Tanulhatunk-e az erőszakos játékokból?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
esés volt az UG2-rôl majdnem minden szempontból. Max grafikailag volt fejlettebb, de ez nem pótolta az elveszett játékélményt. Sok jóra nem várhatunk ha megint a "régi" MW alapokra is akarnak építeni. De majd úgyis csak akkor derül ki ha a kezünkben lesz a demo vagy a full. szvsz már reális törésmodellt és javításokat is szeretnék látni ezekben a szériákban, de ez álom marad, ameddig a márkanevekkel kötött szerzôdésben nincs benne. Ezek a huncut managerek minden élvezetet elvesznek az emberektôl.
@Indigo:
én csak az Obliviont játszottam le, de ott is lehetett civileket hentelni, ott is jöttek ôrök, azokat is lehenteltem (egész sok tud rövid idô alatt összegyüllni 😉, de sebaj van pajzs is a világon), azután a "királyi" gárdisták, azokat is lehenteltem, de egy idô után mindég felkeltek és ha beszéltem velük akkor újratámadtak. Persze a sorsuk ez után is hasonló volt. Na de "érthetô" mert "quest karakterok" voltak, vagy mi. Fel sem merült bennem hogy besétálok velük a börtönbe vagy hogy fizessek. én választottam azt hogy lehentelek valakit, ne már egy-két NPC ôr (netán több) mondja meg, hogy mi legyen ezután a tápos karakteremmel. Amúgy meg mindezek után rendesen lehetett kereskedni... sôt, ezek után már nyugodtam be is tudtam törni akárhova annélkül hogy egy unalmas ôr rámordítson hogy "ááálj, megsértetted a törvényünket! Fizess vagy börtön!". Egyel jobb, hogy a másik városokban még meg se hallották a messzi népirtásokat, ott úgy cselekedhettél mindha misem történt volna. Látszik hogy van még mit finomítani a dolgon, de ez majd úgy is kialakul. Azt sajnáltam hogy a civilek meggyilkolásából kevés xp-jött, de azt nem értettem miért nem jártak +gonosz pontok értük... hmm legalább az ôrök cuccait el lehetett jó pénzér adni...
Ahogy látom egyre nagyobb szabadságot próbálnak a játékkészítôk a játékosoknak adni, de még nem jutottak el arra a szintre hogy minden helyzetre legyen egy-két jó dobásuk. Sebaj, még van idônk kivárjuk a fejlettebb gammákat. Legrosszabb esetben szerzek egy lelkes csapatot és összehozunk egyet. <#wave>#wave>
Vagy legalabb tedd hozza, hogy MOST nincs olyan jatek ami osszetevesztehto lenne a valosaggal!
De azert nem eskudnek meg ra, hogy 50-100 ev mulva sem lesz.........
Kotor 1-2 -t is jótevõ Jediként nyomtam, egyszerûen nem volt szívem rosszat tenni. Néha elég viccesek voltak az evil opciók... De rendszerint mellõztem =)
Fable-t is elekzdtem gonosszal. De egyszerûen nem élveztem, abba is hagytam.
Én kb. 9 évesen mészároltam az embereket a GTA 2-ben. Unokatesóm térített meg 😄
Aztán asszem szintén 9-10 évesen a resident evil 3-ban gyaktam a zombikat.
Mégsem érzek rá ingerenciát, hogy egy bicskával kivágjam a szemgolyóidat, majd belemarkoljak a hajadba és lefûrészeljem a fejed, ezután kiharapjam a tüdõdet és belehánnyak, mindezután kitépjem az agyad, ledaráljam, és a péppel megtöltsem a vastagbeledet, aztán felgyújtsalak és lehugyozzam a szénné égett hulládat.
De mégis, áháháháháááá! <#eplus2>#eplus2>
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Másrészt a Postal 2-t imádtam, mindenkit halomra gyilkoltam, és mikor a macsak ott figyelt a Shotgun-on, hát sajnáltam. "Szegény cica"-bummmm!!! De a való életben egyáltalán nem vagyok agresszív ember, és nagyon megindítanak más emberek/állatok szenvedései... Pedig minden féle és fajta véres brutális játékkal rengeteget játszottam már! 😊))
Köszöntem! Akkor most megyek és belefolytok még pár kiscicát a kerttóba! <#eplus2>#eplus2>
Trance&Friends nothing more..
2. Nem az FPS-ek tesznek agresszívvá, hanem a túlzott játékfüggés miatt kialakuló szociális elidegenedés. Egy suliba járó kiskölyök, aki minden délutánját (tehát szabadidejét) játékkal tölti, az elõbb/utóbb megszokja a game-karakterek által leadott "szociális viselkedést". Amikor más emberekkel kerül interakcióba (pl. jól megverik a suliban), akkor ebbõl a "háttértudásból" fog meríteni. Tehát elsõ gondolata az lesz. hogy "le kéne lõni ezt a faszt, mint múltkor azt a cétét a CSÉben".
A Tinman által felvázolt szitu egyfajta "morális stresszhelyzet". Ha belegondolsz, minden lehetõség nyitva áll elõtted. Persze az életben nem lenne pisztolyod, amivel lelõheted a kutyát? Kipróbálod, lelövöd? Ettõl még nem vagy elmebeteg. Ha ezek után elmész, és szerzel egy stukkert, akkkor már igen.
A "mi a valóság" mizériának ehhez (jó esetben) semmi köze. Egy normális ember számára fel sem merül, hogy a "virtuális" világot párhuzamba hozza a valós élettel.
És bármilyen meglepõ, igaza van Sekler-nek. Komoly pszichológiai háttere van annak, hogy miért szereti az ember az erõszakot (hasonló, mint amiért a rettegést is komálja: ott a racionális/irracionális félelmeken van a hangsúly, itt meg az élet felett gyakorolt totális hatalmon).
Indigo: Így van, és ezt kéne végre mindenkinek megértenie. Nem csak az a szülõ felelõssége, hogy a kölyke mivel játszik, hanem hogy mennyit, miért, minek a rovására ect.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
b, nem hagynám ott mert idegesít a nyûszítése
c, lelõném, vagy leütném valamivel (nem tudom miylen fegyverek vannak abban a játékban)
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
A rómaiaknál a gladiátor viadalokat élvezték, az inkvizició megjelenésével a nyilvános máglya halál lett a népszerû, a nap csúcspontja. A francia forradalom idején a nyilvános kívégzésekrõl már nem is kell beszélni. Minden korban jelent volt az erõszak nyilvános formája, azért mert igény volt rá. A fáradt jómunkásember valahogy ki kell hogy adja a streszt, ugyanez a helyzet a fiatalokkal mert rajtuk is van stressz és ha a gép elõtt tombolja ki magát szerintem még mindig jobb mintha máshol.
Nem akarok hülyeséget beszélni, de én ezt így látom
20-30-40 évvel késõbb pedig ha lelövöd azt a kutyát, akkor a program rögtön felhívja a pszichológusunkat, aki videotelefonon megkérdezi, "Hogy érzi most magát?" 😄😄
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nem akarok itt Asimov-i mélységekbe alá szállni, de éppen tegnap elõtt volt Resi 4-ben egy jelenet ami ismét elgondolkodtatott.
Egy nyüszítõ hangot lehetett hallani a távolból... ahogy a hang irányábá indultam megláttam, hogy egy kutya az, mely egy ilyen szétnyitható csapdába lépett és a hátsó lábát elkapta.
Igen, ez egy bescriptelt szarság egy trashorror játékban.
De szvsz qrva sok kérdést vet fel, ugyanis a helyzet szívszorítóan életszerû.
Mit teszel:
a, kiszabadítod
b, hagyod ahol van
c, fejbelövöd
"C"-t nem próbáltam, mert maga a játék külleme is meglepõen életszerûre sikerült és amúgy sincsenek állatkínzó hajlamaim, de a lehetõség félelmetes.
Vajon, hány gyerek/felnõtt szabadított ki elsõre az a kutyát, hány hagyta ott és hány lõtte fejbe azonnal?
Vajon aki fejbelõtte az életben is örömét leli az állatok kínzásában?
Azért említettem az elején a "valóság" kérdését és Asimov urat, mert mikortól számít "bûnnek" egy számítógépes játékban megtenni valami egyébként szörnyû dolgot?
Most ne a mai pixelförmedvény játékokra gondoljatok, hanem a 20-30-40 évvel késõbbiekre amikor már nagyon komoly A.I.-el rendelkezõ "programok" reagálnak a tetteinkre.
Ha a "valóságban" van egy kutya -a mindenki által jól ismert tulajdonságaival egyetemben- és születik egy olyan program, amely tökéletesen lemodellezi egy kutya viselkedését, mozgását, reakcióit és mindehez egy teljesen valósághû pixelmentes küllem is társul, akkor ha ezt az ebet elteszed láb alól azzal semmi gond?
És, hogy nehogy valaki azt higyje, hogy off az egész:
"Tanulhatunk-e az erõszakos játékokból?"
Igen. AKÁR megtanulhatunk kontroll nélkül gyilkolni.
Szvsz baromira be kellene tartani a korhatárt és nem kellene 12 éves taknyosoknak német katonákat fejbelõni a COD-ban.
Jöhet a flame...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Mi van?! Miért kell még mindíg ezen a "játékokból kegyetlen lehet tanulni" bulshit-en lovagolni, az ember tipikusan (én is) szórakozásbol játszok. Ha valaki idióta akkor a ezer FSP lejátsásával se lesz okosabb, ha meg valaki inteligens akkor az valszínûleg se ezektôl lett az. Az agresszív játékoknak meg a nem-agresszívaknál is kevesebb mondani valójuk van mivel alapvetôen a hentelésrôl szólnak, tehát az egész még inkább bulshit. Amúgy szerintem is aki "kánterezik" az mosolyogva lô fejbe minden haverját az életben a faterja stukkerjával egy "lol" vagy "rofl"-al, vagy aki NFS-ezik az <#eplus2>#eplus2> és becsukott szemmel huzza rá mindenkire a kormányt a valóságban is a szembe jövô kocsikra. Yeah, sure.
Ezek szerint ha most én szeretem a horrort és sokat játszok velük/nézem ôket akkor a lehetô legelsô adandó alkalommal behúzok valakit a sikátorba, megerôszakolom, egy rozsdás vasdarabbal kivályom egyes testrészeit, megeszem ôket, iszok a vérébôl, és utánna hangosan vihogva (véres kezekkel, szájjal és melkassal) végigszaladok a fôtéren?! <#falbav>#falbav>
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
WÁÁÁÁÁÁÁÁÁ????????? HÉÉÉÉ?????????? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Nyilván nem véletlenül.
Ha pedig a gyerek még is elmebeteg sorozat gyílkos lesz, akkor megnézném a szülõi hátteret. Mivel ha ott nem kapja meg a megfelelõ nevelést akkor elképzelhetõ, hogy az ítélõ képessége és a gondolkodás módja befolyásolható ilyen módon. Szal a szülõn múlik milyen lesz a gyerek.
Én pl. sokat játszom CoD-ot, GRAW-ot, Condemnedet, stb, stb, stb és még sem vagyok teljesen gyenge elmélyû. <#taps>#taps> Nem sikerült a helyzeten rontani a a gémeknek, rosszabb nem lett a helyzet. Tehát a gémek nem tehetnek semmirõl. Mivel ahhoz hogy valami megváltoztassa ennyire az embert ahhoz megfelelõ táptalaj kell.
Ja és ezek az emberek jó része aki minden arabot terroristának tart tehát jó az általánosító képességük. <#hehe>#hehe>
Hozzá teszem ez csak az én véleményem.
Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),
Csá
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com
És ne zászlókat keljen benne foglalni, hanem olajmezõket. <#gun>#gun><#violent>#violent>