Melyik lesz a legmenőbb konzol karácsonykor?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nemreg pl. toltottem le pc-re a Fahrenheitet, de tiszta bug volt, meg egyaltalan nem allt kezre az egesz, pedig tetszett a game. Ugy dontottem nem kinlodom vele, megvettem ps2-re. Eg es fold a jatekelmenybeli kulonbseg!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nem ez a lényeg, hanem hogy a konzolok és TV-k még hosszú évekig HD-re lesznek korlátozva, míg a PC-k talán már idén túllépnek rajta.
"Ez attol fugg, hogy mivel jatszol es meg mi masra hasznalod a gepedet. Sajnos egy 30"-as monitoron teljes felbontasban Oblivionhoz meg mindig szukseg van ket 8. generacios NVidia kartyahoz a legbrutalisabb processzorral es sok-sok memoriaval - es garantalom, hogy akciodus jeleneteknel meg egy ilyen gep is beszaggat."
Nem hinném. A felbontás nem számít olyan sokat. Egy darab 8800-as is visz minden mai normálisabb játékot remekül, és nem kell mellé izom proci sem. Ráadásul a DX10 jelentõsen csökkenteni fogja a proci terhelést. Az Oblivion lassúsága meg szerintem nem hardver gyengeség.
"Szerintem ar-teljesitmeny aranyban a projectorok meg mindig rosszabbak a nagy TV-knel. 1080P TV-t mar $2000 korul lehet kapni, amig egy nativ 1080P _jo minosegu kepet ado_ projector ennel nagysagrendekkel tobbe is kerulhet."
Hát nem tudom hol kapsz te full HD, nagy képernyõs(min. 1.5m) LCD/Plazma TV-t ilyen olcsón.
radeon 983760 überpro - csörgő ventillátorral, kólával leöntött kisegítő billentyűzet :D én nyertem
BiroAndras:
"Most még lehet, de a monitorok ára elég gyorsan esik. 1 év múlva valószínûleg már 200K alatt lesznek a 30-as moncsik."
A TV-k es a monitorok ara aranyosan esik, tehat az arkulombseg nem lesz tul nagy a nagy TV-k es a nagy monitorok kozott jovo evre sem (persze lehet, hogy ez az elorejelzes jol pofara fog esni :o) ) - mindkettore van eleg kereslet / kinalat, hogy lenyomja az arakat.
"És A PC-nek se kell fél millába kerülni, elég jót ki lehet hozni 200K körül is (vagy még olcsóbban is akár)."
Ez attol fugg, hogy mivel jatszol es meg mi masra hasznalod a gepedet. Sajnos egy 30"-as monitoron teljes felbontasban Oblivionhoz meg mindig szukseg van ket 8. generacios NVidia kartyahoz a legbrutalisabb processzorral es sok-sok memoriaval - es garantalom, hogy akciodus jeleneteknel meg egy ilyen gep is beszaggat.
"Egyébként érdemesebb lehet nagy TV helyett projektort venni"
Na ez egy kulon vitat meger. Szerintem ar-teljesitmeny aranyban a projectorok meg mindig rosszabbak a nagy TV-knel. 1080P TV-t mar $2000 korul lehet kapni, amig egy nativ 1080P _jo minosegu kepet ado_ projector ennel nagysagrendekkel tobbe is kerulhet.
Persze aki megengedheti maganak a 2K HD projectort az vehet melle egy full extras PC-t is konzol helyett.
Ahol a penz nem lenyeg ott mar tenyleg csak a platformra elerheto jatekok dontenek.
Y
Viszont ennek ellenére azt mondom, egy kategória nagyon hiányzik a mai számítástechnikából: egy olyan számtech eszköz, ami elterjedtsége folytán szabványos HW alapot biztosít, felhasználóbarát, több funkcióval rendelkezik (nem csak játék) és stabil mûködésû. (Ilyen volt annak idején az Amiga, konzolnak indult de számítógép lett belõle!😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A '90-es évek elején egy konzol (Pl SuperNintendo) belekerült 20 ezerbe a PC meg min 60-ezerbe. A konzolon voltak csúcs játékok tudott 256 színt. A PC meg talán 32 színt, és a játékok is közelebb voltak a c-64hez, mint a konzolos gámékhoz. A PSX megjelenésekor is ugyan ez az 1:3 arány az árban és a játékok közötti minõségi különbség volt tapasztalható. Ezt a konzolban levõ speciális HW biztosította.
A PS2 megjelenésekor még talán 1-2 év volt a konzol elõnye, amit a PC alkatrészeken alapuló X-BOX demonstratívan le is dolgozott.
Manapság a PS3 megjelenésekor, a PC-hez már egy generációval fejlettebb GFX kártya kapható!
Na erre mondja valaki, hogy a PC/számítógép nem játékra való, vagy csak másodlagosan alkalmas rá! LOL
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Most még lehet, de a monitorok ára elég gyorsan esik. 1 év múlva valószínûleg már 200K alatt lesznek a 30-as moncsik. És A PC-nek se kell fél millába kerülni, elég jót ki lehet hozni 200K körül is (vagy még olcsóbban is akár).
Egyébként érdemesebb lehet nagy TV helyett projektort venni.
Mindenképp a Pc a legeslegjobb csak akinek nincs pénze fejleszteeni az fordul ps3, xbox360, stb.ezekhez.
Mindenképp a PC a nyerõ!!!!
Arrol ne is beszeljunk, hogy egy jatekra kihegyezett PC + egy 30"-os monitor arabol (kb $5K) lazan kijon egy akarmilyen konzol egy 65"-es DLP projector TV-vel (amit ugye nem muszaly csak jatekra hasznalni).
Persze kinek a pap...
Az en nagy kedvenceim a Halo es az Elder Scrolls sorozat, ugyhogy az en sorsom el van dontve :o)
Y
Megjegyezném, hogy PC-n lassan elérhetõ lesz 2500x1600-as felbontás is 30''-as LCD-n. A konzolok meg még legalább 5 évig a vacak HD-re lesznek korlátozva.
Igen, elfogadom és megértem, hogy sokan vannak akik ezt nem szeretik, sõt üzletelgetni sem szeretnek, de aki szeretett gyerekként Legoval játszadozni az most kiélheti magát nagyba :-D /Én szerettem :-)/
"hanem hosszantartó befektetést akarnak..."
Pc és a hosszantartó befektetés együtt képetik a tökéletes paradoxont ;-)
Hidd el én sem "folyton" áldozok pénzt a gépre csak, ahogy már sokszor leírtam 1-1.5 évente átlag 30.000 ft-ot. Ez nem vészes... ez havonta kevesebb, mint 2000 Ft-ot jelent. Nagyon sokan vannak akik 4-5 nap alatt elszórnak ennyi pénzt pl. cigire <#ejnye1>#ejnye1>
Viszont konzolra is brutális pénzek elmennek, fõleg a játékokra... persze aki warezol az egy másik téma.
A kettõ azért összefügg, nem?😉))
"Ha szerinted mind1, hogy 1920*1080, vagy 756*512, akkor nem is igazán van szükség vitára. Örüljél neki és kész."
Nem azt mondtam hogy mindegy, hanem hogy nincs akkora élménybeli különbség.
"Nekem baromira feltûnik a különbség már egy fos, tömörített HD RIP és a gyári DVD-m között. Másoknak is feltûnik, de úgy látszik nekünk van lézerszemünk. LOÁL!"
Majd ha kijön a Terezaorlowszki prezentsz digidugi BR-re akkor azt már nem fogod annyira meglátni! A jelenleg kiadott HD anyagoknál valszeg eléggé figyeltek arra, hogy megmutassák az új rencer elõnyeit.
De pl a Ponyvaregény egy kibaszott leharcolt VHS kaziról készült RIP-en is Ponyvaregény, és nem attól jó hogy esetleg meglesz HD-n is.
Sztem sokan vannak ezzel így h szeretnek játszani, de nem ,,menedzselik" folyton a gépüket hanem hosszantartó befektetést akarnak... ÉS igaz most kb 5 év után vettem 1 új gépet és most minden megy rajta fullosan faszán és megvolt 130ból, de tudom h fél év múlva megint szitkozódok h már csak mediumon v lowon mennek rajta a cuccok... de nem akarok folyton pénzt áldozni a gépre... Erre jók a konzolok, és sztem be is fogok ruházni wii-re a közeljövõben, mert elsõsorban a játékélmény a fontos, nemsoká úgyis feltörik a játékokat, lesz chip ha kell stb... és a gép télleg marad mert kell millió más dolog miatt, de lesz végre 1 olyan játékélmáéényem amit nem csak billentyûzettel és egérrel érek el....
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Amúgy bagoly mondja..."Akkor ezek szerint elismered hogy lopsz,csúnya dolog.<#ejnye1>#ejnye1>
Amúgy bagoly mondja...
És miért kéne lopáshoz család? 😄 Ennyire iq0 vagy? Attól hogy te így csinálod az nem jelenti azt hogy mindenki ilyen sötét, mint te.
Gondolom dzson a mestered parancsait követed. Vagy talán te vagy õ, csak már a nevedet se vállalod? 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Pöcsix: A te ízlésed meg senkit sem érdekel,konzolt meg azért nem fogsz venni mert egy fanboy vagy.Ha esetleg vennél is, azt a Tescoból fogjátok lopni a családdal.<#integet2>#integet2>
8-an toljk multiban és akkor azért van eksön dögivel, a játék során található többképernyõs szörnyecskéket nem is említem, mert hát ott is van polygon szarásig. Nálatok valószínûleg vagy a lemezzel, vagy az olvasó egységgel lesz gond, v ha hekkelt firmware, az is lehet bajos.
MJ rulz Pink Team The Only One
Azaz értelmetlen lenne, ha nem a nextgen konzolokról volna szó, hanem mondjuk gõzekékrõl.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nekem baromira feltûnik a különbség már egy fos, tömörített HD RIP és a gyári DVD-m között. Másoknak is feltûnik, de úgy látszik nekünk van lézerszemünk. LOÁL!
Én viszont továbbra is fenntartom, hogy ha a látószögedet lefedi a megjelenítõ, és a felbontás is megfelelõ, ahhoz hogy ne lásd a pixeleket, akkor tök mindegy hogy 70 cm-rõl nézel egy moncsit vahgy 4 méterrõl egy bazi megjelenítõt.
Amit írsz nem érv, mert a rosszabbat ugyan úgy megszokja az ember mint a jót. Ha egy megjelenítõ képes a teljes tartalom megjelenítésére, illetve amit nem jelenít meg azt nem veszed észre, az felér a legtökéletesebb milkós árú hdtv-vel.
Persze ettõl függetlenül lehet, hogy neked olyan lézerélességû szemed van, ami eccerûen igényli ezt a kategóriát, de ez a te saját problémád.
Pár hete volt egy cikk az Indexen HDTV felbontású videók (BR/HD-DVD) vs DVD) tesztelésérõl, és senki nem esett hanyatt a különbség láttán.
A magam részérõl én is csak akkor vettem észre a különbséget egy gigaTV-t nézve, amikor kurva közel menve sem pixelesedett ki a kép, csak éppen olyan közelrõl meg a filmet nem láttam.
2. Mivel a nextgen konzol játékok 16:9-es ar-re vannak írva (hogy-hogynem), ezért érdekes lenne 4:3-as moncsin, vagy TV-n normálisan megjeleníteni. Persze még mindig vehetsz ws monitort is (egy árban vannak a simákkal).
1. Hát ha csak a 17'' adatik meg, akkor miért ne mondja már az illetõ a sajátjáról hogy az neki teccik? Az neked miért fáj?
2. Nextgen kozolhol nem árt ugyebár mégiscsak a HDTV, mert sok pc-s gamma -az említett fika- 17 és 19 collos moncsik natív felbontásához is optimalizáva van, ugyanez a "nextgen" (mit is jelent ez? 😊) konzolokról nem mondható el!
Magyarul pc-s játéknál nincs fekete csík, amit Te ragassz a retinádra pls., viszont "nextdzsenen" vaaaan. És ez bizony nagy különbség...
2. Nextgen kozolhol nem árt ugyebár mégiscsak mert ugyan pc-n sok gama van az említett fika 17 és 19 collos moncsik natív felbontásához optimalizáva, ugyanez a "nextgen" (mit is jelent ez? 😊) konzolokról nem mondható el!
Magyarul pc-s játéknál nincs fekete csík, amit Te ragassz a retinádra pls., viszont "nextdzsenen" vaaaan. És ez bizony nagy különbség...
Sem a nextgen konzolokhoz, sem a PC-hez nem "KELL" HDTV, de jó ha van!
Jelzem mindig hülyének néztem azokat, akik 17"-es TFT-n néznek full szélesvásznú mozifilmeket (én is tettem, ha nem volt más) és azt állítják (ezt már nem tettem), hogy ûberfasza (ja az vékony, 5 centi magas csík biztos negyon élvezetes, pláne ha ráragasztod a retinádra). Az ilyenek minek mennek akkor moziba egyáltalán?!
Ha kipróbáltad a HL2-t ws-ben bazi nagy LCD-n (vagy ami jólesik), akkor utána igencsak silányul fog hatni a fos kis 19"-es...
De próbáld ki. tegyél 14"-es régi CRT-t az ultramenõ 19"-es TFT-de helyére és meglátod a "különbséget", mert az van...
A pc-hez nem kell nagy, szélesvásznú tv, mert egy 19''-os moncsi bõven megteszi, épp elég annak a natív felbontásában (1280*1024) elérni a 60 fps sebességet. Néha még ez a felbontás is sok, pedig nincs rossz gépem. Szal PC-nez nagyon felesleges HDTV. Most HDTV-rõl, vagy HDready-ról beszélsz egyáltalán? S plazma, vagy lcd? Esetleg lcd projektor? Szvsz egyik sem kell a pc-hez. Ha pedig akarsz venni egy nagy LCD valódi hdtv-t, akkor az ugyanannyi lesz legalább, mint az általad is ledrágázott 30-as Dell cucc, vagy még inkább sokkal drágább. Eléggé kiforratlan és para még ez a hdtv-s cucc. Kivéve annak, akinek tényleg nem fáj pár 100000 elköltése. Nekem, bár csórónak nem tartom magamat, a mai magyar viszonyok között ez még nagy kockázat, s szerintem vagyunk még ezzel így egy páran.
Még egy kis adalék:
Jövõre 70%-ra esik piaci elemzések szerint az lcd-k ára. - Nem mindegy ugye. 😊
Ergo: Távolról sem olyan kiforrott a helyzet, hogy ne lehetne kicsit parázni a HDTV-n. 😄
Azon kívül a HDTV-t is megszokja az ember és akkor már nem is érez különbséget.
Szerintem.