Böngészőfejlesztők együtt a biztonságért

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a linux még soha egy piac szegmenst nem hódított meg. a serveres piacot leszámítva sehol másutt nem ért el 2%nál többet, pedig asszem napokig lehetne sorolni, h mennyi helyre bepróbálkozott.
szerveren sem magának köszönheti a részesedését, inkább abban áll az egész, h sokan úgy tekintettek rá, mint a unix egy új verziójára.
ezzel szemben eddig ms már piacokat teremtett, olyan szegmenseket hódított és hódít meg, amin élbõl hátrányból indul. pl ppc/mobil/palm, már palm is winCE-s mobilokat árul. vagy ott az adatbázis alkalmazások piaca és nincs ez másként a szerverekén sem. és nem lesz másként a klustereknél sem.
ebbõl látni, h ms valós piaci igényeket elégít ki és pontosan tudja mire van szüksége a vásárlóinak.
tehát mindezt vagy csak ezt figyelembe véve, nem tudom megérte, h hogyan merül fel az, h a linux vagy éppen az open souce bármiben is jobb lenne. vagy egyáltalán jól van úgy ahogy van.

az elvakultságot meg még kevésbé értem. pl sokszor sikerként könyvelik el azt, h linux minden létezõ platformon jelen van, ami "bináris". az meg valahogy kimarad, h hiába van jelen, ha gyak senki nem használja.
meg sikerként könyvelik el, h 2 város elhatározza h átáll, persze az megint kimarad, h azok a városok már két éve nem jutottak semmire és már rég túllépték a költség keretet, pedig állítólag nemhogy olcsó, hanem egyenesen ingyenes az egész, csak használni kell.

persze sokkal könyebb az ms-t vádolni, minthogy inkább észrevennék saját tehetetlenségüket.
Igen. Bizonyos szerver szegmensekben erõsödik a win, és azt hiszem rá is fér. És Én sem venném egy kalap alá, csak itt többen utalgatnak rá hogy a linux használata így+úgy, erre írtam hogy azért Õk is használjálk (áttételesen) csak nem tudnak róla. Illetve mostmár azt is elmondhatjuk hogy a win is elég jól szegmentálódik tehát messze nem ugyanaz a kódbázis mondjuk desktopnál mint mondjuk tablet PC-nél, vagy lesz a klustereken (szervert azért nem írnék mert ott még azért talán messzebb van a szétválás a desktoptól).
sehol..az ilyen híreknek szvsz mind2(3,4,5..sok) tábornak örülnie kéne. lesz új böngészõverzió, lesz egy kis biztonság, ..egy ideig, aztán persze a rosszfiúk megint bütykölnek, dehát ez már csak ilyen. 😊
na, akkor hol itt a probléma?😄

Ezt a háttérképes dolgot én sem értettem.
Dehát péntek van, rettenetesen álmos vagyok és fáradt, ráadásul itt csak xar nescafe van. Szóval lehet én vagyok ma különösen gyenge 😊)))
"ezen a szegmensen is csökken a linux részesedése"..a BSD javára? :-P
"webserverek nem számítanak bele a felhasználó táborba"..ez bizonyos szemszögbõl igaz, de azért mondjuk elég nehezen tudom elképzelni hogy komoly munkát végez valaki desktopon hálózat nélkül, ehhez pedig némi infrastruktúrára van szükség. Routerek, switchek, szerverek..ezekre szükségünk van, és nem hiszem hogy egy rendszert azért dobnának ebben a szegmensben mert nem "színes, szagos". Az hogy élbõl utálunk egy rendszert még nem csökkenti annak elterjedtségét, legfeljebb elmondhatjuk hogy _mi_ nem akarjuk használni és kész. Ezt a háttérképes dolgot meg nem értem, az hogy valaki látott néhány linuxos-nõs-screenshotot még nem jelenti azt hogy:
1, ilyen más rendszeren nem lát
2, _minden_ linuxos screenshoton ez a "fasza"
3, a nõi userek nem pasit fognak háttérnek belõni :-P
Ami a megegyezést illeti ha egy kicsit alábbhagyna a fújolás még azt is meglátnánk hogy mostanában érdemi dolgok történnek az IE körül, és ebbõl nagyon jól profitálhatnak végre a(z IE) felhasználók.
Igen, azóta utánnasasoltam még1x. 😊

Én sem értem a cenzúrát. Vagy közösségileg szavazanak ki valakit, és az kapjon 2-3 nap ban-t, vagy ha nem hangzik el káromkodás, akkor hagyják annyiban.

Mellesleg nem az sg az egyetlen, aki ilyesmire vetemedik.

itt asszem inkább olyan szintû dolgokban fognak megegyezni, mint az egységes szín kódolás. ez nem igazán változtat semmit egy támadó szempontjából.
a titkosításra használt protokol meg eddig is egységes volt.
eszem ágában sincs védeni a srácot, de a webserverek nem számítanak bele a felhasználó táborba. arról nem is beszélve, h ezen a szegmensen is csökken a linux részesedése.
"a linuxot is alig használják..."
Konkrétan pl. ez az oldal is Linux-on fut.
kbupdate:
Látszik, hogy lövésed sincs a témáról.
FTeR-el nem értünk egyet, de legalább jóka meglátásai, és látszik, hogy felkészült a témából.

De ez a hozzászólásod csak azért jött ki, hogy mondj valamit, amihez nem értesz.
a linux így hódít, amúgy ezt már rég megfigyelmtem, hogy mindenféle hülye picsát betesznek a háttérképnek, sok faxgép meg ráizgul, és milyen menõ linuxos háttere is van, egy ribanccal, és rá van tetoválva egy pingvin😄DD ez a linux fõ vonzereje😊 habár itt ezen a képen nem látszik a pingvin, de biztos eltakarja az egyik ablak...

"mind a linux kernel, mind a böngészõ tökéletes mivoltából adódóan"..ilyeneket honnan vesztek? tökéletes természetesen nincs, és az sem jelent feltétlenül jobb minõséget (sõt) hogy valami éppenséggel opensource.
"a linuxot is alig használják"..az zavarna ha azt mondanám hogy Te is azt teszed, scak legfeljebb nem tudsz róla?
Tényleg szánalmas!
Végre egy hír amibõl nem kellene flame-et csinálni és tessék. Pont arról szól hogy együtt teszek valamit a fejlesztõk.
Nem kell aggódni a homogenitás miatt, mert csak felületes dolgokban egyeznek meg, a megvalósítás már más kérdés. Amit a cikk említett: egységes szín kódolás, veszélyes algoritmus mellõzése. Ettõl nem lesznek homogének a böngészõk.
Ja és a "noname böngészõ" motorját használja a Safari, az apple OSX böngészõje is!
Nekem tetszik ez a böngészõ 😄 Vagy inkább ami mögötte van 😛PP

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Örülök ennek!
Eléggé ideje volt ennek. Legalábbis egy egységes stratégia kialakításának úgy, hogy egymást segítik.
De veszélyes is. Egy egységes dolog mellõzi a sokszinûséget. Míg ez az egységes megközelítés a userek 99,5%-át védeni fogja, egy hiba az eljárásban ugyanennyi usert fog veszélynek kitenni. És ez az az eset, amikor a következõ kérdés az, ami most is; a rendszerbe bejuttatni kívánt kártevõ életképes-e az adott platformon.
Szóval jó a kezdeményezés, de tartsuk szem elõtt, hogy egy ilyen egyezményes eljárás JÓ, de ha hiba csúszik bele máris elõjön a homogén rendszerek jellemzõ hátrány is.
Axon
engem

Bizonyára nem véletlenül vágták ki a francba az elõzõ userével 😊

immovable
<#wow1> <#banplz>
smv
Szánalmas vagy

Starcraft + Diablo III - esemve

nekem a barnák jobban tetszenek mint a hidrogén szöszik ...

XRedmondX
a kép nevetséges... a linuxot is alig használják... kit érdekel a noname böngészõje? LOL

A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

//flém
ah, egy világ dõlt össze bennem. azt hittem a linuxra írt és azon is futó open source böngészök mind a linux kernel, mind a böngészõ tökéletes mivoltából adódóan minden hibát és biztonsági problémát nélkülöznek.
persze a kernel milyensége nem sokat segít az adathalászok ellen 😊
//flém off

szép a kezdeményezés, majd meglátjuk mi lesz belõle, a végén majd megegyeznek abban, ami már eddig is egységes volt 😊
hmhm
Tényleg ritka az ilyen széleskörû összefogás!
Grat!

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Jó hallani ilyen híreket!<#integet2>

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

← ElőzőOldal 3 / 3