9761
10645648441175096535.jpg
  • ati2002
    Mondjuk én hosszútávra tervezem a G80-as vga-t (csakúgy mint anno a 6800GT-t, és be is jött 2+ évig), szerintem a jövőre nézve kevés lehet a 320 MB. Főleg hogyha az optimalizálási tendenciát nézem, ami zuhanórepülésben közelít a 0-hoz. :)
  • czky
    Szerintem csak olyat fog venni! De ha már mégis megvan neki, akkor nagyon irígylem!
  • ati2002
    Mennyi volt a 320 megás GTS-ed?
  • ati2002
    high resolution textures
    pl.
  • CzGobe
    Milyen beállításokhoz szükséges az 512 memória? vagy játék, vagy ... so miért van?
  • PLackó
    Most mégis 256 bitesek a 8600-asok?
    Bár az lenne az ésszerű
  • Inquisitor
    Nvidia's DirectX 10, G83 starts at $69
    Vista DirectX 10 for peanuts

By Fuad Abazovic: csütörtök 25 január 2007, 13:59

NVIDIA plans to bring more DirectX 10 parts to market.

After the G86 hits the mainstream there will be a place for an entry level card. We also call this the low end market and these cakes sell the best. This chip is scheduled for a summer introduction.

It gets the Geforce 8300 brand and it is again 80 nanometre chip. The faster one is called Geforce 8300 GT. It has 32 stream processors - one quarter of the Geforce 8800 GTX. It works at 500MHz and the memory works at 1200MHz. The card uses 128 Bit Mbit memory controller. There will be two configurations one supporting 256MB while the second supports 128MB of memory.

Depending on the memory size, these cards will be priced between $89 and $99 George Washingtons.

The slower card, the Geforce 8300 GS, is again 80 nanometre card with 24 stream processors. Its funny that no one talks about fixed pipelines anymore. The core works at 500 MHz while the memory clocks at 1000 MHz. the card uses the same 128 bit memory interface and supports between 128 and 256 MBs of memory. It will end up priced between $69 and $79. It will run some DirectX 10 games but don’t expect top performance from it.
  • Inquisitor
    Nvidia's Geforce G86 gets its specs

Geforce 8600 Ultra and GT

By Fuad Abazovic: csütörtök 25 január 2007, 13:24
    OUR friends in the Far East managed to get all the dirty details about G83 and G86. The first to come is Geforce 8600 and it will have Ultra and GT version. The ultra brand is back in business. Both chips are made at a 80 nanometre process and Nvidia managed to shrink them down.

The Geforce 8600 Ultra supports 64 Stream processors and works at 500 MHz core and 1400 MHz memory. It has 256 Mbit memory controller and 256 or 512 MBs of memory. This depends of the Vendor specific designs. Its estimated retail price is suppose to settle around $179 but we recon it will sell for 20 more.

Geforce 8600 GT - again a mainstream chip - will end up with 48 stream processors and 350 MHz core clock. The memory will work at 1200 MHz and the card will have 256 bit memory controller and 128MB or 256 MB of ram. It should sell for $149 and this is a good price for DirectX10 part.

This card will replace 7900GTs and GS and 7600 cards. These cards are scheduled for February announcement if not March but the chips are already sampled.
  • czky
    NVIDIA G84 és G86 információk!
  • janos666 #909
    Kb mikorra várhat a 8600GT?
  • minimize
    "dec. elején polcokon ki voltak rakva a 8800GTX-ek és csak kamiláztam.
    Itten h látsz ilyet?"
    szombathelyen például. sőt, a doboz a kezemben is volt, a kártya meg egy gépben, teszt alatt. hovatovább uebben a pillanatban volt ugyan ott egy gts-is...höh??!
  • Gabesz amd64
    azt Te csak hiszed pajtás

Kint van egy bazihosszu utca ahol egymás hegyén hátán vannak a számtechboltok
    ott öcsém "kánaán" van...tavaly amikor ott voltam dec. elején polcokon ki voltak rakva a 8800GTX-ek és csak kamiláztam.
    Itten h látsz ilyet? Höh?
  • MaSzKa
    angliába nem annyira jók az árak lehet jobban jársz itt mo-n veszel 8800-ast majd
  • MaSzKa
    prohardver.hu piac

olcsón 8800gts lehet kapni asszem kb 91eFt
  • zoolee
    ööö...
    sry elírtam...
    GLH
    GoesLikeHell
    20-25% minimum teljesítmény plussz....
    De 8800 ból glh még asszem nincs....
  • Sland
    ghl?
  • zoolee
    A cég szerint a golden sample minimum 15% + teljesítmény
    A ghl meg 25%
  • ati2002
    A Gainward minden kártyájának kiadja a Golden Sample verzióját, ez nem újdonság.
  • Sland
    Hallottatok olyat hogy van 8800GTS GS?
  • Magnum PI
    Sziasztok!

Próbálta már valaki a beta drivert Vista alá? Futnak vele a DX10 SDK demók?
  • wander01
    ezt ne kezdjük el :) eleget meloztam érte a nyáron :]
  • TothLaci
    Hát igen, a gari az nagyon számít.
  • Gabesz amd64
    hát ahogy a gépedet elnézem nincs gondod :)
  • wander01
    hmm hmm. sztem lehet ebböl valami életképes dolgot kihozni. tárgyalnom kell az üzlettársammal. viszont ami nagyon birizgálja a csörömet az a gar érvényesítése ha gáz van. utánanézünk...
  • ati2002
    GTS/GTX - 90/120 körül vinnék, annál drágábban nem. Pl egy GTX engem is érdekelne akkor.
  • zoolee
    CSITER!!!

Mennyi volt???
  • wander01
    ez maradjon az én kis titkom :]]
  • kirol
    Köszi, ez megvan.
    Valami ilyet keresek: Oldal
    Csak persze Asus 8800GTS-hez.

• Gabesz amd64
    Csak neked!!!
  • grebber
    NEC Multisync LCD 2180UX ami nagyon de nagyon isten a mostani fosomat szó nélkül elcserélném egy ilyenre mert bárhonnan nézem a képe nem változik fikarcnyit sem.
  • kirol
    Nem tudtok valami jó oldalt, ahol az ASUS EN 8800GTS -t tesztelik, mutatkák be részletesen?
  • Gabesz amd64
    ha egyenesen a "gyárból" rendeled akkor sokat kell rendelned és persze sokat kell fizetni egyszerre

pl procigyártóktól 1000Db-ot kell rendelned csak akkor állnak szóba veled...és ugye az nem kis pénz.
    de gondolom VGA-knál más a helyzet,tuti
    meghát az ideszállítás is lehet gázos lehet,de az is előfordulhat h a szállítás ingyenes...

talán van egy rakat pénzed és nem tudsz mit kezdeni vele? :D
  • wander01
    ja én is erre gondoltam. mondjuk van pár kis és nagyker akikkel elég jo kapcsolatban vagyok, megkérdezem mit szolnának egy ilyen szállitmányhoz.
  • scorpeeon
    Ha elég olcsón adod és kiteszed pár helyre, biztosan lesz rá kereslet sztem.
  • wander01
    ja igen, lenne egy kérdésem. gondolkozom egy kis bizniszen, ami azt takarja, hogy külföldröl (egyenesen a gyárbol vagy egy külföldi nagy-nagykerböl, még nem teljesen tiszta, majd utánanézek) behoznánk egy nagyobb szállitmány kártyát. 8800 gtx, gts, meg több mint valoszinü hogy a kissebb 8-as karik is kijönnek addigra. jelentősen olcsóbb lenne mint itthon akárhol, akár a ph-s bazárokban. szerintetek lenne rá kereslet? utána kell néznem mennyiért lehet kint hozzájutni és mekkora mennyiségtől érné meg a dolog. meg hogy a garancia hogyan müködik egy ilyen megoldásnál. egyenlőre még elég nyers a dolog.
  • scorpeeon
    Ne emlegesd már külön a 2-t, ha ma LCD monitort veszel vagy TFT monitort az egy és ugyanazon monitorfajtát jelenti, mert csak TFT monitort csinálnak. :) (ami ugyebár az LCD egy fajtája) Ugyanolyan fajta monitorod van, az mind1 h LCD vagy TFT van ráírva, ugyanazt jelenti.
    A különbség a 2 monitor között amiket írsz, az bizony minőségbeli vagy tudásbeli különbség lesz. Nem mind1 h Sony-ról beszélünk vagy vmi taiwani akármiről...
  • wander01
    irj tipusokat aztán meglátjuk mik azok :)
  • grebber
    Hát akkor vannak alfajok nemtudom de az én tft-m rakás szar bent a melóba az LCD meg maga a megtestesült tökéletesség.
  • scorpeeon
    Nem éppen. Én úgy tudom, h a TFT az LCD egyik fajtája (méghozzá a legjobb) vagyis ha a TFT-t szídod, akkor az egész LCD-t szídod. LCD-n belül van még pl C-STN, de ilyet már rég nem kapni, régi mobilokban volt ilyen pl.
  • grebber
    TFT az egy híg fos sajnos mert filmezésnél rendesen keresni kell a poziciot honnan is látod normálisan LCD meg bárhonnan nézed ugyanaolyan a kép nincs szellemkép semmi.