Az univerzum az utolsó mentsvárunk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sose nyomd fullba a kretént
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Elõször aszittem L írtad
Egyébként a privát véleményem az, hogy Hawking, bár "sztárolja" magát, de ez szándékos, és nem személyes ambició vezérli (mire lenne neki az jó?), hanem több ember számára teszi érdekessé / emészhetõvé ezt a témát mint 100 másik elméleti fizikus / csillagász. Hosszú távon, a haszna is sokkal több!
Erre rátesz egy lapáttal a zseniális nyomorék imidzs (sajnos nem csak imidzs<#shakehead>#shakehead>)
Inkább a földön kéne ésszerûen fejlõdni? fentartható fejlõdés...
Ja és ha a földbe csapódik egy meteor az nem tudom mennyire vígasztalna 6 millárd embert hogy pár százan, ezren túlélik a Holdon, Marson!!
politikát meg tényleg kihagyhatnánk innét!
Szerintem Hawkings azért annál rafkósabb, hogy reklámcélra adja el magát...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
De ezt nem kellett volna. Bûzlik a reklámtól meg a figyelemfelkeltéstõl. Ez nem rá vall. Úgy néz ki mintha feltalálta volna a langyos vizet. Ez nem õ.
Szerintem szüksége van a pénzre és egyszerûen mondattak vele valamit, mert jó neve van, stb...
Õ meg kénytelen volt belemenni.
Szóval Hawking nélkül is ki akar menni az ember az ûrbe. MIndenki fejlõdni akar. De attól hogy õ mondja nem fog felgyorsulni a dolog. Se 20, se 50 év múlva...
Enelkul sztem soha nem jutunk ki a Naprendszerbol es nem is nagyon erdemes.
egy emberöltõ 20-30 év. Ez tehát cirka 200.000.000 emberöltõ, azaz generációváltás.
Jah igen: ha meg tudod számolni az 1es után a nullákat, az nem azt jelenti, hogy fel tudod fogni teljes egészében <#wilting>#wilting><#bdead>#bdead>
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
A gyarmatositas szinte lehetetlen, pl a Marson is eselytelen hosszu tavu koloniat letrehozni a kozmikus hattersugarzas miatt.
A Földön lehetséges fennmaradás exponenciális eloszlású(ld: valószínûségszámítás),
azaz a túlélési kondíciók nem változnak az idõ múlásával. Ez az ún. örökifjú tulajdonság!
Amúgy meg inkább a Vénuszt kellene megcélozni, ott van rengeteg CO2, amibõl napfény segítséggel O2-t lehet csinálni...
Egyelõre az elõremenekülés a terv, minnél többet fejlõdni mielõtt jön az összeomlás (a túlnépesedéssel már sokmindent nem lehet kezdeni sajnos)
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Az egész mûködhetne önkéntes alapon, mint pl. a katonaság, szerintem lenne jelentkezõ bõven.
Attól lett gyönyörû hogy megjelent rajta az ember és megalkotta a "gyönyörû" fogalmát és kimondta hogy "ez a bolygó gyönyörû!", ha nem lenne ember akkor nem lenne senki aki csodálhatná a Földet.
A háború, viszályok, a környezet észnéküli kihasználása sõt még a rabszolgatartás is ugyan úgy jelen van az állatvilágban, nem emberi találmány.
A környezet védelme viszont igen 😊
Az eszményi csereberélõ erdei falvak anno valóság voltak pár ezer évvel ezelõtt, valójában persze nem voltak annyira eszményiek, betegség, nevetségesen alacsony átlagéletkor, nagy gyermekhalálozás stb.
6 milliárd emberrel amúgy is megvalósíthatatlan
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
A környezeti katasztrófák sokasodása is javarászt miattuk van.
És hogy saját társaikkal nemtudnak egyetérteni szerintem nemigazán teszi õket alkalmassá arra, hogy bármilyen kolóniát is létrehozanak bárhol (ebbõl lenne háború, nem a földi területi viszályokból ami nagyábból kezd rendezõdni bizonyos területeken).
Ráadásul én nemkívánok egy olyan helyen élni ahol minden lépésemet figyelhetik, bár nem mintha érdekelne, csupán nemkedvelem a fábólkészült szekérnél modernebb dolgokat (csupán mértékkel).
Ha választhatnék inkább mennék egy kis közösségbe lakni egy erõ szélére (vagy akár bele is ha ottvan a "falu"), és megtermelni a napi betevõt amit esetleg a környezõ falukkal elcserélünk arra ami nekünk nincs.
Én szerintem ez közelebb állnak az élet fogalmához. Minden kivágott fa után legalább 1 de inkább 2 másikat ültetni.
Hmm, mennyivel egyszerûbb, és nyugottabb is lenne.
Belelehet kötni ha akartok, de ez az én ideális életképem. Persze a modert technika is bizonyos mértékig megfér mellette, mert nem aztmondom, hogy mindent elkéne dobni, csupán kéne valahova egy határ.
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
Ennyire bonyolult lenne amit Hawking mondott? Én megértettem miért, a sokdiplomás arcok meg nem? Ennyire nem vagyok szuperinteligens! 😄
Ezért nagyban javítaná túlélési esélyünket ha másik bolygókon hoznánk létre városokat és jobb ûrhajókat készítenénk amik akár egy aszteroidát is képesek a pályájukról letéríteni.
Nem az a kérdés,hogy be fog-e következni valamilyen az egész emberiséget érintõ katasztrófa,hanem ,hogy mikor.Mindent meg kell tennünk,hogy gyorsítsuk a fejlõdést,segítsük új találmányok létrejöttét,hogy mikor el jön az idõ fel legyünk készülve.De vannak akik megvonnák a pénzt az ûrkutatástól,mert szerintük pazarlás...
Talán vagyunk már annyira elõrelátók,hogy elkerüljunk egy késõbbi háborút,egyezményekkel,megállapodásokkal. Úgytudom most van is ilyen egyezmény,senki sem birtokolhat mást égitesten földterületet.
nem veletlenul felunk mondjuk egy atomhaborutol.Ha mar meg lennenk erve az osszefogashoz, akkor mar nem ilyenek lennenek a fejunkbe!
dixitque deus fiat lux
Miért?
Tudományos topikban nekiállsz belpolitikai polidilizni...
Sleeper ship. 😄
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.