184
-
#24 Itt a lényeg az hogy nem mindenkinek van pénze ilyen konfigra mint neked van. Egyébként megjegyzem egy oprendszerhez legyen elég akár az általad leírt gef3 + 256ram. Ez lenne az ideális eset csak sajnos az MS ezt figyelmen kívül hagyja.
Szerintem te is érezni fogod a változást amikor a 2GB ramodból 1GB-ot csak az op rendszer foglal le csak azért hogy működhessen! -
#23 OFF: Multkor tettem fel a Tigrist egy 400MHz-es G4-re, cseppet nem szaggatott. Maga az OS minden csilivilijevel szepen futott. Igaz RAM volt benne 8xx MB, de a videokartyaja egy 16MB-os Rage128 volt. Eleg volt neki!
ON: Reszemrol is furcsa, hogy ilyen rendszerkovetelmenye legyen egy OS-nek. Mi marad a valodi alkalmazasok szamara, amik a tenyleges munkat vegzik? -
#22 mekkora flash ezeket a hozzászolásokat olvasgatni. pedig 2001-es. "az xp utáni windozhoz már majd biztos gef 3 kell hogy szakadjanak meg meg hogy mit akarnak már 256 mega rammal :D:D -
#21 Nevetséges az egész! Egy op rendszernek a legkisebb hardverkövetelmélnyeket kéne produkálnia. Szerintem egy op rendszernél az lenne a cél hogy minél kevesebb erőforrást emészen fel a konfigból hogy a többi nagyobb gépigényű program rendesen futni tudjon.
Erre most kijönnek egy olyan op rendszerrel ami a jobb játékokat megszégyenítő konfig követelménnyel áll elő. Még jó hogy azt nem mondják hogy csak csúcskategóriás videókártyákon fog futni! -
Komolytalan #20 Az operációs rendszer biztosítja a hardware eszközök optimális kihasználtságát. MSék ezt úgy gondolták, hogy bármilyen király vasat teszel alá, úgyis kihasználja, esélyed nem lesz arra hogy esetleg valami felhasználói programot is futtass rajta. Tanuljuk meg élvezni az operációs rendszert magát, mivel mást ezentúl úgysem használhatunk. -
#19 Na de nem is azért van most mindenkinek ilyen-olyan szupergépe, mert az M$ az XP-hez ezt követeli.
Hanem mert:
1. Ez kell a Q4-hez, meg a NfSMW-hoz.
2. 2GHz-alatti konfigot manapság már nem nagyon gyártanak.
És emellett persze egy ilyen gépen már az XP-is jól érzi magát. -
#18 Amikor a win95 megjelent akkor is ez ment. Alig volt olyan gép amin jól futott.
Most meg az ember szóba se áll olyan géppel ami nem futtatja. -
strogg #17 akinek nem OS-e, ne vegye meg :). Az ismert szólás után szabadon.
Amikor bejelentették, hogy nem lesz unix like konzol a vistában (pedig ígérték) minden ingerenciámat elvesztettem, hogy kipróbáljam.
Ergo: nem fikázom, mert nincs értelme :)
Szerintem ez legyen a mérvadó. Akinek amúgy meg tényleg csak melóra kell az OS, az már az XP-ben is kikapcsolta az agyon ajnározott Luna-t.
-
#16 :DD -
lmisi #15 Azért elég húzósak ezek a követelmények.
Azért amikor win98-xp váltás volt még jóval gyorsabban fejlődtek a hardverek. Én több mint 2 éve vettem egy amd Athlonxp 2500+ os procit. Még mindíg lehet hasonló teljesítményű semptront venni. Röhejes de hasonló áron.
Asszem emiatt kellett áttervezni a vistát menet közben mert az ms programozok is rájöttek, hogy az a vas amire tervezték a kiadás pillanatában még nem is fog létezni.
Amúgy az MS oprendszer fejlesztési koncepciója az elejétől kezdve el van fuserálva. Illetve a win98-nak még elment. Most kezdtek rájönni hogy az oprendszernek csak a minimális szolgáltatásokkal kéne foglalkozni. Erre külön kéne építeni a grafikus héjjat. A szolgáltatásoknak-programoknak meg nem kéne megkerülnie a gyorsabb futás érdekében a userspace-t és közvetlenül kernelhívásokkal operálni. Egy nagy elhízott Bloatware az egész. Nem én találtam ki, hasonlóan nyilatkozott minap egy vezető Ms programozó.
Ez nem jelenti azt, hogy használhatatlan, de hogy a userek és szegény fejlesztők életét meg fogja keseríteni az Tuti.
A C# legyen közepén koncepció kidobása egyenesen a halálból hozta vissza az egész vackot...
Naná a C# nem egy hasztalan dolog a maga helyén, de nem egy mindent megoldó csodafegyver. -
#14 Ha esetleg magasnak gondoljátok a várható gépigényt, figyelmetekbe ajánlom a következő cikket és hozzászólásokat. :-) -
#13 Most a win2000-re felraktam egy csomó cuccost, hogy az ablakokat kicsit kicsinosítsam.
Minimalizálásnál pörögve tálcára zuhnó effekt, nem egyenes szegélyű ablak keretek, extra szép árnyékolás, stb.
Na most alapjáratban ez a prockó használatot 1%-ról felnyomja 5-6%-ra az én ősöreg PIII/600-as gépemen. De én azt mondom netezés meg zenehallgatás során ezzel együtt tudok élni, hogy ne kelljen az uncsi egyenM$ kockákat néznem. Amikor meg olyan dolgot futtatok, aminek pont az az 5% hiányzik, akkor úgy is kikapcsolom.
De hogy az OS, és azon belül is a kinézete kedvéért kelljen duálmagos 64-bites proci, meg 1 GB RAM, meg normális winyó, mert emellett még swappelni merészel a "kicsike", na az szerintem már a pofátlanság csúcsa! -
ac3 #12 baromsaaaaaag. mac minin a tigris kicsit sem szaggat!! akkro sem ha leterheled jol. A gui nem lassul le.... Es ugy altalaban minden program szepen fut rajta....
persze HD videovagashoz mar erosebb gep kell ott is... -
Vegas #11 menymá -
beef #10 Én csak abban reménykedem, hogy ezeket a csilli-villi effekteket majd jól ki lehet kapcsolni.
Ha 3D-s demót akarok nézni, arra ott a 3DMark vagy bármelyik scene csapat munkája :)
Remélem gondoltak arra is, aki "csak" dolgozni szeretne vele.
Teljesen felesleges áram fogyasztást és melegedést generál ez a felület. Bár lehet, hogy a Microsoftnak van energetikai részvénye ;) -
hypno #9 Hát... nem is tudom...
Az operációs rendszer nem egy önmagáért való szoftver.
Az én megközelítésemben csak az a szerepe, hogy azok a programok, amelyeket használni akarok, gond nélkül fussanak a gépen.
Beb.szik, ha az oprendszerhez erősebb gép kell, mit akár egy játékhoz. -
CsabiDuke #8 Én azt mondom hogy jó az ha van egy erős gépe az embernek, és ha valaki nem akar csili-vili kinézetet, akkor szépen le kell venni, és kész is... nem kell hozzá hiperszuper masina. Ha meg valaki olyan hogy nem win98 kinézetű oprendszerrel akar együtt dolgozni, az megveszi a keményebb gépet. Vagy esetleg erős gép és win98 kinézet... ez is egy megoldás! :D -
#7 Na most ennek az új GUI-nak nem az a lényege, hogy a grafikai effekteket a prockó helyett a GFX hardver számolja?
Ezekben az ablakokban, mitől keletkezik az a hatalmas poligónmennyiség, amit csak egy ilyen gép bír el??????? -
Akuma #6 úgyis csak az veszi meg, akinek sok pénze van, akinek meg sok van, az meg már 10* beszerezte az erős vasat alá
a szűkösebben élő ember, mint a magyar is, megszerzi feketén, akkor meg semmi okunk végülis panaszkodni... -
savior #5 micsoda veletlen, hogy mindig az eppen kaphato legjobb gepekre sikerul beloni az oprendszer kovetelmenyeit... -
quantum #4 Arról van szó, hogy ha az Aero Glass-t és minden effektet bekapcsolsz akkor kell neki ennyi. Egyébként a Tigris irős gépen érzi jól magát, Mac Minin azt hiszem szaggat rendesen, de ha nem így van úgyis megközveztek. Egyébként nem flémelni akartam
Visszatérve a Vistához, ha Classic felületet választasz akkor már lényegesen kissebb lesz az igénye...a GUI nagyon sokat eszik... -
sped #3 Nem kell kiakadni, ez várható volt. Nagyjából ilyen különbség volt a 98 és 2000/Xp között is. Kell a vas, 1000 Wattos táp, menni fog az usb-s olajsütő. Nextgen a részecskegyorsító lesz. -
Cat #2 "The current x64 processors from Intel and AMD will be excellent processors for Windows Vista, and I think well see a widespread move to 64-bit by the time Windows Vista ships."
Szerintem ez a csávó csak álmodozik. -
#1 "a kétmagos és a 64 bites processzorokra épülő konfigurációk lesznek az optimális megoldások"
hüjaj :D
" ajánlott lesz a legalább 128 MB RAM-mal felszerelt VGA-kártya"
most akkor ez windows vagy Quake5 OS?