• psishock
    Való színûleg egyik lejátszással kiszabadítanám és megnézném mi történik (lehet hogy segít valamiben), de ha nekemugrik lelőném mielőtt kárt szeretne tenni bennem (úgyis gyorsabb vagyok nála, az összes AI pedig lasabb és nem tudnak "gondolkozni" ergo taktikázni), egy másik alkalommal meg símán lelőném ugyanojan élvezettel és nyugottsággal (akkor nem érdekelne a segítsége mert nincs szükségem rá, magamtól is képes vagyok boldogulni). Biztosan nem hagynám ott nyüszíteni mert engem is idegesít, na meg annak aztán végképp nincs semmi érterme ha nem történik semmi. Ha nem akarok cselekedni akkor inkább megnézek egy filmet pl. PL az RPG-ket is érdemes "jó" és "rossz" ként (azért idézőjel mert szerintem ilyen nincs csak nézőpont és célkérdés a dolog) végigjátszani mert mindkettőt nagyon lehet élvezni. Ha evil ként játszok, attól hogy pl az égő házból kimentett gyereket nem a szüleinek adom vissza hanem eladom a feketepiacon és 10* annyi pénzjutalmat kapok mint a szegény szülőktöl és 2* annyi tapasztalatpontot akkor azt lelkiismeret furdalás nélkül teszem, de a bártulajdonost is leütöm ha nem szolgál ki rendesen, vagy egy éppen arra sétáló civilt is lemészárolnám mert már nagyon unalmas a kéregetésével (kapott legalább 5* és még nem volt elég neki). Biztosak lehetnek benne, hogy a papot is leszúrnám a templomban ha azért +tapasztalatpont vagy akármilyen +képességnövekedés járna. Ha "good" ként játszanám akkor meg ugyanojan örömmel segítenék minden ember baján, örizném a teheneit a rablóktol, vagy védenék meg egy embert akit éppen készülnek jól megrakni egy bandábol. Szerintem el kellene törölni ezt a 2 vonalat és szabadságot adni, hogy mindenki tehesse amit akar. Ekkor lehetne trükközni, hogy először odadnám a kiszabadított gyereket az annyának és megkapnám a pénzem+xp-t, utánna megölném az anyát, vinném a gyereket a piacra és szintén zsebelném a +pénzt +xp-t. Igaz vannak ahol már most is lehet hasnló dolgokat kombinálni mit hogy egy faluban meg csinálsz minden missziót, segítesz mindenkinek azután meg mindenkit lehentelsz/összeszeded a holmiajikat, és továbbálsz. Persze ezért is megkapod a +tapasztalatpontokat. Bizonyos helyeken láttam, hogy egyáltalán nem értékelik a cselekedetet, pl ha megcsinálsz valamit vagy megölsz valakit, nem történik semmi, mész tovább, max elkönyvelheted magadban hogy meg volt a napi jó/rossz cselekedeted (semmi következmény semmi pénz vagy akármilyen jutalom). Na ezeknek nem látom értelmét. Szerintem mindent amit teszel értékelni kellene mert mindennek van hatása az aktuális világra.