Újabb három dimenzióval gazdagodtunk?

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

phalanx
SG - informatika és tudomány.... szerinted mégis mirõl kelle írni? én pl örülök az ilyen cikkeknek

pilóta
Szerintem tévednek.

Lelkem odvában megdöglött a bagoly!

Ockham is jó
az volt a hagyományos írásmód

Én is így gondolom, hogy másfajta gondolkodásmód szükséges ennek a megértéséhez, csak az emberek többsége a paradigmaváltás hiányával küszködik.<#szomoru2>

Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500

Skynet723
<#nemtudom><#fejvakaras><#kuss><#szomoru1><#ijedt><#pias>

ilyen híreket talán fölösleges is leközölni, annyira megfoghatatlan azok számára akik nem ezzel foglalkoznak.

Általában ilyenkor ujjongok szinte hogy valami korszakalkotó dolgot fedeztek fel megint, de emögött én valami hiányt érzek. Nekem gyanus ez a plusz dimenziós dolog úgy, hogy mindez a tér 3D-jének nanméternyi részeiben értendõ. Ez olybá tûnik számomra, mintha a 2D-rõl azt állítanánk, hogy nanométerenként 3D-s... Nem az a bajom, hogy nem tudom mindezt ami a cikkben szerepel elképzelni, hanem az, hogy el tudom képzelni - nem mint valóság, hanem mint térbeli szerkezet. Szóval visszakanyarodva: ha a 3 ismert dimenzió nanoméretû egységei további 3 dimenziót tartalmaz, az szerintem nem 3 + 3 dimenzió, hanem továbbra is csak 3. Ha a nanoméretû 3D-s terek között interferálódás van, azaz például átfedik egymást, akkor valóban kialakulhat az átfedések mentén több dimenzió mint 3, de errõl a cikk semmit sem ír. Nem tartom lehetetlennek a dolgot, sõt biztos vagyok hogy alapjában véve szinte teljesen rosszul érzékeljük a létterünket, nem csak mert korlátoltan látjuk és korlátoltak a mûszereink is, hanem mert korlátolt a tudatunk is, és alapjában véve nem tudjuk annyira kifordítani a látottakat, hogy a miénktõl eltérõ nézõpontból tudjuk tekinteni a létezõt.

Bocsi bonyolult voltam? :-D
Occam, nem „Okken” borotvája az.
Ehh, megint dimenzióról beszélnek, holott eredetileg az 'euklédeszi' az eredeti dimenzió, tehát 3 kiterjedés, 3 koordináta kell 1 pont térbeli meghatározásához. Valami más nevet kéne az ilyen dolgoknak kitalálni, mert sokan összetévesztik.

joebacsi
hmm, idéznék egy klasszikus:
"Ez kizárt dolog, mert nem tudom" <#hehe>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Ez túl bonyolult hogy igaz legyen. Én az 'Okken borotvája' elvet vallom.

← ElőzőOldal 4 / 4