82
-
Pönye #82 Nagy ívbe le....om a Magyar zenészeket.
Tőlem egy fillért sem kapnak -
danjol #81 itt Németh országba ugy van letöltésért ha nem tuod kifizetni a büntetést akkor 5 évet is kaphatsz azt ha meg megkéselsz valakit és tuléli akkor csak 2évet
iotthon ilyen soha nem lesz mert azok a bunkok pénzzsebelök akik az állam éllén vannak azoknak mind1 mert nekik ugy isn megan a kenyerük pedig magyarország is simán megteheti azt amit németország mondjuk nekem nem tetszik hogy nem szabad itt kinn letölteni vagy is szabad csak lehet elkapnak szoval magyarország csak ne sirjon fölleg ne ezek a zenészek mert elöbb nézzenek oda kik cvannak az állam élén -
#80 Jahhh.
Keményen beletrafálnak a srácok a dologba :-) -
KayJay #79 He, hát én biztos h nem veszek eredetit. Eddig se vettem, tán csak 1et életemben. Leszedem akárhonnan. Most ne már h 10-12 számért fizessek ezreket, mikor ingyé is van? Engem nem zavar h hú de károsítva vannak. Hát szívás, de mit sír a szájuk, így sem fognak éhenhalni! Ez a véleményem....fékezzék meg az illegális zeneletöltést....lehetetlen! Bye! -
Farseer #78 a zene is olyan mint bármi más amiért fizetnek az emberek.. HA MEGÉRI megvenni megveszem én is, de azt ne várja senki se, hogy cd-nként 1-2 jó számért kiadjon vki 3.5-5k-t egyébként is melyikünk vesz nadrágot anélkül, h felpróbálná? én a zenével is igy vagyok, először meghalgatom, és ha úgy döntök megéri megvenni megveszem eredetibe (a minőség kedvéért) az artisjus meg a többi hulladék meg elmehet a fszmba.. [magánvélemény] -
awender #77 1989-ben vettem első zenei CD-met. Akkor kb. 3500 Ft-ot fizettem érte. Az osztrák CD-k ugyanakkor fele áron voltak elérhetőek.
Az MP3 megjelenésekor azonnal tudtam, hogy forradalom készül és a terjesztők megfizetnek a kapzsiságukért.
Én maximum 4-500 forintot vagyok hajlandó kiadni egy zenei CD-ért.
Az meg egyetlen ostoba zenekiadónak sem jut eszébe, hogy a zenéhez nem csak illegális úton lehet hozzáférni, hanem simán fel lehet venni rádiós kártyával mp3 formátumba és hallgatni ameddig csak akarod.
A lemezhamisítók elleni fellépéssel egyetértek, hiszen aki már vesz egy lemezt, az szeretne eredetit kapni, nem pedig másoltat.
Csak sajnos az eredetivel is vannak soxor minőségi gondok. -
#76 hát ha dojcslandban eredeti nirvana cdt lehet venni 5(!!!)euróért, akkor itt ne hisztizzen seni h 3000ért nem veszem meg a szánalmas próbálkozásaki dokumentációit -
#75 erről van egy southpark rész is nem, amikor metalikáés sirnak? -
Nomac #74 Ezzel nem akarok bántani senkit, de szerintem páran (tisztelet a kivételnek)elég jól élnek, ahhoz képest, hogy milyen zenei és egyéb színvonalat képviselnek. -
Nomac #73 Egyébként a képet elnézve majd megszakad a szívem. Szegény zenészek, tényleg meglátszik rajtuk a pénzkiesés. Biztos a dedikálásra is a BKV "segítségével" jutottak el :D Rohanok veszek pár CD-t, még a végén éhen halnak. -
oszi1113 #72 Ja, a T-onlinenál 350 Ft egy nóta, iTunes: 99 cent, dollár illetve euro!
Ez pont olyan, mint a Balaton, mindneki egy nyáron akar(t) meggazdagodni!
Látjuk mi lett belőle!!! -
oszi1113 #71 Cd itthon 4-6000 Ft, nyugaton 8-15 Euró!
Nem fogok ennyit fizetni! Legyen 1500-3000 Ft között egy CD, bár ennyiért külföldon már DVD-t kapok 3-5 óra extrával!
Sőt, itthon is kapok ennyiért DVD-t!
A mérhetetlen kapzsiság, ez itt a probléma! Nem lehet a terméket, szolgáltatást olyan áron eladni a piacon, amit nem ad meg érte a fogyasztó! Mindamellett, ha a termék nem minősége erősen kifogásolható, és ezzel szinte mindenki tisztában van, akkor nem tudom, hogyan lehet elvárni, hogy ilyen horribilis összegeket kiadjunk, kiadjak egy vacak Cd-ért.
Mindazonáltal engem nem zavar, ha "lopok" egy Cd-t, mert nekem a fizetésemért meg kell dolgoznom, napi 8-12 órát, ha belegongolok a külföldi "star"-ok milyen életszinvonalon élnek, és én hogy élek, akkor viszont egyenesen felháborít, hogy egy több millió dolláros villa lakója nekem azt mondja, ne tölts le, mert őt károsítom meg!
Menjenek el turnézni! Nagyobb bolt, mint a CD eladás, a U2, Eric Clapton, és még sorolhatnánk észveszejtő összegeket keres 1-1 turnéval!
A hazai előadóknak meg üzenem, nem érdekel az a szar amit zenének neveznek, és le akarják tuszkolni a torkomon!!!
Szívem szerint ingyenesen hozzáférhetővé tenném mindenki számára azt, amit már letöltöttem!
És az nem kevés :) !!! -
GodBadka #70 "egyes becslések szerint több tízmilliárdos veszteségről van szó."
Az Én becslésem szerint meg 0 forintról van szó. -
#69 remélem nem reklám, de ahogy én látom, több ilyen kéne mint a nightchild... http://www.nightchild.hu/
A minőség a fontos és ezt elérhető áron is produkálják, csak páár pl:
"'Best Of Saláta + MC Gõz - MC a rangom EP + FankaDeli - Az utolsó fasírt EP': 800 huf"
" Artoscsaba VS Góliát LP 2005: 2000 huf (8 euro) + postaköltség"
Nagyon jó előadók és sztm elérhető ár a 800, 1500, 2000 Ft és azt hiszem megér, ennél többet is, ha Győzike cucca vagy a NOX szánalmas próbálkozása...
-
#68 A magyar fájlmegosztók kiáltványa
Reagálva a "magyar zenészek kiáltványára" (www.egyuttazeneert.hu) a magyar fájlmegosztó zenehallgatók véleményét is szeretném hasonló formában megfogalmazni:
1. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár legális CD- és MC-vásárlásainkkal a magyar zenepiac forgalmának legalább 60 százalékát adjuk. Minden olyan kísérlet, amely bennünket tolvajnak, bűnözőnek állít be, azt jelenti, hogy a zeneipar és az általuk félrevezetett zenészek háborút indítanak saját vásárlóik ellen. Ezt sajnos nem mókásnak, hanem nagyon szomorúnak találjuk.
2. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár megígérjük, hogy jövedelmünk eddigi arányos részét fogjuk a továbbiakban is elkölteni legális zenevásárlásra, amennyiben a magyar zenészek színvonalas, jó zenét fognak gyártani, és ez kapható is lesz a tartalomnak megfelelő, igényes formában.
3. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár – mivel valóban szeretjük a jó zenét – ezúton szeretnénk fellépni a magyar zenészek kiadók és terjesztők általi totális kizsákmányolása ellen. Egyszerűen abszurd állapotnak tartjuk, hogy a bolti CD-k árának kevesebb mint 10 százalékát kapják meg azok, akik ezeket valójában megalkotják. A rabszolga-, lány- és drogkereskedelmen kívül nem ismerünk olyan "iparágat", ahol hasonló kizsákmányolás folyna. Szívesen segítünk a magyar zenészeknek, ha olyan alternatív internetes kereskedelmi formákban szeretnék műveiket terjeszteni, ahol a szakma vámszedőit végre lerázhatják.
4. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár elítéljük a kiadók és terjesztők azon praktikáit, amelyekkel a független zenészeket ellehetetlenítik. Nem tartjuk normális dolognak, hogy a kiadók a tv- és rádióadókat lefizetik, illetve megfélemlítik, hogy azok csak az általuk "futtatott" zenéket játsszák.
5. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár különösen elítéljük a kiadók által felállított "alapítványok" olyan tevékenységét, mely mindnyájunk bűnözővé minősítésén dolgozik. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a magyar jog félreértelmezésével, a rendőrség félrevezetésével lényegében a demokratikus alapjogok megdöntésén és így a kérdéskörben az iparág keretein túlnyúló – általuk ellenőrzött – totális diktatúra megvalósításán dolgoznak.
6. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár igyekszünk mindent megtenni a zenekiadók bábjaként használt – kis számú – zenész felvilágosítására. Sajnos mivel jelenleg más lehetőség nem áll rendelkezésünkre, a saját költségvetésünkből jelenleg legális zenevásárlásra fordított pénzünkből ezután megpróbálunk inkább független zenészek műveit vásárolni. Viszont szerintünk legtöbbünknek nem esik nehezére kijelentenünk és a továbbiakra is megígérnünk, hogy az "Együtt a zenéért" mozgalom zenészeit és zenekarait még ingyen sem hallgatjuk. A – lefizetett – rádiókban és tv-kben úgyis mennek eleget, másrészt nem érezzük, hogy nélkülük túl nagy veszteség érne bennünket...
Tisztelettel:
500 000 aláírás
-
onimusha #67 "Eredetileg 30 zenész és zenekarral indult a kampány, ám közben további 77 művész csatlakozott" szépek ezek a számok, de ebből kb. 1-2 zenekar/művész van akit joggal annak is hívhatnánk, a többi szépen kiöltözött f kalap meg ne nyafogjon, hogy nincs pénzem új kocsira, jajj de meg vagyok károsítva, "A Dedikálás Napja alkalmából 2390, illetve 2890 forintos áron lehetett hozzájutni a hazai, és 3390, illetve 3890 forintos áron a külföldi kiadványokhoz." nah ha 2,5kért én is többet vennék cd-t, de térjenek már észhez ki beszél itt MAGYAR zenéről ? nemtom én nem is emlékszem ,hogy magyar zenekar/művész cd-t vettem volna, külföldit igen, sztem a letöltőknél is van, a szar az ingyen sem kell -
#66 Veszek ki egy hét szabit, hogy tudjam őket sajnálni. -
#65 Hát nem értitek mekkora kárt okoznak a zeneletöltők?????????????
Szegény Britni a csúnya zenekalózok miatt nem tud új Lear Jet-et venni, Master P.-nek meg miattuk nem telik új 33 szobás villára!!!! -
strogg #64 Bocs, tévedés, a karakterkódolás ugrott szét, de nagyon durván
-
#63 Egyetértek Én is most vettem hétvégén a Corában eredeti DVD9es Vidocq-ot egy 1000ért Fogadjunk ,hogy több ilyen "ezres" film elmegy, mint 5-6kás!
De eredeti zenei CDt nem fogok venni, már csak azért sem, mert, amit a magyar előadók csinálnak szánalmas....van néhány kivétel pl: Ákos
A hallgathatót meg inkább letöltöm a morpheusról!
DC++t nem használok, akkora forgalm mellet, mint ami nekem van(1Gb fe-le töltés) -
strogg #62 SRÁCOK!!!
Nézzétek meg a bsa honlapját, azon belül is a bejelentő űrlapot.
Nekem nagyon gázosan néz ki. Én úy lűátom, egy kcisit megtörögették. Jól látom? erősítsétek meg ha igen. Semmilyen akrakter kódolással nem hajlandó működni, szal szerintem szétcsapták. -
Roli #61 egyetértek! csatlakozok hozzád, hozzunk létre egy ellenszervezetet! -
LowEnd #60 Én megveszem
- A tesco gazdaságos 1000 Ft-os filmeket (kafák vannak köztük: Kill Bill, Chicago, Zongorista és társai)
- Azokat a játékokat, amikkel sokat játszok, nem csak egyszer, és nem drágák: pl Counter Strike ;)
- És azokat a szoftvereket, amikkel pénzt keresek.
A letöltés meg arra jó, hogy el tudjam dönteni, mi melyik kategoriába fog tartozni. Akinek nem tetszik az beka***ja :D
Uff -
Komolytalan #59 Azt nem értem ilyen sz.rokat mé kell az sg-nek leközölnie. Aki nem hülye úgyis tudja miről van szó: a pénz még több pénzt akar. ASWA és társai azt is kimagyaráznák ha minden 2. csecsemőt ledarálnának kolbászba, hogy legyél boldog mert milyen finom kaja lett a gyerekedből. -
Caro #58 3:Hát az nem ártana.
Kedves demagóg jogvédő barátaink arról elfeletkeznek, hogy szolgáltatásból nem lehet megélni, ahhoz termelő ágazat kell.
Legalábbis Magyarország nem nagyon exportál szolgáltatást...
De persze lökik csak a süketdumájukat, és az emberek egy része meg még be is veszi :D -
irkab1rka #57 1, mindenki aki beírt a cikkre ellenőrizve lesz. Akinél illegális letöltést találok, azt kiebrúdalom az internetről.
2, Mindenki aki nem vesz jövőre legalább 1 cd-t a mahasztól, azt meg fogjuk verni, mert nem hozza a hasznot, tehát kárt okoz az éves eladási tervekhez képest.
3, leszarom a "jogvédőket", most már olyan államot akarok, ahol támogatják az agrárvállalkozókat és nem csak a jogászokat.
-
Fre576 #56 Istenemre mondom hopp-nak minden szavával egyetértek !Mennyivel jobb lenne eredetiben látni a ps2-es játékaimat a polcon.Mennyivel jobb lenne full dvd filmekkel szórakoztatni magam, DE NEM TUDOM MEGVENNI !Tudom most az audio cd-ről van szó de ez lesz a következő téma már látom. -
#55 És ez így is van. Egyszerűen hülyék a kiadók, mint amilyenek a jogaikhoz ragaszkodó nemesek voltak anno. Nem hátráltatni kellene a fejlődést, és nem vergődni, hanem okosnak lenni és kihasználni. Számonként x száz forintért megrendelhető eredeti cd, amire te válogathatod össze a számokat, internetes zeneáruházak (amit én személy szerint biztosan nem használhatnék, ha letölthetem ingyen is), stb. Ők is kaszálhatnának belőle, bármilyen gusztustalan népség is, de hülyék hozzá, inkább habzó szájjal mondják a magukét. -
hopp #54 Nézzük csak mi is a helyzet ma!
1.) Magyarországon saját használatra legálisan tölthető le minden audio/video fájl.
2.) a CD/DVD lemezeken van matrica, ami azt jelképezi, hogy az adathordozó árába be van építve a jogdíj
Ennek ellenére baszogatnak, ha van pofád letölteni valamit és felírod CD-re. Arról már nem is beszélek, hogy mennyi pénzt kapnak a zenészek egy album árából (nem véletlenül nyilatkozik sok zenész úgy, hogy őt nem zavarja a letöltés, legalább eljut a zenéje sok emberhez, és elmennek a koncertre).
A másik érdekes dolog az, ha én készítek egy zenét, amit én írtam, én hangszereltem, én játszottam fel, stb. és neadjisten a neten elérhetővé akarom tenni, akkor nekem azért jogdíjat kell fizetnem, hogy megvédjék a jogaimat. Ha én nem akarom, hogy megvédjék a jogaimat, akkor megsértem a szerzői- és szomszédos jogokat. Ez engem egy picit a maffia által szedett védelmi pénzekre emlékeztet...
A hab a tortán az, hogy azért is fizetned kell havidíjat, ha van egy kocsmád, és azt szeretnéd, hogy a RÁDIÓ szóljon a helyiségben. Igen, az a rádió, amit bárki foghat ingyen, amin azokat a zenéket játszanak, amikért a rádió üzemeltetője már amúgyis súlyos jogdíjakat fizetett.
Kedves jogvédők, veletek érzek, tudom, hogy sok benzin kell az A8-asba, de kicsit el kellene gondolkozni ezeken a dolgokon.. 6-8ezer forint egy sima CD, amin van 40 percnyi zene, ebből 2 szám hallgatható (magyarok esetében ez legtöbbször erősen konvergál a nullához). Egész véletlenül nem azért csökkennek az eladások, mert az átlagembernek nincs ennyi pénze egy albumra, amiről 2 számot hallgatna meg? Jó esetben. Sok esetben meg hallgathatatlan az egész.. :D
El kéne fogadni, hogy az internet terjedésével az "információ szabadsága" kifejezés egy picit kitágult. Át kellene alakítani a piacot. Több igényes zenét kellene csinálni és főként több igényes koncertet, ahol nem 20 perces playbacket kapsz 10ezerért.. Mellesleg a rajongók általában megveszik a kedvencüket eredetiben (legalábbis én.. amit szeretek, azt szeretem szép csomagolásban látni..) Sőt, velem már volt olyan, hogy valamit azért vettem meg eredetiben, mert letöltöttem netről, bejött és megvettem. Viszont minden szarra nem fogom elverni a pénzem. -
roliika #53 Na ja. + Legalább a zenésznek adnák oda a lét! Pl ha 6000Ft 1 nyamvadt cd, akkor azt a zenész kapja meg, mert ő volt aki megdolgozott érte, nem a sok kis buzgómócsing. Aztán ha 6-ot kér akkor vagy megveszik, vagy nem. És így lehet hogy pár zenész magába szállna és kiderülne leginkább az árakból, kinek menyit ér a munkája, ki mit ad érte. Lenne ám Tesco gazdaságos Sájgájsz....:-D -
#52 érdekes hogy amint megjelenik egy dvd mindenki örül, hogy végre megveheti a kedvenc filmjét extrákkal meg minden okossággal. gyüjtögeti két hónapig a kis pénzecskéjét. ám közben egy dvd ujság mellékletként odaadja a film dvdjét, persze szépen lebutítva, semmi extra, még reklámot is raknak rá. és aztán hipp hopp eltünnek a boltokbol a film eredeti dvdi, csak a buta változatot lehet kapni, persze azt 1000 forintért. akkor most mit vegyen meg a filmbuzi?
EZ MIÉRT VAN?
A zene meg: hát én örülnék az mp3ak adta ingyenreklámnak a zenészek helyében. -
strogg #51 Erről írtam egy ma reggeli szösszentet a blogomban.Akit érdekel: http://szabad.dox.hu
Majd rájönnek, hogy nem megy. Minnél jobban próbálkoznak, annál nagyobb lesz az emberek ellenállása. Ennek ékes tendenciáját látjuk nap mint nap. -
Fre576 #50 -Én nem sajnálom őket 1 percig sem ,mivel 1 zene" MŰVET" a nagy átlag kb 20 perc alatt "megír" (vagy megkapják a kész dalt) külömböző PC-s progik segítségével ,aztán kiállnak tátogni 150eft-ért a külömböző diskókba, szinpadokra kb 30 percig.Szerintem ez NEM művészet!!!(tisztelet a kivételnek!!!)
- A másik meg ,hogy 1 családos emberke aki 1 hónapi munkájáért kap 80000ft-ot az nem biztos ,hogy megengedheti magának ezeket a cd-árakat! -
fflx #49 itt megint megprobaljak osszemosni a hamisitokat es a letoltoket.
mert ugye az egyik illegalis, a masik meg nagyon faj nekik. -
BlackVoid #48 Egyebkent a zeneszeket en tenyleg sajnalom, kapnak kb. 50Ft-ot egy eladott CD utan. Tobb eszuk is lehetne mint a kiadok tamogatasa. Ha fizetos SMS-ert letolthetove tennek a szamaikat, akkor tobb penzt kereshetnenek. -
BlackVoid #47 En bojkottalom a zenei CD-ket. Filmet veszek, de csak az 1000 Ft-ost, annal tobbet nem er.
A fajlcsere az nem uzlet senkinek, meg olyan fajlcserelot nem lattam ahol penzert lehetett letolteni.
Szerintem $1/szam is SOK! Foleg ha valami DRM-mel vedett szar formatumot adnak erte, amivel aztan szorakozni kell ha netan mashol akarod hallgatni.
Masolni egyebkent sem illegalis, annyit masolok magamnak amennyit akarok - es abbol is megkapjak a penzuket az ingyenelo jogvedok, mert rajt van a matrica az irhato CD-n is. Egyebkent ajanlom, hogy kulfoldon vegyetek az irhato CD-t es DVD-t, ott kevesebb rajta a jogdij.
Egyebkent kene szervezni valami felhasznalok jogait vedo szervezetet....
-
htmm #46 "A kalózpiac óriási üzlet, egyes szakemberek megkockáztatják, hogy a kalózkodás jobb üzlet, mint a drog, ráadásul jóval kisebb a kockázat. A kábítószer ugyanis elleni küzdelem mindenhol a világon prioritást élvez, de legalábbis a kalózkodás elé sorolódik szinte mindenhol a világon."
Hatalmas uzlet, meg sosem fizettem warezert. Hamar warez, legyen ingyenes ;]
Azert szerencsere megis vannak olyan zenekarok, akik letolthetove teszik a dalaikat. És mégis az összes lemezük "sold out". Nahát. -
[HUN]Stanlee #45 Hat igen, mi szamit erteknek? van akinek a megagany sztarjai erteket allitanak elo, nekem nem. Amugy meg ezekre a toketlenekre a kepen is szukseg van, mert erre vagyik a nep: gyoziket is miert nezik annyian a tv-ben? ha kaki lenne akkor nem nezne senki. es miert nem neznek az emberek pl Spiegel Tv-t, sepktrumot, NG-t? mert az egy szuk retegnek jo. a tobbi meg a media altal nyomott iztelen mindent megeszi, beveszi es szereti...
off:
nemetben a prostik adoznak, a munkakozvetito iroda is kiutalja oket, orvosi tesztek, engedelyek, ellenorzesek rendszeresen. Szarok a magyar prudsegre, kepmutatosagra, hogy nem lehet csinalni borbelyhazakat. jo biznisz lenne az allamnak, es az emeberek sem betegednenek meg, kulturaltan lephetnek felre:-) off vege -
echo #44 Szerintem ilyen művészettel, meg értékkel jönni fölösleges, mert nincsenek kritériumok rá, hogy mi is számít annak, tök relatív az egész... -
roliika #43 Ez kb olyan hogy nekem most 400 milliárd forint a veszteségem. Miért? Mert nem én kapom. :-)))