Ismertté váltak a Vista hardverkövetelményei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Két év múlva kiröhögitek az olyat, ha valakinek "csak" 2 giga RAm-ja van. Olyanok vagytok (tisztelet a kivételnek), mint a vénasszonyok. Pletykálnak és beszélnek hülyeségeket, de a holnapot nem látják. Arra esetleg nem is gondoltatok, hogy vannak akik jobban értik ezt, mint mi.
Azonkívül pedig, a Vista elfog futni szerintem 512-n is... (Én már láttam XP-t 266mHz-n és 64 Ram-al).
A lényeg az, hogy ez véleményem szerint jó kihatással lesz a piacra nézve is: egyrészt lejönnek a hardware árak, másrészt megugrik a fejlesztés a sebesség téren is...
Ja és még valami...
Tegyetek már egy szívességet az emberiségnek... Lehet,hogy látnak minket... <#alien2>#alien2><#alien>#alien> Szal' legyetek már kicsit elõrelátóbbak. PusSz
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
Ja, korábban felmerült a DirectX probléma... Komolyabb játékkészítõk már régóta (inkább: mindig is) OpenGl-re fejlesztettek/fejlesztenek, pl. Epic, Id software... Ezenkívül a Direct3D-n kívüli részre meg ott az SDL, ami szintén rengeteg platformra elérhetõ, és poénos felületeket is lehet hozzá beállítani (aalibes UT LOL, kár hogy nehéz beállítani).
És gondolom ezse fog tudni normálisan memóriát kezelni, mert az xp is szivesebben basztatja a hülye virtuális memóriát, amikor még csak 800 mega szabad a ram-ból 😊))))))
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Megvárom, hogy hogy holnapután (jan. 6.) mit hirdet ki az Apple, mert ha jók lesznek a friss x86 gépek, akkor lehet, hogy az aktuális gépfejlesztés helyett eladom a PC-t és veszek egy inteles Mac-et.
Az egyetlen dolog, ami miatt még Win-t használok, a játékok, nem sikerült még leszoknom róluk. Ha az új Mac-ekben egészséges videocsip lesz, nem fogok sokat gondolkodni.
Aki pénzt ad érte, ám tegye 😊 Én nem adnék 😊
Nekem most ez a nap poénja 😊
Lehet megcsinálom vazze. Igaz már kaptam kettõ ilyet, de lehet ezt most bevállalom én magam, mert aranyos 😊))
http://www.free-penguin.org/
Kipróbáltam,írtam 1 kis Delphi progit. De érdekes módon ugyanez az áttetszõ felület Linux alatt nem erõforrás igényes! Miért??? A UNIX rendszerek miért nem omlanak össze? Miért ingyenesek????/a legtöbb/ Ja és miért is nem jó az XP??? S*ar tudom...dehát jobbat tõlük ne is várjunk! Xbox 360-at is meg lehet nézni...na nem húzom magam...Nekem ez a Vista vagy Longhorn vagy mi a bánat akkor sem kéne ha inygen a kezembe nyomnák! Mellesleg azt itt nem írják, de 1DVD-nyi és extrák igazából nincsenek benne!!! Tessék 1 akármilyen DVD-s Linuxot megnézni, hogy mennyi progi van hozzá! Több 100!!! És úgy morgolódok, hogy énis XP-t használok mert úgy-ahogy meg vagyok ezzel elégedve, de ez a Vista nagyon kiakasztott...bocs. Menjenek kexet kapálni szerintem. 1 oprendszer a könnyen kezelhetõsõgérõl, és optimális méretérõl, biztonságáról kell hogy ismertté válljon és nem a rendszerigényérõl!!!!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
"Fast On and Off: A Windows Vista computer starts and shuts down as quickly and reliably as a television, typically within 2 to 3 seconds."
Lehetséges ez? A win 3.1 simán hozza, de egy Vista bonyolultságú is?<#vigyor5>#vigyor5>
\"The voices are back... Excellent.\"
A gepem mar majd 1 eve 'vista kompatibilis', de meg mindig old-school kinezetu XP profot hasznalok, minden csilivillit leszedek. Nekem XP tok bevalt, atomstabil, 113 hete raktam fel, tisztan tartom a szemmettol.
En miert valtsak?
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Egyébként nem muszáj telepíteni, ha valakinek annyira nem tetszik.
Ha elolvasnátok a cikket (uram bocsá' halvány közötök lenne a kereskedelmi oprendszerek hardver követelményeinek alapjairól) akkor tudnátok, hogy nem az oprendszernek kell az ajánlott követelményû hardver, hanem a rajta futtatott komolyabb alkalmazásokhoz, játékokhoz.
Nem a vistának kell a dual core és 1 giga ram (1 évvel a kiadása elõtt az optimalizálás nélküli béta használ 200 mb ramot, teli olyan service-el amikrõl már most megmondták, hogy alap telepitésnél ki lesznek kapcsolva, mert az átlag usernek nem kell, csak a hozzáértõknek) hanem azért kell ilyen gép, hogy jól fussanak rajta a programok. És mindez még csak a béta követelménye és még van 1 év...
De mint az xp-s topic is mutatja a lámereknek mindegy mik a tények...
Én azért nem úgy választok OS-t, hogy hány game van rajta 😊))))
Ez épp olyan, hogy úgy választasz nõt, hogy hány melle van 😊
Minél több ram nem árt neki ,ha mondjuk pl kis millio programot akarsz futtatni egyszerre,de azért ugy alapbol mindenre elég 512 ram.
Az uj frissitett mac minibe már annyi van alapbol szal nincs gáz 😄!
Mac os x és win között az a különbség ,hogy a tigrisnél vissza fele is optimalizálnak! Az is cél ,hogy a régi gépeken is jol fusson az új oprendszer ( csili vilivel is)!
A win meg olyan mint egy full grafra épitett pc game( fear stb) A lényeg ,hogy hardver gyártonak kedvezen ,hogy minél nagyobb drágáb gépet kelljen venni win-hez!
Szal a mac nem lenne rossz ,csak itt is probléma van a gamek terén! Bár ha jön az uj x86 intel prockok lehet más lesz a szitu gamek terén is 😄!
Addig is átlag felhasználoknak: irodai, munka , kis játékra szerintem ez a legjobb platform!
De amig nincs sok game ratja addig nekem is marad a win nagy hardver igényel...
Mé há nem?
Mé há nem?
Egy GTA: San Andreas, vagy DOOM 3 pl. már nem fut Win98-on. Az XP-re való váltást is kiverték belõlünk, ha akartuk, ha nem. Ki fogják verni a gamerbõl, hogy elõbb-utóbb Vistára váltson, az biztos.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Amit leírnak az nem mindig igaz.
Bocsesz. Szúrok egy kv-t magamba 😄
Ezzel is pont így lesz.A cégek lesznek a fályó pont, mert nagyon sok helyen még XP-re sem váltottak.
Ezen azért elgondolkodhatnának!!!
Egyébként ettõl szebb grafikát lehet produkálni linux alatt egy KDE desktoppal. És még nem is erõforrás igényes!<#nyes>#nyes>
Ha kilépek a játékból meg teker 10 percig.
Persze ha kikapcsolom, akkor meg néha elfogy a memória, mert pl a strongdc felzabálja az egészet, nem beszélve a F.E.A.R.-ról.
Lehet ezt valahogy szabályozni?
pl nem értem mi a szarért kell ennyi "számomra" felesleges programot !automatikusan! telepíteni, miért nem lehet azt megkérdezni az elején, hogy öcsi értessz hozzá? be akarod configolni a telepítést? ha az illetõ nem ért hozzá akkor majd az "1"-es menüt választja és fel telepûl úgy mint most. hol van az megírva, hoyg egy alap oprendszer nek 1,5-2gigát fel kell pakolni a wincsire? az alap szolgáltatásoknak mindenféle help/útmutatók és egyéb szarságok nélkül max 100-200 megának kéne lenniük... grafikus üzemmódban (és azért írtram ilyen sokat, hoyg nehogy megkövezzenek, azok akik megfeledkeznek az assemby-rõl)
Mé há nem?
Ha a felületen reszelnek, no az igen. Itt van az MS problémája. A vista nem nyújt forradalmi újjításokat, a játékok valószínüleg lassabban futnak, az xp felülete nem olyan borzalmas, a 3d csicsa meg akár zavaró is lehet mancikának a gépírónõnek, valszeg a vista sem lesz stalabb mint az xp., persze mondani ettõl még lehet a marketingeseknek.
Nincs igazi hajtóerõ a cserére. Esetleg, ha egyes officok, ms komponensek csak vistan fognak futni.
Na jo ez legyen az ms baja hehehe
Hogy beleférjen az OS? <#mf1>#mf1>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
nem mind1 hogy a masik mit hasznal? A lenyeg hogy meg vagy elegedve vele, nem kell ezt raeroszakolni masra is...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Mé há nem?
Senki ne warezolja vagy vegye meg a Vistát. Ki a ráknak kell? Nekem nem.
Nagyon egyetértek itt sok elõttem szólóval, hogy bár az XP stabilabb OS-t, fejlett hardvertámogatást hozott, de azért forradalmat nem.
Az XP szerintem az elsõ olyam MS OS, mely mindenféle igényt korrektül kielégít. És míg a Win98-nál fél/1 évente szinte kötelezõ volt a reinstall az XP nagyon szépen elmuzsikál évekig.
Én személy szerint azért szoktam 6-9 havonta reinstallálni, mert lusta vagyok defragolni és full lassú NTFS formattal szépen helyrerakom a vinyót (ha már úgyis pörög a vinyó legalább tiszta lappal kezdjem.)
Szvsz az lenne a legjobb megoldás, ha 2 féle Vista jönne ki. Az egyik egy full extrás a másik pedig egy "gamer" verzió. Elég sokan játszanak PC-s gamekkel (én is) és egy OS reinstall után azonnal butítom az XP-t, mindent kikapcsolok ami nem kell.
Szóval a Vistából lehetne egy olyan verzió amiben nem kell a szájbahúzott messengert, msn-t, media player, ilyen olyan szolgáltatást kikapcsolgatni hanem alapból úgy települne fel, hogy semmi tupír, semmi csicsa csak tényleg az OS.
Na jó felébredtem... ilyen soha nem lesz.
Nagyon undorító azért az ha belegondoltok, hogy veszel egy XP Pro-t 30k körül és az OS szolgáltatásainak 50-60%-át az életben nem használod. A legtöbb user úgyis csak netezik, töltöget, játszik, szöveget/táblázatot szerkeszt, filmet néz, zenét hallgat.
Ezekhez a mûveletekhez azért qrvára nem kell Dual Core 64 proci, 1 Giga Ram, meg 128 MB VGA CSAK AZ OS-nek.
Nekem sincs egy rossz gépem (
AsusP5AD2 Deluxe, 3.2 P4 64 bit 2MB L2 Cache, 2X 1 Giga Samsung 667, X850XT PE 256 DDR3, Audigy 4 7.1, 120 Giga Sata (nem sokára Raidben), 400 Watt Chieftec) de mégis érezthetõ a különbség a butított XP és a full extra XP között.
Mellesleg sokkal jobban bejön a Linux, de a vadászat a progik után már nem annyira, a kevés színvonalas játékról már nem is beszélve (az emulációt most érthetõ hardverigényes okok miatt hagyjuk).
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
bocs ha offtopic, vagy már kérdezte vki, vagy láma kérdés (vagy mind3<#vigyor2>#vigyor2>)
És annyitm ég hozzátennék, hogy nagyon sok "átlag usert" ismerek, akinek linuxa van, és nem winje. Tényleg megszokás kérdése, hogy melyiket tolod.
(persze a direktX téma valós, és a játékosnak nem is jó a linux. Bár ki tudja. 😊 Aki sokat dolgozik, és idõnként játszik, annak még jó lehet a linux.(pl: én játszani is azon játszom))
1: Van ott náluk egy olyan dolog mint pl a DirectX, ami már csak azért jó nekik, mert az saját MS technológia, és a mai játékok 99% azt használja, tehát linuxon nem megy semmi ilyen game.
2: a linux nem szórakoztatói op rendszer, nem az 5 éves kisgyereknek van tervezve, haenm az szó szerint egy Operációs Rendszer. Szerverekbe tökéletesen megfelelõ. Nem átlagusereknek van kitalálva
Tudtommal egyáltalán nicsen megbízható támpaont egy ilyen felméréshez, mert nem tudod belõni, hogy hányan töltenek magán, vagy nagyobb FTP-ról, a torrentrõl ne is beszéljünk, és kizárt, hogy statisztikailag megbízhatóan ki tudod mutatni, hogy hány pistike hány linuxot hány embernek írt fel CD-re.
Ezért ha megfigyeled linuxos nem nagyon tippel.
Én most mgis megteszem, hogy megosztom szubjektív véleményemet veletek. Nem esnék hanyat a meglepetéstõl, ha valaki egyszer megbízhatóan alá tudja támasztani, hogy a világ a gépeinek legalább 15% min. multiboot-os, és az egy OS a linux.De ismétlem, ez szubjektív tippelés csak, és akkorát csaptam a hasamra, hogy majd kiadtam az ebédemet 😊)))
Szóval én nem koncentrálnék az elterjedségi adatra. Mellesleg én ezt a kérdést "linux féle bizonytalansági elv" -nek hívom ;DDDDDDDD
De gondolom az itt leírtakkal minden linuxos egyet fog érteni.
a win98 óta télleg nem volt nagyon op rendszeri forradalmas ujitás. Én pl még régen a win95 helyett a 98-at azé raktam fel, mert a CD-rom a 95 nem ismerte még fel alapból, és minden szar hardverhez driver kellett. A win 2000-t anno azé raktam fel mert a 98 itt ott azért valljuk be tényleg lefagyott, a 2000 egy új alapokra helyezett win volt. Az xp viszont már kurvára semmit nem hozott ujat, amiért érdemes volt felrakni, hogy a hardverfelismeröje mindent támogat.
Most gondoljunk bele. Mi másra van még szükségünk egy OP rendszerben? A válasz sajnos már elkanyarodik a valódi kérdéstõl, ugyanis ezek már (xp-tõl kezdve) NEM op rendszerek, inkább Szórakoztatói-OP Rendszerek. Mégis mi a fakkért rakjak fel ujabb win-t? A windows media player 3000-ért? Inter Explorer 409-ért? egyszerüen semmi újat nem nyujt az OS maga.
Nálam pl: XP-t felraktam, de pontosan mit is használok az XP "újdonságaibol" ? semmit!
email: thunderbird (nem outlook)
web: firefox (nem ie)
movie: bsplayer (0,5mbyte! és nem wmplayer)
chat: irc (nem messenger)
office: openoffice (nem ms office)
az alaprendszeren kívül igazából semmi újítását nem használom én se, és szerintem ti se az XP-nek!
Szóval miért is várjuk a Vistát annyira? Mit fogunk mi annyi pénzért kapni? Jobb, stabilabb gépet? Hát egyelöre sztem annyit érzékelünk hogy lassulni fog az egész gép a követlemény miatt.
Szokásos térítés...
Ráadásul nem kötelezõ, vistát hasnálni sem xp-t sem 😊
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs