BigDog, a teherszállító robot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
A szintetizátor? Azt Tyeremin találta ki, mármint az elektromost és a ruszkiknak nem kellett, vagy máshogy van a story?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

A szamár az csak egy szamár, és több sohasem lesz.
Ez a robot viszont csak a kezdete egy folyamatnak, ENNEK van jövõje.

A 6. osztály tényleg túlzás volt, de néhány jó technikai érzékkel, és megfelelõ programozási+programtervezési készséggel rendelkezõ gimis már meg tudná szerintem csinálni.

A komolyabb problémák ott kezdõdnek, amikor fejlettebb AI-ra van szükség. (Lásd cikkbeli megjegyzés a járdaszegélyrõl, stb.)

Tetsuo
Mo-n drágább egy politikus. Sajna. :(

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

50 évvel késõbbi állapotokról volt szó. Ez is egy lépés afelé. Persze nem lehet megállítani a fejlõdést, de kezet tördelve várni, mint a megváltást, árnyoldalakat nem nézve, nem túl okos dolog. (Legalábbis amíg nem mi vagyunk a Rochild család új sarjai, akinek dolgoznak majd ezek is, emberek tömegei helyett. És nem csak fizikai munkásokról van szó.)

Egyébként nem teljesen távirányítású: csak az irányt adják meg neki kivülrõl, a többit (lépkedés, egyensúlytartás, stb.) maga intézi.

[NST]Cifu
Azért ez a technológiai szint "kicsit" messze van az általános 6. osztály technika óra szintjétõl.

Kb. mintha a lendkerekes játékautóval játszó 2 éves srácot akarsz megkérni arra, hogy építsen egy Forma-1-es versenyautót...

Az meg, hogy nem desingos, a kutyát sem érdekli. Nem az a cél vele, hogy elkápráztassák a laikusokat, hanem hogy olyan eszközt hozzanak létre, amely képes arra, amit a videón bemutattak.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Micsoda? Egy távirányítású robot, ami már elég stabilan képes megállni a lábán? Nem esel túlzásokba egy kicsit?

[NST]Cifu
1x majd eljön annak az ideje, amikor lábakkal rendelkezõ robotok fognak a szambázni a járdán melletted, nem mindegy, hogy az õseiket a DARPA vagy akárki más fejlesztette ki?

Az életett megkönnyítõ vagy csak érdekesebbé tevõ számtalan eszköz katonai fejlesztéseknek köszönhetõ, kezdve a mikrohullámú sütõtõl a szintetizátorig.

Indestructible
sot, a kep az iraki fogoly kinzasokra emlekeztet elsosorban

Indestructible
Azert olyan morbid (közben le esett), mert olyan mint amikor egy ember mozog negykezlabon, (befele néz a térde-csukloja)

Indestructible
háát, picit morbid ez a video..

másrészt meg, nagy szar, de barkácsoljanak csak a srácok.

komolyan gondolom: általános 6. osztályban pl. ha lenne technika szakos osztály^^ tecnika orán különbet össze lehetne rakni a kölkökkel.. (feltéve a feltételeket)

rotator
Baromi jó!

Proview
Ez nagyon jó <#taps>
Mit csinál ha megfogom a lábát? Vagy beszorul valahova?<#lookaround>Egy kisebb patakon átküldhetnék-kavicságy,gödrök,sár,sodrás,homok...
Kéne neki kéz is , hogy ha elesik fel tudjon tápászkodni <#nevetes1><#wave>

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

Soros és párhuzamos szamarak, csillagkapcsolt szamarak bio üzemanyaggal....:-D

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Teljesen kesz vagyok ettol a videotol, ez marha jo! :)

Kozben elkepzelem, h valami saros, csuszos vagy jeges terepen megy, kivancsi lennek, ott hogyan mozogna.
Csak mert ez oda vezet.

Kis-Bob
Arra céloztam, hogy még lefolyik pár köbméter víz a Dunán, amíg ebbõl valami extrém masinát csinál az USA (ha egyáltalán csinál). Ha te nem akarsz várni, akkor ne várj. Mindenki döntsön saját belátása szerint. De azt hittem, hogy nem kell ezt odaírnom.

"Már alig várod, hogy feleslegessé váljon milliók munkája?"

Ezt honnan veszed???

Ehh lehet villanymotort akksival üzemeltetve sokkal halkabbra is venni a figurát, a laborban kívülrõl kapta a hidraulika betápot és a villanyt is.

Amúgy nem teljesen mindegy, h civil vagy katonai labor fejlesztette ki a robotot, ha a megrendelõ a DARPA ??????????????????????????
És nem mondjuk a Vöröskereszt, vagy a V. Félhold???????
Azonkívül kell egy fõ az irányításához, és sok üzemanyag a mûködéséhez is..
A szamár csendes, és megújuló energiafajtákkal táplálkozik:) 100 kilót elvisz hasonlóan nehéz terepen, 1 személy irányításával "sorba " lehet kötni a szamarakat :)
Viszont ejtõernyõvel nem dobható ki a szamár ...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

És utána többet fel nem áll (magától)... :P

Fogadjunk, ha nekirontok vállal, felborul:)
6 lábbal sokkal stabilabb és gyorsabb lenne szvsz (robotcsótány :P

Visszarúg! :-DD

Venom
hmm mivan ha elgáncsolom? :)

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

Vagy rugdosni kell, hogy ne zümmögjön.:-D

Szerintem azért zümmög mert lehet benne 1 benzines generátor. Amikor a teremben rugdossa a csávó akkor nem zümmög! :-)

Venom
na azt énsem értem miért pörög de azis lehet hogy csak a külsö burkolat pörög valamiért. tudjafene.

ennek az izének egyetlenegy hibája van, az energiaellátás.

Ja cska nem értem miért pörög. :-) Talán a stabilitás miatt??

Venom
második videón jó gyorsan alhúzott aza UFO :)

Jól néz ki ez a "kutya", kiváncsi vagyok milyen lesz a következõ verzió

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

A 43-as válasz linkjén jobb katt és mentés másként.

Nagyon jó cikk gratula! :-) Netre feltettem 2 videót /több 100 van/ Ha gondolod nézd meg elég érdekes...az ELSÕ az eredeti NASA mûhold felvétel, érdemes rajta elgondolkodni, hogy mivel próbálták lelõni innen a Földrõl lelõni azt a valamit, mert az nem rakéta volt....és a MÁSODIK egy amatõr házi videó.

Nagyon jó cikk gratula! :-) Netre feltettem 2 videót /több 100 van/ Ha gondolod nézd meg elég érdekes...az ELSÕ az eredeti NASA mûhold felvétel, érdemes rajta elgondolkodni, hogy mivel próbálták lelõni innen a Földrõl lelõni azt a valamit, mert az nem rakéta volt....és a MÁSODIK egy amatõr házi videó.

Miért is kell ezt tûkön ülve várni? Már alig várod, hogy feleslegessé váljon milliók munkája? Vagy hogy ilyenekkel kényszerítsenek ki maiaknál jóval szigorúbb törvényeket? (Itt persze nem szállítási eszközökre gondolok, hanem arra, hogy 50 év múlva az AI is jóval fejlettebb lesz.)

Nem is olyan hangos... szerintem is brutális dolgokat várhatunk erre az aranyos fémkutyára építve, és talán már nem is kell ötven évet várnunk! :-P

Hû, aranyos a videó, de talán valami fejjel még jobb lenne <#buck>
Amúgy csak engem emlékeztet ez a Metal Gear 4 Trailer-re? <#fejvakaras>
Qrva jó, de kíváncsi lennék ha aknára lép akkor is tudja magát ellensúlyozni????<#crazya>
uniu
Ehh, eleg groteszk volt :-/ Mint 2db fel egymassal szembe forditott szamar... A mozgasat vszinu errol modelleztek, kisertetiesen hasonlit az allatra.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

Venom
páncélozott ló? :)

jaja de mennyivel egyszerübb egy ló , és benzin sem kell hozzá
Kis-Bob
Nagyon profi a mozgása, meg az egyensúlyérzéke. Csak az az egyhengeres motor nem nyerte el a tetszésemet, mert túl hangos :D de tényleg nagyon tetszetõs. Van benne fantázia. Egyébként meg annyit a fejlõdésrõl, hogy harckocsi elõtt páncélozott "szekerek" voltak, most meg hol tartunk. Gondolom, hogy ebbõl is valami brutál gépezet lesz mondjuk 50 év múlva. Addig meg gyõzzük kivárni

Áve!

Ez a cucc olyan terepre készült, ahol elpusztult, vagy soha nem is volt - csataterek, más bolygók - infrastruktúra. A légpárnás eszközök kivételével nagyon kevés eszköz képes szinte bármilyen tereppel megbírkózni. Egy elõnye mindenesetre van a lábas módszernek: Nem kell két robotot fejleszteni - egyet saras terepre lánctalppal, egyet simára kerékkel - hanem elég egyet lábakkal.
Hosszú távon ez a kutatás kifizetõdõbb, mint a kerekes robot.

Csürsz!
Én

[NST]Cifu
Korábban egy cikkben már említésre került, ezt itt találod. A véleményem azóta sem változott, szerintem létezik egy nagy sebességû kisérleti, esetleg már rendszerbe állított nagy sebességû repülõgép, amit sokan Aurora néven illetnek.

<#vigyor2><#hehe>

Erõs hálóval hatástalanítható ez az ugri-bugri.
Te jártas vagy a katonai haditechnikában /bocs a tegezésért/, az Auróra projekt létezett? Létezik? Mi az valójában szerinted?

SötétBarom
Hát bazz.. Ez elég meredek.. Csak én vizionálok lépegetõ automatizált hadsereget magam elé? =) Ha ez az izé jelen állapotában elbír 40kg-t, akkor egy fejlesztett verzsön mondjuk simán elvisz 200 kilót.. Páncélzat+egy szép nagy géppuska, infrakamera aztán csókolom minden organikus ellenállásnak..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

éppen olyan helyre csinálták ezt, ahol a kerekes cuccok már nem tudnak elmenni. most ne nagy teherautóra gondolj, mert a kõsivatag kellõs közepén ejtõernyõvel ledobott 3 katonának nincs teherautója :D ez meg elég frankón elboldogul azon a terepen ;)
elég durva mikor belerúgnak :D havas terep is jó, de én kíváncsi lennék, hogy mit kepesztene tükörjégen.. sztem mókás látvány lenne :P
A hangja sem semmi... :P

Az itthon se lenne olcsó! ezért megyünk( :) )canadába...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk