184
-
Zenty #64 Tigris nek nem kell nagy proci meg vga stb.( pedig mégis elég jol néz kih)
Minél több ram nem árt neki ,ha mondjuk pl kis millio programot akarsz futtatni egyszerre,de azért ugy alapbol mindenre elég 512 ram.
Az uj frissitett mac minibe már annyi van alapbol szal nincs gáz :D!
Mac os x és win között az a különbség ,hogy a tigrisnél vissza fele is optimalizálnak! Az is cél ,hogy a régi gépeken is jol fusson az új oprendszer ( csili vilivel is)!
A win meg olyan mint egy full grafra épitett pc game( fear stb) A lényeg ,hogy hardver gyártonak kedvezen ,hogy minél nagyobb drágáb gépet kelljen venni win-hez!
Szal a mac nem lenne rossz ,csak itt is probléma van a gamek terén! Bár ha jön az uj x86 intel prockok lehet más lesz a szitu gamek terén is :D!
Addig is átlag felhasználoknak: irodai, munka , kis játékra szerintem ez a legjobb platform!
De amig nincs sok game ratja addig nekem is marad a win nagy hardver igényel... -
apgetszaksz #63 kívncsi vagyok hogy az itt megszólalók hány vista buildet teszteletek:DDD -
vg #62 Hát igen, ez korrekt... Amikor megjelent lassan 5 éve a Windows XP emlexem már akkor is mennyien felháborottak (a ami szemmel már nevetséges) minimim hardware szükségletén. -
#61 nemhiszem hogy meg fogom vásárolni ;) úgy meg nem sírhat a pofám, ha meg mégis akkor itt volan az ideje felrakni egy linuxot :) -
strogg #60 az azért nem egy elegáns megoldás, hogy feltolsz egy OS-t, majd 10 tweak progit, hogy fusson is rendesen, mindezt horror pénzért :)
-
#59 addigra meg talán meglesznek a megoldásaink az erősforrás zabálás csökkentésére, különféle tweak progkikkal meg minden... talán... -
#58 Csak az a baj, hogy a Mikrofos ki fogja kényszeríteni az OS-cserét, ha majd beszünteti az XP terméktámogatását.
Egy GTA: San Andreas, vagy DOOM 3 pl. már nem fut Win98-on. Az XP-re való váltást is kiverték belőlünk, ha akartuk, ha nem. Ki fogják verni a gamerből, hogy előbb-utóbb Vistára váltson, az biztos. -
pepe003 #57 Pofás egy cucc lesz. De ennek minek ilyen gép? Az XP-nél is mondta haverom, h. az akkori P3 800mhz-s gépemen nem fog menni 256 rammal. Aztán még gyorsabb volt mint a Win98 :)
Amit leírnak az nem mindig igaz. -
strogg #56 bakker. fájó ly -vel :)))
Bocsesz. Szúrok egy kv-t magamba :D
-
strogg #55 A vista-t ugyanúgy az OEM-en keresztül fogják majd áttolni, mint az XP-t. XP-vel szemben is nagy volt az ellnállás, és meghonosítani a tömegekben az OEM-en keresztül sikerült. Nah meg a töméntelen warez :)
Ezzel is pont így lesz.A cégek lesznek a fályó pont, mert nagyon sok helyen még XP-re sem váltottak. -
illaes #54 Én nem értem a MikroFost, most a gépem van az oprendszerért, vagy az oprendszer van a gépemért?
Ezen azért elgondolkodhatnának!!!
Egyébként ettől szebb grafikát lehet produkálni linux alatt egy KDE desktoppal. És még nem is erőforrás igényes! -
Chriss745 #53 Azt mondja meg nekem valaki, hogy ha van 1GB ramom, és van még 800 MB körüli szabad hely benne, akkor a Windows XP minek swap-olja ki magát a SWAP-be, ha indítok egy játékot, ami mondjuk 300MB-ot eszik meg? Még mindíg marad 500MB free, de azért kiswapolja magát.
Ha kilépek a játékból meg teker 10 percig.
Persze ha kikapcsolom, akkor meg néha elfogy a memória, mert pl a strongdc felzabálja az egészet, nem beszélve a F.E.A.R.-ról.
Lehet ezt valahogy szabályozni? -
#52 sztem is az volna a jó megoldás ha kiadnának olyan válotzatokat amik nem tartalmaznak bizonyos dolgokat...
pl nem értem mi a szarért kell ennyi "számomra" felesleges programot !automatikusan! telepíteni, miért nem lehet azt megkérdezni az elején, hogy öcsi értessz hozzá? be akarod configolni a telepítést? ha az illető nem ért hozzá akkor majd az "1"-es menüt választja és fel telepűl úgy mint most. hol van az megírva, hoyg egy alap oprendszer nek 1,5-2gigát fel kell pakolni a wincsire? az alap szolgáltatásoknak mindenféle help/útmutatók és egyéb szarságok nélkül max 100-200 megának kéne lenniük... grafikus üzemmódban (és azért írtram ilyen sokat, hoyg nehogy megkövezzenek, azok akik megfeledkeznek az assemby-ről) -
lmisi #51 Igazándiból a valós oprendszer ujdonságok nem kérnek erős(ebb) vasat és a home-hobby usernek nem sokat mondanak. Pl. load balancing jobb támogatás, clusterben való működés, kikapcsolás nélküli vinyó csere, Raidek jobb támogatása, Ütemezők.....stb.
Ha a felületen reszelnek, no az igen. Itt van az MS problémája. A vista nem nyújt forradalmi újjításokat, a játékok valószínüleg lassabban futnak, az xp felülete nem olyan borzalmas, a 3d csicsa meg akár zavaró is lehet mancikának a gépírónőnek, valszeg a vista sem lesz stalabb mint az xp., persze mondani ettől még lehet a marketingeseknek.
Nincs igazi hajtóerő a cserére. Esetleg, ha egyes officok, ms komponensek csak vistan fognak futni.
Na jo ez legyen az ms baja hehehe -
#50 Lol mekkore Bin van a képeken... mi a +!%+!%+-nak?
Hogy beleférjen az OS? -
nenad #49 ez a linux windows vita mar egy kicsit faraszto, most vagy az illetok meg nem nottek fel, vagy midig jon ujabb generacio flamelni.
nem mind1 hogy a masik mit hasznal? A lenyeg hogy meg vagy elegedve vele, nem kell ezt raeroszakolni masra is...
-
#48 azt miért nem tudja megoldani az M$, hogy wintelepítésnél kérdezzen rá a megjelenítésre, pl katt erre, ha csicsát akarsz, vagy kattints erre, ha nem akarsz csicsát... szívem szerint Én még mindíg textmode-os felületen futtatnám az oprendszert egy dosnavigator jellegű filekezelővel, igaz néha jól jön ez a grafikus megjelenítés, de jó volna ha nem az lenne az alapbeállítás hogy rajta van a sok lassító csingilingi sallang... -
#47 Fogjunk össze!
Senki ne warezolja vagy vegye meg a Vistát. Ki a ráknak kell? Nekem nem.
Nagyon egyetértek itt sok előttem szólóval, hogy bár az XP stabilabb OS-t, fejlett hardvertámogatást hozott, de azért forradalmat nem.
Az XP szerintem az első olyam MS OS, mely mindenféle igényt korrektül kielégít. És míg a Win98-nál fél/1 évente szinte kötelező volt a reinstall az XP nagyon szépen elmuzsikál évekig.
Én személy szerint azért szoktam 6-9 havonta reinstallálni, mert lusta vagyok defragolni és full lassú NTFS formattal szépen helyrerakom a vinyót (ha már úgyis pörög a vinyó legalább tiszta lappal kezdjem.)
Szvsz az lenne a legjobb megoldás, ha 2 féle Vista jönne ki. Az egyik egy full extrás a másik pedig egy "gamer" verzió. Elég sokan játszanak PC-s gamekkel (én is) és egy OS reinstall után azonnal butítom az XP-t, mindent kikapcsolok ami nem kell.
Szóval a Vistából lehetne egy olyan verzió amiben nem kell a szájbahúzott messengert, msn-t, media player, ilyen olyan szolgáltatást kikapcsolgatni hanem alapból úgy települne fel, hogy semmi tupír, semmi csicsa csak tényleg az OS.
Na jó felébredtem... ilyen soha nem lesz.
Nagyon undorító azért az ha belegondoltok, hogy veszel egy XP Pro-t 30k körül és az OS szolgáltatásainak 50-60%-át az életben nem használod. A legtöbb user úgyis csak netezik, töltöget, játszik, szöveget/táblázatot szerkeszt, filmet néz, zenét hallgat.
Ezekhez a műveletekhez azért qrvára nem kell Dual Core 64 proci, 1 Giga Ram, meg 128 MB VGA CSAK AZ OS-nek.
Nekem sincs egy rossz gépem (
AsusP5AD2 Deluxe, 3.2 P4 64 bit 2MB L2 Cache, 2X 1 Giga Samsung 667, X850XT PE 256 DDR3, Audigy 4 7.1, 120 Giga Sata (nem sokára Raidben), 400 Watt Chieftec) de mégis érezthető a különbség a butított XP és a full extra XP között.
Mellesleg sokkal jobban bejön a Linux, de a vadászat a progik után már nem annyira, a kevés színvonalas játékról már nem is beszélve (az emulációt most érthető hardverigényes okok miatt hagyjuk). -
ace02 #46 ha valaki tudja hogy hol találok olyan theme-et vagy patch-et ami olyan kinézetűre varázsolja az xp-met mint amilyen a fenti képeken a vista, akkor az írja meg ide vagy küldje el privátban pls
bocs ha offtopic, vagy már kérdezte vki, vagy láma kérdés (vagy mind3) -
strogg #45 A "szórakoztató" jelzőhöz hozzátenném, hogy aki OS-hez szokott, egy szórakoztató dolognál dührohamot kap 10 perc múlva. :))))))))
És annyitm ég hozzátennék, hogy nagyon sok "átlag usert" ismerek, akinek linuxa van, és nem winje. Tényleg megszokás kérdése, hogy melyiket tolod.
(persze a direktX téma valós, és a játékosnak nem is jó a linux. Bár ki tudja. :) Aki sokat dolgozik, és időnként játszik, annak még jó lehet a linux.(pl: én játszani is azon játszom))
-
#44 azért stagnál, mert a microsoft enyhén monopolium helyezetbe került mert egy jóideje.
1: Van ott náluk egy olyan dolog mint pl a DirectX, ami már csak azért jó nekik, mert az saját MS technológia, és a mai játékok 99% azt használja, tehát linuxon nem megy semmi ilyen game.
2: a linux nem szórakoztatói op rendszer, nem az 5 éves kisgyereknek van tervezve, haenm az szó szerint egy Operációs Rendszer. Szerverekbe tökéletesen megfelelő. Nem átlagusereknek van kitalálva -
strogg #43 Major: a linux eladásai stagnálnak évek óta, és a home szegmensben :)
Tudtommal egyáltalán nicsen megbízható támpaont egy ilyen felméréshez, mert nem tudod belőni, hogy hányan töltenek magán, vagy nagyobb FTP-ról, a torrentről ne is beszéljünk, és kizárt, hogy statisztikailag megbízhatóan ki tudod mutatni, hogy hány pistike hány linuxot hány embernek írt fel CD-re.
Ezért ha megfigyeled linuxos nem nagyon tippel.
Én most mgis megteszem, hogy megosztom szubjektív véleményemet veletek. Nem esnék hanyat a meglepetéstől, ha valaki egyszer megbízhatóan alá tudja támasztani, hogy a világ a gépeinek legalább 15% min. multiboot-os, és az egy OS a linux.De ismétlem, ez szubjektív tippelés csak, és akkorát csaptam a hasamra, hogy majd kiadtam az ebédemet :))))
Szóval én nem koncentrálnék az elterjedségi adatra. Mellesleg én ezt a kérdést "linux féle bizonytalansági elv" -nek hívom ;DDDDDDDD
De gondolom az itt leírtakkal minden linuxos egyet fog érteni. -
#42 ott az ész!
a win98 óta télleg nem volt nagyon op rendszeri forradalmas ujitás. Én pl még régen a win95 helyett a 98-at azé raktam fel, mert a CD-rom a 95 nem ismerte még fel alapból, és minden szar hardverhez driver kellett. A win 2000-t anno azé raktam fel mert a 98 itt ott azért valljuk be tényleg lefagyott, a 2000 egy új alapokra helyezett win volt. Az xp viszont már kurvára semmit nem hozott ujat, amiért érdemes volt felrakni, hogy a hardverfelismeröje mindent támogat.
Most gondoljunk bele. Mi másra van még szükségünk egy OP rendszerben? A válasz sajnos már elkanyarodik a valódi kérdéstől, ugyanis ezek már (xp-től kezdve) NEM op rendszerek, inkább Szórakoztatói-OP Rendszerek. Mégis mi a fakkért rakjak fel ujabb win-t? A windows media player 3000-ért? Inter Explorer 409-ért? egyszerüen semmi újat nem nyujt az OS maga.
Nálam pl: XP-t felraktam, de pontosan mit is használok az XP "újdonságaibol" ? semmit!
email: thunderbird (nem outlook)
web: firefox (nem ie)
movie: bsplayer (0,5mbyte! és nem wmplayer)
chat: irc (nem messenger)
office: openoffice (nem ms office)
az alaprendszeren kívül igazából semmi újítását nem használom én se, és szerintem ti se az XP-nek!
Szóval miért is várjuk a Vistát annyira? Mit fogunk mi annyi pénzért kapni? Jobb, stabilabb gépet? Hát egyelöre sztem annyit érzékelünk hogy lassulni fog az egész gép a követlemény miatt. -
Kannibal #41 azért mert már az összes egyetem évekkel ezelőtt beszerezte a linuxot.;) ők teszik, ki a 4%-ot.az átlaguser meg le****ja. -
Kannibal #40 de azt az optikai meghajtós dolgot nem értem. miért követelmény, h tudja azokat? -
Kannibal #39 azért az túlzás, hogy csúcsgépek kellenek hozzá, meg hogy a jövő gépeire fejlesztik...én kicsivel több mint 1 éve vettem a gépem ami jóindulattal volt nevezhető teljesértékű középkategóriás gépnek!(akkor!!!!) és ahogy nézem simán megvan az ajánlott ill. a minimumnál jóval jobb. -
Major #38 Én most sokáig kibírtam, hogy nem szólok hozzá egyik prófétához sem :) -
Major #37 Ha a linux ennyira jó, ráadásul ingyenes, akkor miért nem azt használja mindenki? ÉS miért stagnál évek óta 5% körül. De ebbe kár belemeni, hisz volt már elég hosszászólás ezekkel kaplcsolatban 1-1 Microsoftos hír alatt.
Szokásos térítés...
Ráadásul nem kötelező, vistát hasnálni sem xp-t sem :) -
#36 Akárcsak te barátom!;) -
strogg #35 Azért a full 3D-s effektek a KDE -ben sem úszható meg olcsón. Ráadásul abban több bug is van :) Viszont egy linux tipikus példája annak, hog a csili-vili egyáltalán nem szükséges. Egy gnome, vagy enlightenment-el tökéletesen el tudod vezérelni a gépedet. De ha kényelemre vágysz ott a KDE. (horror memória igénnyel persze) -
bugger #34 Azértszép, hogy ennyit eszik, miközben pl. egy linux GUI már rég tutja mindezt, kevesebb erőforrást használva... -
strogg #33 Az nem lenne baj, hogy az OS-nek a fejlődése során növekszik a hw igénye.MErt ha ezt elutasítanánk, akkor mindenki a mai napig DOS-on heggesztene, és a csúcs játék nem a doom3, hanem a doom1 lenne, de az sem biztos, mert ő is szereti maga alá a 8mb ramot, és a 2 megás vidkarit.A gond ott van, hogy az adott erőforrás mihez kell? Tesztem azt a gondolatvezérlés.dll betöltéséhez, hogy agyhullámmal vezéreld a gépedet (fikció, de tegyük fel), vagy ahhoz a funkcióhoz, hogy a böngésződet 3D-ben megforgatva a hátulját jegyzettömbnek használd? Melyik a tényleges fejlődés. Az agyhullám user interface, vagy a forgatható ablak?
A tényleges fejlődést nem látom már a win98 óta. Nem látom, hogy a win2000 mitől jobb, és a winxp miért jobb. Most persze lehet belemenni a meghajtók kezelésébe, vagy a kernel fejlesztésébe, és a különbségeibe. Ez így rendbe n is van. De könyörgöm: Egy luna nem fejlődés! És a registry sem az. Bár erről súlyos vitákat lehetne nyitni. Ez a gondom. Igen: Hajtítsuk ki a vista grafikus felületét, mert felesleges. És tessék belerakni végre egy jó konzolt, egy tisztességes fájlrendszert, új kernelt, vagy mittoménmit. Ehhez kelljen neki az X erőforrás, ne hülyeségekre. -
Major #32 "De hogy az OS, és azon belül is a kinézete kedvéért kelljen duálmagos 64-bites proci, meg 1 GB RAM, meg normális winyó, mert emellett még swappelni merészel a "kicsike", na az szerintem már a pofátlanság csúcsa!"
Az a legszomorúbb, hogy te még ezt el is hiszed...
Másrészt, újabb MS-es hír, és egész véletlenül Nexus már megint itt osztja az észt... :/ -
#31 hehe :D ezek szerint nemcsak szivatnak hanem még unatkoznak is. na meg is oldottuk a rejtélyt (igy kell ezt irni?) -
#30 5 év múlva lehet de jelenleg még nem!
Mondjuk az is lehet hogy csak paráztatják a népet a gépigénnyel hogy rohanjanak gyorsan fejleszteni és még több pénzt húzzanak ki a zsebükből!
(összeesküvés elmélet a háttérben:D) -
#29 háát ez viszi előre a hardver részét a dolognak :D ördögi kör -
blackgamer #28 nekem a gyorsaság a legfontosabb, ha nem fog 2 másodpercet gondolkodni mire megjeleníti a startmenüt, és nem fog 3-at mire a IE-t elindítja, akkor lehet érdemes lesz rá váltani, de igazából lefele kellene mennie a hardware kövelménynek nem értem miért felfele megy -
#27 nem erröl beszélek. hanem akkor is meg most is ugy tünik számomra a szitu hogy az emberek nem gondolkoznak elöre hirtelen felindulásbol a jelenlegi hardver/gépigény arányban. majd egy-két éve és szépen összejön minden, ugy ahogy az xp-nél is van/volt. -
#26 Vicces:) Gyakorlatilag ugyanazok a reakciok mint itt:D Ezen is rohogni fogunk majd a nextgen windows kornyeken 2011 korul:D -
#25 na majd öt év mulva visszaolvassuk ezt és röhögünk magunkon meg a gépigényeken :D