1609
  • Dichter
    Vagy php kommunikációval, vagy URL-be: mailto:[email protected]
  • fodorkrisz
    köszi:D, ja és még vmi hogyan tudom azt megoldani h. e-mailt lehessen küldni?
  • joebacsi
    loadMovie() a barátod :)
  • fodorkrisz
    Sziasztok. Lenne egy kis problémám (na jó nagy..), azt szeretném megoldani h. megycsinálom a főoldalam és Flashben és mivel nagyon sok linket csinálnék azt szeretném hogy mintha linkelve lennének a gombok, tehát betőlti az ahoz tartozó oldalt. Nem tom h. meg lehetne-e oldani.... Nagyon jó lenne mert ennyi linket nem lehet megcsinálni 1 időszallagra:(
    Előre is köszi!
  • Flamaster #124
    Hát ez igy igencsak tág fogalom. pontosan mit szeretnél csinálni?
    Alpha-t tudsz animálni actionscriptel is és anélkül is....
  • Bigbiggie
    Sziasztok! Nem tudja valaki, hogyan kell az alpha-t animalni?
  • Flamaster #122
    Ja! Gyühetne egy banner!
    Szivesen segitek ha kell!
  • joebacsi
    mér off? :)
    nekem sajna mostanában szabadidőm határozottan konvergál a nullához, így meghalni se nagyon van időm, nemhogy bannert készíteni :/
  • joebacsi
    mondtam, hogy én nem azokra gondoltam (amúgy azokkal sincs semmi gond, csak időt kell rá szánni), de mind1 :)
  • Shadow_THH
    off: nem-e kéne banner mint offical flash 8 topig? :P
  • Shadow_THH
    bármit is mondatok, én a flash as reference-ével és a helppel nem voltam megelégedve. Jó, igaz hogy 5 percbe került a Flash Liteot benyalni, de csak azért mert ezeket már régebben is tudtomon kivül megtanultam (nem fittizésböl)
  • joebacsi
    hmm nemtom, de van jópár beépített tutorial, ami egy példa segítségével elmagyarázz szájbarágósan az alapokat. Én ezekre gondoltam, és nem a többezer oldalas Reference Book-ra, azmajd később persze :)
  • Flamaster #116
    én is ellentmondanék neked, mivel én a beépitett helpből és a lenti flash 7 tutorialok alapján tanultam meg flashelni! A példák viszont nemcsak 7-eshez vannak, hanem flash 5-ől 7-ig. Kezdőknek szerintem elég okés...
    Abban viszont igazad van hogy nem a f8-al kell kezdeni a scriptelést, de aki teheti mindenképp a f8-at tegye fel.Már csak a grafikai dolgok miatt is, hiszen bővült a cucc "photoshop"-al, amire már régóta vártunk!

• Shadow_THH
    van még dögivel, keress utánna. De én nem a 8cal kezdeném. Legalábbis a 7tel semmiképp. 5 v 6/Mx
  • Shadow_THH
    ellent kell mondanom! a beépített helpek szarra se valók, csak ha 'tudod hogy mit keresel, viszont nem tudod, hogy hogy kell helyesen leírni'
  • chicco
    köszi
  • Flamaster #112
    Flash 7 tutorials
    Flash 8 tutorials
  • chicco
    ne becsült alá az én tudományom én nagyon béna vagyok és kezdő:-)
  • ILLNeo
    Tegnap felraktam a flash 8-at, és rájöttem, hogy a video amit láttam a macromedia honlapján az csak tizede, amit még tud...

Nagyon komoly...minden tiszteletem a fejlesztőké
  • joebacsi
    File -> New -ra feljön egy párbeszédablak, ott van olyan, hogy general fül, ami kell neked :)
    mondjuk legyél kicsit bátrabb, és azért ne annyira pontrol-pontra csináld, csak úgy nagyjából próbáld követni, inkább próbálgass magadtól minnél többet, elrontani úgyse tudod :)
  • chicco
    Köszönöm.Olyan dolgokkal buktam L ,hogy General ablakban Na jobb ha bevágom

Select General panel and choose Type: Flash Document . Press OK.
    na ezt meg se találtam:-(
  • joebacsi
    használd a beépített tutorokat, azokkal jól meg lehet tanulni az alapokat...
  • chicco
    Segítség pls.Aki teljesen zöldfülü mivel kezdjen.Rohadtul tetszik a flash de hülyének érzem magam hozzá.Bár ugyan így voltam a photoshoppal 1 éve.Most már tök jól megy tutorokból tanultam.El lehet sajátítani a flast is így??linke kérek pls.
    én ezt találtam de még itt is sok a fekete köd
    flash tutor
  • joebacsi
    ok, már vágom, akkor a zárójeles rész kilőve :)
  • ILLNeo
    Otthon nekem is PC-m van, de bent a munkahelyem Mac-t használok... vágod már
  • joebacsi
    és pont most nincs egykis szabadidőm...még rá se kacsintottam a flash 8ra...
    :/
    namajd :)
  • joebacsi
    vedd meg...
    (vagy ne MAC-et használj)
  • ILLNeo
    de nekem nem trial kell...érted
  • Shadow_THH
    ember nagyon állat a progi! két kattintás egy real-time shadow vagy egy hard light layer. Az invert se kutya

a quality váltásnál történő shape és movieclip deformálódásokat/elmozdulásokat is kijavitották, sokkal gyorsabb és a Flash lite s60 emulátora felrakta a koronát rá.
    Nem is beszélve az új széleskörű és egyszerü komponmensekről.

iszonyatosan jó, ezzel a macromedia feladta a leckét rendesen ^^
  • Shadow_THH
    macre is van trial
  • Shadow_THH
    ZSENIÁLIS! NEKEM EZ KELLLLLLLLL
    KURVA JÓ PROGI MAJDNEM SIRTAM :D
  • ILLNeo
    van már törhető verziója? Honnan lehet letölteni?

Probléma: Nekem MAC-re kéne...
  • morfium
    Ilyet keress:

Macromedia Flash Professional v8 0 Incl Keymaker-ZWT

2005.09.15.
  • Shadow_THH
    mondjuk majd megpróbálom megvenni
  • Shadow_THH
    mivel ez nem egy olyan topik, ezért nem kérdem meg, hogy van-e serial vagy valami hasonló kint már!
  • Shadow_THH
    leszedtem majd este megnézem
  • Flamaster #92
    Ez nincs is benne a AS referenciába szerintem. A megoldás Adobe After Effects 6.xx.
    Ezt szeretnéd megcsinálni: Flash 8 alpha video -- példa
    Ezt kell tudd!: After Effects Bluebox.pdf

Ez meg még szintén hasznos lehet: Flash 8 help(alpha channel)

Miután megvan az aftereffektes alpha videod, ezután pipálod ki az f8 encoderen a az alpha channelt és akkor ok lesz.
  • SoDI---
    Próbáltam böngészni az új Actionscrpt referenciát, de nem nagyon találtam meg, amit kerestem.
  • SoDI---
    Különben ti már rájöttetek, hogyan működik ez a video alpha channel.

Az új kódek kódolójában egy bekapcsolható jelölőnégyzet tartozik hozzá, de semmi más. Nekem nincs tapasztalatom ilyesmivel, ezért én a videómaszkolást eddig úgy képzeltem el, hogy adott valamilyen szín, vagy színtartomány, ami átlátszó háttérként kikulcsolódik a videóból, és az akkor ott átlátszik.

Tehát mittomén, ráfordítok egy kis pénzt, megoldok itthonra egy zöld háttért, meg normális, árnyékmentes bevilágítást, elkészítem a felvételt.

Addig oké... De hogy lesz ebből olyan flash tartalom, ami a felvett dolog mögött lévő zöld színnél átlátszik?
  • SoDI---
    Na jó, de a franc se fog szenvedni azokkal.
    A magam részéről nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a 8-as verziókban ezekből az istenített külső szerkesztőkből a legfontosabb dolgokat átemelte a Macromedia.