1609
-
#48 Ha valamit lehet egyszerűen is, akkor minek bonyolultan?
Miért baj az, hogy amihez eddig egy profi grafikus egy órás kemény munkája kellett, az mostantól egy kattintás?
Én inkább a fejlődést látom ebben. -
#47 Dehogynem értenek :D
swf.hu - büntet a flash topik.
Én annak idején egy nap tanulás után hoztam össze az első Flash-es förmedvényemet. :-)) -
#46 Azt biztos Flash 6-ban mentették ki. -
#45 hát már így is rengeteg vérpistike van, aki kikiálltja magát übermájer webfejlesztőnek, mert összehozott egy gportálos oldalt...szerencsére a flashez még nemértenek...még :/ -
#44 azért vektografikusan egy ilyen logó azért csak elegánsabb lenne :)
(vagy van SwiftMax-od?) -
#43 hát ott alapbol sztem tul kicsi a kep felbontása (nagyítva használják)...azzal meg még a flash se tud csodát tenni...pixelt nem tud kitalálni sehogyse :) -
#42 ez szerintem azért ágyuval verébre :D -
#41 na de milyen értékeket ?
Ugyanolyat, mint régebben, csak kevés munkával. -
#40 Csekkold le a főoldalon található T-onlineos flash bannert! -
#39 hmm nememlékszem erre a bugra, de mx2004ben nincs pixelesedés:
http://joebacsi.uw.hu/flash/pix.html
akkor ezért nem tudtam reprodukálni a galériás bugodat, sztem ha mx2004-ben fordítod le nem lesz gond... -
#38 A raszteres dolgokra visszatérve. Nem tudom hogy mx2004-ben ki van-e már javítva, én sima mx-et használok. Ha van egy bitmaped, amit mc-be teszel, és az mc-t összenyomod, pixelesedik a bitmap. Azért nem igaz, hogy ez amióta flash van, nem került kijavításra. -
#37 Én személy szerint az ilyen dolgokat 3dstudio MAX-ban megcsinálom, és egyenként beteszem a képkockákat a flash-be. itt is ezt csináltam. -
#36 A XXI-ik század arról szól, hogy egyre kevesebb ember egyre kevesebb idő alatt egyre több értéket képes létrehozni..
na de milyen értékeket ? előre elkészített sablonokból, témákból ?
soxinűség és a változatosság gyönyörködtet , hirtelen ez jutott eszembe -
#35 swift3D -> ez tud vektografikus kimenetet -
#34 hali: egy kicsit elütt a topictól dehát ezis flash kérdés Ezenaz oldalon bal felül van a oldal logója namármost én szertnék egy ilyen logot csinálni hogy egykép igy 3dsen forogjon mivel lehet egyzserűen? ( nemvagyok nagy flash szakértő...) -
#33 hát a valós idejű videómaszkolás, illetve az, hogy lehet ellenőrizni, hogy adott kordinátán milyen szín van erősen a pixelgrafikai elemekhez kapcsolodnak, úgyhogy azért azse lett elhanyagolva :)
azért az durva lett volna, ha flashbe integrálna egy komplett after effects kelléktárat...még a 9be is kell valami újdonság :D
igazadvan, nem olyan forradalmi a dolog...dehát ami jó azt nemkell elrontani :) -
#32 ...és nem hiányosságokat...
Az igazi áttörés éppen az, hogy ami eddig több órás szenvedés volt mindenfée külső programmal. Most már csak kattintani kell az egérrel.
Eddig mi kellett a blurhoz? Photoshop szűrő, flash-ben rétegmaszkolás, meg minden őrültség. Az eredmény nagy méret, elvesztegetett munkaórák. Most már csak kattintani kell az egérrel.
Hasinlóan a Dreamweaver XML-támogatásához. Eddig is lehetett XML adatokkal dolgozni, ha mélyen belemászol, és megírom de ezt lehet Windows-os notepaddal is. Mostantól viszont mindennél egyszerűbb lesz. Most már csak kattintani kell az egérrel.
A XXI-ik század arról szól, hogy egyre kevesebb ember egyre kevesebb idő alatt egyre több értéket képes létrehozni. Ezért csodálatos a studio 8, mert tökéletesen kiszolgálja ezt a koncepciót. Most már csak kattintani kell az egérrel. -
#31 . Új dolgokat nem lehet benne csinálni, csak ki lehet hagyni pár másik software-t, és időt spórolni.
"CSAK"? Ez nekem bőven elég.
Ki lehet hagyni a trükközést, és ez a lényeg.
Mint ahogy a 7-eskél is az volt, hogy attól kezdve nem kell szenvedni azzal, hogy az ember atomjaiból kaparja össze az űrlapokat.
Én nem trükközni akarok, nem és hiányosságokat kompenzálni.
Hanem fejleszteni. -
#30 Szerintem sem lesz ez akkora áttörés, mint ahogy beharangozzák. Új dolgokat nem lehet benne csinálni, csak ki lehet hagyni pár másik software-t, és időt spórolni. Gyúrtak volna inkább kicsit a raszteres részre. -
#29 na ja, de az az oldal is biztos átlátszó png-kel dolgozott, mint te -
#28 csak ott képkockánként kellett az animmel dolgozni, átlátszó png-kel.
Na most gondolj bele, hogy ha már akkor kezedben lett volna a flash 8, akkor milyen sok munkaórát spóroltál volna meg! Ami akkor manuális szenvedés volt, azt most egy az egyben megcsinálja helyetted a gép.
Nem is beszélve az alacsony helyigényről, mert ez a maszkolás egy vadiúj, talán a divx-nél hatékonyabb kódekkel is párosul.
Kircsi lesz ez, mondom én :D -
#27 biztos elég neki az as1 -
#26 interaktív videó forradalmi jellege is eléggé kétségbe vonható, épp nemrég volt arról szó swf fórumon, hogy maga a macromedia demonstráló oldal is erős nyúlás :)
van egy szinte ugyanilyen oldal, csak azmég ugye 7es pléjerrel :) -
#25 Mondjuk semmit sem kell elsietni, reméljük 1.0-ből is engedi majd meghívni a szűrők függvényeit. -
#24 erre még én is lusta voltam, de annyira még nemérzem szükségességét :) -
#23 és hogy verted az átlagjúzer fejébe, hogy ezt használja altgr helyett? :) -
#22 persze nemvolt szűrő, ezek a macromedia-adobe fúziónak az eredménye, a legtöbb ilyen effektet meglehetett eddig is oldani flash-ps kombóval...jó persze most jóval egyszerűbb lesz, és dinamikusan változtatható. Nálam bőven belefér az "extra fícsör" fogalomkörébe :)
Nyugi, mivel nem tegnap adták ki, énis tisztában vagyok (nagyrészt) az új pléjer képességeivel...anno 1 éve kb. énis felkaptam a fejem, mikor valami japán kiállításon a "real time video masking"-ra :)
ez is ugyanolyan dolog, mint a szűrők...eddig is megoldható volt (nekem speciel dolgoznom is kellett vele), csak ott képkockánként kellett az animmel dolgozni, átlátszó png-kel.
Okos újdonság, de a flash alapból is elég nagy csoda :) -
#21 No meg a másik, hogy most már lassan ideje elkezdeni tanulni az actionscript 1.0 és 2.0 közötti különbségeket... Mire megjelenik a flash 8, már van annyira elterjedt a 7-es, hogy nyugodt szívvel meg lehessen tenni.
Eddig as1-el is meg tudtam oldani mindent, de ugye haladni kell a korral. -
#20 itt sgn annyira nem pörögnek a flash topikok
ez most pörög -
#19 jah, csak jólesz ésszel bánni velük, mert azért nemmindenkinél van atomerőmű :)
Annyira azért nem zabálja az erőforrásokat...
Az újonnan kapható leglassabb proci 1,8 Ghz.
A legszarabb gépre nyugodtan lehet optimalizálni. -
Shadow_THH #18 de készitettem alt+shift+v volt a titok kulcsa csak nem értettem mire gondolsz :) -
#17 csak pár extra fícsör...
Eddig nem volt egyetlen szűrő sem.
Szal erről ennyit.
No meg ezzel már lehet valós időben videót is maszkolni.
Ha ez nem maga csoda, akkor nem tudom, hogy mi az.
Érted, zöld háttér előtt felveszed a célt, beimportálod, és valód időben manipulálhatod kódból mögötte a hátteret.
Ilyen interaktív videót eddig még nem lehetett látni sehol.
Mondom még egyszer, ez maga a csoda :D -
#16 kukac bug az mi volt?
akkor te még nem készítettél/láttál olyan flash oldalt, ahol egy email címet kellett megadni...azért egy flash nagymesterből kinézné az ember :)
ja igen hát atomerőmü az sajnos itt sem árt :/
hát azért nehogymár egy flash mozi lejátszásához egy hi-end gép kelljen
(egy orrbaszájba dinamikusan effektezett mozival hamar el lehet szállni) -
Shadow_THH #15 bocs a flémért :)
meg a remény hal meg úgyis utoljára :D -
#14 A 7-es új funkcióit lehet hogy nem volt értelme kihasználni, aláírom. Én is meg tudtam oldani mindent Flash 6-tal, és Actionscript 1.0-val.
De most a fejlesztések nagyobb része grafikai. Eddig egy blure effekthez egy órát kellet trükközni, mostantól pedig mindez egy kattintás a színpadon, vagy egy szimpla függvényhívás a kódból.
Ez szerintem hatlamas csoda, olyan dolog, ami miatt megérdemli, hogy ne az előző verziókkal együtt tárgyaljuk :D -
#13 ég és föld a 2 dolog...
egyrészt mint mondtam nincs akkora különbség, másrészt itt sgn annyira nem pörögnek a flash topikok, hátmég ha szétszedjük őket...bőven elég lenne egy gyűjtőtopik, és logikus, hogy a másik már korábban lett nyitva, az legyen -
Shadow_THH #12 kukac bug az mi volt?
ja igen hát atomerőmü az sajnos itt sem árt :/ -
#11 De azt hiszem, hogy az Actionscriptből vezérelhető valós idejű szűrők olyan remek eszközt adnak az ember kezébe
jah, csak jólesz ésszel bánni velük, mert azért nemmindenkinél van atomerőmű :)
nekem azzal lopta be magát a szivembe, hogy végre megoldották a kukac bugot :) -
Shadow_THH #10 akkor a longhorn bétájának megjelenése mehetett volna a win3.1 topigba is -
#9 egy alcím módosítás csodákra képes :)
amúgy alapjaiban nincs olyan óriási újítás, hogy ennyire szeparáltan kéne kezelni...ugyanúgy timeline, ugyanúgy as, csak pár extra fícsör...