• Tiberius B
    #149
    Nemtom, de nálunk többnyire takarékos izzók vannak, de nem figyeltem hány évig bírják, 1-2 v. 3 de szinte egész "este" mennek (fel-le kapcsolgatjuk őket, kb. 1-2 mp amíg rendes lesz a fénye), ha jól emlékszem csináltak rendes FEHÉR fényű LED-t is, ami alapvatően fehér fényt adott le. És ugyanott azt is olvastam asszem, hogy a LED majdnem 100% v. annyi hatásfokú. Na meg persze elhangzottak itt elég érdekes dolgok.
    Persze lehet baromságokat írok.
    USA sokat tesz, csak éppen nem elég és nem ilyen "na most csökkentsük X év alatt Y-nal a károsanyagkibocsájtást!", hanem támogatják a környezetvédelem bizonyos formáit, ha jól tom újabban már van olyan hibrid, ami olcsóbb, mint a benzines változat, mert az állam támogatja. Egyszer azt mondta vki odakint, hogy az USA lassan csinálja, de biztosan, pont azért, hogy állandó legyen a fejlődés.
    Nyomás takarékos izzót venni!
    A házakat tényleg elég csak jól megépíteni. Csak vki sz*ik bele.
    Ja és én még csak kb. 7 éve vagyok gépközelben, 5 évig egy LG Studioworks 44i-vel, Low radiation, nekem pl. néha roszabb az LCD-n olvasni, ja és jobb a szemem, mint az átlagnak, csak normális megvilágításban persze. A polarizáltságról csak annyit, hogy a szemünknek ez pl. tök mindegy, a polár napszemüveg is szemkárosító lehetne ennyi erővel. De nem az. Lehet ígymeg úgy számolgatni, de minden befektetés igazából csak a gyerekeinknek-unokáinknak térül meg igazán. Fáradt vagyok, megyek aludni.