ott az ész!
a win98 óta télleg nem volt nagyon op rendszeri forradalmas ujitás. Én pl még régen a win95 helyett a 98-at azé raktam fel, mert a CD-rom a 95 nem ismerte még fel alapból, és minden szar hardverhez driver kellett. A win 2000-t anno azé raktam fel mert a 98 itt ott azért valljuk be tényleg lefagyott, a 2000 egy új alapokra helyezett win volt. Az xp viszont már kurvára semmit nem hozott ujat, amiért érdemes volt felrakni, hogy a hardverfelismeröje mindent támogat.
Most gondoljunk bele. Mi másra van még szükségünk egy OP rendszerben? A válasz sajnos már elkanyarodik a valódi kérdéstől, ugyanis ezek már (xp-től kezdve) NEM op rendszerek, inkább Szórakoztatói-OP Rendszerek. Mégis mi a fakkért rakjak fel ujabb win-t? A windows media player 3000-ért? Inter Explorer 409-ért? egyszerüen semmi újat nem nyujt az OS maga.
Nálam pl: XP-t felraktam, de pontosan mit is használok az XP "újdonságaibol" ? semmit!
email: thunderbird (nem outlook)
web: firefox (nem ie)
movie: bsplayer (0,5mbyte! és nem wmplayer)
chat: irc (nem messenger)
office: openoffice (nem ms office)
az alaprendszeren kívül igazából semmi újítását nem használom én se, és szerintem ti se az XP-nek!
Szóval miért is várjuk a Vistát annyira? Mit fogunk mi annyi pénzért kapni? Jobb, stabilabb gépet? Hát egyelöre sztem annyit érzékelünk hogy lassulni fog az egész gép a követlemény miatt.