Az univerzum az utolsó mentsvárunk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prof WIlliam

...ezt akár egy vírus is mondhatta volna. Vagy csak nekem van ilyen érzésem?!
"A 6 milliárd embert nem fogja vigasztalni, ha túléli egy kolónia a marson."

Nem ez a lényeg! Mindegy hogy mit gondol az a 6 milka ember. Persze rossz nekik, ha elpusztul a föld, de az EMBERISÉG megmarad! És ezért semmi sem nagy ár.
Amúgy nekem errõl az egészrõl az a teóriám, hogy ugyanolyan fejlõdési verseny megy a mi galaxisunkban nagyban mint itt kicsiben a földön. A legéletrevalóbb faj fogja uralni a galaxist ugyanúgy mint ahogy az ember a földet. A cél pedig a végsõ tökéletesedés. Szerintem erre amúgy az ember jó eséllyel pályázik és ezt abból gondolom, hogy ugye az agyunknak csak 10 egynéhány százalékát tudjuk kihasználni. Lehet, hogy ennek a gátnak a feloldása fog majd hatalmas változásokat eredményezni.
A legelszálltabb gondolatom pedig az, hogy az egész univerzumban verseny megy a "tökéletesedésért", és bizony az a faj amelyik a legjobb ebben az már valami istenszerû lény aki akár világokat tud teremteni és univerzumot tud megmenteni a széthullástól. stb. Lehet a mi világunkat is valmi hasonló teremtette. De ez csak elmélkedés. 😊

Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy akkor már hiába menekülgetünk mert maga a galaxisunk is igencsak a "végét" fogja járni. Plusz ugye a mai feltételezések szerint itt minden növekvõ ütemben távolodik egymástól. Valószínû, hogy addigra a mi kis andromédával összefort galaxisunk "egyedül" fog lebegni a semmiben.
A másik meg az, hogy ha fizikailag van lehetõség a csillagok közötti gyors utazásra esetleg a fény sebességével, bár hozzáteszem az is kevés akkor azt pár millió év alatt csak felfedezzük. Sõt ha sikerül túlélnünk az elõttünk álló monjuk egymillió évet akkor már csigasebességgel de tuti terjeszkedni fogunk. Szóval szerintem ez a nap felfúvódása elõl való menekülés kicsit elszállt téma. Addig még annyi minden fog történni amit fel se lehet fogni aggyal. Az is lehet, hogy az elkövetkezendõ pár ezer éveben kipusztulunk.. Azért ne feledjük el voltak olyan fajok amik több millió évig uralták a földet azt megmakkantak. Az is lehet, hogy már több értelmes faj is élt a földön és lelépett a nyomukat pedig eltüntették. De még sorolhatnám, hogy mi minden történhetett és fog történni ilyen borzalmasan hosszú idõ alatt amirõl beszélünk...

Az volt benne, hogy egyesülne a két galaxis közepén lévõ óriás feketelyuk. és kb. megduplázódna a galaxiusnk tömege. Asszem már fedeztek is fel hasonló galaxisokat. Amúgy abba a doksi filmbe szó sem volt arról hogy a mi napunkal bármi probléma történne, sõt még le is modellezték milyen csodálatos látványt nyújtana ez az egyesülés a földrõl nézve. Valószínüleg azért úsznánk meg a dolgot mert a galaxis peremén vagyunk. Amúgy azt nem tudom tudjátok e, hogy nemrég felfedezték, hogy a mi galaxisunk körül is húzódik egy õsrégi csillagokból álló igen széles gyûrû. Na az lehet még egy érdekes hely...

Csakhogy tovább ragozzam e témát:

Az úgy volt, hogy Amerika felfedezése után a fehérek sok négert vittek oda, rabszolgának. Dolgoztatták õket. Ma a feketék utódai szabadok, sõt, különbözõ segélyek okán õk "dolgoztatják" a fehéreket, akiknek egyre több segélybõl élõt kell eltartaniuk, emiatt egyre gyakoribbak a betegségek, és arányuk is csökken.
Itt, Európában is vannak hasonlóságok. A politikusok hûledeznek, csodálkoznak, hogy miért gyakoriak a szív- és érrendszeri panaszok, miért nagyobb a halandóság, mint a szaporulat. Közben adókat emelnek, hogy az államot és a segélybõl élõket el lehessen tartani. Hogy is állunk ezzel a biológiai sikerességgel? Hát, igen, az élõsködés is egy sikeres túlélési taktika.

Kara kánként folytatom tanításom.

"csak addig létezhetünk amíg ezt a napunk lehetõvé teszi." Felfogtad te már egyáltalán, hogy az milyen rohadt sok idõ????? Ajánlom nézd meg a kozmikus naptárat.

Kornan
Mondjuk nem vettem figyelembe,az akkori fejlettségi szintünket,de ha most ütközne ahogy írta is a cikk a naprendszer pályája erõsen megváltozna.És a naprendszeren belül nem jelentkeznének az erõs gravitációs hatások,tehát nem torzulna el a bolygók pályája?Mert elég egy apró változás és a föld éghajlata teljesen megváltozik.Az ütközés esélye más naprendszerrel sem kizárható.
"A közeli szupernóvarobbanások pedig olyan gyakorivá válnak, hogy fényük mellett akár újságot is olvashatnak."
Hmm,aztán meg a hatalmas sugárzástól pár percen belül meghalnának,ha nem azonnal.

Végülis a cikk szerint lehet,hogy túlélnénk(fejlettségi szintõl eltekintve),mindenesetre nagyban nõne a kockázati tényezõ,pontosat csak sokkal késõbb lehetne mondani.

A vallástörténet szerint, Isten ugyanúgy elbánik azokkal, akik fel mernek lázadni ellene, mint mi az olyan kutyákkal, amelyek embert harapnak, ne adj Isten ölnek.
A lázadással azonban számolni kell, ha közeli a fejlettségi szint.
A Háború a Földön c. sci-fi filmben az emberek egyszercsak megelégelik, hogy egy föndönkívüli civilizáció rabszolgái legyenek, és végül sikerül legyõzni az idegeneket, sõt, a teleportálóval atombombát küldenek anyabolygójukra, amely elpusztítja õket. Elég szomorú film ez, hacsak nem az emberi szabadságvágyat nézzük.

"Attól tartok nem látod át mit is takar egy faj sikere biológiai szempontból "

De, igazad van, csak íncselkedem veled.
Az emberi faj - amúgy- fel is van készülve egy ilyen "behódolásra", gondoljunk csak az istenek/Isten iránti feltétlen imádatra, hódolatra. És még merje valaki azt mondani, hogy a vallásnak nincs értelme...

Én meg nem támogatom hogy a továbbiakban embernek tekintsd magadat szal legyél öngyilkos vagy takarodj ki az erdõbe és élj fakérgen.

Ocsmányság ide vagy oda, sztem nem a mobiltelefon vagy az autó kifejlesztésének és birtoklásának költségén múlik, hogy nincs sínen a naprendszerünk gyarmatosítása, sõt, épp ellenkezõleg, ezek a technikák is kellenek a továbblépéshez. Igazából, politikai akaraton múlik az egész.
Az egyiptomi fáraók építettek piramist, mert szükségét látták, és volt hozzá erõforrás. A hunjaink nem építettek semmit, mert nem látták ennek értelmét, és el is tûntek szépen a történelembõl.

áh, végre valaki megoldotta a régi rejtélyt: szóval a kidõlõ fa nem csap zajt, ha nem hallja senki...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

2 vháb nem volt elég ehhez, se hidegháború, se a rengeteg ocsmányság ami azóta jött...

egyetértek, de legtöbben közülünk már csak ablakon át szeretik a természetet.

nem értem, mit nem értenek: ha szóródunk, 1-1 csapás nem irt ki teljesen.
mindazonáltal ez a gyarmatosítás nem mostanában fog megvalósulni: a pénz és hatalom birtokosainak nem érdeke szétszórni az emberiséget - ellenkezõleg.

pedig lehetõség lenne, a "fejlett nyugati típusú civilizáció" annyi ökörségre szór el forrásokat, hogy az elképesztõ.
sajna a plazmatévé, a mobiltelefon és a pár évente lecserélt autó bár csak szeméthegyhez vezet, az ilyesmire már nem marad energia... 8(

Milyen kutyát? Palotapincsit, vagy egy ölésre kitenyésztett harci ebet?

"Miért, mi elvárjuk a hangyáktól, hogy behódoljanak nekünk?"

Nem. Egyszerûen eltapossuk/kiirtjuk bármiféle vegyszerrel, ha bármi módon zavar.

Laci73
"...S jó gépeiken elröpülnek a messzi csillagokba"

Már a hatvanas évek óta rendelkezünk azzal a tudományos/technikai háttérrel, amellyel meg tudnánk valósítani egy állandó Holdbázis felépítését (lásd: Bolygóközi gyarmatosítás fórum). Utána vehetné kezdetét szépen-lassan a Naprendszer bolygóinak és holdjainak meghódítása: ez legalább egy évszázadot felölelõ munka lenne. Jelen tudásunkkal nemigen tudnánk a csillagközi gyaratosításra vállalkozni ( pedig a fenti József Attila idézet megvalósulása nagyon szép lenne) a csillagközi utazás egyetlen módja hatalmas, önfenntartó kolonizáló-hajók építése lenne, melyek emberöltõk hosszú során át érnék el a legközelebbi csillagokat (és nem garantált, hogy találnának ott kedvezõ létfeltételeket) De a Naprendszeren belüli terjeszkedés kívánatos - és elõbb-utóbb kényszerû is - lenne.

Cifu: a farkasok nem kihaltak, hanem mi irtottuk ki õket, vagy aláztuk kutyává õseik némelyikét - éppen azért, mert konkurenciát jelentett számunkra életképességük és hozzánk hasonló természetük.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

rengeteg galaxis összeütközés történt már, és ahhoz képest, hogy mindegyikben több milliárd csillag van, elhanyagolható a hatásuk. Egyszerûen annyíra ritka a bennük lévõ anyag a méretükhöz képest, hogy simán átmennek egymáson, vagy pedig az egyik felfalja a másikat, de itt sem megsemmisítésrõl van szó, hanem egybeolvadásról (pl. felcsavarodik az egyik a másikra). A középpontban lévõ fekete lyukak ütközése meg számítással ki sem fejezhetõen alacsony valószínûségû.

Pl. két cikk:
http://www.sg.hu/cikkek/29694/felfedeztek_legkozelebbi_galaktikus_szomszedunkat
http://www.sg.hu/cikkek/29068/lelepleztek_a_tejutrendszer_kannibalizmusat

[NST]Cifu
Hehe, akkor ha egy fehér cápát egy garnélarákkal eresztek össze, akkor a cápa a sikeresebb faj, mert képes legyõzni a rákot? 😄😄😄

Attól tartok nem látod át mit is takar egy faj sikere biológiai szempontból - azt, hogy képes fentmaradni, az életterét és a populációját növelni. A farkas több helyen kipusztult, egyes alfajai el is tüntek (pl. japánban kihalt). Ellenben akárhova mész szinte, kutyát mindenhol találsz az emberek mellett. Melyik a sikeresebb? Hát nem a farkas...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sanyix
Biztos az gondolta, hogy lesz egy olyan aszeroida, ami elsodorja a földet, meg a marsot is 😄D biztosss valami fél fél naprendszer méretû ojjektumra gondolt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"Az MIT szakértõi, Alan Guth professzor és Joshua Winn nem látják be sem tudományos, sem technikai szempontból miért lenne nagyobb az esély a túlélésre a Marson vagy a Holdon, mint a Földön."

Hehehehehehe ... ez most tényleg komoly? 😄 nehéz elképzelni hogy egy komoly tudós ne értette volna meg Hawking mirõl beszélt. Vagy ennyire gyengék valószínûségszámításból? Az idõ elõrehaladtával valóban nõ a tömeges kipusztulás esélye, ez persze képletes, és félre is lehet érteni: Minnél nagyobb idõintervallumot veszek azon belûl annál valószínûbb egy tömeges kipusztulás, egy idõn túl a tömeges kipusztulás meg nem történésének az esélye hihetetlenül valószínûtlenné válik, szal ennyi idõn belûl minden bizonnyal ki leszünk halva itt a földön, ha a kihalás idõpontjában valahol a világegyetemben nincs egy másik önfentertásra képes emberi kolónia, akkor sajnos ki vagyunk halva véglegesen ... ha van kolónia akkor még van remény a faj túlélésére, ha több kolónia van akkor mégnagyobb az esély ...

Szal Hawking nem beszélt hülyeséget ... szégyen ez az MIT tudósainak

"Haxoror kolega hozzászólásaihoz senki nem tudott hozzászolni, mert valami olyan pozitív gondolatot vet fel amivel hirtelen legtöbbünk nem tud mit kezdeni, inkább nem vesszük észre."

Tévedés. Haxoror kollega hsz-ához azért nem szóltam én pld. hozzá, mer egyetértettem vele. Különben szerintem az én gondolataimat koppintotta le, akkor meg pláne egyetértek vele. :-)

Nem most elõször olvasok ilyen fórumot, és mindig kiakaszt, hogy legtöbbünknek milyen negatív a hozzállása saját fajunkhoz. Meg tudom érteni ennek lelki okait, gondolat valójában nincs eme érzelmek mögött csak az ösztön, ha nem így lenne akkor nem lenne ennyire széleskörû a vélemény, hogy az embreiség a legrosszabb dolog, ami a világegyetemben létezik ... az ok nem más mint a felelõséghárítás, hogy szétteszem a kezem, és én nem tehetek semmirõl, azért ilyen szar minden mert az emberi faj egy rakás szar ... ez a valódi sekélyesség, amit nagyon kevés ember tud levetkõzni magáról. Haxoror kolega hozzászólásaihoz senki nem tudott hozzászolni, mert valami olyan pozitív gondolatot vet fel amivel hirtelen legtöbbünk nem tud mit kezdeni, inkább nem vesszük észre. û

Fogjunk össze a földért? naná ...
Elég egy bolygó a túléléshez? nem ...

Eressz össze eg farkast és egy kutyát. Ki fog gyõzni?
A kutya nagyon emberhez kötött lett, bár a musztángok mintájára - ha visszavadulna - biztos tudna alkalmazkodni megint.

20 év alatt Holdbázis simán, ha költenének rá sok-sok-sok pénzt (vagy kivételesen összefognának rendesen, csak vicc volt) (akkor se lesz önellátó, 20 éven belül, de ott lehet). A Marshoz 40 év hmm hmm, hát ha a Hold sikrült 20 alatt miért ne 😊 ,bár ez még akkor is kemény diónak tûnik.

"de ha sikerül "környezetkímélõbb üzemmódba kapcsolni" " esõ után köpönyeg.. , fõ az optimizmus.

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

DjDano
20 év? Orbitális baromság, de még a 40 is...

szerintem még 200-300 évig nincs félnivalónk, de ha sikerül "környezetkímélõbb üzemmódba kapcsolni", akkor több is..

[NST]Cifu
Már jóideje alkalmaznak például ionhajtómûveket...

[NST]Cifu
Márpedig a Farkas veszélyeztetett állatfaj, míg a Kutya éli világát az ember mellett, és messze nagyobb a populációjának létszáma, mint vadonélõ rokonának... Bizony, a kettõ közül a kutya a sikeresebb álatfaj, m

Sanyix
Az pont elég a holdig, vagy a marsig.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

hóking szaki miként képzeli el ezt a gyarmatosítási izét? Pl. milyen eszközökkel? Na csak mert még mindig a nácik hajtómûveit használjuk...

És még jó darabig nem is lesz az...<#wow3>

Mágneskép amiből csak akarod! http://egyedihuto.atw.hu

a farkas :-)

Mr Csé
szeretnék kijutni 😊

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Szép volt... okos. 😞

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

azt nem értem, miért a kolonizáláson gondolkozunk, amikor sokkal kevesebb pénzzel, és egyszerûbb módszerekkel is fennmaradhatnánk (pl. ha nem könyvelnénk el, hogy a Földnek annyi, hanem megpróbálnánk tenni érte valamit..)

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

En nem tamogatom Hawking ötletét, ennek a fajnak pusztulnia kell.
[NST]Cifu
Példa kérdése, pl. lásd kutya és farkas. Melyik a sikeresebb a kettõ közül?

[NST]Cifu
Maxima Mea Culpa, az az "s" tényleg nem kellett volna oda. 😄

Landren
azt, hogy mennyire hiteles nem tudom
link

sose nyomd fullba a kretént

Fejlett civilizáció túlélhetne egy ilyen galaktikus ütközést. A miénk sajnos még nem ennyire fejlett.

"Már rég nem az ember alkalmazkodik a környezetéhez hanem MEGVÁLTOZTATJA a környezetét."

Van példa mindkettõre: alkalmazkodunk is, meg módosítunk is. A természetbarát anyagok az elsõre példa.

Kornan
Nem mennének el mellettünk a csillagok mert felborulna a naprendszer pályája a galaxisunk középpontja körül.És ahogy közelebb ér az androméda galaxis egyre több naprendszer kerülne erõsebb gravitációs kölcsönhatásba az androméda galaxis középpontjával.Sokkal nagyobb lenne a csillagsûrûség.Végül pedig találkozna a két feketelyuk(ha az van a galaxisunk közepén) és akkor nemtudom mi lenne.Valami ilyesmi történne,de nem pontosan így ahogy elmondtam,a lényeg ,hogy nem valószínû,hogy túlélnénk.Régen volt róla egy dokumentumfilm kár,hogy már nem nagyon emlékszem mi volt benne.
"az volna a legbölcsebb, ha ez esetben behódolnánk nekik. "

Miért, mi elvárjuk a hangyáktól, hogy behódoljanak nekünk?

Már rég nem az ember alkalmazkodik a környezetéhez hanem MEGVÁLTOZTATJA a környezetét.
A következõ lépcsõ pedig hogy megváltoztatja saját magát.

A Hold ill Mars telepeknek meg pont az lenne az értelme hogy ha a Földön valami gáz történik akkol nem hal ki az emberi faj mert a kolóniák túlélnek.

A csillagok csak itt a peremvideken vannak ilyen tavol egymastol, persze azert beljebb se lehet autoval atruccani egyiktol a masikig. Egy belenkkeveredo masik galaxis pedig olyan gravitacios rumlit csinalna, hogy a fal adna a masikat.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Landren
jah, lesz fehér törpe is, de csak a végén

Landren

Nem felfúvódni fog, hanem összemenni.
Ezáltal sokkal fényesebb lesz, és forróbb lesz.
mígnem fehér törpévé válik.