Agatha Christie: Murder on the Orient Express (Gyilkosság az Orient Express-en)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha valami nem megy, vagy nem vagy biztos benne, írd majd be, segítek. (de ahogy írtam, szvsz elõbb vidd végig a játékot)
Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...
A másik, hogy ne a szószerintiségre fókuszálj, hanem sokkal inkább arra, hogy ne legyen magyartalan egy-egy mondat:
pl: "Nincs semmi, ami fontosabb lehet ennél!" helyett magyarosabb lenne a "Semmi sem lehet fontosabb ennél!" (persze ha az illetõ akcentussal beszél, akkor lehet az elõbbi jobb - ezt nem tudom, még nem volt továbbra sem idõm elmélyedni a játékban)
vagy: "hogy biztosítom neki az utat az esti vonaton" helyett "hogy biztosítok helyet számára az esti vonaton"
Még valami: azt javaslom elõször vidd végig a játékot teljesen, és csak utána kezdd el fordítani, amikor már tisztában vagy az egész cselekménnyel. Valamint mindig nézd meg a játékban, amit épp fordítasz (ki mondja, kinek, jól jelenik-e meg a szöveg, stb.), és figyelj a tegezõdésre-magázódásra is, hogy mikor melyiket kell alkalmazni.
Hidd el a saját munkád könnyíted meg.
here at last is the chance you've been waiting for - itt van végre a lehetõség, amire vártál
(Az õ betût már kijavítottam! :) )
Ebben a mondatban amit nem fordítottam le, az mire utal? Mert valahogy így fordítanám:
Itt van végre az esély, hogy készenlétben állj! De ennek így semmi értelme...
Átírtam pár szöveget magyarra, az is jól sikerült, csak az ékezeteket kell megoldani vhogy... (Help vki? :) )
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
A napernyõt úgy tudjátok megtalálni hogy amikor a két csávónak odaadjátok a vázát vagy cserepet a mellettük lévõ zsákból felvesztek valamit és azzal megetetitek a kecskét az elmegy és ott lesz a napernyõ.
(azért arra ügyelj, hogy UNICODE formátumban mentsd el a módosított .txt-ket)
(még mindig nem volt idõm elmélyedni benne...)
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Walaki monnya meg hogy tudom megtalálni a napernyõt a vén bulának!
Ha valaki esetleg indíttatást érezne...

Ma az And then there were none hivatalos weboldalán azt olvastam, hogy csak rajtunk, azaz a játékosokon múlik, hogyan végzõdik a történet. Ezen csodálkozom, bár nem játszottam végül végig, nem tudok olyan gyorsan olvasni angolul.
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+,2048 MB 533DDR2,Nvidia 7600GT,Sound Blaster Audigy
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+,2048 MB 533DDR2,Nvidia 7600GT,Sound Blaster Audigy
Egyetértek El brujával, az And then there were none is nagyon jó volt.
Egyet sajnálok, mégpedig azt, hogy ismerem a történetek végét.
Talán egy kevésbé népszeru történet feldolgozásának jobban örülnék.