Az univerzum az utolsó mentsvárunk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kívánom, hogy 2008. hozzon számodra türelmet, bölcsességet. Ezek híján a legnemesebb célokat sem lehet teljesíteni. Az idõrõl annyi mindent tudsz.
Kara kánként folytatom tanításom.
éppen ezért szerintem mi emberek a csótányok által kitenyésztett organikus számítógép nagyon sokadik verziója vagyunk, amelyik segíti õket eljutattni más bolygókra (marsra, ióra, európára, ganymesedre, titánra, vénuszra, holdra) hogy ott is kolóniát alkothassanak...
Ki nem szarja le a Visztát?
Raptorokról mondták a Jurassic parkban,de tökéletesen ránkillik, hogy "Az élet utat tör magának."
Az ember olyan mint egy fertõzõ baktérium, újabb és újabb élettereket fog meghódítani. Reszkess, Univerzum! :-)
A terjeszkedési vágy "ösztönlény" dolog de nem hülyeség, több elkülönült kolónián a faj túlélési esélyei a többszörösére nõnek és MINDEN fajnak elsõdleges célja a túlélés, az emberé is az.
Az elsõ lépés kisebb nem-önellátó bázisok építése amik majd idõvel (ha már hatékonyabb technológiáink lesznek) önellátó kolóniákká nõhetik ki magukat végül új társadalmak jöhetnek létre stb
Nem gubózhatunk be csak a Földre mert az idõ ellenünk dolgozik, elég egy kurva meteor és a kõbaltától kezdhetjük újra.
Persze nem holnap kell meghódítani a világot de távlatilag ez a cél.
Szóval efféle „atyai jótanácsok” helyett inkább az érvelésem hibáinak megmutatására próbálj szorítkozni.
„After passing Pluto and Charon, pending NASA approval of an extended mission…”
„Plans for an extended mission include one to two encounters of Kuiper Belt Objects…”
„Search for rings and additional satellites around Pluto PLUS... conduct similar investigations of one or more Kuiper Belt Objects…”
Az utolsó a kedvencem, mintha kapnánk egy extrát a szondához.😊
Van az ûrkutatás, a nevében is benne van, KUTATÁS, tudomány, melynek mûvelõi vannak, akik kutatják, szaporítják ismereteinket a minket körülvevõ irdatlan nagy világról. Na most igazán csak õt látják át teljes egészében ezt a tudományágat, õk tudják istenigazából aktuálisan hol is állunk most, milyen beruházásokra van szükség a kutatások továbbviteléhez, új ismeretek szerzéséhez. Õk értenek hozzá, nekik van kompetenciájuk az ügyben.
Ezzel szemben, ahogy látom te ezt a tudományágat a dilettánsok hadának adnád át, akiknek javarészt az ûrkutatás egyenlõ a NASA-val, ismereteik forrása is kimerül a híradóra és néhány ismeretterjesztõ ilyen-olyan kiadványra. Õk vannak a legtöbben, ezáltal övék a legtámogatottabb döntés, akkor azt is kell tenni???
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De van itt még egy dolog. Lehet, hogy azok oszthatják fel a területet maguknak (és esetleg juttatnak másoknak), akik személyesen teszik ott (pl. adott területen elõször, stb.) tiszteletüket...
Ezek után bátran rámondhatjuk hogy a Plútó és a Kuiper öv vizsgálatára készült.
Persze ez csak értelmezés kérdése, ez az enyém.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Szóval zsigerek és ösztön. Nade nem kellene ezen az ösztönlény szinten túllépni és használni a fejünket ha már megadatott nekünk a racionális gondolkodás képessége,amikor milliárdok elköltésérõl van szó?
A források végesek, rangsorolni kell.
Lehetne építeni egy hatalmas, 100 méter átmérõjû optikai teleszkópot, amely mellett a maiak kis „látcsöveknek” tûnnének. A tervek ki vannak dolgozva, forradalmasítaná a csillagászatot, ki tudja mennyi minden új dologra derülhetne fény általa - Csupán 1 milliárd dollár…
És persze hosszasan lehetne sorolni az érdekesebbnél érdekesebb missziókat amelyek nem kaptak eddig támogatást.
Mindezeket felcserélni egy emberes Mars misszióra, azért hogy elmondhassuk magunkról, igen, ilyen messze jutottunk a technikai fejlõdésben hogy ezt is megcsinálhattuk, vagy ahogy te mondod, hogy „gyakorlatban is megtapasztalhassuk” – szerintem nem jó ötlet.
Mindössze, egységes, hosszútávú koncepcióra lenne szükség, csakhát ilyen nincs, és ez nagy hiba.
Ezért írkálom én, hogy redundáns megoldások kellenek, mindenbõl legalább kettõ, hogy vész esetén lehessen átszállni, meg ilyenek.
Nem az ûrben hanem itt a földön.
Ahoz, hogy az emberek(egy része) elhagya a földet
világméretû összefogás (globalizáció) szükséges.
Ez pedig nem megvalósítható. (szerintem)
De ha még sikerülne is, a mi unokáink is azért dolgoznának, hogy az õ unkokáiknak sikerüljön.
Tehát ez egy globális többgenerációs probléma.
Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein
Cseppett sem. :Ð
Egyébként meg tényleg nem kell mindent elhinni, amit a TV-ben mondanak, sok dokumentumfilm van tele marhaságokkal. A kedvenc vesszõparipám e téren az, amikor az NG-n a X-35 esetén mellényt verve dicsõitik magukat, hogy a világon elsõ esetben lépte át függõlegesen fel- és leszálni képes repülõgép a hanghatárt. "Csak" arról feledkeznek meg, hogy ezt már megtette a Dassault Mirage IIIV. 1966-ban, illetve a Jak-41M 1992-ben...
De ha engem kérdezel szerintem az a marhaság, hogy bármilyen e földön létezõ szélsõséges helyet vagy körülményt összehasonlítasz egy marsutazáshoz. Teljesen külön dolog. Egy marskompon utazó ember elszakad az anyabolygótól 40 000000 km-re. Ráadásul nem kevés idõt kell eltöltenie ebben a teljesen "elszigetelt" állapotban, mindentõl távol amit valaha is ismert.
Mi a különbség, ha mondjuk 1000 méterrel a tenger alatt, örök sötétségben dolgozol búvárruhában, és egy acélcsõbe bezárva élsz? Tényleg, miért is merül fel, hogy ezt egy ûrutazáshoz hasonlítsam...?
Azt mondta az ipse, hogy egy hónapon túl elkerülhetetlen a deresszió.
A déli-sarkon található kutatóbázisokon cirka fél évig vannak teljesen elzárva a tél idején, amikor ugye szinte fel sem kel a nap, -50°C az átlaghõmérséklet, a leghidegebb idõkben akár a -70, -80°C-ot is eléri, nyáron pedig "csak" -20°C van. És mégis emberek élnek és dolgoznak ott, a elzártsággal, depresszióval megküzdve...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A lehetõ legkisebb terhet kell magukkal vinni,ráadásul ha bármi gond adódik csak magukra számíthatnak.A pszihológiai terhelés nem a legnagyobb gond az ellen valószínûleg megfelelõ kiképzést kapnak és a föld legjobbjait fogják kiválogatni az útra,komoly vizsgálatoknak vetik õket alá.Inkább az orvostani hatások jelentik a legnagyobb gondot,folyamatosan kell ezdeniük ,mivel körülbelül 2 évet fognak súlytalanságban és alacsony gravitáción tölteni,és sugárzás védõk ide vagy oda magasabb sugárzás éri õket,ha nem is halnak bele,nagy valószínûséggel rákosak lehetnek.A leszállóegységet is meg kell tervezni,bármi gubanc és ott ragadhatnak.Az,hogy menyibe fog kerülni arról ne is beszéljünk.Értelme nem sok van,hogy embereket küldünk oda inkább minél kifinomultabb robotokat kéne.Véleményem szerint ez inkább olyan presztízskérdés,hogy melyik kormány jut el oda elõbb,és talán annyi értelme mégis van ,hogy gyorsítja a fejlõdést,hiszen új,hatékonyabb technológiákat kell kidolgozni a sikeresség érdekében.
From Holistic Healing Definitions
Definition:
Some people believe that everything that has ever happened - every event, every thought, every action, every feeling since the beginning of time - has been accurately "recorded" in "Akasha," an astral light which exists beyond the range of our natural senses.
Pronunciation: a-kaw-sheek rec-cords
Also Known As: Akasha Chronicles, Akashic Library"
Hûha!
Elnézést a Sorokért:)
Mivel a Marsnak két holdja van, ez komoly turisztikai bevételeket hozhatna. Dióhéjban ennyit.
Amúgy egyetértek! 😊
Látod, ezért én is irigyellek, persze csak mértékkel, de gondoltam is, hogy ilyen ember vagy.
Látod, te nem lennél alkalmas egy Mars-utazásra. Bummm!
A Mars utazásra olyan emberek lennének alkalmasak, mint én például, akinek voltak depressziós életszakaszai, és megtanulta kezelni õket. Emellett, aszociális is vagyok (figyelem: nem antiszociális!), és kicsit mizantróp. Nos, helyben is vagyunk, ilyen emberek tették a legnagyobb földrajzi felfedezéseket, kezdve Vörös Erikkel, Vasco Gaman át Kolumbuszig, Scott kapitányig, Amundsenig stb.
Szóval, minden amellett szól, hogy én mehetek a Marsra, te pedig nem. Hát akkor viszlát! :-)
CSúcsgóré az nálam szójárás nem feltétlen a Nasa vezetõje mondta hanem mondjuk az ezzel a kérdéssel foglalkozó pszichologus aki a Nasa-nal dolgozik... A pontos beosztására arra már nem emlékszem de arra, hogy mit mondott arra igen. Márcsak azért is mert én is felettéb meglepõdtem ezen a kijelentésen.
De ha engem kérdezel szerintem az a marhaság, hogy bármilyen e földön létezõ szélsõséges helyet vagy körülményt összehasonlítasz egy marsutazáshoz. Teljesen külön dolog. Egy marskompon utazó ember elszakad az anyabolygótól 40 000000 km-re. Ráadásul nem kevés idõt kell eltöltenie ebben a teljesen "elszigetelt" állapotban, mindentõl távol amit valaha is ismert. Azt mondta az ipse, hogy egy hónapon túl elkerülhetetlen a deresszió. Punktum. 😊
Mellesleg emberek élnek/éltek már elszigetelve huzamos ideig, nem véletlenül említettem korábban a déli-sarkot és a mélytengeri búvárokat. A többségük megbírkóztak a depresszióval. Természetesen ez is egy dolog, amire egy Mars-utazásnál oda kell figyelni, de hogy ez lenne a fõ akadálya, az egyértelmûen marhaság...
Speciel ezt se az újamból szoptam ki. Nézz utána ha már olyan eszméletlenül okos vagy, hogy ez tényleg egy valós probléma. Sõt továbmegyek ezt egy új doksifilmben hallottam ami a marsra való utazásról szólt... Az ott nyilatkozó Nasa-nál dolgozó csúcsgóré mondta ezt. Szal csitu van. 😊
A példa mégegyszer ismétlen egy emberiség vs. idegen faj találkozás esetén felmerült lehetõségre tér ki. Hawking arra utalt, hogy az idegen faj viselkedésétõl függõen adott esetben a behódolás lehet a túlélésünk szempontjából az egyetlen kiút, hiszen feltehetõen az adott idegen faj sokkal fejlettebb lesz nálunk, tehát egy laza mozdulattal kiirthatnak minket. Érdekes egyébként, mert a fenti cikkben nem olvasható, de bizonyos értelmezésben az idegen fajjal való találkozás esetén is növeli a túlélési esélyt az, ha nem csupán egy bolygón vagyunk jelen.