150
-
#70 Most úgy őszintén... van itt valaki akinek fontos a HDR?
Én inkább az AA-ot, mint HDR-t szoktam bekapcsolni.
De Wii esetében egy szutykos HDR nem egy nagy történet. A Wii által prezentált küllem már most olyan, mint PC-n 3 éve volt.
Már pedig egy konzolt nem 1-2 évre vesz az ember hanem 4-5-re.
Persze, az embereknek egyelőre nagy mulatság az új irányítás, de az ember már csak olyan, hogy ezt egy idő után természetesnek veszi és vizuális orgazmust akar... jönnek ki közben a REAL NEXTGEN PS3 nevek és a Wii tulajok pedig majd ámulnak/bámulnak, miközben írtják a pixeleket.
Ez a Wii komolyan mondom 200 ezret is megérne legalább egy olyan hardver környezettel, mint amilyen a XBox 360-nak van... de így :-S -
#69 "de a pécé nem játékra való ez itt a nagyigazság" --> #63
"ELSŐSORBAN A PÉCÉ NEM JÁTÉKRA VALÓ." --> #67 /Már "elsősorban" ;-)/
Érdekes, hogy pont a GTA, Splinter Cell-t említed... ezek a játékok egy 9600XT és 512 MB ram társaságában már gyönyörűen elszaladnak, ehhez már csak egy 13 ezres alap Celerongy kell, meg egy 10 ezres alaplap.
PS2-re megvan a GTS: SA, mégis PC-n nyomtam végig, mert ha már játszok nézzen is ki valahogy az a játék.
De említhetném a Cold Fear-t is... baromi nagy élmény volt PC-n (pár hónapja végeztem ki) pedig kőkemény konzolos név, mégsem volt nagy gépigénye.
-
Morden23 #68 "És magyarországon nagyon de nagyon sok sötét emberke van aki fanboy és a pécéjükön kívűl nem ismernek el más játékgépet"
Te előbb nem ugyanezt csináltad, csak a konzol javára? Amúgy mindegy, nem kell válaszolnod. Csak valahogy faszságnak tartok egy olyan vitát, aminél a meghatározó dolog az adott egyén igénye/vágya.
Az vesz konzolt, akinek kell. Meg PC-t is az, akinek kell. A "csóri" dolgot végképp nem értem egyébként. Aki X évenként tudja csak fejleszteni a gépét, de mégis warezol, mint az állat, azt "megbünteti majd a sors", magával baszik ki, hiszen a szar gépére letölti a Gothic3-at, és pattanásosra bőgi magát, mert nem indul el a masináján. Ha így nézem a dolgot, akkor szerintem nagyon is igazságos hely az univerzum :))) -
#67 Én NEM AZT MONDOM HOGY NEM KELL PÉCÉ ÉS HOGY SZAR,HANEM AZT HOGY ELSŐSORBAN A PÉCÉ NEM JÁTÉKRA VALÓ.És magyarországon nagyon de nagyon sok sötét emberke van aki fanboy és a pécéjükön kívűl nem ismernek el más játékgépet,és itt most elsősorban nem az FPS,RTS,STRATÉGIAI hegyekre gondolok hanem kifejzetten tipikus konzolos játékokra(gta,mgs,splinter cell,fifa stb).Nagyon sok magyar azt hiszi hogy a pécé a világközepe és arra fejlesztenek minden játékot,és még véletlenül sem hiszik azt hogy talán nem is olyan rossz egy konzol(+játékkínálat).Ez a réteg a szegény réteg(vagy fanboy) akik minden évben vagy 2évente frissitenek gépet és warezolnak mint az állat.Tisztelet a kivételnek. -
Morden23 #66 Amúgy ezt most tényleg nem értem. Mi az, hogy, idézem:
"(csak a sok sötét hiszi azt)"?
Sok embernek tökéletesen megfelel. És tökéletesen elégedettek is vele. Nem hiszem, hogy annak, aki pl. RTS-játékokat nyomat orrvérzésig, annak ne felelne meg a PC. Sőt, tovább is mehetünk.
Ha valakinek van pénze rá, akkor hadd költse a PC-re (ha megteheti, és meg akarja tenni). Semmi nem kényszer, a PC-fejlesztés, a konzol-vásárlás és a legújabb játékok püffölése sem.
PC-t szinte minden családba KELL venni, mert HASZNÁLJÁK. Ha mondjuk nem csak pasziánszra+office-ra, akkor inkább az a luxus, hogy az Xszázezer HUF-os PC mellé vesznek egy Xszázezer HUF-os konzolt is. De persze megint ott tartunk, ahol a part szakad: ha van rá keretem, hát miért ne?
Szóval miért sötöt barom, aki azt mondja, hogy a PC tökéletesen megfelel játékra? Ez csak attól függ (némileg), hogy milyen játékokkal is akarsz játszani. -
#65 Pont hogy nem(csak a sok sötét hiszi azt),de tényleg mindegy Neoreg. -
neoG #64 ...de arra is tökéletesen megfelel. -
#63 Mint már mondtam tisztelet a kivételnek,de a pécé nem játékra való ez itt a nagyigazság. -
Inquisitor #62 "bár 70.000-ért egy kicsit feltuningolt GC-t eladni..."
Szerintem a GC nem tud HDR-t, meg sok mást se. ;) -
Inquisitor #61 "Az első tesztelők épp ezt rótták fel kritikaként: bármily élvezetes, tulajdonképpen forradalmi játékélményt nyújt a Wii a közös használat során, egyedül játszva jócskán elmarad vetélytársaitól."
Ezt azon személyek akik nem a Wii Sport és Wii Play típúsú "party" game-ekkel nyomták NEM erősítették meg. Például halál nem unták egyedül a Zeldát vagy a Red Steelt :) -
Morden23 #60 Nem értem, mi a probléma megint a PC-konzol fronton.
A legtöbb családba KELL a PC, mert legalább egy személy használja - legtöbbször "munkára" (akár valós munkára, akár iskolai dolgok megoldására, stb.).
A konzol meg egy konkért >játékgép<, és ebben tényleg jobb a PC-nél (ha azt nem számoljuk bele, hogy rengeteg PC-játék nem jön ki konzolra - na persze sokszor ez vice versa igaz).
Ergo a PC szükséges a legtöbb háztartásba (játéktól függetlenül), a konzol meg egy CÉLESZKÖZ azok számára, akik játszani akarnak.
Arról nem is beszélve, hogy miért kéne negyed percenként cserélni a hardware-t? Miért kéne max-grafon játszani minden játékkal? Persze ilyenkor megint jön a warez-faktor - minden hülyének van már szélessáv otthon/valahol, de nem mindenkinek van megfelelő gépe. Ergo az ellen lázad mindenki, hogy az "alanyi jogon járó" szélessávommal letöltöm a Crysis-t a P3-as masinámra, és nem megy. Whatever. -
#59 "Miért akarsz te Core2Duo gépet? Ár/érték arányt szem előtt tartva NAGYON rossz választás!" Így van, arról nem is beszélve, hogy ha valaki csak játékra használná a gépet, semmi értelme egyáltalán 2 magos procit venni, mert alig van játék ami akár a picit (légypöcsnyit) kihasználna 2 magot(lehet nézni 1 mag vs 2 mag játékban összehasonlító teszteket, eléggé siralmas az eredmény a legnépszerűbb játékokban. Jelenleg a játékokra 2 mag olyan mint babakocsira a spoiler, persze ha valaki nem csak játészik hanem processzorigényes más alkalmazásokkal játszik akkor kell a 2 mag. A mai játékoknak brutális videokártya kell, meg egy jó 1 magos proci, ennyi.
Én pl sokat játszom, ha ritkán más prociigényes progit használok, az meg nem zavar ha tovább tart, és így elég egy 2500+ os athlon xp, ami most 3100+-on megy mindössze 1 játék miatt, amihez olyan kevés a videokártyám, hogy így próbálom kompenzálni :) és még jó pár évig nem tervezek cserét prociból meg lapból, főleg nem ddr1 400 memóriáról, ami nagyon is jó dolog a parasztvakítós ddr2 helyett, csak egy erősebb agp-s videokártya van betervezve, a mostani 9600pro helyett, max 40l ért, de inkább minél kevesebbért. -
#58 Nem mindenki olyan hülye hogy évente cserélgessen gépet ;) -
#57 Rendben szivar fiam,én nem leszek olyan hülye hogy optimizálatlan játékokkal játszak,több százezrekért. -
szivar #56 Ezen sötét népnek a sötétsége világítsa meg elmédet hogy ne legyen benne ily homály... -
#55 Nekem meg miniserver házam van. Mindenkinek mások az igényei. Az illető nagyon faszályos gépet említett, ami bizony nem egy olcsó mulatság (egy x árából meg vicces lenne összerakni). -
#54 "kajak eza rohadt játék világ tönkre teszi szociálisan,lelkileg,és fizikailag az embereket,egyszerűen nem fér az agyamba hogy vannak oan elvetmült állatok akik 20-30évesen is még játszanak,közbe meg család alapításon kéne gondolkodniuk ha megfelelőek a körülmények,meg kifizet évente szar rákos videókártya meg faszom tudja mikért hogy varázsoljon meg öljön sárkányokat,NŐLJETEK MÁR FÖL KÖNYÖRGÖM"
Ezt jól összefoglaltad.;)))
De azért közbevetnék egy-két "apróságot".
Manapság a számítógépes játék már rég nem az a műfaj mint a szupernintendó korában, donkikong meg ilyenek.
Pl a SilentHill2 története is elég összetett, ugye arról van szó hogy a csákó a lelkében visszatér valami purgatóriumba, ez a SilentHill, hogy elszámoljon a lekiismeretével, hogy megölte a feleségét, mert nem bírta annyira szeretni hogy elviselje a betegségét.
Na ez szerintem már nem az a kifejezett Márió szint. Szal érted ugye,
egy ilyen történet felfogásához nem biztos hogy elég a személyi, de talán még a 25 vagy a 30 év sem.
Persze zombik is vannak benne, miket lehet írtani, de kibaszottul nem az a lényeg benne. Bár lehet hogy neked csak az jönne le. Lehet hogy fel kéne hozzá nőni. -
#53 Én is kb így jártam, és a PS2 mellé vásárolt több generációval régebbi használt PC hozta ugyan azt a GFX-et mint a konzol, aztán pár ezer forint ráköltése után meg sokkal többet is. -
#52 gyai=gagyi -
#51 Konzol rulez,a sok buta magyar meg elvan a gyai Pécéjével amit évente frissithet sok sikert a szar és optimizálatlan játékokhoz pécén.A Pc nem játékra való,de úgy látszik ennek a sötét népnek még nem esett le,tisztelet a kivételnek. -
#50 Rammal... bah, memkártyával na -
#49 Tudod mennyi most egy új PS2 8 MB rammal, 2 gamepad + egy eredeti játék? 39k.
Egy ÚJ alap PS2 meg 27k !!!
Ebből kiindulva szerinted mennyiért lehet eladni a PS2-öt? Mondom játékok nélkül 155.000 Ft-ba van. Megsúgom: Játékok nélkül 30-35.000 Ft-ért talán elviszik.
Bukta: 120-125.000 Ft
Persze, a PC alkatrészeken is szokott veszíteni az ember... lehet, hogy én vagyok jó üzeltember, de 10-25k-nál még nem buktam többet PC-n/1-1.5 év.
Maximalista vagy. Nem kell mind áron a 0 day játékokkal játszani, mert úgyis tele vannak buggal. Én nem szoktam bosszankodni /kevés kivétellel azért igen/, mert van úgy, hogy 1 évig is pihentetem a témát. Pl. a POP trilógiát ez év elején 2 hét alatt vittem végig és minden mp-ét élveztem, hiszen:
1. Olcsó volt már.
2. Olyan gépem volt már ami röhögve vitte max beállítások mellett.
3. A patchek is szépen kijöttek, gyakorlatilag bugot nem láttam a 3 részben.
De ez igaz a Splinter Cellre is, a double agent tiszta igénytelen, fércmunka... majd talán 1 év múlva megveszem :-)
Megyek és feltelepítem az 1840 Ft-os Thief 3-at, felteszem a high-res textúrapakkot és szétörömködöm vele a fejem. (Érdekesség: A Thief 2-öt ez év januárban toltam le/vettem meg.)
Hint: Ráér az ember, nem kell mindig a 0-day ;-)
-
#48 Miért akarsz te Core2Duo gépet? Ár/érték arányt szem előtt tartva NAGYON rossz választás!
HDD: 80 GB elég annak aki nem warezol --> 10k
"Über táp a VGA-hoz": 400 Watt bőven elég --> Chieftec van kb. 14k körül
Csilivili ház a modding mániásoknak kell, nekem személy szerint egy ócska házam van kőkemény 5000 Ft-ba kerül most egy ilyen.
Egér/bill normális optikai egér 4-5k, normális billentyű 3-4k.
De mondom... évekig volt sulinet. Aki az elején jól játszott (apuka, rokonság, nagynéni) az az első évben egy full ingyen PC-t összehozhatott úgy, hogy az játékra is tökéletes volt.
A VGA a nagy kérdés, de ha már volt egy sulinetes VGA azt eladva, 30k-t hozzátéve nincs gond.
Mindenféle konzol/PC lehúzás, vagy ezzel vagy azzal, de lehúznak /ha nem warezolsz!/
-
DagadtNinja #47 Erdekes kicsit az osszefoglalod. A regi konzolodat is el lehet adni jo aron, foleg, hogy ennyi kiegeszitod van hozza ugyi? En most partoltam at konzolra, es nem bantam meg egyaltalan, sooot. Eloszor gepet akartam fejleszteni, de odaig fajult a dolog, hogy a t***m sem aldoz alkatreszekre, mikor egy valamire is valo konfig 300ezer forint korul mozog, es akkor jatekot meg nem is vettel hozza. (a valamire valo alatt azt ertem, hogy legalabb megkozeliti peldaul a box tudasat)
A regi gepem meg megmarad, lehet vele brozolni, arhivalni, csezni, stb.
-
#46 No, nem akarlak megbántani, de akkor vagy már most nagyon fasza géped van, vagy nem néztél körül a hardware piacon! :D Egy jó Core2Duo-s gépet, 2GB RAM-mal és valami menőbb karival már aranyárban mérnek (tom, mert ma is ezt próbáltam összeszedni, hogy ócsóér mibe fájna). Aztán ott a HDD, űber táp a VGA-hoz, csilivili ház, mer kell a hűtés is, foslogitech egérbill és a hasonló faszságok. Ez nem olcsó buli és egy rohadt kekszboksz (pláne egy wiicc) árából nem jön össze (csak ha leesett a teherótóról)! :DDD
ÉS nem fikázlak (eszem ágában sem volt), csak szólok, hogy ne ringassuk tévhitbe a kiscsókákat, mer pofára esnek reggelre... :D
A PS3 már esélyesebb, mert a ungárnülye ralókapitalizmusban bízva, bizony könnyen 150-200k köré hergelhető az ára. Annyiért meg már a "űberPC" belét talán össze lehet harvestelni (nettó term., míg a PS3 brutkó). -
bermuda3 #45 ezt tényleg jól összefoglaltad. eleinte amikor kaidták a ps2-t az volt az ellenérv h az egér pontosságát semm isem adja vissza. mostmár van egér ps2höz meg billentyűzet is de minekaz ha ott a pc és sokkal több dologra lehet használni mint bármelyik konzolt.
nyilván vannak jó és rossz dolgok mindenbe és nyilván a legjobb megoldás ha van pc is meg vmi 7gen konzol és akkor szánsájn meg hepinessz de egy ps3 vagy xbox360 vagy wii árából olyan gépet faragnék a mostaniból h elpirulna a szomszéd néni is. a wii az aminek van egy érdekes extrája. kipróbálnám de nem pénzért...
pc rulez. és a konzolok nem szarok, hanem én nem szeretem őket!!! ha vmibe tévedtem a hozzászólásomba ne fikázzatok légyszi elég ha szépen szóltok és nem a pc a kula hanem vkinek nem tetszik!!!!!!!!!!!!!!! -
#44 Tinman #32 - respect, én sem tudtam volna szebben összefoglalni a lényeget. Picizöld, te meg tényleg elég zöldfülű lehetsz. Valakinek a horgászás a hobbija, valakinek a bélyeggyűjtés, valakinek a videojáték (konzol vagy pc, most mindegy). Valakinek pedig az alkohol a mániája, vagy a kurvák. Melyik "felnőttesebb" és miért? Mi a bajod azzal, ha egy fiatal pár például közös játékkal tölti az idejét? Én is alig várom hogy egyszer legyen 2 gép, és a párommal lanon nyomjuk a heroes 5-öt vagy a civ4-et. És miért baj neked az, hogy én, napi 14 órával megkeresett pénzemből videokártyát veszek? Van mit ennem, csúnya is volna ha ennyi munka mellett spórolósan kéne élnem, nekem megéri, neked meg közöd nulla. Azért mert a szar 486-osodon nem megy a windowson és az internet exploreren kívül semmi, még nek kéne itt okoskodnod, addel a rákba a géped és vegyél az árán húsz deka párizsit, jobban jár mindenki. -
#43 27 vagyok "öcsém", de nem emlékszem, hogy lehaverkodtam volna veled.
Barátnőm? Ez már régóta nem az, viszont van egy 7 éves kapcsolatom, sőt lassan 2 éve élünk egy háztartásban.
De, ha nem csak flamelni jöttél volna, és végigolvastad volna a hszt, akkor láttad volna, hogy: "A párom Wii-t akar".
Családot nem alapítunk egyelőre, mert senki nem akarja egy gyerek miatt eljátszani a főiskolát.
"kajak eza rohadt játék világ tönkre teszi szociálisan,lelkileg,és fizikailag az embereket,"
Valóban nem vagyok egy könnyen haverkodós alkat, de ez nem a játékmánia miatt van így, hanem ilyen a neveltetésem.
A fizikai kondíciómról meg csak 2 szót: Wing Tsun.
Egy héten a játékkal eltöltött átlag órák száma: max. 10 óra. Ez egy napra levetítve: 1-1.5 óra között van, de van úgy, hogy eltelik 2-3 nap és semmi játék.
Pont az volt a hsz-em lényege, hogy NEM kell 100 ezreket gépre költeni másfél évente sem, mert ha okosan csinálod, akkor 1.5/30-40.000 Ft elég a PC-re.
"NŐLJETEK MÁR FÖL KÖNYÖRGÖM"
Ígérem, azonnal felnövünk, mihelyst elég idős leszel ahhoz, hogy egy ilyen elemi szót, mint a "nő"(mint ige) megtanulod ragozni.
-
#42 Mért baj az,hogy valaki 30 évesen is játszik?"Mivel játékok a mániám.."<--ez nem azt jelenti,hogy 0-24-ig ott ül az hogy valami a mániája lehet hogy napi egy órát csinálja csak.Ha azt is elolvastad volna,hogy mikkel játszik rá is jöttél volna,hogy pont nem a játékok aljával szórakozik...
archkovennek meg nagyon úgy tűnik hogy igaza van... -
archkoven #41 Kicsit túljátszottad ezt, nem?
Kilóg a lóláb Zöldfül! A nyakamat tenném rá, hogy pont te vagy az a kis monitorfüggő pattanásosképű kis köcsög aki itt megjátsza a nagy családalapítót, közben meg a jobbkeze a barátnője. Nyilván szégyelled a dolgot mert sokan cikiznek miatta, de erre nem az a megoldás, hogy egy fórumban arc nélkül adod a nagymenőt.
-
neoG #40 Hála az égnek, Nekd sikerült felnőnöd, de ha már olyan okos/értelmes vagy, igazán elkerülhetted volna ezt a helyet,és akkor nem kéne a hülyeségeidet olvasgatnunk... -
#39 vki meg örül hogy jut kaja az asztalára,ezek meg kidobnak az ablakon több százezreket hogy egy ők kiélhessék gyerekes rigojájukat(nem írtam a 14-15 éves dagadt pattanásos,unszociális befordult általánosított kockákákról szerencsére..) -
#38 jézusom hova kerültem..nekem ebbe az egész hülyeségbe oan ótvaros játékfüggő kockák szúrják a szemem mint TINMAN,te öcsém hány éves is vagy??? idézlek:"Mivel játékok a mániám.." ,és barátnőd van???? kajak eza rohadt játék világ tönkre teszi szociálisan,lelkileg,és fizikailag az embereket,egyszerűen nem fér az agyamba hogy vannak oan elvetmült állatok akik 20-30évesen is még játszanak,közbe meg család alapításon kéne gondolkodniuk ha megfelelőek a körülmények,meg kifizet évente szar rákos videókártya meg faszom tudja mikért hogy varázsoljon meg öljön sárkányokat,NŐLJETEK MÁR FÖL KÖNYÖRGÖM -
#37 szerintem egyértelműen a PSP és a PS2 bár utobbit utálom -
#36 Azért a PS3 technikailag nem jár annyival X előtt szerintem, mint amennyire be van harangozva. Mindkettő erős masina, csak X ára egyre barátságosabb.
Egyébként kézikonzolokról is írhattatok volna szerintem, beleférnek a témába! (Én pl pár órája vettem psp-t, 10 évvel ezelőtti gameboyom után az első konzolom:) - Egyébként elég PC párti vagyok.. ) -
n0k0m #35 Wii nem hiszem, hogy sokaig birja ezzel a hw-val. PS3-at meg egyikonk se latott, XBox360-al jatszottam mar, de nem jott be, ugyhogy meg par evig marad a PC. Foleg online jatekok miatt. Amig PS3 semmit, mig Xbox360 keveset tud felmutatni online jatekbol addig nem fogok konzolt venni. -
#34 Az első kiadásoknál mindig van valami zűr, nem is érdemes Rev 1.0-át venni...
Nézd csak meg mi volt az X360 esetében is, vagy anno a PS2 debütálásakor. -
muerte2 #33 Olvasgattam összehasonlító teszteket a két "Nagy" konzolról, (ugye mint azt a Nintendo hangoztatja is, ő nem akar velük konkurálni, egyszerűen második konzolnak szeretnék eladni a gépüket. (Be is fog jönni nekik) ) és a nem csak felületes vizsgálatokból az derült ki hogy ihgen nagyon jó a CELL, csak annyira elcseszték magát a köré épített architecturát, hogy a névleges teljesítményének töredékére képes, az összetevők közti adatátviteli problémák miatt. Volt olyan cikk, ahol azt fejtegették, hogy amennyiben ez így van, abban az esetben minél nagyobb adatfolyam szeretne közlekedni a buszokon, annál nagyobb lesz a galiba. (Ennél egyszerübben nem tudtam megfogalmazni) Ezeken felül olvastam akadozó BR filmekről, stb is és hát mért is volt vezetőváltás a SONY-nál? Valami nem kerek a gép körül, kíváncsi leszek mekkorát fog kaszálni vagy bukni a cég. Sajnos egyenlőre ez utóbbi tűnik valószínűbbnek. A karácsonyi befutó az meg itthon sztem a BOX lesz aztán meg a Nintendo, de talán világviszonylattban a Nintendo gépe, mert ugye PS3-at ott se kapni ahol elvileg megjelent, ennek a karácsonynak ők a nagy vesztesei. -
#32 Mivel idehaza a PS3 ilyen elmebeteg áron van KATT ezért marad a Wii (melyből már az első szállítmányok erősen kifogyóban vannak, a 2. futam meg január közepe) meg ugye az XBox360.
Így nem meglepő, hogy a nyertes a Wii /lenne/ -amíg a készlet tart-, PS2 is játszik még a maga 28 ezres árával, és XBox 360 a sorrend.
Abba most nem mennék inkább bele, hogy hosszabb távon az XBox a jó választás, hiszen a Wii által adott játékélmény olyan mint cicababával járni. Eleinte nagyon frankó és újszerű az élmény, aztán kifullad a hatalmas újdonság. De tévedjek, sok sikert a Wii-nek, bár 70.000-ért egy kicsit feltuningolt GC-t eladni... hát nem is tudom, ehhez pofa kellett.
A PC játék témához: Úgy érzem játék fronton eléggé képben vagyok (már lassan 20 éve), szóval ami most következik, az a saját kis privát tapasztalatom.
Konzol: Jó dolog fekve, fotelból, patch és bugmentesen játszani ez tény. Az is tény, hogy főleg a jRPG műfaj kedvelőinek PS2/PS3 konzol = must have.
Összességében viszont baromi drága hobbi ez a műfaj is.
Én anno a PS2 megjelenésekor 100k+30k chip áron vettem a PS2-öt, majd 2 db Sony memkártyát (10k + 5k ), majd 2 db gamepadet (2x5k), mert az eredeti Sony gamepad 2 Final Fantasy epizód után megadta magát.
Nekem a PS2 így 155.000 Ft-ba kerül és akkor még nem beszéltem az eredeti játékokról (vettem én pl. Final Fantasy X-et 16990 Ft-ért és akkor még hol van a többi!)
Nem bántam meg, de így visszagondolva nem biztos FF sorozat, ICO, SOTC, Onimusha sorozat, GOW ért nekem 155 ezret...
Mivel játékok a mániám ezért PC is volt mellette.
Most így 4 év után pedig rádöbbentem, hogy bár csak pár ezressel DE TÖBBE KERÜLT A PS2, mint a PC !
Pedig a PC-t közben 1-1.5 évente fejlesztettem!
Hogy ez hogyan lehetséges? Egyszerű... az ember, ha gépet upgradel nem kell a kukába dobni a régit, hanem bátran lehet eladni, hiszen, ha jó alkatrészekből építkezünk, akkor egy 3 év garis hw még akkor is bőven garis, amikor 1.5 év elteltével eladjuk teszem azt a VGA kártyát. --> van értéke, nincs vele gáz, ha elromlik.
Ha az ember okosan vásárol és a már unalomig ismételt ár/érték arányt szem előtt tartja, ne adja ég még a Sulinetet is kihasználta, akkor RÖHÖGVE elmondhatja, hogy gond nélkül játszadozik a PC-s nevekkel, úgy, hogy csak a LEGELSŐ konfignál kellett egy nagyobb összeget kinyögnie magából (-60.0000 Ft ugye ;-).
És még egy nagyon fontos dolog: Tekinsünk el most a wareztól!
A PC játékok árai elég barátiak, a konzoloké a veszteségesen eladott alapgépek miatt, pofátlanul magasak (Boxos GoW 17k !). A PC-nél 1 év elteltével az ember után dobálják 2.000 Ft-ért az ilyen Prince of Persia meg Splinter Cell neveket, hogy a SZÍNVONALAS újságmelléklet játékokról ne is beszéljek. (Pl. most Thief 3 van egy egyik laphoz, a magazin tőlem maradhat az újságárusnál is, de ez a játék 1846 Ft-ot baromira megér!)
KONZOLNÁL nem nagyon van ilyen... ami 4000 Ft-ba kerül az már nagyon régi cím, már mindenki ismeri, senkinek sem kell stb.
A nextgennél meg a másik nagy érvágás egy LCD/Plazma beszerzése.
A lényeg: A PC IGENIS alkalmas játékokra és ha az ember képben van, akkor nagyon jó választás egy játékfüggőnek a PC. Aki hozzám hasonlóan kedveli az RTS, stratégiai, kaland neveket annak elég felejtős csak a konzol... tudom, hogy manapság már nem téma, de én FPS-t sem szeretek konzollal játszani (egér van, de akkor sem.)
Mondtam ezt úgy, hogy volt már nekem NES, SMD2, most meg van PS2, NDS, NGE, PC. A párom Wii-t akar, én meg PS3-at... ez utóbbihoz egy 5-ös találat nem ártana. -
#31 Csakhogy a hivatalos specifikációkon is látszik, hogy valamivel gyengébb az rsx-, meg hát ugye tesztelgették is, és pl vertex shadingben fele akkora teljesítményt tud az rsx mint az x360 videochipje, de van amiben kb 1 szinten vannak. De összességben az x360 videochipje tűnik jobbnak. A cellet meg nem használják ki, hiszen eddig csak a grafikát mutogatták, fizika, ai nuku...