál tovább mert az csak a PROLOGUE és utánna jön a sok nagy hoppá,tele olyan ötletekkel és történettel amit én a kb 100 éves pc-s plyafutásom alatt nem láttam...
Komoly összetettségû , külsõ (és belsõ) nézetes játékot fel tudok mutatni, meg külön komoly történetût, egyszerre én nem tudok, mert csak bizonyos játékokat próbálok ki (amúgy fura dolog a külsõ nézetet különleges feature-nek venni :\), de biztos van ilyen is.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De ha már itt tartunk te meg akkor szóljál be a konzolról ha pc-n fel tudsz mutatni olyan komoly történetü,összetettségü külsõnézetes akciójátékot mint a metal gear 3...😊 Nem fog menni😉
Maximum fél év és minden eladási adatban elverik az ellenkonzolok teljesen joggal.
Kevés exkluzív kevés húzónév.
Grafika? Az egyik ismerõsöm tolja a 360-al énis toltam nálla elismerem szép de az egyetlen igazán nextgen grafikájú játék a gears of war eddig rá...
És bizony elõfordul hogy itt ott bebeszaggatgatott (csak finoman) és hiába a csúcs grafika maximum 4-5 ellenfél jelenik meg egyszerre a képernyõn (kb 5-nél láttunk szaggatást...)...
Amúgy felõlem lehet szebb a grafi (nem nevezném hatalmas különbségnek,gyk lófasz) 1 komoly box játékra jut vagy 20 komoly ps3 játék...A wii pedig egy teljesen más világ,konzol,de felesleges emlegetni hogy jobb-t a másikkét gépnél mert kb olyan mintha a flippperezést és a focizást hasonlítgatnánk,kinek ez fexik kinek az de tök más élmény.
Hogy pc így úgy....Nemérdekel még ha szebb is a grafika egy félmilliós pc kell per pillanat olyan grafikájú játékokhoz mint egy x360 vagy ps3....
Felõlem még az is lehet hogy lenyomja a nextgen konzol grafikát...De kit érdekel? Legalább nem kell lehuzogatni a tápkábelt a dvd meghajtóról,emulátorprogikkal szarozni,patcheket leszedegetni a normális futtatáshoz,csak játék berak,gép indít.Fél éve nem töltöttem le...Vettem meg😊 pc-s játékot,tele lett a tököm az állandó patch-re várás,crack-re várás,szgépfejlesztés cécóval...
Ja igen és mégvalami...A kis "közutált" konzolt bebaxom a kocsiba aksira csapom átalakítóval 14'-es flat-re és akármikor nézhetek filmet,játszahtok haverokkal bárhova megyek és unatkozás van...
Úgyhogy itt zárjuk le a pc,konzol fikázásokat,mindkét szarnak vannak elõnyei,de azt ne mondogassuk hogy szar a konzol mert azt amire kitalálták azt bõven teljesíti maximálisan és rengeteg komoly színvonalú játék van rájuk.
Egyébként ha te nem tudsz billentyûzettel, egérrel SA-zni, akkor egyszerûen béna vagy, és hiányzik az autoaim szal ezt nem hangoztatnám a helyedben, nem is szar vele játszani, max annak aki nem tud 😊.
Egyébként a videokártyákon van egy tvkimenet. Na vajon mire való? 😄
És még van egy usb feliratos "lyuk" is a gép hátulján, amibe minden szirszart be lehet dugni bizonyos határokon belül 😄 (pl kontrollert)
1. "Ez a Wii komolyan mondom 200 ezret is megérne legalább egy olyan hardver környezettel, mint amilyen a XBox 360-nak van"
2. "Az is tény, hogy fõleg a jRPG mûfaj kedvelõinek PS2/PS3 konzol = must have."
3. "Mondtam ezt úgy, hogy volt már nekem NES, SMD2, most meg van PS2, NDS, NGE, PC. A párom Wii-t akar, én meg PS3-at... ez utóbbihoz egy 5-ös találat nem ártana."
A fentieket eme cikk kapcsán irogattam, szóval nem pártoltam én sehová, csak nagyban megy a lehúzás minden fronton.
A pálfordulás igazából csak egy 10 perces számolgatás eredménye volt.
Általában mindennek elteszem évtizedekig a számláit/papírjait és leültem számolni. Ahogy már írtam elszörnyedve láttam, hogy a PS2+játékok+kiegészítõinek összege (alant a játékokat még nem is írtam) egy olyan csúnya szám, amit a PC-re fordított pénzösszeg nagyon nem ér el, holott PC-re is egy raklapnyi EREDETI játékom van, csak ugye ezek ára jóval szolidabb volt, mint a konzol játékoké + nagyon jók mostanában a mellékletek.
A másik pedig, hogy eszem ágában sincs most HD RDY tv-re költeni, és 150-et sem fogok kiadni a PS3-ért inkább, akkor legyen 2 év múlva.
Szóval a lényeg: Igen, anyagi megfontolásból.
Most olyan állapotban van a PC-m, hogy semmivel sincs gondom, minden darabjára sok év garancia van és szépen veszem a 2000 Ft-os nagy neveket, de eddig a 0-day sem okozott gondot :-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Wii mióta csak társasjáték? Zelda,red steel, resident evil,metroid,no more heroes,cal of duty,far cray stb stb. A jatékok fele mind singli és a tapasztalatokal föleg a zeldánál nincs probléma játékélményel sõt 😄
Mindenféle hátsó szándék nélkül, pusztán kíváncsiságból kérdezem, hogy mi ez a nagy pálfordulás a részedrõl? Pár hónappal ezelõtt még hardcore konzolos voltál, gyakorlatilag el voltál olvadva a PS3-tól, még képeket is linkeltél, húzóneveket emlegettél stb. Mi változott azóta? Pusztán "költségvetési" szempontok miatt pártoltál át PC-re?
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
100Hz@640x480? <#merges2>#merges2> Ez tényleg nyomába sem érhet az élsimított, 1024x768-as felbontásnak a 19"-os TFT elõtt egy kényelmes karfás, szövetborítású székben, 5.1-el megspékelve <#papakacsint>#papakacsint>
Én inkább az AA-ot, mint HDR-t szoktam bekapcsolni.
De Wii esetében egy szutykos HDR nem egy nagy történet. A Wii által prezentált küllem már most olyan, mint PC-n 3 éve volt.
Már pedig egy konzolt nem 1-2 évre vesz az ember hanem 4-5-re.
Persze, az embereknek egyelõre nagy mulatság az új irányítás, de az ember már csak olyan, hogy ezt egy idõ után természetesnek veszi és vizuális orgazmust akar... jönnek ki közben a REAL NEXTGEN PS3 nevek és a Wii tulajok pedig majd ámulnak/bámulnak, miközben írtják a pixeleket.
Ez a Wii komolyan mondom 200 ezret is megérne legalább egy olyan hardver környezettel, mint amilyen a XBox 360-nak van... de így :-S
"ELSÕSORBAN A PÉCÉ NEM JÁTÉKRA VALÓ." --> #67 /Már "elsõsorban" ;-)/
Érdekes, hogy pont a GTA, Splinter Cell-t említed... ezek a játékok egy 9600XT és 512 MB ram társaságában már gyönyörûen elszaladnak, ehhez már csak egy 13 ezres alap Celerongy kell, meg egy 10 ezres alaplap.
PS2-re megvan a GTS: SA, mégis PC-n nyomtam végig, mert ha már játszok nézzen is ki valahogy az a játék.
De említhetném a Cold Fear-t is... baromi nagy élmény volt PC-n (pár hónapja végeztem ki) pedig kõkemény konzolos név, mégsem volt nagy gépigénye.
Te elõbb nem ugyanezt csináltad, csak a konzol javára? Amúgy mindegy, nem kell válaszolnod. Csak valahogy faszságnak tartok egy olyan vitát, aminél a meghatározó dolog az adott egyén igénye/vágya.
Az vesz konzolt, akinek kell. Meg PC-t is az, akinek kell. A "csóri" dolgot végképp nem értem egyébként. Aki X évenként tudja csak fejleszteni a gépét, de mégis warezol, mint az állat, azt "megbünteti majd a sors", magával baszik ki, hiszen a szar gépére letölti a Gothic3-at, és pattanásosra bõgi magát, mert nem indul el a masináján. Ha így nézem a dolgot, akkor szerintem nagyon is igazságos hely az univerzum 😊))
"(csak a sok sötét hiszi azt)"?
Sok embernek tökéletesen megfelel. És tökéletesen elégedettek is vele. Nem hiszem, hogy annak, aki pl. RTS-játékokat nyomat orrvérzésig, annak ne felelne meg a PC. Sõt, tovább is mehetünk.
Ha valakinek van pénze rá, akkor hadd költse a PC-re (ha megteheti, és meg akarja tenni). Semmi nem kényszer, a PC-fejlesztés, a konzol-vásárlás és a legújabb játékok püffölése sem.
PC-t szinte minden családba KELL venni, mert HASZNÁLJÁK. Ha mondjuk nem csak pasziánszra+office-ra, akkor inkább az a luxus, hogy az Xszázezer HUF-os PC mellé vesznek egy Xszázezer HUF-os konzolt is. De persze megint ott tartunk, ahol a part szakad: ha van rá keretem, hát miért ne?
Szóval miért sötöt barom, aki azt mondja, hogy a PC tökéletesen megfelel játékra? Ez csak attól függ (némileg), hogy milyen játékokkal is akarsz játszani.
Szerintem a GC nem tud HDR-t, meg sok mást se. 😉
Ezt azon személyek akik nem a Wii Sport és Wii Play típúsú "party" game-ekkel nyomták NEM erõsítették meg. Például halál nem unták egyedül a Zeldát vagy a Red Steelt 😊
A legtöbb családba KELL a PC, mert legalább egy személy használja - legtöbbször "munkára" (akár valós munkára, akár iskolai dolgok megoldására, stb.).
A konzol meg egy konkért >játékgép<, és ebben tényleg jobb a PC-nél (ha azt nem számoljuk bele, hogy rengeteg PC-játék nem jön ki konzolra - na persze sokszor ez vice versa igaz).
Ergo a PC szükséges a legtöbb háztartásba (játéktól függetlenül), a konzol meg egy CÉLESZKÖZ azok számára, akik játszani akarnak.
Arról nem is beszélve, hogy miért kéne negyed percenként cserélni a hardware-t? Miért kéne max-grafon játszani minden játékkal? Persze ilyenkor megint jön a warez-faktor - minden hülyének van már szélessáv otthon/valahol, de nem mindenkinek van megfelelõ gépe. Ergo az ellen lázad mindenki, hogy az "alanyi jogon járó" szélessávommal letöltöm a Crysis-t a P3-as masinámra, és nem megy. Whatever.
Én pl sokat játszom, ha ritkán más prociigényes progit használok, az meg nem zavar ha tovább tart, és így elég egy 2500+ os athlon xp, ami most 3100+-on megy mindössze 1 játék miatt, amihez olyan kevés a videokártyám, hogy így próbálom kompenzálni 😊 és még jó pár évig nem tervezek cserét prociból meg lapból, fõleg nem ddr1 400 memóriáról, ami nagyon is jó dolog a parasztvakítós ddr2 helyett, csak egy erõsebb agp-s videokártya van betervezve, a mostani 9600pro helyett, max 40l ért, de inkább minél kevesebbért.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ezt jól összefoglaltad.😉))
De azért közbevetnék egy-két "apróságot".
Manapság a számítógépes játék már rég nem az a mûfaj mint a szupernintendó korában, donkikong meg ilyenek.
Pl a SilentHill2 története is elég összetett, ugye arról van szó hogy a csákó a lelkében visszatér valami purgatóriumba, ez a SilentHill, hogy elszámoljon a lekiismeretével, hogy megölte a feleségét, mert nem bírta annyira szeretni hogy elviselje a betegségét.
Na ez szerintem már nem az a kifejezett Márió szint. Szal érted ugye,
egy ilyen történet felfogásához nem biztos hogy elég a személyi, de talán még a 25 vagy a 30 év sem.
Persze zombik is vannak benne, miket lehet írtani, de kibaszottul nem az a lényeg benne. Bár lehet hogy neked csak az jönne le. Lehet hogy fel kéne hozzá nõni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs