• FTeR
    1. ugyan mitől "félnék"?
    2. nem konkrétan a GPLel van bajom, az csak következménye annak, ami nem tetszik nekem.
    3. igen, ez az elmélet. de a gyakorlat az, h majd jön valaki aki szinte 100%ban lemásolja (fogja az eredetit és 2 sort megváltoztat), majd azon kapja magát az ember, h a saját terméke ellen konkurál. erről szól az ezerféle linux disztrib is.
    tod én is programozó vagyok és akár hiszed akár nem, linuxra is dolgozom és az éppen aktuális projektem is egy nyílt forrású cuccon alapszik, és csak azért kéynszerültünk erre, mert 2 hét alatt kellett volna megoldani egy min 6-7 hónapos projektet. de ez nem olyan, amit ne lehetett volna úgy megoldani, h valakitől licenszelek egy megoldást (mint ahogy játék motoroknál teszik), ami kifizetődő nekem és még a másik fél is pénzt keres vele. de mivel van egy ingyenes változata, hülye lennék nem azt használni (mégha adott esetbe ha minősege nem is teljesen kielégítő).
    pont erről beszéltem, ez teszi tönkre a gazdaságot. nincs érték mozgás és nincs verseny se.

érthető már miről rizsálok?