1995
Google Earth
-
#395 mennyi időközönként frissülnek a képek? -
#394 ha berakom a base.ddl akkor van ez. ha az eredeti van akkor semmi gond -
#393 megvan.
egész éles képet találtam. -
R3GiD0N #392 Jah nekem is ez történik
Help -
Zollyka #391 Szevasztok!
Sürgősen szükségem lenne egy címre,ahonnan letölthetném a Google Earth Plus (esetleg Pro) Crack-jét vagy jelszavát.
Előre is köszi -
#390 ezt írja ki ha megcsinálom a #303 ast
PLZ HEP! -
#389 Nagyon le vagyok ma lassulva! -
Borg #388 Asszem mintha én is ezt irtam volna :P -
#387 Ihol ni: 30.09999999999999,51.38333333333335,0. -
Grusi #386 Nem sok ember szeretne elrepülni csernobil felett :)
(A nagyfelbontású képek nagy része nem műholdkép, hanem ortofotó, azaz légifelvétel.) -
Borg #385 Ukrajna északi határvidéke, egy kis ovális tavat keress Kiev felett.
51°22'08.86" N 30°10'06.14" E elev 351 ft
Sajnos a GE-ben nincs nagyfelbontású szatelitkép erről... -
#384 Csernobilt keresem ... -
#383 Színpad vagy valami hasonló. -
#382 a Central Parkban mik azok a sárga kagyló alakú ízék? -
#381 N 24ÿ 26'31.55"
E 52ÿ 18'51.23"
ez se semmi ... -
#380 Azért a pálmás szigeteik sem rosszak! -
#379 odáig már eljutottam.
a part tiszta, de a tenger ...
egy nagy zöld paca van ott. -
#378 N 25ÿ 09' 30,12"
E 55ÿ 04' 04,56"
környékén keresgélj (nincs részletes térkép). -
de. -
#376 Csak nem erre gondolsz? -
#375 Csak sajna sok helyen nem részletes. -
#374 hol csinálták meg azt, hogy a vízben úgy alakítottak ki szigeteket, hogy az a földrészeket formázza meg? -
#373 Már alkotott, jóval a google earth és jóval a maps.google.com előtt.
NASA World Wind -
#372 Hát nem tudom. Akkor kamu volt a hír erről jónéhyán éve. Én azért olyat nem mondanék, hogy "örök gátat szab", ahogy fejlődik a technika, sosem lehet tudni. Továbbra is fenntartom, hogy a komolyabb hadsereggel rendelkező országok hihetetlen technikával vannak felszerelve. -
Grusi #371 Lehet, nem értek hozzá :) -
#370 Kicsit magasabban keringenek azok! -
Grusi #369 Oké, ez szép és jó, de sajnos ezt a kérdést a technológia önmagában nem oldhatja meg. Egyszerűen egy 80 kilométer magasan készített kép a légkör miatt nem hordoz magában annyi információt, hogy akár a millió dolláros képélesító szoftver is el tudjon veled olvastatni egy újságcikket. Többek közt ezért van teleszkóp-láncolat a Hawaii-i Mauna Keán, és nem a Kaszpi Mélyföldön, és ezért ad olyan éles képeket a csillagokról a Hubble Űrteleszkóp. A légkör brutálisan töri a fényt, és ez azért az ilyen perverzióknak, mint cikkolvasás, örök gátat szab. -
#368 De nem mondhatom el, hogy hol... -
#367 Én meg ET-t láttam tegnap... -
#366 Fizikai képtelenség? Ne mondd már, a katonaság kb. 20-30 évvel ELŐTTÜNK jár a műszaki technikában. Pl. volt szerencsém olyan laptopot látni, ami műholdas nettel működött (3 éve - nagy sávszélességgel) és NEM KELLETT FELTÖLTENI SOHA(!) Napelem is volt rajta, meg még nem tudom, mi, de egy tény: nem kellett tölteni. Hogy hogy működött? Fogalmam sincs. Hogy hol láttam - ne kérdezd, mert nem mondhatom el. Hogy mennyibe kerülne egy olyan? Feltételezem, hogy 8 számjegyű. (forintban)
És ezt a saját szememmel láttam és 3 éve volt. OK, ez nem műhold, csak arra akartam rávilágítani, hogy olyan technikáik vannak, amik átlag embereknek 30 év múlva talán... -
#365 -
#364 Sztem valamit alkotnia kéne a NASA-nak,mer azér mégis jobban ért a műholdhoz mint a google.És van 1 olyan érzésem,hogy már fejleszthetnek valami kuvajó felbontású cuccot -
Grusi #363 Ez így ebbena formában nem igaz, a légköri torzulások miatt maximum 5 cm-es felbontásban lehet képeket készíteni, ennél nagyobb tulajdonképpen már felesleges - nomeg abból a magasságból tulajdonképpen fizikai képtelenség is. -
#362 29 d 52' 16.41"N, 31d 12'59.32 "E -
#361 Jajj, mert gondolod, hogy nincs meg az egész nagyfelbontásban? ^^
Elárulom, hogy már 20 évvel ezelőtt olyan képeket tudtak készíteni műholdról, hogy el lehetett olvasni a tengerparton napozó és újságot olvasó emberek lapjaiban a cikket. Aki nem hiszi, utána kereshet. Csak ugye ezeket leginkább a kül. országok hadászati kémműholdjai készítik, így szvsz nem nagyon akarják ezt közszemlére bocsájtani :) -
#360 Pedig ott van a három nagy piramis, egészen jól láthatóak, sőt még a szfinx is jelölve van. (koordinátákat nem tudok...) -
#359 Különben a keresője nem igazán használható (méghogy ezt a Google fejlesztette?!) Pentagon, White House, Mount Everest, semmit nem talál meg... -
#358 Egyelőre csinálják meg nagyfelbontásban az egész világot (addigra úgyis rég elavulnak a 2002-es képek, kezdhetik elölről :))
Különben beszarás ez a progi, több mint 2 órája nézegetem. Kerestem Kairó közelében a piramisokat, de nem sikerült rájuk akadnom :( Koordináták? -
#357 A technikai problémákon túl még ott van a személyiségi jog is... -
#356 Mert egy műhold egyszerre csak 1 helyre tud fókuszálni a lencséjével. Képzeld mi lenne ha 5 ezren egyszerre kezdik irányítani :) Másrészt 1 műhold nem látja be egyszerre az egész Földet. Kéne vagy 100 ami csak erre szolgál persze ez megint elég költséges. Főleg hogy 1 egész ilyen szerkezetet erre használjanak. Több ezer dollár lehet óránként. Szorozd össze :) nincs szponzor a világon aki állná :) (egyébként meg van ilyen csak mondjuk a nagyhatalmak legfelsőbb hatóságai használhatják és kémműholdnak is hívják őket :) Na és itt jön a köv. probléma, hogy gátolnák, hogy ne nézhess oda ahova ők nem akarják stb.