1609
-
#88 azért van pár külső szerkesztő, ami übereli a flash beépítettjét :) -
#87 Figyelj, lehet irogalni, de nem gáz, mert aki notepaddal akar szenvedni, az szenvedjen csak azzal :D -
#86 igyekszik az embö' ;) -
#85 Mindíg tudsz valami újat mutatni :) -
#84 push F4 baby! :) -
#83 Szerintem már az mx 2004 szerkesztőfelülete is szar. Elfoglalják a stage nagy részét a haszontalanabbnál haszontalanabb panelek, amiket még eltűntetni sem lehet. Régi jó kis fapados Flash 5 az igazi :) -
#82 hát nemcsak az as fícsörei lesznek kibővítve, de mondjuk nekem a szerkesztőből is pár újdonság megvan extensionokban mx2004hez... -
Shadow_THH #81 hmm ha csak így lehet irogatni as-ként flash 8at azzal az a gáz, hogy gyakorlatilag nem is kell megvásárolni, hiszen elég lehet a 7 meg a notepad nem?
persze csak egy ötlet inkább szerzek flash 8at, de ha ilyen egyszerü akkor az mégis kicsit gáz -
#80 Hát nekem Dreamweaver 8 beta-t sikerült szereznem, de Fireworks, és FŐLEG flash 8 bétát nem... :( -
#79 Ja! Meg még egy nagyon fontos dolog a golyos példánál hogy, full vektoros!! -
#78 Ja.Elnéztem. Nem vettem észre elöször a linket.A dontclick.it az tényleg nem flash 8 ha erre gondolsz!
Én az Underworld Revolutions-ra(lásd a linket lejjebb) gondoltam amikor irtam.
Szoval képben vagyok, csak nem figyeltem oda. -
#77 Tévedsz!Kinnt van!
A flash 8(8ball) Beta megjelent már aug 10.-én "félhivatalosan". BETA tesztelök megkapták még jóval elöbb.Aki tudja hol kell keresni az már most letöltheti(szerintem)! Hivatalosan viszont valamikor szeptember végén vagy oktober elején jelenik meg.Inkább az oktober a reálisabb, mivel még pár dolog hiányzik(hangok kezelésére/szerkesztésére gondolok főleg) és a player is fagyogat néha.
Ha esetleg valaki mégsem találná a "neten" akkor szóljon és meglátom mit tehetek. peace -
#76 Ezzel szerintem az a gáz, hogy túlságosan elterjed vele a még béta 8-as player. -
#75 flash 8 még nincs kint, hogyfrancba csináltad? -
Shadow_THH #74 oh -
#73 include-olt külső .as-be írhatsz már player8-at kihasználó kódot, mondjuk akár notepaddel is :) -
#72 valamit eléggé elnéztél :) -
Shadow_THH #71 hmm kijött már valamiszerkesztő? vagy honnan ez a sokpélda file -
#70 Bár mondjuk annyira nem is lenne nehéz press helyett rollovert írni :) -
#69 Nem tudom, neked mi jött át ebből az oldalból, de itt az a lényeg, hogy egy olyan interface-t hoztak létre, amiben kattintás nélkül lehet navigálni. Namost ezt csak úgy viccből nem fogom reprodukálni :) -
#68 hadd lám! -
#67 Hát, most ezért nem teszek fel egy 7-es playert, de az azért kétségtelen, hogy ezt mind meg lehet ám csinálni MX-ekkel is. -
#66 Ez biza flash 8! próbáld lejátszani 7esben.Nem fog menni tuti.
Ez pálda a video-alfa szint ujitásra.
Magyarán egy bluebox-ban kászült videokat egymás alá tudod pakolni amit ráadásul photosoph efektekkel tudsz zsirozni.
-
#65 ez ugyan nem 8-as Flash, de mindenesetre kurvajó :) -
#64 pont errol van szo.itt nem kell sem png, sem photoshop.adott minden!rengeteg időtt megspórolsz és még a photoshop sem zabálja le a memoriát.
És az sem mellékes hogy, ilyen sebbeségü mozgásnál(golyo) nem tudod 2 png-vel megoldani.
ehuhe egy flash 8 website .....
Underworl Revolution -
#63 jó mondjuk ez nemnagydurr, player7ben is 2 png kellett hozzá, kis photoshoppal megbütykölve :)
persze az nem fél óra :) -
#62 ....
...
..
.
http://borealis.atw.hu/golyo
Egy újabb példa a 3d tér érzékeltetésére.Kvázi 3d. Csak Blur effektet használtam. Semmi actionscript.Ez flash 8-ban kb. fél órás munkesz!!az egész! Igazán akkor lenne ütös az animácio, ha a golyók is forognának, de ezt majd legközelebb.A lényeget igy is látni. -
#61 ja..habár nekem sikerült már jóval több movieclipet mozgatnom egyszerre mint a 7-esben,miközben az oldal sebbeségén nem lassit, de tény hogy túl sok mozgó objektumnál óvatosan kell használni az effekteket.Ha az időm engedi akkor ma felrakok még egy példát a drop shadowra.ez már saját lesz. -
#60 eh...ez a kis anim effektezve képes az 1800+ AthlonXP en 70%os procihasználatot produkálni...nagyon ésszel kell majd bánni vele -
#59 Tsákánj!
Egy példa a DROP SHADOW-ra....
http://borealis.atw.hu
Ezt csak kiragadtam a Flash 8 Sample mappából, de ahogy lesz időm ugy saját flash8-as fejlesztéseket is felrakok a napokban.....
Amit viszont nem találtam a 8ball BETA verzióban: az új zene szerkesztő!!!
Eddig nagyon begginner szinten kezelte a hangokat a flash.
Remélem a végleges verzióban már egy friss új zene editáló rész is lesz benne....
Amugy viszont nagyon sok újítás is belekekerült mind grafikailag mind kódolás szinten....photoshop effektek,stb...amit actionscriptel is lehet vezérelni!
Amit még fontosnak tartok hogy a fontokat eddig nagyon összetörtek ha kisebb mint 10-es fontot használtam(tunk). Erre is rágyúrtak rendesen(pl. Bitmap text no anti-alias, anti-alias for animation, anti-alias for readability)
A végleges verzió megjelenéséig még igencsak sok munkájuk lesz a programozóknak, mivel a beta verzio képes lefagyni, főleg akkor amikor a runtime bitmap caching-el kisérletezgetek. Ez ugyebár szintén egy újitás amitől én személyszerint sokat várok. -
#58 Egy ilyen logonál.... Itt a lényeg :) -
#57 egy ilyen logónál kinézetre nemlesz rosszabb a vektoros...sőt, ha nagyítod akkor nem pixelesedik -
#56 egyszerűbb ha maxhoz használod a swiftmax renderelőplugint, és rögtön vektoros animot kapsz :) -
#55 Ezzel az a baj, hogy nincs swiftem :)
Nem tartana húdesokáig beszerezni, de akkor meg az lenne a problémám, hogy a swift nem renderel olyan szépen, mint a 3ds max. -
Shadow_THH #54 egyszerübb ha .3ds-ként mented el és swiftben beimportálod amit maxben csináltál -
#53 Ismerem a swift maxot, de továbbra is a raszteres megvalósítást tartom a barátságosabbnak :) -
#52 Nem! a flash tökéletes, csak a tonlineosok voltak lamik, és kész :D
Hát ilyen típusú logóknál mindenképpen vektografika az előnyösebb :)
3DS hez is van egy SwiftMax nevezetű vektorenderelőplugin, épp mostanában próbálkozunk vele megbarátkozni :) -
#51 htmlbe 2 külön swf van linkelve, így be se tölti :)
talán ez az? -
#50 Hát szerintem meg nem kicsi :)
Nem tudom, mennyire elegánsabb vektorosan használni. MIndenképp helyspórolósabb, de szerintem körülményesebb is. És ha valamit szeretnék egy oldalra tenni, akkor az legyen szép. És igazán szép 3D-t, csak profi 3D szoftver tud, ami viszont nem feltétlen kommunikál a Flash-el. -
#49 persze, nem is mondtam, hogy ne így lenne rendjén...csak lehet ennek is árnyoldala...