46641
-
#11657 32bit -
Pio #11656 szerk.: ITT VAN egy veszélytelen tesztfájl, amivel kipróbálhatod a vírusirtókat "működés közben". -
#11655 eset smart security 4 -
pimpi001 #11654 haller. nekem a következő vasam van:
AMD 64bit dual 5200+
2 giga ram
9600gt
erre a vasra a 32 bites, illetve a 64 bites a gyorsabb? a kevéske ram miatt nemtom. -
Pio #11653 Én most tettem fel a Miscrosoft Security Essentialst. Előbbivel kapcsolatban még nincsenek tapasztalataim, de az biztos, hogy előtte kábé 1-1 éven át használtam felváltva nodot, avgt és avirát és mindegyik (főleg az avira) hibásan riasztgatott, ami engem nagyon zavart.
Ez a Microsoftos cucc elvan, nem kaptam még fals riasztást, viszont egy fájlt, amiről tudom, hogy vírusos felismert, a frissítést is intézi magától windows update-en keresztül. -
#11652 Microsoft Security Essential-t ajánlották többen is, nekem is bevált eddig. -
EK1TEP #11651 Milyen vírus irtót érdemes felrakni?Ami tényleg jól kiszűr mindent és csöndben el van magának a háttérben. -
#11650 Win7Loader -
Pio #11649 windows+R, "slmgr.vbs -dlv" beír, ENTER megnyom és kiírja, hogy hány REARMod van hátra. -
#11648 lehet hogy 1 évig is, nemtudom hogy működik-e, próbát megér
1 évig ingyen Windows 7
Startmenü -> Beírjuk: Regedit
Jobbgombbal rákattintunk és rendszergazdaként futtatjuk
Ide megyünk
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\Currentversion\SoftWare Protection
Megkeressük a SkipRearm parancsot...
Rákattintunk 2-szer és a 0 helyére 1-est írunk...
Így a Startmenü -> CMD parancssorba beírt: "slmgr -rearm" (idézőjelek nélkül) parancsot 8x hajthatjuk végre!!!
Így a 3 szoros ream mellé: (120 nap...)
további 8 x 30 napot kapunk (240 nap)
Végeredmény 360 Nap... -
Pio #11647 komolyra fordítva viszont igazad van, van még közel 120 napunk izgulni amiatt, hogy mikor lesz aktiválva addig pedig a türelmetlenebbek úgyis kipróbálják és megírják, hogy mire jutottak vele. -
Pio #11646 Pedig Te lennél az ideális tesztalany, hisz úgyse "laktad még be" túlságosan, ha ma installáltad... :D -
Apocalipto #11645 Én ma raktam fel a véglegest, de inkább rearmolok még 2X és használom 120 napig, majd utána aktiválom. -
#11644 Ez a lényeg:
"The extracted Windows 7 Ultimate OEM-SLP product key, 22TKD-F8XX6-YG69F-9M66D-PMJBM, can be used to activate installed Windows
7 Ultimate system, which BIOS has a valid OEM SLIC 2.1, and corresponding OEM cert, even if it’s OEM cert meant for Windows Vista. Best news is that, the product key appears to be a master OEM-SLP product key for Windows 7 Ultimate, which able to activate many OEM brands, such as HP, Dell, MSI and Lenovo. Checkout the discussion at Windows 7 forums.
Windows 7 OEM-SLP Product Key
Tip: It doesn’t matter if you have download and install Windows 7 RTM retail version ISO or Windows 7 RTM OEM version ISO. Just use the following commands to convert to OEM version:
slmgr.vbs -ilc OEM.XRM-MS (where OEM.XRM-MS is a valid OEM cert matching with SLIC 2.1 in BIOS)
slmgr -ipk 22TKD-F8XX6-YG69F-9M66D-PMJBM
Both 32-bit and 64-bit (x86 and x64) Windows 7 Ultimate system should and can be activated immediately. For Windows 7 Professional, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Basic, and Windows 7 Starter, the OEM-SLP keys haven’t been leaked, thus can’t be OEM-activated yet. It’s expected that various Windows 7 activators, Windows 7 activation toolkits, Windows 7 Loaders and etc are expected to be released by various hackers soon."
Azaz:
Csak az Ultimate aktiválható ezzel a módszerrel, offline és tehető OEM változattá, amely MINDEN eredetiség ellenőrzésen - hozzáteszem: míg az MS fel nem lép ellene rendesen - [/b]át fog menni[/b]... a hozzászólás írója szerint.
-
Pio #11643 Majd számoljatok be, hogy mire jutottatok vele... :) -
#11642 Én azért ha van a hivatalos oldalon driver frissíteni szoktam, mert sokszor a beépített driver nem olyan teljesítményű vagy funkcionalitású mint a gyártó driver-re. -
#11641 Na sikerült fölrakni. Még a net is működik... Egyelőre csillagos 5ös a win 7.
Ja és egy drivert se kellett fölraknom, mindnet fölismert magától (kivéve a net, de azt haggyuk :D) -
Johny72 #11640 Köszönöm! -
#11639 Serialt megadni a vezélrőpult/Rendszernél (control panel\system) lehet megadni. -
Johny72 #11638 Most szedtem le a 4.30.4-es Daemont!Remélem a rendszer lecseréli a régit az ujra! -
#11637 Fú nekem ez nem túl egyértelmű, sok a hájtek rizsa :DDD
Össze tudja vki foglalni esetleg, hogy is működik ez a crack? -
#11636 Szedj le egy újabb verziót a weblapjukról. -
Johny72 #11635 SOS !!! Tudna nekem valaki segiteni? Felpakoltam a Windows 7-et a gépemre. Egy Daemon-t is tettem fel, de nem müxik, leszedni meg nem tudom.Hogyan tudom lecserélni a kompatibilis verzióra? Másik dolog.A telepités elején nem adtam meg serial-t.Utólag hol tudom ezt megadni?? Választ irhat, aki tud segiteni a [email protected] -ra ,ezt minden nap nézem! Előre is köszi! -
#11634 Ennyi.
Ha még valaki várna, már nem kell :) -
#11633 Windows 7 LOADER-iAPULA -
#11632 Nem erdemes.
Nincs eleg Dx10 jatek jelenleg, amitol valami pluszt nyujtana, ellenben lassabbak a jatekok mint az XP-n. -
Pio #11631 Szerintem a gépedtől függ, ha gyengébb konfigod van, amin épphogy mennek a játékok, akkor nem feltétlenül érdemes (bár igazán komoly hátrányod akkor se származhat belőle), de ha erősebb, akkor mindenképp. Eleve a vizualitás miatt, hisz az újabb DirectX képes néhány pluszra, illetve én a saját méréseim alapján többségében jobb FPSeket is kaptam már most is és szerintem idővel optimalizáltabb drivereket/játékokat fogunk kapni ahol már tényleg markáns lehet a különbség. -
BenceYCE #11630 THX! -
#11629 -
#11628 Tegnap elég éles vita volt erről, szerintem olvass vissza. Én az igen rédemes "pártba" tartozom. -
#11627 Eddig is volt, a 2003 és 2007 megy. De valós 64bit-es verzió ha jól emlékszem a 2010-ből lesz.
-
#11626 Sziasztok!
Érdemes XP-ről áttérni 32 bites Windows 7 oprendszerre?
Főleg játszásra használom a gépem! -
BenceYCE #11625 64 bitesre van már m$office? -
ast00 #11624 megy win 7 harry potter 6? -
#11623 Nemcsak WinXP-re érvényes!
És a FORRÁS.
-
#11622 Virtuális memóriacím
Virtuális memóriáról már mindannyian hallottunk. De mi az a virtuális memóriacím? Nyílván köze van a virtuális memóriához, nem? Nos, igen is, meg nem is. Mindjárt látni fogjuk, hogy miről is van szó.
A Windows XP egy úgynevezett virtuális memóriacím táblán keresztül éri el a memóriát. Közvetlenül soha nem képes - és ez így is van jól - bármiféle címet elérni, mindig virtuális memóriacímeken keresztül olvas és ír.
Ebbe a virtuális táblába beletartozik minden memória, ami a számítógépen található, beleértve a fizikai memóriát, a virtuális memóriát , a videokártya memóriáját, és minden olyan eszköz, periféria memóriáját, melyen található valamennyi fizikai RAM. És itt jön a probléma. Ugyanis - a 32 bites operációs rendszer korlátaiból adódóan - csak egy ilyen virtuális memóriacím tábla létezik, és ebbe bele kell férnie az összes, a számítógépben található és használni kívánt memóriának is.
Tehát van összesen 32 bitnyi memóriacímünk, melynek címei 0x00000000-0xFFFFFFFF-ig terjedhetnek.
De nézzük meg, hogy hogyan is néz ez ki a valóságban.
A képzeletbeli gépünkön 1GB fizikai memória, egy 128MB-s videokártya, és egyéb elhanyagolható méretű memóriát tartalmazó periféria található, melyeket az egyszerűség kedvéért nem részletezek. A virtuális memóriacím tábla így néz ki (angol elnevezéseket használok, mivel csak angol XP-t használok):
Graphics Controller
Memory Range E8000000-EFFFFFFF (ez épp 128MB)
System Board
Memory Range 00000000-3FFFFFFF (ez épp 1GB)
Ezeket az értékeket könnyen leellenőrizhetjük a Hardverkezelőben, ha megnézzük az eszköz Resources fülét. A legtöbbször több részletben van lefoglalva az eszköznek a virtuális memóriacím, tehát valószínűleg több bejegyzést fogunk látni.
Azt hiszem ezzel eddig nincs is probléma, rengeteg szabad virtuális memóriacímünk marad a bővítésre. De mi történik akkor, amikor a számítógépünkben valóban megtalálható 4GB fizikai memória, és mellette még egy 512MB memóriával rendelkező videokártya? Nos, vizsgáljuk meg.
Windowsunk lefoglalja a virtuális táblából az 512MB területet a videokártyának (és persze minden más eszköznek is foglal, amennyiben szükséges), majd megpróbál 4GB-t lefoglalni a fizikai RAM-nak, de hoppá, itt jön a probléma, annyi már nincs. Mit tehet ilyenkor? Lefoglalja az összes maradék helyet, mely - ez esetben - 3,5GB.
Tehát, annak ellenére, hogy gépünk fizikailag 4GB memóriát tartalmaz, csak 3,5GB lesz elérhető a rendszer számára, a maradék elvész. Ez nem ugyanaz, mintha a rendszer lefoglalna egy részt a fizikai memóriából a videokártyának, egyszerűen nem is tud róla, hogy létezik az a maradék memóriarész. Persze ez a mi szempontunkból lényegtelen.
Ez az egész így néz ki:
Graphics Controller
Memory Range D0000000-EFFFFFFF (ez épp 512MB)
System Board
Memory Range 00000000-CFFFFFFF
Memory Range F0000000-FFFFFFFF (a kettő együtt 3,5GB)
-
#11621 Kösz ezt a kis gyorstalpalót :) Na megyek telepíteni... -
Pio #11620 Többet, egészen pontosan 2^34 gigát, ami egy 17 milliárd feletti szám, ahogy azt írtam is #11614-ben, de ez igazából teljesen lényegtelen, egy darabig úgyse lesz annyi és ahogy írtam, fizikai korlátok is bezavarnak még jelenleg. -
Pio #11619 Nagyon elnagyoltan úgy lehet ezt elképzelni, hogy minden egyes memória minden egyes bájtjára hivatkoznia kell valahogy a gépednek, hogy ha mondjuk egy program be akar írni valamit a memóriába, akkor a géped tudjon valahogy hivatkozni arra a memóriára, meg tudja jegyezni, hogy pontosan hol van a memóriában az a dolog, ha a későbbiekben szükség lenne rá.
Ezeknek a bájtoknak a megjelölésénél van szerepe a 32 bitnek.
32 bit az 32 egyes vagy nulla, így kiszámolható, hogy összesen 2^32-en darab különböző állapota lehet 32 mezőnyi egyesnek és nullának (2 elem 32-edfokú ismétléses variációja, suliban így nevezik a dolgot :) ). 2^32 pedig pontosan 4 giga (2^32/2^10/2^10/2^10=2^(32-10-10-10)=2^2=4) és ezért tud 4 gigányi bájtot címezni a 32 bites rendszer. -
#11618 Zsír, akkor holnap be is szerzem :)
Viccet félretéve, elég csak a partíciót törölni, majd egy újat létrehozni, vagy formázzam is? Vista volt rajta, de szinte soha nem használtam...