275
-
#34 Nagyon profi a mozgása, meg az egyensúlyérzéke. Csak az az egyhengeres motor nem nyerte el a tetszésemet, mert túl hangos :D de tényleg nagyon tetszetős. Van benne fantázia. Egyébként meg annyit a fejlődésről, hogy harckocsi előtt páncélozott "szekerek" voltak, most meg hol tartunk. Gondolom, hogy ebből is valami brutál gépezet lesz mondjuk 50 év múlva. Addig meg győzzük kivárni -
messen #33 Áve!
Ez a cucc olyan terepre készült, ahol elpusztult, vagy soha nem is volt - csataterek, más bolygók - infrastruktúra. A légpárnás eszközök kivételével nagyon kevés eszköz képes szinte bármilyen tereppel megbírkózni. Egy előnye mindenesetre van a lábas módszernek: Nem kell két robotot fejleszteni - egyet saras terepre lánctalppal, egyet simára kerékkel - hanem elég egyet lábakkal.
Hosszú távon ez a kutatás kifizetődőbb, mint a kerekes robot.
Csürsz!
Én -
#32 Korábban egy cikkben már említésre került, ezt itt találod. A véleményem azóta sem változott, szerintem létezik egy nagy sebességű kisérleti, esetleg már rendszerbe állított nagy sebességű repülőgép, amit sokan Aurora néven illetnek. -
roliika #31 -
wanek #30 Erős hálóval hatástalanítható ez az ugri-bugri. -
roliika #29 Te jártas vagy a katonai haditechnikában /bocs a tegezésért/, az Auróra projekt létezett? Létezik? Mi az valójában szerinted? -
#28 Hát bazz.. Ez elég meredek.. Csak én vizionálok lépegető automatizált hadsereget magam elé? =) Ha ez az izé jelen állapotában elbír 40kg-t, akkor egy fejlesztett verzsön mondjuk simán elvisz 200 kilót.. Páncélzat+egy szép nagy géppuska, infrakamera aztán csókolom minden organikus ellenállásnak.. -
hopp #27 éppen olyan helyre csinálták ezt, ahol a kerekes cuccok már nem tudnak elmenni. most ne nagy teherautóra gondolj, mert a kősivatag kellős közepén ejtőernyővel ledobott 3 katonának nincs teherautója :D ez meg elég frankón elboldogul azon a terepen ;)
elég durva mikor belerúgnak :D havas terep is jó, de én kíváncsi lennék, hogy mit kepesztene tükörjégen.. sztem mókás látvány lenne :P -
dez #26 A hangja sem semmi... :P -
tomcat1 #25 Az itthon se lenne olcsó! ezért megyünk( :) )canadába... -
Xantia #24 "Ezen a példányon gondolom nincs semmilyen optikai érzékelőrendszer"
Barátom, ha téged is megrúgnak, neked sincs szükséged a szemedre, hogy visszaszerezd az egyensúlyod. Elegendő a füledben lévő csiga-biga. -
roliika #23 "Szóval szerintem nem is olyan sok az az 1 millió dollár." Nekem sok! :-D -
roliika #22 Hát nem várom azt az időt. Igen amiket említettél bele se gondoltam. Tényleg! Sziklás terepen is lehetne használni pl beteg szállításra, mondjuk ha van hegyi baleset valahol 2-3000m fölött.:-) Csak akkor finomítani kell még rajta rendesen, de tuti nem lehetetlen. -
Thrawn #21 Nem is olyan nagy összeg ez, ha átgondolod, mi minden benne van. A repülést szolgáló összes létesítmény rá eső fenttartási és üzemeltetési költsége, beleértve a személyzetet, repülő üzemeltetési költsége, amortizáció, üzemanyag, stb. Szóval szerintem nem is olyan sok az az 1 millió dollár. -
#20 Egyelőre jobb a kerék, de ez hamarosan változhat. Csak gondolj bele a videón látható saras, havas területen hogy boldogulna egy apró kerekes robot. Vagy egy szétbombázott város törmelékkel teli utcáin. Ilyen terepen a lábaknak vannak előnyei. Egyelőre a DARPA sem tekint úgy a BigDog-ra, mint egy potenciális eszközre, inkább a MULE UGV-hez hasonló robotok rendszeresítése várható a közeljövőben.
De BigDog és társai szépen fejlődnek, és ha eljön az az idő, hogy már több előnyük lesz, mint hátrányuk a gumikerekes robotokhoz képest, akkor várhatóan megjelennek a lépegető robotok a katonák mellett. -
roliika #19 Drágák az amcsik.:-) Valamit hallottam,hogy 1 pilóta kiképzése+ több mint 1 millió dolcsi. Mármint vadász pilótáé. -
roliika #18 Nagyon érdekes cucc az biztos, de a kerék nem olcsóbb energiatakarékosabb és biztonságosabb? :-) -
#17 Az lehet, de egy amerikai katona kiképzése meg legalább százezer dollárba kerül, a felszerelése pedig további cirka ötezer dollárt kóstál. -
roliika #16 se a sima mediaplayer is le tudja így már játtszani. Nagyjából 27 mega a film de nagyon állat! :-D -
#15 Nem katonai kutató labor készítette, hanem egy civil cég, a Boston Dynamics, csak a megrendelője a DARPA, a Pentagon katonai fejlesztésekért felelős irodája. -
roliika #14 Jobb katt a linken és cél mentése más néven vagy link mentése más néven. Aztán médiaplyer classiccal próbálkozz.:-) -
#13 Egy ilyen cucc sokezer amcsi dollár, a zarabterrorpista meg ingyé van kalasnyikovval, tányéraknával... -
nenad #12 hat ez tenyleg nagyon jo.
baromi fura a mozgas, elso pillanatban olyan erzes mintha ket embert raktak volna egymassal szemben.
-
#11 Érdemes megnézni a videót, nem semmi milyen gyorsan tud reagálni a robot az egyensúlyvesztésre. Ezen a példányon gondolom nincs semmilyen optikai érzékelőrendszer, ha ezt is megkapná, akkor magától is könnyedén mozoghatna nehéz terepen. -
HUmanEmber41st #10 Ezt a linket a videóról a haditechnikai topicban Cifu linkelte be .
R. B. meg kanyarított hozzá egy kis cikket. :)
De az a szomorú, h ez katonai kutató labor fejlesztése. -
Fisch #9 nekem sem... :( -
#8 Hát ez hihetetlen :D -
Plutonium #7 A képen fordítva áll a lába a videóhoz képest :) -
#6 ja. -
Jobrog #5 Utcai harcoknál bevágtatna pár ilyen hátukon géppuskával,biztos összerosálná magát az ellen:D -
assdf #4 Ez engem a star warsból a lépegetőre emlékeztet :DDD -
#3 Csak nekem nem jó a videó? -
#2 NAGYON BARÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ -
#1 érdekes :|