Harc a zenéért - nem túl kockázatos a kalózkodás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tõlem egy fillért sem kapnak<#mf3>#mf3>
iotthon ilyen soha nem lesz mert azok a bunkok pénzzsebelök akik az állam éllén vannak azoknak mind1 mert nekik ugy isn megan a kenyerük pedig magyarország is simán megteheti azt amit németország mondjuk nekem nem tetszik hogy nem szabad itt kinn letölteni vagy is szabad csak lehet elkapnak szoval magyarország csak ne sirjon fölleg ne ezek a zenészek mert elöbb nézzenek oda kik cvannak az állam élén
Keményen beletrafálnak a srácok a dologba :-)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Az MP3 megjelenésekor azonnal tudtam, hogy forradalom készül és a terjesztõk megfizetnek a kapzsiságukért.
Én maximum 4-500 forintot vagyok hajlandó kiadni egy zenei CD-ért.
Az meg egyetlen ostoba zenekiadónak sem jut eszébe, hogy a zenéhez nem csak illegális úton lehet hozzáférni, hanem simán fel lehet venni rádiós kártyával mp3 formátumba és hallgatni ameddig csak akarod.
A lemezhamisítók elleni fellépéssel egyetértek, hiszen aki már vesz egy lemezt, az szeretne eredetit kapni, nem pedig másoltat.
Csak sajnos az eredetivel is vannak soxor minõségi gondok.
engem gyíkká változtatott de már elmúlt
Ez pont olyan, mint a Balaton, mindneki egy nyáron akar(t) meggazdagodni!
Látjuk mi lett belõle!!!
Nem fogok ennyit fizetni! Legyen 1500-3000 Ft között egy CD, bár ennyiért külföldon már DVD-t kapok 3-5 óra extrával!
Sõt, itthon is kapok ennyiért DVD-t!
A mérhetetlen kapzsiság, ez itt a probléma! Nem lehet a terméket, szolgáltatást olyan áron eladni a piacon, amit nem ad meg érte a fogyasztó! Mindamellett, ha a termék nem minõsége erõsen kifogásolható, és ezzel szinte mindenki tisztában van, akkor nem tudom, hogyan lehet elvárni, hogy ilyen horribilis összegeket kiadjunk, kiadjak egy vacak Cd-ért.
Mindazonáltal engem nem zavar, ha "lopok" egy Cd-t, mert nekem a fizetésemért meg kell dolgoznom, napi 8-12 órát, ha belegongolok a külföldi "star"-ok milyen életszinvonalon élnek, és én hogy élek, akkor viszont egyenesen felháborít, hogy egy több millió dolláros villa lakója nekem azt mondja, ne tölts le, mert õt károsítom meg!
Menjenek el turnézni! Nagyobb bolt, mint a CD eladás, a U2, Eric Clapton, és még sorolhatnánk észveszejtõ összegeket keres 1-1 turnéval!
A hazai elõadóknak meg üzenem, nem érdekel az a szar amit zenének neveznek, és le akarják tuszkolni a torkomon!!!
Szívem szerint ingyenesen hozzáférhetõvé tenném mindenki számára azt, amit már letöltöttem!
És az nem kevés 😊 !!!
Az Én becslésem szerint meg 0 forintról van szó.
A minõség a fontos és ezt elérhetõ áron is produkálják, csak páár pl:
"'Best Of Saláta + MC Gõz - MC a rangom EP + FankaDeli - Az utolsó fasírt EP': 800 huf"
" Artoscsaba VS Góliát LP 2005: 2000 huf (8 euro) + postaköltség"
Nagyon jó elõadók és sztm elérhetõ ár a 800, 1500, 2000 Ft és azt hiszem megér, ennél többet is, ha Gyõzike cucca vagy a NOX szánalmas próbálkozása...
\"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz.\" /Larry Wall/
Reagálva a "magyar zenészek kiáltványára" (www.egyuttazeneert.hu) a magyar fájlmegosztó zenehallgatók véleményét is szeretném hasonló formában megfogalmazni:
1. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár legális CD- és MC-vásárlásainkkal a magyar zenepiac forgalmának legalább 60 százalékát adjuk. Minden olyan kísérlet, amely bennünket tolvajnak, bûnözõnek állít be, azt jelenti, hogy a zeneipar és az általuk félrevezetett zenészek háborút indítanak saját vásárlóik ellen. Ezt sajnos nem mókásnak, hanem nagyon szomorúnak találjuk.
2. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár megígérjük, hogy jövedelmünk eddigi arányos részét fogjuk a továbbiakban is elkölteni legális zenevásárlásra, amennyiben a magyar zenészek színvonalas, jó zenét fognak gyártani, és ez kapható is lesz a tartalomnak megfelelõ, igényes formában.
3. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár – mivel valóban szeretjük a jó zenét – ezúton szeretnénk fellépni a magyar zenészek kiadók és terjesztõk általi totális kizsákmányolása ellen. Egyszerûen abszurd állapotnak tartjuk, hogy a bolti CD-k árának kevesebb mint 10 százalékát kapják meg azok, akik ezeket valójában megalkotják. A rabszolga-, lány- és drogkereskedelmen kívül nem ismerünk olyan "iparágat", ahol hasonló kizsákmányolás folyna. Szívesen segítünk a magyar zenészeknek, ha olyan alternatív internetes kereskedelmi formákban szeretnék mûveiket terjeszteni, ahol a szakma vámszedõit végre lerázhatják.
4. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár elítéljük a kiadók és terjesztõk azon praktikáit, amelyekkel a független zenészeket ellehetetlenítik. Nem tartjuk normális dolognak, hogy a kiadók a tv- és rádióadókat lefizetik, illetve megfélemlítik, hogy azok csak az általuk "futtatott" zenéket játsszák.
5. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár különösen elítéljük a kiadók által felállított "alapítványok" olyan tevékenységét, mely mindnyájunk bûnözõvé minõsítésén dolgozik. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a magyar jog félreértelmezésével, a rendõrség félrevezetésével lényegében a demokratikus alapjogok megdöntésén és így a kérdéskörben az iparág keretein túlnyúló – általuk ellenõrzött – totális diktatúra megvalósításán dolgoznak.
6. Mi, az 500 000 magyar fájlmegosztó állampolgár igyekszünk mindent megtenni a zenekiadók bábjaként használt – kis számú – zenész felvilágosítására. Sajnos mivel jelenleg más lehetõség nem áll rendelkezésünkre, a saját költségvetésünkbõl jelenleg legális zenevásárlásra fordított pénzünkbõl ezután megpróbálunk inkább független zenészek mûveit vásárolni. Viszont szerintünk legtöbbünknek nem esik nehezére kijelentenünk és a továbbiakra is megígérnünk, hogy az "Együtt a zenéért" mozgalom zenészeit és zenekarait még ingyen sem hallgatjuk. A – lefizetett – rádiókban és tv-kben úgyis mennek eleget, másrészt nem érezzük, hogy nélkülük túl nagy veszteség érne bennünket...
Tisztelettel:
500 000 aláírás
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
xbox360+komputer
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Szegény Britni a csúnya zenekalózok miatt nem tud új Lear Jet-et venni, Master P.-nek meg miattuk nem telik új 33 szobás villára!!!! <#alien>#alien>
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
De eredeti zenei CDt nem fogok venni, már csak azért sem, mert, amit a magyar elõadók csinálnak szánalmas....van néhány kivétel pl: Ákos
A hallgathatót meg inkább letöltöm a morpheusról!
DC++t nem használok, akkora forgalm mellet, mint ami nekem van(1Gb fe-le töltés)
Nézzétek meg a bsa honlapját, azon belül is a bejelentõ ûrlapot.
Nekem nagyon gázosan néz ki. Én úy lûátom, egy kcisit megtörögették. Jól látom? erõsítsétek meg ha igen. Semmilyen akrakter kódolással nem hajlandó mûködni, szal szerintem szétcsapták.
- A tesco gazdaságos 1000 Ft-os filmeket (kafák vannak köztük: Kill Bill, Chicago, Zongorista és társai)
- Azokat a játékokat, amikkel sokat játszok, nem csak egyszer, és nem drágák: pl Counter Strike 😉
- És azokat a szoftvereket, amikkel pénzt keresek.
A letöltés meg arra jó, hogy el tudjam dönteni, mi melyik kategoriába fog tartozni. Akinek nem tetszik az beka***ja 😄
Uff
Kedves demagóg jogvédõ barátaink arról elfeletkeznek, hogy szolgáltatásból nem lehet megélni, ahhoz termelõ ágazat kell.
Legalábbis Magyarország nem nagyon exportál szolgáltatást...
De persze lökik csak a süketdumájukat, és az emberek egy része meg még be is veszi 😄
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
2, Mindenki aki nem vesz jövõre legalább 1 cd-t a mahasztól, azt meg fogjuk verni, mert nem hozza a hasznot, tehát kárt okoz az éves eladási tervekhez képest.
3, leszarom a "jogvédõket", most már olyan államot akarok, ahol támogatják az agrárvállalkozókat és nem csak a jogászokat.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Starcraft + Diablo III - esemve
1.) Magyarországon saját használatra legálisan tölthetõ le minden audio/video fájl.
2.) a CD/DVD lemezeken van matrica, ami azt jelképezi, hogy az adathordozó árába be van építve a jogdíj
Ennek ellenére baszogatnak, ha van pofád letölteni valamit és felírod CD-re. Arról már nem is beszélek, hogy mennyi pénzt kapnak a zenészek egy album árából (nem véletlenül nyilatkozik sok zenész úgy, hogy õt nem zavarja a letöltés, legalább eljut a zenéje sok emberhez, és elmennek a koncertre).
A másik érdekes dolog az, ha én készítek egy zenét, amit én írtam, én hangszereltem, én játszottam fel, stb. és neadjisten a neten elérhetõvé akarom tenni, akkor nekem azért jogdíjat kell fizetnem, hogy megvédjék a jogaimat. Ha én nem akarom, hogy megvédjék a jogaimat, akkor megsértem a szerzõi- és szomszédos jogokat. Ez engem egy picit a maffia által szedett védelmi pénzekre emlékeztet...
A hab a tortán az, hogy azért is fizetned kell havidíjat, ha van egy kocsmád, és azt szeretnéd, hogy a RÁDIÓ szóljon a helyiségben. Igen, az a rádió, amit bárki foghat ingyen, amin azokat a zenéket játszanak, amikért a rádió üzemeltetõje már amúgyis súlyos jogdíjakat fizetett.
Kedves jogvédõk, veletek érzek, tudom, hogy sok benzin kell az A8-asba, de kicsit el kellene gondolkozni ezeken a dolgokon.. 6-8ezer forint egy sima CD, amin van 40 percnyi zene, ebbõl 2 szám hallgatható (magyarok esetében ez legtöbbször erõsen konvergál a nullához). Egész véletlenül nem azért csökkennek az eladások, mert az átlagembernek nincs ennyi pénze egy albumra, amirõl 2 számot hallgatna meg? Jó esetben. Sok esetben meg hallgathatatlan az egész.. 😄
El kéne fogadni, hogy az internet terjedésével az "információ szabadsága" kifejezés egy picit kitágult. Át kellene alakítani a piacot. Több igényes zenét kellene csinálni és fõként több igényes koncertet, ahol nem 20 perces playbacket kapsz 10ezerért.. Mellesleg a rajongók általában megveszik a kedvencüket eredetiben (legalábbis én.. amit szeretek, azt szeretem szép csomagolásban látni..) Sõt, velem már volt olyan, hogy valamit azért vettem meg eredetiben, mert letöltöttem netrõl, bejött és megvettem. Viszont minden szarra nem fogom elverni a pénzem.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
EZ MIÉRT VAN?
A zene meg: hát én örülnék az mp3ak adta ingyenreklámnak a zenészek helyében.
Majd rájönnek, hogy nem megy. Minnél jobban próbálkoznak, annál nagyobb lesz az emberek ellenállása. Ennek ékes tendenciáját látjuk nap mint nap.
- A másik meg ,hogy 1 családos emberke aki 1 hónapi munkájáért kap 80000ft-ot az nem biztos ,hogy megengedheti magának ezeket a cd-árakat!
mert ugye az egyik illegalis, a masik meg nagyon faj nekik.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
A fajlcsere az nem uzlet senkinek, meg olyan fajlcserelot nem lattam ahol penzert lehetett letolteni.
Szerintem $1/szam is SOK! Foleg ha valami DRM-mel vedett szar formatumot adnak erte, amivel aztan szorakozni kell ha netan mashol akarod hallgatni.
Masolni egyebkent sem illegalis, annyit masolok magamnak amennyit akarok - es abbol is megkapjak a penzuket az ingyenelo jogvedok, mert rajt van a matrica az irhato CD-n is. Egyebkent ajanlom, hogy kulfoldon vegyetek az irhato CD-t es DVD-t, ott kevesebb rajta a jogdij.
Egyebkent kene szervezni valami felhasznalok jogait vedo szervezetet....
Hatalmas uzlet, meg sosem fizettem warezert. Hamar warez, legyen ingyenes ;]
Azert szerencsere megis vannak olyan zenekarok, akik letolthetove teszik a dalaikat. És mégis az összes lemezük "sold out". Nahát.
off:
nemetben a prostik adoznak, a munkakozvetito iroda is kiutalja oket, orvosi tesztek, engedelyek, ellenorzesek rendszeresen. Szarok a magyar prudsegre, kepmutatosagra, hogy nem lehet csinalni borbelyhazakat. jo biznisz lenne az allamnak, es az emeberek sem betegednenek meg, kulturaltan lephetnek felre:-) off vege
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Vajon egy PC-nek, amin most éppen ezt olvasod, melyik a legfontosabb alkatrésze? A vincsi (emlékezet), avagy a processzor (agy), vagy a kikapcsgomb? Amennyiben a kikapcsoló gomb, akkor tényleg nagy gond van és fizetnünk kéne azért, hogy ne dolgoztassák meg az agyunkat és ne szórakoztassanak minket. Akkor elcsesztük.
De ha értékekre van szükségünk, akkor kiscsoportos szakkört kell alakítani, ahol értékelvûen mûködnek a dolgok. Azt hiszem, hogy a fájlmegosztók nagy része ebbe a csoportba tartozik, és annak örül, hogy nem kijárt mesgyét tapos, hanem saját ösvényeket talál és elveti a tucat "árukat". Ennek örülni kellene.
Eztán sem lesz máshogy, ezek az emberek mindig is megtalálják majd egymást és ahogyan eddig kazettákat másoltak (mert már 25 éve is ez ment) úgy most CD-t másolnak és megosztják egymással a kincseiket. Kár, hogy ehhez "külön kell állni". Jobban esne, ha legálisan lehetne csinálni....
"Én amondo vagyok, hogy azt kellene csinálni, hogy minden együtes felrakná az oldalukra a számaikat mp3-ba és mellé raknának egy számlacímet, hogy AKI AKARJA az támogathatja õket. Tulajdonképpen mivel úgy sincs nagy bevétel a cd-kbõl (elméletileg, hiszen éppen ezért nyafognak) így még jobban is járhatnának, hiszen nem lennének az emberek kényszerítve, még ha csak 10 forintal is, de támogathatnák kedvenc együtesüket."
Teljesen igazad van. Szerintem is fell kellene rakniuk az oldalukra a zenéiket valami jobb minõségû (pl 192kbit/s) mp3-ban és veszteségmentes formátumban úgy, hogy azok ingyen letölthetõek legyenek. El lehetne helyezni egy csomó reklámot az oldalon és mivel a számokat itt keresnék az emberek, nagy lenne az oldal látogatottsága, ami nagy reklámbevételet generálna. Emellett lehetne a PayPal-hez hasonló rendszerrel anyagi támogatást kérni a letöltõktõl (szerintem a kedvenceket sokan támogatnák anyagilag).
Ez a rendszer jó lenne az ismeretlen, kezdõ zenekaroknak is, hiszen a mostani pénz töredékébõl eljuthatnának az adott stílus iránt érdeklõdõkhöz. Lehet, hogy nem lenne annyi számletöltésük és ebbõl adódóan reklámbevételük, mint a sztároknak, de talán könnyebben eljuthatnának közönségükhöz, akik támogatnák õket, amíg szélesebb körben ismertté nem válnak. Ezt el lehetne érni valamilyen központi adatbázis segítségével, ahol az érdeklõdõk zenei stílusokra lebontva találnának linkeket. Fórumokon lehetne ajánlani az új zenekarokat a többi érdeklõdõnek.
Szerintem a kiadók azért kaplálóznak, mert érzik, hogy a jövõben jelentõsen csökkenhet a befolyásuk a zenei életre. Nem szabad elfelejteni, hogy olyan világot élünk, amiben már az M$ is gondolkozik a Windows ingyenessé tételén.
Ez ugye NEM LEHETSÉGES. Tehát a számításban valami hiba kell hogy legyen.
Egy letöltött CD tehát != -5000Ft veszteség az államnak/elõadónak.
Az illegalitás viszont illegális, így színlelt hadjáratot kell folytatni a gonosz ellenség ellen, aki szövetségesünk is egyben.
Tudom közhelyeket mondtam, de azért ha már leírtam, nem törlöm ki. 😊
De menjünk tovább, feltételezem hogy negyedére leviszik az árakat, és az illegális letöltések lehetetlenek. Attól még nem fogom megvenni, hiszen nem ismerem az elõadót. Honnan is ismerném én pl. Solar Fields-et, vagy a Fahreinheit Project válogatást, hiszen egyetlen magyar média sem játssza, a világon talán az egyetlen rádió a DI.Fm Chillout ami játsza ezeket, én pedig nem hallgatok más zenét. Tehát nem lenne gazdagabb Józsi bácsi a szarkupac tetején.
óóó, fogadni mernék ha fordítva lenne ezek drogkereskedelemmel fogalkoznának!<#buck>#buck>
...
még hogy nem elavult a cd
hát lol hol van a cd amit 20 számonként kell cserélgetni az mp3hoz képest ahol 3000szám közül is válogathacc ha elég nagy a vinyód, 1 gombnyomással... bocs 2vel<#mf1>#mf1>
Mindent ki lehetne találni szépen. Egyszeráen ki kellene iktatnia kiadókat, és nem lenne itt probléma.Persze lehet,hogy nem kapnánk kis szines könyvecskét a cd mellé, de szerintem aki most letölti, azt késõbb sem fogja kétségbeejteni a könyvecske hiánya.
/off
Amúgy a prosti kérdést sem értem. Simán azt kellene mondani, hogy a prostik mint olyan kapnak papirokat, hogy õkazok, kötelezõ aidstesztek satöbbi, és mellette megadóztatnák, és így jogtisztán csinálhatná a melóját.
/off
Milyen szép lenne a világ ilyen férgek nélkül... 😊
Errõl annyi a véleményem, hogy én ha szeretek egy eggyüttest, akkor úgy is elmegyek a koncertjükre, úgy is elmegyek az összes bulijukra, megveszem a pólójukat stb, DE az hagy legyen már az én dolgom, hogy a zenéjüket hallgatom-e mp3-ba.
Én amondo vagyok, hogy azt kellene csinálni, hogy minden együtes felrakná az oldalukra a számaikat mp3-ba és mellé raknának egy számlacímet, hogy AKI AKARJA az támogathatja õket. Tulajdonképpen mivel úgy sincs nagy bevétel a cd-kbõl (elméletileg, hiszen éppen ezért nyafognak) így még jobban is járhatnának, hiszen nem lennének az emberek kényszerítve, még ha csak 10 forintal is, de támogathatnák kedvenc együtesüket.
Node visszatérve Náksiékra, amikor ezt elmondtam nekik is, cs néztek rám, aztán a szöszke haverja komolyan felállt és elkezdte mondani, hogy tökre igazam van, de vegyük meg a cd-jét. Erre mondtam neki, hogy szerintem kurvára nem jó dolog ám, ha a pénzért zenél valaki, ezért õket személy szerint még ha az én módszeremmel mûkködne a dolog se támogatnám. Erre jött a válasz, hogy õk nem a pénzért zenélnek, de vegyük meg a cd-jüket, hisze annyi melójuk van ezzel... (Képzelem)