Veszélyben a Discovery?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ürsiklónál valszeg arra gondoltak, hogy úgy a legolcsóbb, ha egy viszonylag megbízható, állandó pajzs van, csak éppen nem ez nem jött be.
Szerintem egy elégõ és nagyobb darabokban a visszatérés után egészben eltávolítható hõvédõ pajzs anyagilag és mûszaki szempontból is jó kompromisszum lenne.
Ráadásul késõbb könyebben lehetne új anyagokat is használni, akár állandó pajzsra áttérni, ha majd egyszer már abból is olyat tudunk csinálni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
na ezt még hány topikban sütöd el eccerü ember?? Ez már a sokadik.
Na, nem jártak a Holdon! Megnyugodtál ember? Ez most neked jó valamiért? Leleplezted a nagy Holdraszállós átbaszást mi? Tudod miért nem hiszed el, hoyg jártak ott? Mert annyira fingos nincs a technikához, a tudományhoz meg úgy általában az szakmai elit felkészültségéhez, hogy fel sem tudod fogni hoyg ez megtörténhetett. Azért mert te állsz a világ még halad. De mondom, nem jártak, biztos helyrõl tudom, magától nil amsztrongtól. Múltkor kint jártam az usában é sösszefutottam az öreggel. Jól berugattam aztán sikerült kihúznom belõle az igazságot. Azt mondta: "Bazzeg, tudod hol voltunk mi? sehol bazze! Fellöttek minket mert azt nem lehetett elsumákolni, mutatta a tévé, de csak mentünk egy kört és amikor mindneki a Hold felé bámult mi gyorsan visszeestünk vaze az óceánba. Még az ernyõt sem nyithattuk mi nehogy meglásson valaki minket..."
na nem akarom itt hosszan idézgetni az öreget, a lényeg, hogy át lettünk baszva. Mindenben igazad van lola, jól leleplezted ezt a mocskos összeesküvést, gratula!!!
Alternatíva az "ablative" hõvédelem, mint a Szojuzokon és anno az Apollo ûrhajókon is volt/van. Ez egy elégõ hõvédõ anyag, amelybõl elég X vastagságú, de ezzel megóvja az alata lévõ anyagot. Hátránya, hogy 1x használatos. Viszont ehhez képest a hõvédõ karbon csempék csúcstechnikát képviselnek...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ráadásul erre egy szót sem szólhat senki, semmiféle egyezményt nem sért ugyanis...
Egyvalamire senki se gondol. Szerintetek, olyan hülyék a NASA-nál, hogy UGYANAZ a hiba mégegyszer megtörténhet???"
Jelentem igen!!!!😉
Dolgoztál már bürokratikus állami cégnél? Ha igen, akkor tudod hogy kérdésed merõen költõi volt.
Az emberi hülyeségnek nincs határa, arra rengeteg pénzt el lehet költeni.
Emlékezz csak arra a szondára, ami nem olyan régen jó pár éves meló után visszatért a Föld légkörébe a napszél anyagát tartalmazó mintákkal, és mivel valaki fordítva építette be az ejõernyõt jól le is zuhant. Pedig az is belekerült vagy 100 milkó $-ba, meg mérnök seregek dolgoztak rajta!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Egyvalamire senki se gondol. Szerintetek, olyan hülyék a NASA-nál, hogy UGYANAZ a hiba mégegyszer megtörténhet??? 2 év alatt minden csináltak az ürrepülõgépen, csak éppen a rossz "pur habot" használnak megint.
Szerintem kamuhiba. Talán a képek is manipuláltak. Viszont jó érv arra hogy a kongreszustól több pénzt kérjenek.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Az azonban igaz, hogy a ~20 éves ûrsikló véglegesen elavult: egyszerûen már túl öreg. A megoldás az ûrsikló-flotta újraépítése lenne. Ez azonban csak katonai szempontból érné meg az USA számára (ugyanis más ország, vagy országok nemigen tudnak ilyen feladattal pénzügyileg és technikailag megbírkózni - Pl. a régóta tervbe vett "ûrbombázók" megépítésére gondolok) A hordozórakéta-alapú ûrtechnika ugyanis jóval olcsóbb a rendkívül bonyolult ûrsiklókénál (az ûrsikló-rendszer jelenleg a Föld legösszetettebb és legbonyolultabb technikája, már persze a nyílvános, ismert fejlesztések közül) Véleményem szerint sikeresen hazatér a Discovery, de az ûrsikló-program le fog állni.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Már mondták felküldenek egy másik gépet és a Discovery elveszett.
remélem nincs semmi baja az aljának sem. mi frászt csinálnának?
Igazából az ESA-ra vagyok kiváncsi, hogy mikorra jön bele az ilyen akciókba.
Az jó lenne 😊
Mondjuk azért kíváncsi vagyok, hogy a korábbi indításokat ha megvizsgálták volna videón, hogy mekkora dolgok lettek volna...
Egyébként szerintem ha a Concore-okat egy kicsit felpécézték volna, képessé lehetett volna õket tenni ûrutazásra.
Mondjuk az utastér helyét lecserélik egy oxigéntartállyal. Legalábbis nagy részét.
Valami 150 t-s gép volt, 4 hajtómû, mindegyik 18t tolóerõvel. Persze magát nem bírná felfele ellõni, mint az ûrsikló, de felmegy 20 km-re, onnan megy egy ideig scramjettel, onnan meg rakétával. És sokkal olcsóbb lenne.
Persze ez csak elmélet 😊
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
\"Az élet egy szarosszendvics - minden nap egy falat\"
2.: Az eddigi jelentések szerint a futómûajtó sérülése elhanyagolható, de elképzelhetõ, hogy egy ûrséta folyamán majd megvizsgálják jobban.
Az ugyanis igen kínos a NASA (illetve az ûrsiklót üzemeltetõ U.S.A. (United Space Alliance) cég számára) hogy két évet és több, mint 200 millió $-t szántak csak a külsõ üzemanyagtartály újratervezésére. A jelek szerint pedig messze nem volt sikeres ez az akció...
Emlékeim szerint pont a makimajom állította le a X-33/Venture Star fejlesztését, most pedig már a holdra akar hipp-hopp eljutni, de persze úgy hogy nem szán rá több zsetont.
Hiába szidom az amcsikat, azért jelenleg csak tõlük várhatunk valamilyen új technológiát, a NASA legalábbis keményen küzd egy ûrlift technikai lehetõségeinek felmérésén.
\"Az élet egy szarosszendvics - minden nap egy falat\"