46641
  • BIZ0906
    A vista meg egy jó nagy szutyk inkább Win7RC
  • IMYke2.0.0.0
    "sokszor nem válaszol lefagy halál lassan éled fel a hibák után"

Biztos, hogy rendesen karbantartod?
    Mert ha igen, akkor a "karbantartást" Te valahogy egészen másképp értelmezed, mint én.
    Nekem SOSEM fagyott ki / lassult be. "Sima" XP óta használom.
    Azaz végimentem: XP, XP SP1 ENG, XP SP2 ENG, XP SP3 HUN.

• davidka003
    Én már 3 éve éve Vistát használok, a szutyok XP-t már rég el is felejtettem.
  • EK1TEP
    Pfejj én nem értem...
    Volt fent XP nemrég és hát agybajt kaptam tőle!Én minden oprendszerem használom normálisan karbantartom, de ez a szaros XP úgy felidegesített sokszor nem válaszol lefagy halál lassan éled fel a hibák után...
    Nem tudom kinek kell ez?
  • Pio
    Ha tényleg ilyen sarkításokkal operálunk, hogy a +15gb csak csicsát tartalmaz akkor tényleg felesleges folytatni a dolgot, egy fundamentalistát úgyse lehet meggyőzni.
    Arról nem is beszélve, hogy jelenleg egy egyszerűbb 500 gigás háttértárat 13ezerért be lehet szerezni.

Az Office-nál megint csak szubjektív az egész, részemről pár óra ismerkedést igényelt a dolog aztán nagy ritkán belefutottam olyan helyzetekbe, hogy pár másodpercig keresnem kellett a megoldást és most rengeteg olyan funkciót tudok 2-3 gombnyomásból elérni amiért eddig menükben kellett turkálni. Számomra megérte azt a pár óra hozzászokást az, hogy egy átlagos doksi megszerkesztése most 10-20%kal gyorsabban menjen, van akinek ez nem éri meg vagy esetleg annyira elveszik az új rendszerben, hogy nem is lesz soha hatékonyabb. A saját tapasztalatomat le tudom írni, ami az volt, hogy én is nagyon húztam a számat, hogy mi ez a baromság, aztán egyszer mondtam, hogy "van egy ráérős hétvégém, megnézem mi is ez a ribbon rendszer" és így utólag jó döntésnek bizonyult, egy hétvége se ment rá max néhány óra. De ez csak az én esetem. Valószínűleg sokan lehettek így vele, hisz ha a többség utálná akkor nem erőltetnék ezt a vonalat.
    A világ változik és lépést kell tartani vele, a legtöbb munkakörben eleve kötelező továbbképzési kvóta van és ha mondjuk egy tanár nem megy el az évi X napnyi továbbképzésére akkor nem dolgozhat tovább.
    Akinek pedig nem tetszik annak továbbra is rendelkezésére állnak a régi office-ok.
    Viszont akit azért rúgnak ki, mert képtelen megszokni az új office-t az szerintem előbb-utóbb úgyis elvérezne mert azért nem egy komoly kihívást jelentő cucc... de nyugodtan perelje be a Microsoftot, lehet, hogy leakaszt róluk pár millát :) Esetleg lobbizzon ki a főnöknél egy office továbbképzést vagy azt, hogy visszatehessék a régi office-t (a licenc elvileg rendelkezésre áll továbbra is).
  • stevenson1988
    a laptopomon (MSI WIND) szintén nem láthat, de az ok egyszerű, annak a képernyőjének a felbontása kisebb mint 1024x768, így az alap vista töltőcsík jelenik meg
    nem lehet nálad is valami hasonló a gond?
  • Pio
    windows+R gomb
    írd be, hogy msconfig és ENTER
    válts a boot fülre
    középtájt NE legyen pipa a "no GUI boot"-nál
    Mondjuk alapértelmezetten nincs is ott pipa szóval nem tudom mi történhetett vagy hogy ez okozza-e a bajt.
  • poruljartal
    az miért van, hogy eddig egy win7 emnek az indulásánál nem látható az a kis animáció?:D holott haveromnál, bárkinél van ? és nem is kurvagyors a gépem, lenne ideje kibontakozni:D

(RTM)
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony.
    Az XP is nézhet így ki egy picurka - a GB-okhoz képest - WB és ízlésesen kiválasztott (akár cirkuláltatott!) skin által.
  • IMYke2.0.0.0
    S nem logikus ez a gondolkodás mód?

Eklatáns példa (mert ugye Microsoft termék): Office 2007 vs Office 2003

Mi a lófütyinek kellett úgy átrendezni a teljes kezelőfelületet?!
    Még én is, aki NAPONTA dolgozott az Office 2003-as csomaggal (munkahely, fordítás és honlapszerkesztés, szociális ügyek intézése munak után másoknak stb.) a 2007-es Office-szal szerelt munkahelyi gépeken kamilláztam ezerrel!

Csak azért kértem el otthonra a szoftvert, hogy amikor "szövegből táblázattá" - példa volt! - kell alakítanom, akkor ne bambuljak a sok "összenyomott" kategóriákba gyűjtött vezérlőkre...
    Persze, lehet jönni a "de hisz logikusan rakták egybe a dolgokat" érvvel, de kérdem én:
    - mennyi felesleges mp / perc és gyengébb agyteljesítményű emberek esetében (értsd: titkárok/nők, gép előtt ritkán ülő főnökök, stb. stb.) akár órák,
    - mennyi energia megy kárba az új megismerésével!

A reflexszerűen és gyorsan, hatékonyan elvégzett munka jobb, mint a logikusan összepakolt szoftver által keltett vizuális extázis!
    Nekem ne két bazi nagy gomb éktelenkedjen egy menüben, hanem el tudjam végezni - minél kevesebb belefektetett felesleges kattintás / energia felhasználásával - a munkámat s ezáltal hatékony, gyors lehessek!
    Verseny szférában bizony fél perc késésért ki is rúgnak!

Otthoni felhasználóknak sem kényelmes, ha mindent újra kell tanulniuk, holott ugye egy "családba" tartozik a két szoftver...

S az analógia MINDEN emebrek által használt dologra (szoftver / tárgy) érvényes.
  • [Jakuza]
    Jah megvaltoztatom a kinezetet 11MB-vel, ahhoz nem kell +15GB :D

• [Jakuza]
    De kit erdekel a kinezeti es eleresi kulonbseg ?
    Az engem teljesen hidegen hagy, hogy csicsasabb egy OP rendszer vagy sem.
    Sokkal inkabb az erdekel, hogy ne banjon pazarloan a hardwerekkel, teszem azt a csicsert felaldozni egy csomo memoriat es + GB-kat a winchesteren.
    Nehogymar azert legyen egy operacios 20 gigas mert abbol a csicsa 15 GB.
  • Pio
    Sok ember ha már hozzászokik valamihez akkor nem szívesen cseréli le újra.
    Lásd az új "show desktop" gomb is sokkal logikusabb, gyorsabban elérhető helyre került mégis menetrendszerűen jön valaki és megkérdezi, hogy hogyan lehet visszatenni a régi helyre.
    Ugyan ez figyelhető meg ott is, hogy a mai napig az IE6 a legelterjedtebb IE verzió.
    Ha valaki hozzászokik az XPhez (ami amúgy valóban jól sikerült, ezért is szoknak hozzá szívesen az emberek, mert egy stabil, nagy tudású oprendszer) akkor nem szívesen kezdi el megszokni a hetet még ha nem is olyan sok a különbség, ráadásul a különbségek nagyjából 80-90%a tényleg logikus változtatás és 1-2 nap alatt teljesen hozzájuk lehet szokni. Mindettől függetlenül valaki bejön és meglátja, hogy milyen vastag a tálca és kis csíkok helyett nagy négyzetek vannak ott és ningy a helyén az asztal megjelenítése és a startmenüre kattintva se a klasszikus win95ös nézet fogadja és az emberek nagyrászánek nem az az első gondolata ilyenkor, hogy "biztos nem ok nélkül rendezték át, megpróbálom megszokni", hanem az, hogy "ááá ezt nem ismerem, hol lehet visszarakni a régit?".
  • [Jakuza]
    Meg szerencse, hogy ez nem igaz.
  • IMYke2.0.0.0
    "olyan lassan mukodott"...
    A Vista és a Seven késleltetett szolgáltatás betöltéseinek köszönhetően a boot valóban gyors, de nézd meg: a "felállás" (értsd: első klikked az Asztalon) alatt mennyi minden történik a background service-ek között és a RAM-od hogy apadozik!

Az XP elpöcsöl 30-40 mp-ig az elején és aztán az Asztalnál már full 100%-ban klikkelhetsz a kedvenc játékod parancsikonjára és semmi UAC, anyám-kínja...

[Hozzáteszem: én is át fogok állni Windows Seven-re, nem véletlenül írogatok ide, és olvasgatok a téma címét adó operációs rendszerről!
    De, attól ami tény, az tény. A 10 éves operációs rendszer sokkal kényelmesebb, mint a mostaniak.]
  • IMYke2.0.0.0
    "Rendes" RTM?
    A mostani nem elég "rendes"?

Az aktiválásáról már írtunk lejjebb - az aktiváló módszer az RTM-et átalakítja RC-vé, így az legálisan frissíti magát 2010. február végéig!
    Kell jelenleg ennél több?
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlen,hogy a Kaspersky Internet Sec 2009 megy a Sev7en alatt? Mert nekem az van meg hivatalosan. Csak addig nem akarom feltenni amíg nem győződök meg arról,hogy probléma nélkül megy!
    Válaszokat köszi előre is!

Üdv:JoE
  • nandorb
    a win XP alig hasznalt memoriat es olyan lassan mukodott...akar mostani firefox 3.5-os verzioja
  • nandorb
    meg a KIS9 semmi normalis beallithatosaga nincs KIS 8-ast meg nembirom folpakolni de bezzeg a nero 7-es siman folmegy...ja meg a codec-k sem mukodnek meg...KM-Player-t hasznalom meg a nero-et...
  • KranaZoli #11438
    Az viszont érdekes, hogy sok-sok XP-s gépet látok a mai napig, de basszus mindegyiken ott van vagy vmi Vista téma, vagy Seven téma?!

Mi a pöcsömért ragaszkodnak hozzá egyes emberek, mint vezetők a székeikhez az állami szférában?!
    :(
  • BEAST #11437
    egy oprendszerben milyen elet legyen? o.o
  • nandorb
    hat vazze az XP-t utalom olyan fanyar,semmi elet nincs benne...igaz hogy az uj firefox ulyan szar lett hogy legszivessebben visszaraknam az oregebb verziot...
  • stevenson1988
    működő seriallal? majd a boltban :)
  • HoReSz1975
    Rendes RTM verzió, működő seriallal
  • stevenson1988
    x64 van, magyar nyelvi csomag dettó
  • HoReSz1975
    Mikorra várható a Windows 7 Ultimate x64 HUN
  • Puhos
  • Blasta
    De nem kell egymás torkának ugrani most sztem, nem ez volt a célom, csak gondoltam megosztom veletek azt a véleményem, hogy az XP nem feltétlenül számít minden esetben (sőt!) elavult rendszernek. Ennyi. Peace :)
  • Puhos
    Tisztában vagyok vele, hogy van 64 bit-es Xp. is. Mivel én 32 bit-es op. rendszert használok, ezért írtam így.
  • Blasta
    Az XP SP3 elég stabil sztem. Máskülönben tán nem lett volna olyan sikeres oprendszer mint ami lett.

Ami felhasználóbarát volt 2000-ben, az most is az, csak az emberek kényelmesednek el kissé, de attól még az XP-ben mindent elég gyorsan megtalál és használhat az utca embere.
  • IMYke2.0.0.0
    Az én gépemen is XP SP3 dolgozik - pedig HD4850-esem van... és?
    Szegényebb lettem valamivel? Úgy érzem, nem.

A legszebb a dologban, hogy egy WindowBlinds segítségével - mai RAM mennyiségek és CPU-k mellett - szebb felületet biztosít, mint a Vista és a Seven... ha már mindenki a külcsínyre esküszik.

Netes és más egyéb biztonsági frissítések az új OS-ben?
    Ne mondja nekem senki, hogy az eddig gyűlölt "picipuha" beépített tűzfalát, kéretlen alkalmazás szűrőjét stb. hazsnálja!
    Mindenki felteszi a maga kedvelt, a Vista-vonal rendszerre fejlesztett 3rd Party vírusvédőjét, tűzfalát, azonnali üzenetküldőjét, DVD-divx és képnézegetőjét...
    Akkor mi értelme a sok "újításnak" az elmúlt 2 oprendszerben?

Ja, a DirectX 10 és 11... szemkápráztató effektek lettek hirtelen a World of Warcraft-ban? Netán 2x gyorsabban fut a CoD 2?

Emberek, azért nézzünk már a mézesmáz mögé is...

• tom235
    "Az, hogy a 32 bit-es "csak 4 gb-ot kezel összesen" és csak dx9-et tud". 64 bites xp is van amúgy.
  • bon
    A teljesítményes dologgal már a sírba lehet vinni engem, ennyi erővel egy win2000 vagy win98 gyorsabb kisebb gépet igényel mint az XP. Természetes hogy egy új korszerű oprendszer nem fog száguldani úgy mondjuk 5 éves gépen mint az XP.
  • Puhos
    Mihez képest?

A legtöbb felhasználó még a mai napig is szerintem az Xp-t használja. A Microsoft egyik legstabilabb operációs rendszeréről írunk. Az, hogy a 32 bit-es "csak 4 gb-ot kezel összesen" és csak dx9-et tud, a mai viszonyoknak ez még tökéletesen megfelel /iroda, internet, stb.../. A Vista ugyanis egyenlő a bukással - ezt ugye komoly szakemberek írták le -. Most elvárható az, hogy a sikert a Windows 7-től várja mindenki, és ezek alapján hasonlítják az Xp-hez. Én is Xp-t használok, mégpedig legálisat, amire nekem kell arra tökéletesen megfelel. Igaz felraktam a Windows 7-et, egy újsághoz kapott dvd-ről. Így most két op. rendszer van a gépen. A Win. 7 szép, teljesen más mint az Xp. komolyabb gépet igényel. Majd ha a Windows 7 is megér annyi időt amit az Xp. akkor majd el lehet mondani róla, hogy bevált és sikeres op. rendszer lett belőle. Ja és lesz annyi felhasználója mint az Xp-nek!
  • bon
    Alap ikonok: jobb gomb az asztalon személyre szabás asztal ikonok módosítása. Ikonok rendezésének kikapcsolása: jobb egérgomb az asztalon nézet és az ikonok automatikus rendezése elől kivenni a pipát. A többivel kapcsolatban nincs javaslatom.
  • Pio
    szerk.: lol, asztalon jobbklik, view és "show desktop icons". De mi a fenéért állította át? :S
  • msstz
    Akkor ezeknek az embereknek a külcsín mellett a biztonság és a felhasználóbarátiság és a stabilabb működés sem fontos.
  • bon
    Ennyi erővel win2000-et is lehetne használni, irodai munkára tökéletes.
    Munkahelyemen win2000-től kezdve minden oprendszer megtalálható a gépeinken és üzemeltetői szemmel sokkal jobb egy Vista vagy Windows 7.
    Erőforásokat jobban kihasználja, tűzfala jobb, start menüje is jobb, Xp mód is tetszik, beépített mentő szolgáltatás is hasznos, Windows update felület is jó, házirendekről nem is beszélve.
  • Pio
    Hmm, valaki, akinek volt olyan, hogy restart után átrendeződtek az ikonok el tudja mondani, hogy ő hogy oldotta meg?
    Nekem jelenleg eltűnt az ÖSSZES ikonom és vissza se tudom hozni őket sehogy, még az "alap" ikonokat (lomtár, satöbbi...) se... :S A végén vissza fogom tenni az RC-t, kevesebb volt vele a baj :)
  • EK1TEP
    Hagyjátok már azt a szaros XP-t...

OFF:
    Valaki KM player beállításban tud segíteni?
    MP classicban szebb a kép mint KM-ben!KM-ben kockás, mintha rosszul lenne nagyítva vagy nem is tudom...