Ismertté váltak a Vista hardverkövetelményei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A tényleges fejlõdést nem látom már a win98 óta. Nem látom, hogy a win2000 mitõl jobb, és a winxp miért jobb. Most persze lehet belemenni a meghajtók kezelésébe, vagy a kernel fejlesztésébe, és a különbségeibe. Ez így rendbe n is van. De könyörgöm: Egy luna nem fejlõdés! És a registry sem az. Bár errõl súlyos vitákat lehetne nyitni. Ez a gondom. Igen: Hajtítsuk ki a vista grafikus felületét, mert felesleges. És tessék belerakni végre egy jó konzolt, egy tisztességes fájlrendszert, új kernelt, vagy mittoménmit. Ehhez kelljen neki az X erõforrás, ne hülyeségekre.
Az a legszomorúbb, hogy te még ezt el is hiszed...
Másrészt, újabb MS-es hír, és egész véletlenül Nexus már megint itt osztja az észt... :/
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
Mondjuk az is lehet hogy csak paráztatják a népet a gépigénnyel hogy rohanjanak gyorsan fejleszteni és még több pénzt húzzanak ki a zsebükbõl!
(összeesküvés elmélet a háttérben😄)
Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
Szerintem te is érezni fogod a változást amikor a 2GB ramodból 1GB-ot csak az op rendszer foglal le csak azért hogy mûködhessen!
ON: Reszemrol is furcsa, hogy ilyen rendszerkovetelmenye legyen egy OS-nek. Mi marad a valodi alkalmazasok szamara, amik a tenyleges munkat vegzik?
Erre most kijönnek egy olyan op rendszerrel ami a jobb játékokat megszégyenítõ konfig követelménnyel áll elõ. Még jó hogy azt nem mondják hogy csak csúcskategóriás videókártyákon fog futni!
Hanem mert:
1. Ez kell a Q4-hez, meg a NfSMW-hoz.
2. 2GHz-alatti konfigot manapság már nem nagyon gyártanak.
És emellett persze egy ilyen gépen már az XP-is jól érzi magát.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Most meg az ember szóba se áll olyan géppel ami nem futtatja.
Amikor bejelentették, hogy nem lesz unix like konzol a vistában (pedig ígérték) minden ingerenciámat elvesztettem, hogy kipróbáljam.
Ergo: nem fikázom, mert nincs értelme 😊
Szerintem ez legyen a mérvadó. Akinek amúgy meg tényleg csak melóra kell az OS, az már az XP-ben is kikapcsolta az agyon ajnározott Luna-t.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Azért amikor win98-xp váltás volt még jóval gyorsabban fejlõdtek a hardverek. Én több mint 2 éve vettem egy amd Athlonxp 2500+ os procit. Még mindíg lehet hasonló teljesítményû semptront venni. Röhejes de hasonló áron.
Asszem emiatt kellett áttervezni a vistát menet közben mert az ms programozok is rájöttek, hogy az a vas amire tervezték a kiadás pillanatában még nem is fog létezni.
Amúgy az MS oprendszer fejlesztési koncepciója az elejétõl kezdve el van fuserálva. Illetve a win98-nak még elment. Most kezdtek rájönni hogy az oprendszernek csak a minimális szolgáltatásokkal kéne foglalkozni. Erre külön kéne építeni a grafikus héjjat. A szolgáltatásoknak-programoknak meg nem kéne megkerülnie a gyorsabb futás érdekében a userspace-t és közvetlenül kernelhívásokkal operálni. Egy nagy elhízott Bloatware az egész. Nem én találtam ki, hasonlóan nyilatkozott minap egy vezetõ Ms programozó.
Ez nem jelenti azt, hogy használhatatlan, de hogy a userek és szegény fejlesztõk életét meg fogja keseríteni az Tuti.
A C# legyen közepén koncepció kidobása egyenesen a halálból hozta vissza az egész vackot...
Naná a C# nem egy hasztalan dolog a maga helyén, de nem egy mindent megoldó csodafegyver.
Minimalizálásnál pörögve tálcára zuhnó effekt, nem egyenes szegélyû ablak keretek, extra szép árnyékolás, stb.
Na most alapjáratban ez a prockó használatot 1%-ról felnyomja 5-6%-ra az én õsöreg PIII/600-as gépemen. De én azt mondom netezés meg zenehallgatás során ezzel együtt tudok élni, hogy ne kelljen az uncsi egyenM$ kockákat néznem. Amikor meg olyan dolgot futtatok, aminek pont az az 5% hiányzik, akkor úgy is kikapcsolom.
De hogy az OS, és azon belül is a kinézete kedvéért kelljen duálmagos 64-bites proci, meg 1 GB RAM, meg normális winyó, mert emellett még swappelni merészel a "kicsike", na az szerintem már a pofátlanság csúcsa!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
persze HD videovagashoz mar erosebb gep kell ott is...
Ha 3D-s demót akarok nézni, arra ott a 3DMark vagy bármelyik scene csapat munkája 😊
Remélem gondoltak arra is, aki "csak" dolgozni szeretne vele.
Teljesen felesleges áram fogyasztást és melegedést generál ez a felület. Bár lehet, hogy a Microsoftnak van energetikai részvénye 😉
Az operációs rendszer nem egy önmagáért való szoftver.
Az én megközelítésemben csak az a szerepe, hogy azok a programok, amelyeket használni akarok, gond nélkül fussanak a gépen.
Beb.szik, ha az oprendszerhez erõsebb gép kell, mit akár egy játékhoz.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
Ezekben az ablakokban, mitõl keletkezik az a hatalmas poligónmennyiség, amit csak egy ilyen gép bír el???????
a szûkösebben élõ ember, mint a magyar is, megszerzi feketén, akkor meg semmi okunk végülis panaszkodni...
Visszatérve a Vistához, ha Classic felületet választasz akkor már lényegesen kissebb lesz az igénye...a GUI nagyon sokat eszik...
Szerintem ez a csávó csak álmodozik.