Le a villanykörtével!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Mert mér kapcsolná le?
Általában 2-3 helyiség között ingázunk, és a nappaliban (esteliben) tök fölösleges lekapcs. a világítást. A fürdõben, konyhában persze más.
Kara kánként folytatom tanításom.
486DX II-80,32MB RAM, 220MB HDD - igen, így is lehet!
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Ha nagyon ferdítenék: a kakas evés nélkül is tojik! de ez nem én vagyok, csak a fáradság, inkább megyek aludni
De legalább okosodtam egy adagot, mivel mostmár tudom, hogy mi is a TFT pontosan.
Kösz.
Azt hogy érted, hogy "nem ugyanaz a kettõ"? Az LCD az LCD, azaz folyadékkristály alapú kijelzõ, monitor esetén pontmátrix elrendezésû, stb. Az egy másik dolog, hogy hogy vannak vezérelve a pixelek.
Eznem mind neked szól.
Nem csak LCD lehet TFT-s, hanem pl. az OLED is TFT-s lesz (a TFT fogja vezérelni az organikus LED-eket). Azaz nem jó ötlet egy TFT-s LCD monitort simán TFT-nek hívni. Ma már amúgy is minden monitor TFT-s, ezért ha valaki "LCD monitort" mond, egyértelmû, hogy TFT-s LCD-rõl van szó. Azaz, maradjunk az LCD megnevezésnél, nem kell okoskodni a TFT-vel. Mert ha jönnek az OLED-esek, kavarodás lesz.
LCD: Liquid Cristal Display
Nekem nem ugyanannak tûnik, de ha az, akkor eddig tévhitben éltem.
...amikkel villanygenerátort mûködtetünk... 😊)
De ez nem lesz, vagy ki tudja .
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Pl. az izzo kevesebb teljesítményt vesz fel, de mivel a fénye is kisebb lesz, ki fogják cserélni nagyobb teljesítményûre, és máris ugyanott vagy, csak éppen sokkal több veszteséggel. Nem fognak megelégedni a 900 W-os hajszárítóval, mert az csak 800 W-ot ad le, mennek, vesznek 1200 W-osat. A teljesítményt mindig a felhasználó igénye szabja meg, ez független a hálózati feszültségtõl.
Amúgy ezen a 230 V-on is elég veszteséges ezeket a teljesítményeket szállítani. Nem véletlen (bár nagyobb beruházást igényel), hogy az USA-ban a középfeszültségû (20-40 kV) hálózat a ház elõtti oszlopig megy, és ott kis méretõ trafókról megy a leágazás max. 4 háztartáshoz. Bár mondjuk náluk a 110 V miatt nincs is más megoldás, különben elfûtenék a gatyájukat a vezetékeken. Tehát ott a kisfeszültségû hálózat csak az oszloptól a házig megy, tehát a 110V-os vezetékeken csak 1-1 db háztartás van, ez elég vastag átmérõnek számít 😊. Viszont minden, vagy minden második oszlopon trafó lóg.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Az USA tényleg sokat tesz, de csak bizonyos határok között. Ez a határ kb. az, ami az energiaszektornak (jobban mondva profit-hajhász energialobbinak) még nem sokat számít, de az állam már spórolhat... Tehát: vegyük rá a tisztelt polgárokat, hogy spóroljanak. (Nekik még nem biztos, hogy megéri, de ugye sok kicsi sokra megy, stb.) Hiszen errõl szól ez a cikk is. 😊
Apropó, cikk, és a weboldal: ez inkább az amcsiknak szól, mert nekik külön a szájukba kell rágni, hogy ilyen égõket (is) vegyenek, és ez miért jó. Idehaza valahogy magától is eszébe jut az embernek.
Persze lehet baromságokat írok.
USA sokat tesz, csak éppen nem elég és nem ilyen "na most csökkentsük X év alatt Y-nal a károsanyagkibocsájtást!", hanem támogatják a környezetvédelem bizonyos formáit, ha jól tom újabban már van olyan hibrid, ami olcsóbb, mint a benzines változat, mert az állam támogatja. Egyszer azt mondta vki odakint, hogy az USA lassan csinálja, de biztosan, pont azért, hogy állandó legyen a fejlõdés.
Nyomás takarékos izzót venni!
A házakat tényleg elég csak jól megépíteni. Csak vki sz*ik bele.
Ja és én még csak kb. 7 éve vagyok gépközelben, 5 évig egy LG Studioworks 44i-vel, Low radiation, nekem pl. néha roszabb az LCD-n olvasni, ja és jobb a szemem, mint az átlagnak, csak normális megvilágításban persze. A polarizáltságról csak annyit, hogy a szemünknek ez pl. tök mindegy, a polár napszemüveg is szemkárosító lehetne ennyi erõvel. De nem az. Lehet ígymeg úgy számolgatni, de minden befektetés igazából csak a gyerekeinknek-unokáinknak térül meg igazán. Fáradt vagyok, megyek aludni.<#integet2>#integet2>
P = U*I.
(Gy.k. a P mértékegysége a W, mint watt, az U-é a V, mint volt, és az I-é az A, mint amper...)
Viszont állítólag léteznek már olyan fehér LED-ek, amikben nem maga a LED világít (látható fénnyel), hanem az elé rakott fluoreszcens anyag, hasonlóan, mint a fénycsõnél: egy ultraibolya LED fényét ez alakítja látható fénnyé.
Na most, azt nem tudom, hogy a fent említett régebbi fehér LED is ilyen elvû-e már, vagy ott csak egyszerû színszûrõ volt elõtte (hogy kevesebb legyen benne a kék, mert a kék fényt adó félvezetõ aktívabb, mint a piros és a zöld).
dI=P*du/(u2*u1)
Így ha a háztartás 2kW-ot fogyaszt, aminek többszöröse is elõ szokott fordulni, 0.6 A plusz áramot követel. Ez egy nagyobb trafókörzetben 300 lakással 180 Amper plusz. Tényleg semmiség?
Az 50 és a 60 Hz nem nagyságrendbeli különbség, a veszteség kb ugyanakkora. Amennyivel kevesebb a tranzformátorok vesztesége, annyival több a hálózaté. Ha viszont tovább növeled a frekvenciát, brutális veszteségeid lesznek.
Úgyhogy szerintem Te írtál baromságot...
Elnézést a Sorokért:)
De azért a dimenziókat írhattad volna helyesen a számításodban...