9761
10645648441175096535.jpg
  • AnonyX
    Jaja igazad van. Bocsesz.
  • czky
    Ez szerintem nem akkora probléma, mint a multkori politizálás a PC TUNING topikban.
    Amúgy igazad van...
  • [NST]Cifu
    Még jó, hogy van külön Gf6 és Gf7, illetve "milyen videókártyát" topic...
  • SötétBarom
    nekem 7600Gt-m van, egy viszonylag átlagos konfigban, és alázós.. Én mondjuk 40ér jutottam hozzá, de megérte a zst.
  • AnonyX
    Jaja, én is ezt nézegetem Inno3d Geforce 7600GS 256MB rammal - 28000 Ft
  • czky
    7600gt
  • fsgh
    és melyik a jobb a 7600gt vagy a 7600gs?
  • argo001
    A 7600GS sokkal gyorsabb és jobb teljesítményt is nyújt, mint a 6600GT. Ára és teljesítménye alapján az X1600Pro-k és X1600XT-k ellenfele is lehet. Aki egy jó középkategóriás kártyát akar venni kellemes áron, mindenképpen számolnia kell a 7600GS-el.
  • Inquisitor
    "6600gt 25k 7600gt 50k...." - De ő 7600GS-t írt, amit mázlis esetben 27-29e-ért megkapsz, és gyorsabb. (Bár valaki azt írta, hogy szűrőkkel lasabb, de az általam látott tesztek szerint meg nem.)
  • Inquisitor
    "A shaderek hagyományos felépítésűek lesznek nem egységesítettek mint amit az ATI tervez az R600 ban megvalósítani."
    Azt már megvalósították az R500-ban több mint egy évvel ezelött, és jól. Tehát már most egy év előnyben vannak, ha a G80 tényleg nem lesz Unified Shaderes, akkor ez az elöny tovább fog nőni.
    Ha jól értelmeztem a hírekből akkor már támogatja a DirectX 10 -et.(javítsatok ki ha tévednék!)
    Én meg több okból azt gondolom, hogy nem. Gyanús, hogy az egyesített shaderek ELLEN beszélnek a sok tranyó miatt, erre ilyen sok (félmilliárd!) van benne. Ebből az jön le, hogy nem mondtak igazat. Ráadásul "túl korán" jön ki, ami szintén ráerősít, hogy nem lesz DX10-es. Félek, hogy egy "sima" bruteforce szteroidos G70-et kapunk csak ...
  • Inquisitor
    "A shaderek hagyományos felépítésűek lesznek nem egységesítettek mint amit az ATI tervez az R600 ban megvalósítani."[/ig
    Azt már megvalósították az R500-ban több mint egy évvel ezelött, és jól. Tehát már most egy év előnyben vannak, ha a G80 tényleg nem lesz Unified Shaderes, akkor ez az elöny tovább fog nőni.
    [i]Ha jól értelmeztem a hírekből akkor már támogatja a DirectX 10 -et.(javítsatok ki ha tévednék!)

Én meg több okból azt gondolom, hogy nem. Gyanús, hogy az egyesített shaderek ELLEN beszélnek a sok tranyó miatt, erre ilyen sok (félmilliárd!) van benne. Ebből az jön le, hogy nem mondtak igazat. Ráadásul "túl korán" jön ki, ami szintén ráerősít, hogy nem lesz DX10-es. Félek, hogy egy "sima" bruteforce szteroidos G70-et kapunk csak ...
  • Inquisitor
    "A második félévben tervezik kb. szeptember környékére a bemutatót ami az utóbbi időben az nVidia javára írva nem csak "paper launch" szokott lenni!"
    Cinizmus bekapcs: Akkor tényleg nem elsz full Dx10, még se pletyka ...
  • [NST]Cifu
    GeForce 6800: 2004
    GeForce 7800: 2005
    GeForce 8xxx: 2006

Én nem látom azt a fene nagy felgyorsulást... az nVidia 1999-2000-ben, vagyis két év alatt három terméket dobott piacra (TnT, TnT2 és GeForce 256)...
  • bertino
    2007 első negyedében ? naneeee most akarok konfigot cserélni :((

amugy szerintem ha nem folyton 7800 meg 7900 meg széria végű számmal látnák el a kártyákat, biztos tovább futna egy széria mint egy/fél év, nem ?
  • ZaJanga
    Én úgy olvastam,h egyáltalán nem támogatja az egységesített shadereket.Az ATI áll át erre egyenlőre.
    DX10 es játékokat 2007 első negyedében dobnak állítólag piacra.

Azért mostanra sokkal jobban felgyorsult a technológiai váltás periódus pláne ez utlsó nVidia megjelenési idők 6 - 7 - 8 sorozat.
  • Aspyrin
    Hajrá, éljenek az 1000w-os tápok
  • TothLaci
    Ennyire fejlődik a technika :)
  • fsgh
    6600gt 25k 7600gt 50k....
  • bertino
    azért...
  • Zsoldos
    Miert 6600gt -t? A 7600gs jobbnak tunik es meg olcsobb is.
  • bigapó
    és márkában melyiket érdemes venni? most nem a 8-as szériára gondolok, de hát majd ugye egyszer az is eljön. azért kérdem, mert azt mondták, hogy az Inno3d például szar kártyákat csinál, csak tudnám miért, mert nekem speciel nincs vele gondom (vagy csak nem veszem észre). szóval melyik a teljesen megbízható gyártó?
  • [NST]Cifu
    Ezt azért megkérdőjelezném, lásd az nVidia FX sorozata...
  • [NST]Cifu
    Miért is gyorsult fel a fejlődés? A Voodoo 1-esem anno szinte csak dísz volt, amire megjelentek az első komolyabb Glide-ot vagy OpenGL-t támogató játékok, már a Voodoo 2 volt a sztár. De aztán nem sokkal rá már jött a TnT, TnT2 és persze a Voodoo 3, valamint a Voodoo végső gyilkosa, a GeForce 256. Hogy is zajlott ez?

1996: Voodoo 1
    1998: Voodoo 2, TnT
    1999: TnT2, Voodoo 3, GeForce 256
    2000: Radeon 32MB, GeForce 2

Bizony, már akkoriban is zajlott a pörgés videókártyák terén, ez nem valami újkeletű hagyomány...

A Dx10-es őrületre kiváncsi leszek amúgy, ne feledjük, hogy igazából csak jövőre, a Windows Vista és a DirectX10 megjelenésével fog ez jönni, és mellesleg a GeForce 8-as széria nem támogatja teljesen az egységesített shadereket - ám nem tudjuk, hogy ez mit is jelent pontosan számunkra.
  • alert
    Egyébként nem "publikus", de már rég megvan a fejlettebb technológia. A mostaninál akár 10x gyorsabb kártyát is képesek gyártani csak a piac nem kívánja meg na meg abban mi az üzlet? :) szépen rányomják a vásárlókra az összes lehetséges kártyát és amikor már újabbra van igény, akkor jön a következő széria.
  • Snecie Smicie
    Azért innen látszik mennyire felgyorsult a fejlődés..
    Kijön egy új kártya, 1 év múlva már csak annyit mondunk rá, hogy "középkat" (jóesetben). a dx10-es őrület meg csak hab lesz a tortán, majd mindenki megy és lecseréli a 6-os, 7-es szériát..
  • Barney Tech
    Há én karásonyrak kaptam.
  • alert
    6600GT jó középkat, de kezd kiörögedni. Aki nem akar 130-at fizetni egy kariért, de van 70k-ja :))) annak 7900GT-t ajánlom. Gyorsabb, mint a 7800GTX és jóval olcsóbb. Fullos kártya. Ár/teljesítmény arányban nézve szemérmetlenül jó.
  • biomage
    én is 6600gt vettem egy ével ezelöt
  • BiG G
    6600gt roolz.
  • Snecie Smicie
    de jó hogy most vettem Geforce2-t.

Na jó, nem :<
  • bertino
    én is most vettem
  • Barney Tech

Fasszom.
  • Rage47
    még jó h most vettem 6600gt-t-.-
  • fsgh
    bazz!:O 8?? én most vettem egy 7800gt-t:) úgyhogy most nem cserélek egy ideig...
    télleg gyorsan haladnak 1 év múlva lesz itt már 10-es is:DDD
  • Daniel
    jöhetne már a 9.. :DDD
  • ZaJanga

a 7900 csak időhúzás és válasz volt az ATI-nak.
    A G80 -asról a hírek már tavaly felreppentek
  • bertino
    8 ?
    hova a rákba szaladnak ezek ? kerget a tatár feelingjük van ?
  • ZaJanga
    Megjelent az első kiadási dátummal is ellátott hír az nVidia közelgő 8 -as sorozatáról.
    A második félévben tervezik kb. szeptember környékére a bemutatót ami az utóbbi időben az nVidia javára írva nem csak "paper launch" szokott lenni!
    Állítólag több mint fél milliárd tranzisztor lesz benne!
    A shaderek hagyományos felépítésűek lesznek nem egységesítettek mint amit az ATI tervez az R600 ban megvalósítani.
    Ha jól értelmeztem a hírekből akkor már támogatja a DirectX 10 -et.(javítsatok ki ha tévednék!)
    ProHW:Minden eddiginél összetettebb lehet az NVIDIA új GPU-ja
    TechpowerUP:Nvidia G80 scheduled for September or so
    Nvidia G80 scheduled for September or so

Kíváncsian várjuk a következő párviadalt eddig az 1 káryás/egy magos rendszerekben az ATI viszi a pálmát talán ismét átkerül a képzeletbeli korona az nVidiára !