275
  • Tetsuo
    A szintetizátor? Azt Tyeremin találta ki, mármint az elektromost és a ruszkiknak nem kellett, vagy máshogy van a story?
  • haxoror
    A szamár az csak egy szamár, és több sohasem lesz.
    Ez a robot viszont csak a kezdete egy folyamatnak, ENNEK van jövője.
  • dez
    A 6. osztály tényleg túlzás volt, de néhány jó technikai érzékkel, és megfelelő programozási+programtervezési készséggel rendelkező gimis már meg tudná szerintem csinálni.

A komolyabb problémák ott kezdődnek, amikor fejlettebb AI-ra van szükség. (Lásd cikkbeli megjegyzés a járdaszegélyről, stb.)
  • Tetsuo
    Mo-n drágább egy politikus. Sajna. :(
  • dez
    50 évvel későbbi állapotokról volt szó. Ez is egy lépés afelé. Persze nem lehet megállítani a fejlődést, de kezet tördelve várni, mint a megváltást, árnyoldalakat nem nézve, nem túl okos dolog. (Legalábbis amíg nem mi vagyunk a Rochild család új sarjai, akinek dolgoznak majd ezek is, emberek tömegei helyett. És nem csak fizikai munkásokról van szó.)

Egyébként nem teljesen távirányítású: csak az irányt adják meg neki kivülről, a többit (lépkedés, egyensúlytartás, stb.) maga intézi.
  • [NST]Cifu
    Azért ez a technológiai szint "kicsit" messze van az általános 6. osztály technika óra szintjétől.

Kb. mintha a lendkerekes játékautóval játszó 2 éves srácot akarsz megkérni arra, hogy építsen egy Forma-1-es versenyautót...

Az meg, hogy nem desingos, a kutyát sem érdekli. Nem az a cél vele, hogy elkápráztassák a laikusokat, hanem hogy olyan eszközt hozzanak létre, amely képes arra, amit a videón bemutattak.
  • [NST]Cifu
    Micsoda? Egy távirányítású robot, ami már elég stabilan képes megállni a lábán? Nem esel túlzásokba egy kicsit?
  • [NST]Cifu
    1x majd eljön annak az ideje, amikor lábakkal rendelkező robotok fognak a szambázni a járdán melletted, nem mindegy, hogy az őseiket a DARPA vagy akárki más fejlesztette ki?

Az életett megkönnyítő vagy csak érdekesebbé tevő számtalan eszköz katonai fejlesztéseknek köszönhető, kezdve a mikrohullámú sütőtől a szintetizátorig.
  • Indestructible
    sot, a kep az iraki fogoly kinzasokra emlekeztet elsosorban
  • Indestructible
    Azert olyan morbid (közben le esett), mert olyan mint amikor egy ember mozog negykezlabon, (befele néz a térde-csukloja)
  • Indestructible
    háát, picit morbid ez a video..

másrészt meg, nagy szar, de barkácsoljanak csak a srácok.

komolyan gondolom: általános 6. osztályban pl. ha lenne technika szakos osztály^^ tecnika orán különbet össze lehetne rakni a kölkökkel.. (feltéve a feltételeket)
  • rotator
    Baromi jó!
  • Proview
    Ez nagyon jó
    Mit csinál ha megfogom a lábát? Vagy beszorul valahova?Egy kisebb patakon átküldhetnék-kavicságy,gödrök,sár,sodrás,homok...
    Kéne neki kéz is , hogy ha elesik fel tudjon tápászkodni
  • roliika
    Soros és párhuzamos szamarak, csillagkapcsolt szamarak bio üzemanyaggal....:-D
  • RpPRO
    Teljesen kesz vagyok ettol a videotol, ez marha jo! :)

Kozben elkepzelem, h valami saros, csuszos vagy jeges terepen megy, kivancsi lennek, ott hogyan mozogna.
  • dez
    Csak mert ez oda vezet.
  • Kis-Bob
    Arra céloztam, hogy még lefolyik pár köbméter víz a Dunán, amíg ebből valami extrém masinát csinál az USA (ha egyáltalán csinál). Ha te nem akarsz várni, akkor ne várj. Mindenki döntsön saját belátása szerint. De azt hittem, hogy nem kell ezt odaírnom.

"Már alig várod, hogy feleslegessé váljon milliók munkája?"

Ezt honnan veszed???
  • HUmanEmber41st
    Ehh lehet villanymotort akksival üzemeltetve sokkal halkabbra is venni a figurát, a laborban kívülről kapta a hidraulika betápot és a villanyt is.

Amúgy nem teljesen mindegy, h civil vagy katonai labor fejlesztette ki a robotot, ha a megrendelő a DARPA ??????????????????????????
    És nem mondjuk a Vöröskereszt, vagy a V. Félhold???????
    Azonkívül kell egy fő az irányításához, és sok üzemanyag a működéséhez is..
    A szamár csendes, és megújuló energiafajtákkal táplálkozik:) 100 kilót elvisz hasonlóan nehéz terepen, 1 személy irányításával "sorba " lehet kötni a szamarakat :)
    Viszont ejtőernyővel nem dobható ki a szamár ...
  • dez
    És utána többet fel nem áll (magától)... :P
  • Enlight
    Fogadjunk, ha nekirontok vállal, felborul:)
  • haxoror
    6 lábbal sokkal stabilabb és gyorsabb lenne szvsz (robotcsótány :P
  • roliika
    Visszarúg! :-DD
  • Venom
    hmm mivan ha elgáncsolom? :)
  • roliika
    Vagy rugdosni kell, hogy ne zümmögjön.:-D
  • roliika
    Szerintem azért zümmög mert lehet benne 1 benzines generátor. Amikor a teremben rugdossa a csávó akkor nem zümmög! :-)
  • Venom
    na azt énsem értem miért pörög de azis lehet hogy csak a külsö burkolat pörög valamiért. tudjafene.
  • Cat #48
    ennek az izének egyetlenegy hibája van, az energiaellátás.
  • roliika
    Ja cska nem értem miért pörög. :-) Talán a stabilitás miatt??
  • Venom
    második videón jó gyorsan alhúzott aza UFO :)
  • Tiberius B
    Jól néz ki ez a "kutya", kiváncsi vagyok milyen lesz a következő verzió
  • roliika
    A 43-as válasz linkjén jobb katt és mentés másként.
  • roliika
    Nagyon jó cikk gratula! :-) Netre feltettem 2 videót /több 100 van/ Ha gondolod nézd meg elég érdekes...az ELSŐ az eredeti NASA műhold felvétel, érdemes rajta elgondolkodni, hogy mivel próbálták lelőni innen a Földről lelőni azt a valamit, mert az nem rakéta volt....és a MÁSODIK egy amatőr házi videó.
  • roliika
    Nagyon jó cikk gratula! :-) Netre feltettem 2 videót /több 100 van/ Ha gondolod nézd meg elég érdekes...az ELSŐ az eredeti NASA műhold felvétel, érdemes rajta elgondolkodni, hogy mivel próbálták lelőni innen a Földről lelőni azt a valamit, mert az nem rakéta volt....és a MÁSODIK egy amatőr házi videó.
  • dez
    Miért is kell ezt tűkön ülve várni? Már alig várod, hogy feleslegessé váljon milliók munkája? Vagy hogy ilyenekkel kényszerítsenek ki maiaknál jóval szigorúbb törvényeket? (Itt persze nem szállítási eszközökre gondolok, hanem arra, hogy 50 év múlva az AI is jóval fejlettebb lesz.)
  • Librarian
    Nem is olyan hangos... szerintem is brutális dolgokat várhatunk erre az aranyos fémkutyára építve, és talán már nem is kell ötven évet várnunk! :-P
  • jerec
    Hű, aranyos a videó, de talán valami fejjel még jobb lenne
    Amúgy csak engem emlékeztet ez a Metal Gear 4 Trailer-re?
  • cipo000
    Qrva jó, de kíváncsi lennék ha aknára lép akkor is tudja magát ellensúlyozni????
  • uniu
    Ehh, eleg groteszk volt :-/ Mint 2db fel egymassal szembe forditott szamar... A mozgasat vszinu errol modelleztek, kisertetiesen hasonlit az allatra.
  • Venom
    páncélozott ló? :)
  • Kakor
    jaja de mennyivel egyszerübb egy ló , és benzin sem kell hozzá