150
-
#110 Igen, projektoron is szoktam PC-zni, most is itt ülök a 3 méter széles (nem átló, szélesség) vásznam előtt. Csak a porjektorok nekem még hangosak folyamatos játékhoz. Az új LED-eske azok kussolnak, de azoknak meg a fényereje pocsék (még). -
#109 Szerinted megteszi, szerintem (és jónéhány barátom szerint) meg nem. Ennyi. Idővel te is váltani fogsz, így már csak az ár az, ami korlátozhat benne. Ugyanezt a tök felesleges szócséplést eljátszottuk már az összes monitor/videókártya váltásnál, majd a CRT-TFT átálláskor, majd 15"-17"-19"-24" stb. TFT méretváltásoknál, az AA, FSAA, HDR, Bloom, Pixel/Vertex Shader és az összes hasonló technológia esetén. Felesleges! Mindig vannak szkeptikusok, aztán ők is kénytelen-kelletlen bevásárolnak majd. OSU!
Ha kipróbáltad a HL2-t ws-ben bazi nagy LCD-n (vagy ami jólesik), akkor utána igencsak silányul fog hatni a fos kis 19"-es... -
ReVisor #108 Jah, és ha látnád a HL-ot projektoron. Meg moziban, még nagyobb projektoron! :) Pls ne tévesszük össze már a luxust a szükségessel. Azt a nagy felbontást ki is kell ám valaminek szolgálnia! Ha meg nem nagy a felbontás, akkor pixelmacik fognak ugrándozni a szemed előtt, igaz azok télleg bázinagyok lesznek: Nagyobb mint egy 19''-os monitor. :D -
ReVisor #107 Kettő konzolt nem lehet kapni, nem vagy eléggé egyértelmű. :) -
#106 Ebben tévedsz. Nem lehet megszokni, mert mindenképpen sokkal jobb a nagyobb és szélesebb megjelenítő. Visszarakod utána a régi 19"-eset s rosszul leszel.
De próbáld ki. tegyél 14"-es régi CRT-t az ultramenő 19"-es TFT-de helyére és meglátod a "különbséget", mert az van... -
ReVisor #105 Fúúú, baromira nem értünk egyet. :)
A pc-hez nem kell nagy, szélesvásznú tv, mert egy 19''-os moncsi bőven megteszi, épp elég annak a natív felbontásában (1280*1024) elérni a 60 fps sebességet. Néha még ez a felbontás is sok, pedig nincs rossz gépem. Szal PC-nez nagyon felesleges HDTV. Most HDTV-ről, vagy HDready-ról beszélsz egyáltalán? S plazma, vagy lcd? Esetleg lcd projektor? Szvsz egyik sem kell a pc-hez. Ha pedig akarsz venni egy nagy LCD valódi hdtv-t, akkor az ugyanannyi lesz legalább, mint az általad is ledrágázott 30-as Dell cucc, vagy még inkább sokkal drágább. Eléggé kiforratlan és para még ez a hdtv-s cucc. Kivéve annak, akinek tényleg nem fáj pár 100000 elköltése. Nekem, bár csórónak nem tartom magamat, a mai magyar viszonyok között ez még nagy kockázat, s szerintem vagyunk még ezzel így egy páran.
Még egy kis adalék:
Jövőre 70%-ra esik piaci elemzések szerint az lcd-k ára. - Nem mindegy ugye. :)
Ergo: Távolról sem olyan kiforrott a helyzet, hogy ne lehetne kicsit parázni a HDTV-n. :D -
echo #104 A baj az, hogy a "legmenőbb konzolt" nem kapni karácsonykor :( -
#103 Ha egymás mellé rakod a két megjelenítőt, akkor valszeg télleg azt érzed, hogy húdekirály a 200cm átlójú HDTV. Viszont ha közel ülsz a moncsihoz és nem 4 méterről alkarsz játszani akkor kb ua. A felbontás és a látoszöged mindkét esetben ua.
Azon kívül a HDTV-t is megszokja az ember és akkor már nem is érez különbséget.
Szerintem. -
#102 Egy 19"-os játékra is alkalmas moncsi 70-ből kijön, egy normális HD RDY tv, meg 200+. Ezért a para. -
#101 Nem tom mit parázik mindenki a HDTV miatt. ÉN január óta azt használok, mert PC-hez is KELL, ha jó minőségű és nagy wide-screen képet akarsz, teszem azt egy HL2-ben. Az új konzolokat is lehet kicsiben bámulni 4:3-on és a PC-t is, csak nem éri meg, mert ezred olyan élmény! Szal. a PC miatt is kell a HDTV, mert a moncsik nagyon csöppek, tisztelet a kivételnek, de az tényleg megfizethetetlen kategória (Dell 30-asok is 500k felett). -
#100 Szvsz a nagy nevek miatt amik kijöttek már PS2-re megéri egy PS2-t beszerezned... már a Tacskóban is 27k körül van az alap verzió, a kicsit jobban felszerelt kb. egy tizessel több.
Még nálam is a PS3 a nyerő, de mire emberi áron lesz, addig még nagyon sok víz lefolyik a Dunán :-( -
#99 Jó kérdés. Én azt mondanám: DX9+ szintű shaderezés, nagyságrendileg összetettebb scene, meg fejlett fizikai/particle rendszer (magyarán ha belelősz a tárgyakba azok nem csak két darab ikozaéderre esnek szét, hanem kismillió kis apró tárgyra és azok pattogva röpködnek széjjelszana).
A gáz az egészben, hogy ezek jó részét a DOOM3 motorral meg bika géppel már évek óta meg lehet valósítani PC-n. A sokat emlegetett bezzeg PC-s címek mellé ezért én pl beraknám az ET:quake wars-t is.
De ugye azért ez az év még a konzoloké (már nem sok van hátra belőle), de a kövben, vagy max az azutániban az átlagpécé utoléri az űberkonzolokat.
Ha ez alatt nem esik olyan szintre ezek ára, hogy az emberek elgondolkodjanak a megvételén, és nem jönnek ki olyan stuffok, amik télleg megcsilantják az előnyeit, akkor utána, 2-3 év múlva max megint csak azért veszik meg a konzolokat, hogy a gyereket elküldhessék a szobájába jáccani, amig a szűlő a komolyabb GFX-ű gámét tolja a számítógépen. -
ReVisor #98 Csak valaki azt magyarázza már meg, hogy mi a túrót jelent az a NEXTGEN grafika! Mit!? NEm akarok senkit sem bántai, mert ezt "belénkmarketingelték". Mert ugyebár szép grafikáról beszélünk- s az sem árt, ha szaggatásmentesen fut az a szép grafika... Mert szaggatva háááát hiába a csillivilli hiperszuper hádéeres, élsimított, anizotropikus. Én pl. szeretnék boxot, de vagy az előbb említett "nextgen fíling" nem jön át a stuffokból, (monnyuk jó PC-n szép játékokkal játszom), vagy parázok az esetleges szaggatástól. Valszeg pl. x360-at a GOW miatt vennék, de ha eccer szaggat:S Ne szaggasson má' 17-ér a "nextgenfíling"! :) Optimalizálják már szaggatásmentesre a fix hadveren. Monnyuk a graf tényleg elképesztő, így még talán belefér, s k jól is fogy a progi, úgyhogy ott a pont, de akkor is. :/
Szal akkor melyik is? Azért a nagy milyendrágaapécé-zés közepette felhívnám mindenki figyelmét az x360 és a PS3 HDTV iránti "igényére". Anélkül nyema "true nextgenfíling".:) Ammeg nem egy ócsó mulatság. Mert ugye nincs minden lakásban, de ha mégis sikerül összehozni egyet, az meg nem átall "csak" HDready lenni, mert a full HDTV az még mindig nagyon drága.
Ilyenkor lép be a WII, amely hagyományos tévén akar "oldgen" grafikával szórakoztatni, amely valszeg kiforrottan kb 2x szebb s gyorsabb lesz, mint a PS2. Mondhatjátok, hogy nem így lesz, de van némi rálátásom a dologra, s ráadásul mindkettő van itthon, s ennyi potenciálbeli különbséget már most is észre lehet venni.
Akkor meg most már végképp melyiket?
Szerintem csak a szoftverek számítanak, az, hogy mivel akarsz játszani. S itt jön be a játékok exkluzivitása. Én előre érzem, hogy az a konzol lesz az "enyém", amelyiken final XIII lesz.:D A többi egyszerűen nem érdekel. Az a gamma valszeg hetekre-hónapokra fog tartalmas kikapcsolódást nyújtani. A fentebb említett GOW nekem pl. kicsit drága rövidke játékmenetéhez képest, ráadásul később állítólag lesz pc-re is, szal hiába tetszene, inkább várok... A többi boxos stuff meg egyszerűen nem érdekel 10-20 percnél tovább, s ez komoly érv a beszerzése ellen.
Viszont a WII eddig nagyon bejön. Az új irányító nagyon fain, s család is élvezi az új játékélményt. Eddig egyik játék sem hozza ki a gépből, ami grafikailag benne van(ez még sokat fog javulni),de hatalmas élményt nyújt már most is 3-4 játék rajta. Szvsz ez a mai legjobb konzol, a többi ilyen értelemben még sokáig "nextgen" marad számomra.:D
Boxra 1 évet kellett várni Mo-n, sztem a PS3-mal is hasonló lesz a helyzet, szal nem kell elkapkodni a döntést.
Ráadásul PS2-re is jön még pár enyhén szórakoztató stuff, szal sztem mindenki vehet még pár lélegzetet, amíg beszerzi a gyilkos PS3X360 és HDTV félmilliós halálkombót. -
#97 Az MGS csak egy példa tömve van a ps frankó hangulatú akciócuccokkal főleg a japán akciócuccok...
És ami sajna pc-n nekem hatalmas hiány volt: Verekedős játékok soksoksok...
-
#96 Bár a mafia az nagyon komoly történetű, külső nézetes, és viszonylag összetett játék.
Hát mint látszik a felsoroltakból, szimulátor párti vagyok, de azért mással is játszom ha jó :) majd egyszer kipróbálom ha lesz lehetőségem rá, de 1 játékért még mindíg nem éri meg egy konzol még ha nagyon tetszik is. -
#95 Sajna nem nagyon van és mivel én akciójáték párti vagyok főleg ezárt csapom ezeket konzolon.Pc-n az akciójátékok 90%-a tucatszemét 5-10 óra játékidővel harmatgyenge sztorival grafikára kihegyezve a játék végén egy kb félperces megnyerésvideóval és nagy százalékban az ujrajátszásnak sincs értelme mert semmi újat nem kapunk max nehezebb fokozatot...
Ha akciójáték párti vagy mindeképp próbáld ki az MGS3-at de kb félóra/óránál tovább mert az csak a PROLOGUE és utánna jön a sok nagy hoppá,tele olyan ötletekkel és történettel amit én a kb 100 éves pc-s plyafutásom alatt nem láttam... -
#94 Igazi szimulátorrol meg annyit, hogy Il-2 (pc), Lock on (pc), Armed Assault (pc),Operation Flashpoint (pc,xbox), Orbiter (pc), Live for Speed (pc) :) szívesen váltanék konzolra, ha ezekből mind lenne 1 féle konzolon(mert az elég gáz hogy van több féle konzol, és nem mindegyik játék van mindre, több konzol úgy már rohadtul sokkal többe kerül mint egy pc), vagy nagyon hasonló.
Komoly összetettségű , külső (és belső) nézetes játékot fel tudok mutatni, meg külön komoly történetűt, egyszerre én nem tudok, mert csak bizonyos játékokat próbálok ki (amúgy fura dolog a külső nézetet különleges feature-nek venni :\), de biztos van ilyen is. -
#93 Igazi szimulátorról annyit konzol viszonylatban hogy Richard burns rally (Pc,ps2,és asszem xbox)......
De ha már itt tartunk te meg akkor szóljál be a konzolról ha pc-n fel tudsz mutatni olyan komoly történetü,összetettségü külsőnézetes akciójátékot mint a metal gear 3...:) Nem fog menni;) -
#92 Ennyi eszed van... Kifogytál az érvekből mi? Nem meglepő, eddig is hülyeségekkel érveltél :) -
#91 A 360 kb 50ezerért már beszerezhető a németeknél lenyomták az árát a két ellenkonzol miatt nállunk is zuhanni fog.
Maximum fél év és minden eladási adatban elverik az ellenkonzolok teljesen joggal.
Kevés exkluzív kevés húzónév.
Grafika? Az egyik ismerősöm tolja a 360-al énis toltam nálla elismerem szép de az egyetlen igazán nextgen grafikájú játék a gears of war eddig rá...
És bizony előfordul hogy itt ott bebeszaggatgatott (csak finoman) és hiába a csúcs grafika maximum 4-5 ellenfél jelenik meg egyszerre a képernyőn (kb 5-nél láttunk szaggatást...)...
Amúgy felőlem lehet szebb a grafi (nem nevezném hatalmas különbségnek,gyk lófasz) 1 komoly box játékra jut vagy 20 komoly ps3 játék...A wii pedig egy teljesen más világ,konzol,de felesleges emlegetni hogy jobb-t a másikkét gépnél mert kb olyan mintha a flippperezést és a focizást hasonlítgatnánk,kinek ez fexik kinek az de tök más élmény.
Hogy pc így úgy....Nemérdekel még ha szebb is a grafika egy félmilliós pc kell per pillanat olyan grafikájú játékokhoz mint egy x360 vagy ps3....
Felőlem még az is lehet hogy lenyomja a nextgen konzol grafikát...De kit érdekel? Legalább nem kell lehuzogatni a tápkábelt a dvd meghajtóról,emulátorprogikkal szarozni,patcheket leszedegetni a normális futtatáshoz,csak játék berak,gép indít.Fél éve nem töltöttem le...Vettem meg:) pc-s játékot,tele lett a tököm az állandó patch-re várás,crack-re várás,szgépfejlesztés cécóval...
Ja igen és mégvalami...A kis "közutált" konzolt bebaxom a kocsiba aksira csapom átalakítóval 14'-es flat-re és akármikor nézhetek filmet,játszahtok haverokkal bárhova megyek és unatkozás van...
Úgyhogy itt zárjuk le a pc,konzol fikázásokat,mindkét szarnak vannak előnyei,de azt ne mondogassuk hogy szar a konzol mert azt amire kitalálták azt bőven teljesíti maximálisan és rengeteg komoly színvonalú játék van rájuk.
-
#90 :)))) -
#89 Oviban nem volt elég időd levezetni a feszültséget? -
#88 Húha és most jöjjön az áldás.:)) -
Indigo #87 Jól van már nem kell túljátszanod magad. Fejezd be és gyere vissza pár év múlva, addigra hátha megütsz egy szinvonalat... -
#86 Pöcsix kisfiam a vérbeli pécés megérkezett,szérium kéne neked akit dzsonnak hívnak.:))) -
#85 "Ez igaz lehet kapni jó kontrollert, de nyomába sem ér az eredeti Ps2-es/X-boxos kontrollernek" Hát ez így igaz, tényleg sokat hallani hogy ezek az eredeti ps2-es xboxos kontrollerek elég korán szétesnek. -
#84 Majd akkor szóljál be hogy a pc nem játékra való, ha pc-n kívül máson is van igazi szimulátor...
Egyébként ha te nem tudsz billentyűzettel, egérrel SA-zni, akkor egyszerűen béna vagy, és hiányzik az autoaim szal ezt nem hangoztatnám a helyedben, nem is szar vele játszani, max annak aki nem tud :).
Egyébként a videokártyákon van egy tvkimenet. Na vajon mire való? :D
És még van egy usb feliratos "lyuk" is a gép hátulján, amibe minden szirszart be lehet dugni bizonyos határokon belül :D (pl kontrollert) -
#83 Ez igaz lehet kapni jó kontrollert, de nyomába sem ér az eredeti Ps2-es/X-boxos kontrollernek ráadásul az 6 hónapos exkluzívitás nem csak azt jelnetette hogy 6 hónapig csak Ps2-re kapható nézzétek csak meg a kritikai véleményeket,pontozást.A legjobbb írányitás Ps2-re lett írva.(San andreasnál) -
Indigo #82 Értem. Igazából én is gondolkodom egy konzolon, de az nem a Wii és nem az xbox lesz :) Ennyit biztosan tudok. Leginkább a PS exkluzív játékok miatt akarok konzolt. (Ez van, sosem volt saját konzolom így lemaradtam sok olyanról amik egyébként érdekeltek volna. Haverom gépén játszogattam, de az azért nem olyan :) A grafika meg nálam sosem volt elsődleges szempont) Csak még azon filózom megéri-e most venni egy PS2-t, vagy várjak egy kicsit hogy a PS3 árai kicsit emberszabásúak legyenek. -
Indigo #81 2000 forintért kapsz kontrollert, de csak gagyit. Viszont 7-ért már tényleg lehet "viszonylag" jó Logitech wireless kontrollert kapni. -
#80 Hát igen... is-is :-)
1. "Ez a Wii komolyan mondom 200 ezret is megérne legalább egy olyan hardver környezettel, mint amilyen a XBox 360-nak van"
2. "Az is tény, hogy főleg a jRPG műfaj kedvelőinek PS2/PS3 konzol = must have."
3. "Mondtam ezt úgy, hogy volt már nekem NES, SMD2, most meg van PS2, NDS, NGE, PC. A párom Wii-t akar, én meg PS3-at... ez utóbbihoz egy 5-ös találat nem ártana."
A fentieket eme cikk kapcsán irogattam, szóval nem pártoltam én sehová, csak nagyban megy a lehúzás minden fronton.
A pálfordulás igazából csak egy 10 perces számolgatás eredménye volt.
Általában mindennek elteszem évtizedekig a számláit/papírjait és leültem számolni. Ahogy már írtam elszörnyedve láttam, hogy a PS2+játékok+kiegészítőinek összege (alant a játékokat még nem is írtam) egy olyan csúnya szám, amit a PC-re fordított pénzösszeg nagyon nem ér el, holott PC-re is egy raklapnyi EREDETI játékom van, csak ugye ezek ára jóval szolidabb volt, mint a konzol játékoké + nagyon jók mostanában a mellékletek.
A másik pedig, hogy eszem ágában sincs most HD RDY tv-re költeni, és 150-et sem fogok kiadni a PS3-ért inkább, akkor legyen 2 év múlva.
Szóval a lényeg: Igen, anyagi megfontolásból.
Most olyan állapotban van a PC-m, hogy semmivel sincs gondom, minden darabjára sok év garancia van és szépen veszem a 2000 Ft-os nagy neveket, de eddig a 0-day sem okozott gondot :-) -
#79 Pc-hez kb 2000Ft ért lehet kapni viszonylag jó kontrollert, ha annyira az kell. A játék meg nem Bugos mx4-en, hanem nem indul el:P 10.000Ft egy ATI9600-as kártya, ami már nem mai darab és még most is minden játék elfut rajta(kivéve az UBI remekbeszabott box-átiratai[2Db]). -
Zenty #78 Nemcsak pletkya alapján kéne írni cikket :D
Wii mióta csak társasjáték? Zelda,red steel, resident evil,metroid,no more heroes,cal of duty,far cray stb stb. A jatékok fele mind singli és a tapasztalatokal föleg a zeldánál nincs probléma játékélményel sőt :D -
Indigo #77 Tinman:
Mindenféle hátsó szándék nélkül, pusztán kíváncsiságból kérdezem, hogy mi ez a nagy pálfordulás a részedről? Pár hónappal ezelőtt még hardcore konzolos voltál, gyakorlatilag el voltál olvadva a PS3-tól, még képeket is linkeltél, húzóneveket emlegettél stb. Mi változott azóta? Pusztán "költségvetési" szempontok miatt pártoltál át PC-re? -
Morden23 #76 Kösd rá a gépet egy tévére. Rá lehet. -
#75 Semmi bajom a PS2-es graffal, de ha megvan Pc-re akkor nem szivatom magam a VGA felbontással. -
#74 És Nvidia Geforce FX szérián bugos az egész játék.Ps2/Boxon viszont tök mindegy melyik gépbe rakod bele(Ps2-es grafikával meg nem tudom mi bajod szerintem ott is nagyon szép,a ps2 erőforrásaihoz viszonyítva). -
#73 De billenyűzet+egér amivel k***a szar Gtakat játszani. -
#72 Bugos? Nálam semmi baja nem volt...
100Hz@640x480? Ez tényleg nyomába sem érhet az élsimított, 1024x768-as felbontásnak a 19"-os TFT előtt egy kényelmes karfás, szövetborítású székben, 5.1-el megspékelve -
#71 Ha már San Andreasozok akkor inkább már Boxon vagy Ps2-n végzem ki a gammát mint sem hogy egy szar bugos,irányíthatatlan Pc-s portal játszak.Inkább kényelmesen 100Hz Tv-n fotelből.