• Tinman #47
    Fogjunk össze!
    Senki ne warezolja vagy vegye meg a Vistát. Ki a ráknak kell? Nekem nem.

Nagyon egyetértek itt sok előttem szólóval, hogy bár az XP stabilabb OS-t, fejlett hardvertámogatást hozott, de azért forradalmat nem.
    Az XP szerintem az első olyam MS OS, mely mindenféle igényt korrektül kielégít. És míg a Win98-nál fél/1 évente szinte kötelező volt a reinstall az XP nagyon szépen elmuzsikál évekig.
    Én személy szerint azért szoktam 6-9 havonta reinstallálni, mert lusta vagyok defragolni és full lassú NTFS formattal szépen helyrerakom a vinyót (ha már úgyis pörög a vinyó legalább tiszta lappal kezdjem.)

Szvsz az lenne a legjobb megoldás, ha 2 féle Vista jönne ki. Az egyik egy full extrás a másik pedig egy "gamer" verzió. Elég sokan játszanak PC-s gamekkel (én is) és egy OS reinstall után azonnal butítom az XP-t, mindent kikapcsolok ami nem kell.
    Szóval a Vistából lehetne egy olyan verzió amiben nem kell a szájbahúzott messengert, msn-t, media player, ilyen olyan szolgáltatást kikapcsolgatni hanem alapból úgy települne fel, hogy semmi tupír, semmi csicsa csak tényleg az OS.
    Na jó felébredtem... ilyen soha nem lesz.

Nagyon undorító azért az ha belegondoltok, hogy veszel egy XP Pro-t 30k körül és az OS szolgáltatásainak 50-60%-át az életben nem használod. A legtöbb user úgyis csak netezik, töltöget, játszik, szöveget/táblázatot szerkeszt, filmet néz, zenét hallgat.

Ezekhez a műveletekhez azért qrvára nem kell Dual Core 64 proci, 1 Giga Ram, meg 128 MB VGA CSAK AZ OS-nek.
    Nekem sincs egy rossz gépem (
    AsusP5AD2 Deluxe, 3.2 P4 64 bit 2MB L2 Cache, 2X 1 Giga Samsung 667, X850XT PE 256 DDR3, Audigy 4 7.1, 120 Giga Sata (nem sokára Raidben), 400 Watt Chieftec) de mégis érezthető a különbség a butított XP és a full extra XP között.

Mellesleg sokkal jobban bejön a Linux, de a vadászat a progik után már nem annyira, a kevés színvonalas játékról már nem is beszélve (az emulációt most érthető hardverigényes okok miatt hagyjuk).