150
-
exxile #150 Nekem is van 1 kb kozepkategorias pc-m, meg 1 ps2-om. Elobbivel szinte soha nem jatszom. Konzolon egyszeruen sokkal jobb elmeny jatszani. Arrol nem is beszelve, hogy sokkal jobb jatekok is vannak ra. (Devil May Cry 1-3, ICO, Shadow of the Colossus, stb.)
Nemreg pl. toltottem le pc-re a Fahrenheitet, de tiszta bug volt, meg egyaltalan nem allt kezre az egesz, pedig tetszett a game. Ugy dontottem nem kinlodom vele, megvettem ps2-re. Eg es fold a jatekelmenybeli kulonbseg! -
vax #149 hát arra azért kiváncsi lennék milyen konfigra gondoltál 80-90 eFt között. :) -
csaba0224 #148 Mondjuk egy 360-as árából kijön 1 ojan Pc amivel jobban eljátszol mint akármijen játékonzolal,arról nem is beszélve hogy a PC többre képes... -
DJSamFly #147 nem mindenki pesti,hogy fusson neki egy PS3-ra vagy egy Nintendo Wii-re -
#146 A Commodore cég nekem jobban hiányzik mint az Emőke csoki vagy a málna ízű Márka üdítő -
#145 Így van! 8800-án (már a GTS verzión is!) kifogástalanul megy az Obli és baromira nem látszükséglet hozzá a Dual Core, mint azt sokan állítják.
-
BiroAndras #144 "A TV-k es a monitorok ara aranyosan esik"
Nem ez a lényeg, hanem hogy a konzolok és TV-k még hosszú évekig HD-re lesznek korlátozva, míg a PC-k talán már idén túllépnek rajta.
"Ez attol fugg, hogy mivel jatszol es meg mi masra hasznalod a gepedet. Sajnos egy 30"-as monitoron teljes felbontasban Oblivionhoz meg mindig szukseg van ket 8. generacios NVidia kartyahoz a legbrutalisabb processzorral es sok-sok memoriaval - es garantalom, hogy akciodus jeleneteknel meg egy ilyen gep is beszaggat."
Nem hinném. A felbontás nem számít olyan sokat. Egy darab 8800-as is visz minden mai normálisabb játékot remekül, és nem kell mellé izom proci sem. Ráadásul a DX10 jelentősen csökkenteni fogja a proci terhelést. Az Oblivion lassúsága meg szerintem nem hardver gyengeség.
"Szerintem ar-teljesitmeny aranyban a projectorok meg mindig rosszabbak a nagy TV-knel. 1080P TV-t mar $2000 korul lehet kapni, amig egy nativ 1080P _jo minosegu kepet ado_ projector ennel nagysagrendekkel tobbe is kerulhet."
Hát nem tudom hol kapsz te full HD, nagy képernyős(min. 1.5m) LCD/Plazma TV-t ilyen olcsón. -
bermuda3 #143 a jó gépen nem arra gondoltam h legjobb hanem h felső kategória :) 50 rugóból jött össze nekem 512 ram 256os videjókártya meg (sajna) celeron de 2600 mhz. akkor mit tudnék csinálni 150000ből? a ram ddr a videjókártya abit radeon 9550 a procit nemtom. nem vmi nagy szám de azért sztem nem kula. főleg h ebben az 50ben benne volt a dvd író meg a 15 ( :D ) colos monitor -
#142 Nem vagy normális, a konzolok sokkal jobbak! A PC alul marad, de nem mondom, hogy szar. -
#141 -
Yfel #140 Nexus6: Ilyen a Mac, de be kell vallani, hogy jatek nem sok van ra.
BiroAndras:
"Most még lehet, de a monitorok ára elég gyorsan esik. 1 év múlva valószínűleg már 200K alatt lesznek a 30-as moncsik."
A TV-k es a monitorok ara aranyosan esik, tehat az arkulombseg nem lesz tul nagy a nagy TV-k es a nagy monitorok kozott jovo evre sem (persze lehet, hogy ez az elorejelzes jol pofara fog esni :o) ) - mindkettore van eleg kereslet / kinalat, hogy lenyomja az arakat.
"És A PC-nek se kell fél millába kerülni, elég jót ki lehet hozni 200K körül is (vagy még olcsóbban is akár)."
Ez attol fugg, hogy mivel jatszol es meg mi masra hasznalod a gepedet. Sajnos egy 30"-as monitoron teljes felbontasban Oblivionhoz meg mindig szukseg van ket 8. generacios NVidia kartyahoz a legbrutalisabb processzorral es sok-sok memoriaval - es garantalom, hogy akciodus jeleneteknel meg egy ilyen gep is beszaggat.
"Egyébként érdemesebb lehet nagy TV helyett projektort venni"
Na ez egy kulon vitat meger. Szerintem ar-teljesitmeny aranyban a projectorok meg mindig rosszabbak a nagy TV-knel. 1080P TV-t mar $2000 korul lehet kapni, amig egy nativ 1080P _jo minosegu kepet ado_ projector ennel nagysagrendekkel tobbe is kerulhet.
Persze aki megengedheti maganak a 2K HD projectort az vehet melle egy full extras PC-t is konzol helyett.
Ahol a penz nem lenyeg ott mar tenyleg csak a platformra elerheto jatekok dontenek.
Y -
#139 Én is szeretem buzerálni a cuccosaimat, ha más nem csatlakozókat aranyozottra kicserélni!;)))
Viszont ennek ellenére azt mondom, egy kategória nagyon hiányzik a mai számítástechnikából: egy olyan számtech eszköz, ami elterjedtsége folytán szabványos HW alapot biztosít, felhasználóbarát, több funkcióval rendelkezik (nem csak játék) és stabil működésű. (Ilyen volt annak idején az Amiga, konzolnak indult de számítógép lett belőle!;))) -
#138 Nagy általánosságba nézve a dolgokat:
A '90-es évek elején egy konzol (Pl SuperNintendo) belekerült 20 ezerbe a PC meg min 60-ezerbe. A konzolon voltak csúcs játékok tudott 256 színt. A PC meg talán 32 színt, és a játékok is közelebb voltak a c-64hez, mint a konzolos gámékhoz. A PSX megjelenésekor is ugyan ez az 1:3 arány az árban és a játékok közötti minőségi különbség volt tapasztalható. Ezt a konzolban levő speciális HW biztosította.
A PS2 megjelenésekor még talán 1-2 év volt a konzol előnye, amit a PC alkatrészeken alapuló X-BOX demonstratívan le is dolgozott.
Manapság a PS3 megjelenésekor, a PC-hez már egy generációval fejlettebb GFX kártya kapható!
Na erre mondja valaki, hogy a PC/számítógép nem játékra való, vagy csak másodlagosan alkalmas rá! LOL -
BiroAndras #137 "Arrol ne is beszeljunk, hogy egy jatekra kihegyezett PC + egy 30"-os monitor arabol (kb $5K) lazan kijon egy akarmilyen konzol egy 65"-es DLP projector TV-vel (amit ugye nem muszaly csak jatekra hasznalni)."
Most még lehet, de a monitorok ára elég gyorsan esik. 1 év múlva valószínűleg már 200K alatt lesznek a 30-as moncsik. És A PC-nek se kell fél millába kerülni, elég jót ki lehet hozni 200K körül is (vagy még olcsóbban is akár).
Egyébként érdemesebb lehet nagy TV helyett projektort venni. -
Oblivion 5 #136 Egyértelműen maradok a PC-nél s nem a sok szar konzolnál.
Mindenképp a Pc a legeslegjobb csak akinek nincs pénze fejleszteeni az fordul ps3, xbox360, stb.ezekhez.
Mindenképp a PC a nyerő!!!! -
Yfel #135 Igaz, de meg 5 evig szerintem eleg jo lesz a 2K HD felbontas.
Arrol ne is beszeljunk, hogy egy jatekra kihegyezett PC + egy 30"-os monitor arabol (kb $5K) lazan kijon egy akarmilyen konzol egy 65"-es DLP projector TV-vel (amit ugye nem muszaly csak jatekra hasznalni).
Persze kinek a pap...
Az en nagy kedvenceim a Halo es az Elder Scrolls sorozat, ugyhogy az en sorsom el van dontve :o)
Y -
BiroAndras #134 "Nem az a lényeg a HD adásban sem, hogy ki milyen pixeles, hanem hogy sokkal több részlet marad meg a képen."
Megjegyezném, hogy PC-n lassan elérhető lesz 2500x1600-as felbontás is 30''-as LCD-n. A konzolok meg még legalább 5 évig a vacak HD-re lesznek korlátozva. -
#133 Pécé nem játékra való - persze. A 8800gtx biztos arra való hogy gyorsabban mennyen az office. Egyébként az autó mire való? Biztos nem arra hogy a hátsó ülésen keféljünk benne, mégis milyen jó. :D -
#132 Így van. Ez az iparág olyan, hogyha lépést akarsz tartani a fejlődéssel akkor 1-1.5 évente nem árt gépet fejleszteni a már leírt módon.
Igen, elfogadom és megértem, hogy sokan vannak akik ezt nem szeretik, sőt üzletelgetni sem szeretnek, de aki szeretett gyerekként Legoval játszadozni az most kiélheti magát nagyba :-D /Én szerettem :-)/
"hanem hosszantartó befektetést akarnak..."
Pc és a hosszantartó befektetés együtt képetik a tökéletes paradoxont ;-)
Hidd el én sem "folyton" áldozok pénzt a gépre csak, ahogy már sokszor leírtam 1-1.5 évente átlag 30.000 ft-ot. Ez nem vészes... ez havonta kevesebb, mint 2000 Ft-ot jelent. Nagyon sokan vannak akik 4-5 nap alatt elszórnak ennyi pénzt pl. cigire
Viszont konzolra is brutális pénzek elmennek, főleg a játékokra... persze aki warezol az egy másik téma. -
#131 "Nem az a lényeg a HD adásban sem, hogy ki milyen pixeles, hanem hogy sokkal több részlet marad meg a képen."
A kettő azért összefügg, nem?;)))
"Ha szerinted mind1, hogy 1920*1080, vagy 756*512, akkor nem is igazán van szükség vitára. Örüljél neki és kész."
Nem azt mondtam hogy mindegy, hanem hogy nincs akkora élménybeli különbség.
"Nekem baromira feltűnik a különbség már egy fos, tömörített HD RIP és a gyári DVD-m között. Másoknak is feltűnik, de úgy látszik nekünk van lézerszemünk. LOÁL!"
Majd ha kijön a Terezaorlowszki prezentsz digidugi BR-re akkor azt már nem fogod annyira meglátni! A jelenleg kiadott HD anyagoknál valszeg eléggé figyeltek arra, hogy megmutassák az új rencer előnyeit.
De pl a Ponyvaregény egy kibaszott leharcolt VHS kaziról készült RIP-en is Ponyvaregény, és nem attól jó hogy esetleg meglesz HD-n is. -
p00h #130 nem 10 hanem 1 gépet és a többi helyesírási hibát is nézzétek el :) -
p00h #129 @tinman: csak annyit kötekdnék a jóval visszább leírt módszerrel kapcsolatban (hogy eladod a pc-s cuccaid és nemsokat buksz rajta), hogy ez csak akkor működik ha relatíve gyakran fejleszesz gépet... szal pl nem vagyok annyria benne az iparban h folyton nézem mit érdemes venni, mit mennyiért melyik fórumon lehet eladni... szal ha n veszek 10 gépet az 3-4-5 évig a gépem lesz és csak akkor veszek bele vmit ha elromlik...
Sztem sokan vannak ezzel így h szeretnek játszani, de nem ,,menedzselik" folyton a gépüket hanem hosszantartó befektetést akarnak... ÉS igaz most kb 5 év után vettem 1 új gépet és most minden megy rajta fullosan faszán és megvolt 130ból, de tudom h fél év múlva megint szitkozódok h már csak mediumon v lowon mennek rajta a cuccok... de nem akarok folyton pénzt áldozni a gépre... Erre jók a konzolok, és sztem be is fogok ruházni wii-re a közeljövőben, mert elsősorban a játékélmény a fontos, nemsoká úgyis feltörik a játékokat, lesz chip ha kell stb... és a gép télleg marad mert kell millió más dolog miatt, de lesz végre 1 olyan játékélmáéényem amit nem csak billentyűzettel és egérrel érek el.... -
#128 Az agyatlan pc-seket is fel lehet ismerni,szvsz minden konzol/pc-re fújó ember agyatlan faszkalap teljesen értelmetlen érvekkel.A konzol a játékra van ne ódázzunk hogy másra nemjó,ha egyszer erre lett kitalálva és ne ódázzuk hogy így szar játékok úgy szar játékok aki szerint pc-/konzolon nincsenek jó játékok az vagy a büdös életbe nem ült pc-s/konzolos húzónév elött vagy olyan játékokra van kattanva ami csak pc/konzol-on van.....
-
#127 Valószínüleg jópár külföldi játékcikkíró is szar lemezre írhatta mert elég sok helyen megemlítik a bebeszaggatgatást...:)
-
archkoven #126 Azt hiszem Adam, személyedben mindenki ráismerhet a tipikus agyatlan konzolosra:D
-
#125 egyszerű vagy mint az 1x1 ;) -
#124 De az olyanok mitn te, könnyen befolyásolhatóak és érzelmileg labilisak.:))))
"Amúgy bagoly mondja..."Akkor ezek szerint elismered hogy lopsz,csúnya dolog. -
#123 Nem te mondod meg mit csinálok, te szerencsétlen hülye :)
Amúgy bagoly mondja...
És miért kéne lopáshoz család? :D Ennyire iq0 vagy? Attól hogy te így csinálod az nem jelenti azt hogy mindenki ilyen sötét, mint te.
Gondolom dzson a mestered parancsait követed. Vagy talán te vagy ő, csak már a nevedet se vállalod? :) -
#122 Most bele lehet kötni a mondandomba de a pécé elsősorban vagy nem elsősorban de nem játékra való,az már más kérdés hogy a windows nevű vírusra írogatnak gémeket.De nem érdekel különösebben a dolgok állása,mert abban igazad van hogy konzol single gémekre van,pécé pedig multira.De itt jön a kivétel a Wii,mint ahogy azt a cikk is írja.
Pöcsix: A te ízlésed meg senkit sem érdekel,konzolt meg azért nem fogsz venni mert egy fanboy vagy.Ha esetleg vennél is, azt a Tescoból fogjátok lopni a családdal. -
muerte2 #121 Lejjebb valaki írta hogy szaggatott nála a GoW. Nem tudom de az az érzésem, hogy valami nagyon ratyi lemezre írtátok ki, mert 500Ft-os rdisk-en sem szaggat. :)
8-an toljk multiban és akkor azért van eksön dögivel, a játék során található többképernyős szörnyecskéket nem is említem, mert hát ott is van polygon szarásig. Nálatok valószínűleg vagy a lemezzel, vagy az olvasó egységgel lesz gond, v ha hekkelt firmware, az is lehet bajos. -
#120 Tévedés. Clanbase.com ról, ember elleni játékról hallottál már? Én speciel leszarom a konzolokat, de megjegyezném kibaszott jók. A single játékokban. De engem azok nem kötnek le. Marad az e-sport powa, és ahhoz biza pc köll. És ne gyere azzal, hogy konzollal is lehet multizni, mert speciel a kedvenc játékomból a Cod2-ből vajon hány server van konzolon? Mert pc re kb 4000 csak sd módban. Hozzá egy pár ellenfél. plusz több ezer klán. Szal a bibi az, hogy mind a kettő ku... jó. Egyik szinglizésre, másik multizásra... -
#119 Jó, mondjuk itt az SG-n olyan emberekkel is találkoztam, akik szerint a RAID is egy faszság és felesleges luxus és ezt be is bizonyították. Ezek után végülis tényleg értelmetlen a vita.
Azaz értelmetlen lenne, ha nem a nextgen konzolokról volna szó, hanem mondjuk gőzekékről. -
#118 Pisztos az is hülye aki surround-ban (3 moncsi+egy Matrox triplehead2go) játszik mondjuk WoW-ot, HL2-t, meg szimulátorokat. Sőt mindenki hülye aki jobbat akar, mert a CGA moncsi az igazi... Értem én... -
#117 Nem az a lényeg a HD adásban sem, hogy ki milyen pixeles, hanem hogy sokkal több részlet marad meg a képen. Ha szerinted mind1, hogy 1920*1080, vagy 756*512, akkor nem is igazán van szükség vitára. Örüljél neki és kész.
Nekem baromira feltűnik a különbség már egy fos, tömörített HD RIP és a gyári DVD-m között. Másoknak is feltűnik, de úgy látszik nekünk van lézerszemünk. LOÁL! -
#116 Ezexerint otthon nem is nézel filmet csak moziban, vagy saját mozid van de minimum 20 méteres képátlójú, mert az az igazi!;)))
Én viszont továbbra is fenntartom, hogy ha a látószögedet lefedi a megjelenítő, és a felbontás is megfelelő, ahhoz hogy ne lásd a pixeleket, akkor tök mindegy hogy 70 cm-ről nézel egy moncsit vahgy 4 méterről egy bazi megjelenítőt.
Amit írsz nem érv, mert a rosszabbat ugyan úgy megszokja az ember mint a jót. Ha egy megjelenítő képes a teljes tartalom megjelenítésére, illetve amit nem jelenít meg azt nem veszed észre, az felér a legtökéletesebb milkós árú hdtv-vel.
Persze ettől függetlenül lehet, hogy neked olyan lézerélességű szemed van, ami eccerűen igényli ezt a kategóriát, de ez a te saját problémád.
Pár hete volt egy cikk az Indexen HDTV felbontású videók (BR/HD-DVD) vs DVD) teszteléséről, és senki nem esett hanyatt a különbség láttán.
A magam részéről én is csak akkor vettem észre a különbséget egy gigaTV-t nézve, amikor kurva közel menve sem pixelesedett ki a kép, csak éppen olyan közelről meg a filmet nem láttam. -
#115 "Ha kipróbáltad a HL2-t ws-ben bazi nagy LCD-n (vagy ami jólesik), akkor utána igencsak silányul fog hatni a fos kis 19"-es..." Hát a pixeleket leszámítva, amik a nagy lcd-n bazinagynak fognak látszani... Aztán lehet rányomni a nagy felbontást hogy nézzen ki valahogy, és így minden játék 2 fps... az is kvajó dolog. -
#114 1. Nem az a gond mi adatik, de ne próbálja begmagyarázni, hogy az ugyanolyan jó. Mindig van jobb cucc, de az nem azt jelenti, hogy az szar, csak max. nincs rá pénz...
2. Mivel a nextgen konzol játékok 16:9-es ar-re vannak írva (hogy-hogynem), ezért érdekes lenne 4:3-as moncsin, vagy TV-n normálisan megjeleníteni. Persze még mindig vehetsz ws monitort is (egy árban vannak a simákkal). -
ReVisor #113 Kicsit átszerkesztettem a jobb érthetőség kedvéért:
1. Hát ha csak a 17'' adatik meg, akkor miért ne mondja már az illető a sajátjáról hogy az neki teccik? Az neked miért fáj?
2. Nextgen kozolhol nem árt ugyebár mégiscsak a HDTV, mert sok pc-s gamma -az említett fika- 17 és 19 collos moncsik natív felbontásához is optimalizáva van, ugyanez a "nextgen" (mit is jelent ez? :)) konzolokról nem mondható el!
Magyarul pc-s játéknál nincs fekete csík, amit Te ragassz a retinádra pls., viszont "nextdzsenen" vaaaan. És ez bizony nagy különbség... -
ReVisor #112 1. Hát ha csak a 17'' adatik meg, akkor miért ne mondja már valaki hogy az neki teccik? Az neked miért fáj?
2. Nextgen kozolhol nem árt ugyebár mégiscsak mert ugyan pc-n sok gama van az említett fika 17 és 19 collos moncsik natív felbontásához optimalizáva, ugyanez a "nextgen" (mit is jelent ez? :)) konzolokról nem mondható el!
Magyarul pc-s játéknál nincs fekete csík, amit Te ragassz a retinádra pls., viszont "nextdzsenen" vaaaan. És ez bizony nagy különbség...
-
#111 A luxus mindekinek máshol kezdődik. Nekem a porjektor/LCD TV nem luxus kategória már egy (jó) ideje, van akinek az. DE atól még ne próbálja senki bemagyarázni, hogy KELL a HDTV az új konzolokhoz, mert he a 19"-es foson jó neki a PC, akkor a konzol is jó neki azon, ha meg nem, mint nekem, akkor már a PC-hez is úgyis beszerez valami nagyobbat. SZal. fából-vaskarika érvelésekkel teli van a sublót!
Sem a nextgen konzolokhoz, sem a PC-hez nem "KELL" HDTV, de jó ha van!
Jelzem mindig hülyének néztem azokat, akik 17"-es TFT-n néznek full szélesvásznú mozifilmeket (én is tettem, ha nem volt más) és azt állítják (ezt már nem tettem), hogy űberfasza (ja az vékony, 5 centi magas csík biztos negyon élvezetes, pláne ha ráragasztod a retinádra). Az ilyenek minek mennek akkor moziba egyáltalán?!